Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покупка на нов бойлер - препоръки

Препоръчан отговор

преди 15 часа, дръндю написа:

тук споменаха че не са като едновремешните и не разбрах, какво имат предвид

Качеството на старите и сегашните изобщо не може да се сравнява

преди 15 часа, дръндю написа:

за това го държа постоянно включен, за да няма голямо разширение на водата от нагряване

Не е нито икономично, нито щадящо

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, цър-вул написа:

Качеството на старите и сегашните изобщо не може да се сравнява

Как няма да го държиш постоянно включен - ако имаш къпещи се всеки ден жена и две големи дъщери. Задължително е да е и бързонагряващ.  В такъв режим само бойлерът харчи около 500 кВтчаса  ел. енергия всеки месец.  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, attj написа:

Как няма да го държиш постоянно включен

Този казус вече е дискутиран във форума....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, цър-вул написа:

Този казус вече е дискутиран във форума....

Какво като е дискутиран.  Кажи кой би бил най-издържлив при подобна експлоатация.   Да няма ремонти.   Смяната на бойлер отнема по-малко от два часа и е без значение дали ще бъде на 10-12 години или през 3-4 години.   Второто е дори за предпочитане заради котления камък при потопяемите нагреватели.  При бойлери със сухи нагреватели дали липсва котлен камък? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Миналата седмица смених бойлер. Старият беше 120 литра, диаметър 46 см. Прокапа до разтичане. Не отгоре и не отдолу, вероятно заварка на ламарината. Над 10 години експлоатация. Като го отворих, вътре не видях грам варовик. Единствено 2 шепи пясък, вероятно от водата. Анода беше доста голям, почти не беше наяден. По нагревателя и емайла нямаше поражения.  Някакъв Елдом. Едва ли водата в мое село е толкова мека както в голямото, от други бойлери съм вадил по 2 кофи варовик и от анода им беше останал само пирона с резбата.

Сегашния ми е 100 литра и диаметър повече от 38 см.примерно 42 - 44.  Не му помня надписа, но е по-къс. По магазините над 80% от предлаганите са с диаметър точно исканите 38 см. Технологията е една и съща. Евтините са емайлирани, има и по-скъпи неръждавейка. Не мога да се изкажа за сухите нагреватели, с мокри не съм имал проблеми.

Кажи откъде си или поне каква ти е водата откъм варовик.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма ли съфорумци ползвали поне 5-6 години  бойлери със сухи нагреватели?   Мога и сам да пробвам  - има такива на Елдом и на Теси.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, цър-вул написа:

при такъв режим на работа, предните бойлери караха малко над гаранцията - около 3 години и 5-6 месеца
а един от 86, след 3 години, цъфна изведнъж долу до фланеца и ме наводни
съседите казаха, че и при техните така се случвало
години по-късно, имаше един, дето го ползвахме в режим "юнга", защото нямахме пари за нов
тоя режим го наричам така, щот подаването на вода се спира и отварям кранчето за топлата вода, така че да не се получава налягане в бойлера
това ме накара да се реша на по-скъп бойлер и не съжалявам
за тези 12 години ми спести поне три бойлера от евтините и още толкуз главоболия
смятам следващия да е пак от скъпите

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За 30 години (откакто пипам бойлер) не съм имал такъв проблем.

преди 4 минути, дръндю написа:

цъфна изведнъж долу до фланеца

И що не допускаш, че може да е дефект в заварката?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И що не допускаш, че може да е дефект в заварката?

ами такъв ми е бил късмета
ся жената вика, че тринайста година е започнал тоя "дипломат" с голяма синя лепенка на "елдом инвест"
та мисля че е време да мисля за нов
пп 
баси фаталното число

Редактирано от дръндю (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, дръндю написа:

ами такъв ми е бил късмета

Обикновено ръждясват (емайлираните) в най-високата си точка - там, където циркулира кондензът.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, цър-вул написа:

Обикновено ръждясват (емайлираните) в най-високата си точка - там, където циркулира кондензът.

