Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покупка на нов бойлер - препоръки

Препоръчан отговор

преди 40 минути, hjhj написа:

Това ти си решаваш. Ако искаш си взимаш нов, ако не правиш профилактика на стария. Никой не може да ти каже какво да правиш.

Тоя е политически трол. Спуснали са му и някакви реклами да пробутва заедно с пропагандата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

миналото лято правих профилактика на моя елдом

смяна на нагревател уплътнение на фланеца кабели терморегулатор - абе всичко без копчето и ми излезе към 80 лв

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, baitexpo написа:

Тоя е политически трол. Спуснали са му и някакви реклами да пробутва заедно с пропагандата.

Това ти мнение е опит за изглеждаща интелигентно елементарност. Като фен на Воля на Марешки не е необичайно да се заглеждам в български бойлери Елдом или Теси.     

преди 23 минути, mr. 5r0ff написа:

миналото лято правих профилактика на моя елдом

смяна на нагревател уплътнение на фланеца кабели терморегулатор - абе всичко без копчето и ми излезе към 80 лв

Плащал си на майстор. Мога сам - ако ми се занимава.  И това съм правил, после след няколко месеца му се проби гърнето и пак го изхвърлих стария бойлер.  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, attj написа:

Плащал си на майстор. Мога сам - ако ми се занимава

не само ти можеш сам ... самото чистене на камъка дава отражение в тока и бързината на загряване ...

но щом си патрон - купи си нов е ... и си ги менкай през няколко години ...

преди 2 часа, baitexpo написа:

Това ти си решаваш. Ако искаш си взимаш нов, ако не правиш профилактика на стария. Никой не може да ти каже какво да правиш

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нагледах се на разни бойлери.  Покупка от сайт с безплатна доставка е на по-изгодни цени и ти го донасят без да се налага ти да го транспортираш от традиционен магазин. Плащаш при доставката.   Дали е китайски и този Теси                                            https://technika.bg/product/27039/staklokeramichen-boyler-tesy-simpateco-slim-ctv-80-38-30-b11-tsr.html

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

http://www.atlantic-comfort.bg/products/water-heaters/item/702-steatite-slim-80-л
http://remontnaboileri.eu/нови-бойлери-цени
От години ползвам Atlantic Steatite 80l. Закачих го, пуснах му таймера и забравих за него.
Всички Атлантици са със 7 години пълна гаранция.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, цър-вул написа:

http://www.atlantic-comfort.bg/products/water-heaters/item/702-steatite-slim-80-л
От години ползвам Atlantic Steatite 80l. Закачих го, пуснах му таймер и забравих за него.
Всички Атлантици са със 7 години пълна гаранция.

Струва 299 лв и е със слаб нагревател, ще загрява по-бавно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, attj написа:

Струва 299 лв

Верно?
Атлантик Stestite, 75 л със сух нагревател и 7 години гаранция - 259,00 лв
Предлаганите модели и марки са с напълна безплатна доставка

преди 3 минути, attj написа:

със слаб нагревател, ще загрява по-бавно.

А стига, бе! За 7-8години не съм усетил такова нещо. Е, не е газов бойлер.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, цър-вул написа:

Моят сегашен вече стар Елдом Фаворит струваше 190 лв и 11-та година е денонощно включен. Без никакви дефекти и повреди досега.   3 квт нагревател  загрява водата за около един час.    Търся подобен, за да не ми се свиди като дойде време да го хвърлям.  Има неръждаеми за 500-600 лв, но аз не желая цял живот да ги поддържам, профилактирам и ремонтирам. За 32 години съм сменил 8 различни бойлери у дома,  като някои не можаха да издържат дори тригодишния си гаранционен срок.  Вероятно затова, че ги държим включени денонощно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 29 минути, цър-вул написа:

Проблеммът е, че сегашните елдоми не са едновремешните варненски елдоми

какви са днешните?
 щот гледам че се хвалиш с 

преди 1 час, цър-вул написа:

Верно?
Атлантик Stestite, 75 л със сух нагревател и 7 години гаранция - 259,00 лв
Предлаганите модели и марки са с напълна безплатна доставка

на моят пише "дипломат" и една голяма синя лепенка:
"елдом инвест" - 10 години гаранция на водосъдържателя -3 киловата
гаранцията изтече - на близо 12 и кусур 
от две години го чакам да прокапе и да си купя нов
и сега като написа, че не са като едновремешните и започнах да се притеснявам
не ми се ще през 3 години да сменям бойлер...баси

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, дръндю написа:

какви са днешните?

земиш са научиш да четеш правилно, а не к'вот видиш от текста!

преди 52 минути, цър-вул написа:

сегашните елдоми

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 53 минути, цър-вул написа:

сегашните елдоми не са едновремешните варненски елдоми

добре де не на "днешните", а на сегашните
дай някакво инфо на автора, което на четящите темата да е от полза
благодаря!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, дръндю написа:

Неръждавейка е и ще ми се свиди да го изхвърля,  ще е наложително да се профилактира и ремонтира.  Отделно струва колкото два обикновени бойлери.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 33 минути, attj написа:

Неръждавейка е и ще ми се свиди да го изхвърля,  ще е наложително да се профилактира и ремонтира.  Отделно струва колкото два обикновени бойлери.

както ти писа "цър-вул", нещата опират до късмет, ама не ми се вярва в гаранционният срок да ти се налага ремонт
един плюс е ако го намериш в магазин с лепенка за гаранция на водосъдържател от 10 години
за 12 и кусур години, съм сменил само един ключ на болера
ама тук споменаха че не са като едновремешните и не разбрах, какво имат предвид
пп

забравих да отбележа, че имам допълнителен предпазен клапан - от едновремешните, който започва да капе при включване на студен бойлер
за това го държа постоянно включен, за да няма голямо разширение на водата от нагряване

Редактирано от дръндю (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да допълня за сравнение темата с най-евтин вариант - бойлер произведен в Северна Македония   http://techno-shop.bg/product/6511/boyler-termomax-ad-80-vs-80l-2kw.html

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, цър-вул написа:

Размери малко липсват

ОБЕМ [L]:

80

МОЩНОСТ [W]:

2000

МОНТАЖ:

Вертикален

ТИП НА ПОДГРЯВАНЕ:

Потопяем ел.нагревател

ВОДОСЪДЪРЖАТЕЛ:

Eмайлиран

УПРАВЛЕНИЕ:

С механично управление

ВИСОЧИНА [СМ]:

116 - 120

ШИРИНА [СМ]:

36 - 40

ДЪЛБОЧИНА [СМ]:

36 - 40

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, цър-вул написа:

Сори, недогледал (табът Хар-ки...)

Само македонски досега не съм купувал.  А досега не съм имал по-добър от сегашния Елдом Фаворит.  Нямам идея още колко време ще изкара. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...