тъй де, аз точно такъв го ползвах в режим "юнга"
под налягане започва да тече горе

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пробиват им се гърнетата на различни места.   Няма смисъл да се заварява - пак ще се пробие там или другаде.   Покойният ми дядо ме учеше да купувам скъпо, за да ми излезе евтино.   Не искам неръждаем - за да не го поддържам вечно, докато мога.  Познати със сухи нагреватели (те са от скоро в последните години тези модели) казват, че нищо не им дефектира с години и не знаят вътре дали се наслагва котлен камък. Би следвало да няма или да е много малко  Препоръчват бойлери с два сухи нагревателя - единият като изгори, бойлерът да може временно да се ползва само с втория.Това е важно - аварията може да не се отстранява веднага като на пожар.    Свеждам своя личен избор до този нов бойлер  https://technika.bg/product/22268/boyler-eldom-80l-2-4kw-vertikalen-emayliran-anoden-tester-suh-nagrevatel-wv08039da.html 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, attj написа:

Свеждам своя личен избор

нали това беше идеята
всеки да сподели впечатления, а ти сам вземеш решение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако аз си търсих бойлер за моето жилище (някой ден) щях да търся задължително неръждаем. Писах вече за сухите нагреватели. Всеки сам си решава.

Усещам че след третата смяна на нагреватели за няма и година ще се търси фланец, за да се преработи на обикновен с потопен нагревател.

Малко като ваксините....не са доказани, може да са много вредни, подписвай декларацията, ама иначе сам си решаваш и никой не носи отговорност накрая за раковите заболявания.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, дръндю написа:

нали това беше идеята
всеки да сподели впечатления, а ти сам вземеш решение

Да.  Дано сме полезни и на други съфорумци.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, ice_lion__01 написа:

Усещам че след третата смяна на нагреватели за няма и година ще се търси фланец, за да се преработи на обикновен с потопен нагревател.

Няма кой да ме остави да влизам в такова развитие.  След петата година или извън гаранцията, на втория ден ще ми се наложи да съм го демонтирал и да съм монтирал следващ нов.   Ето подобния бойлер и на Теси  http://techno-shop.bg/product/18843/boyleri-tesy-anticalc-gcv-803824d-b14-tsr.html

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, attj написа:

на втория ден ще ми се наложи да съм го демонтирал и да съм монтирал следващ нов

'ми, както би казал някой от PC Hardware секцията - "Той, бойлерът, е консуматив" 😎

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 26.01.2021 г. в 12:25, baitexpo написа:

Спуснали са му и някакви реклами да пробутва .

В Технополис същият бойлер  е с 30 лв по-скъп. Можеш да си го купиш от там и да се замислиш за задълбочеността на преценката си      https://www.technopolis.bg/bg/Obemni-bojleri/Obemen-bojler-ELDOM-WV08039DA/p/729718?utm_source=criteo&utm_medium=retargeting&utm_campaign=lowerfunnel

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Допълвам още една добра оферта - бързонагряващ Атлантик с 6 години гаранция, със стандартен потопен нагревател,  без защита срещу котлен камък   https://vladives.bg/Бойлер- ATLANTIC -OPro- Turbo -Slim- 80 литра

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, цър-вул написа:

По български отново мурафети - -1год гаранция

Всичката ни работа е българска, на промоция и с безплатна доставка е тук   https://www.tehnomix.bg/boyler-atlantic-o-pro-turbo-slim-80-litra

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 4 седмици по-късно...

Накрая след много умуване и съпоставки поръчах този 100 литров антикалк Теси - с идея да го загрявам всяка нощ на нощна енергия                                  https://technika.bg/product/28362/staklokeramichen-boyler-tesy-gcv-1004424d-b14-tsr.html

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 27.01.2021 г. в 11:48, attj написа:

Няма ли съфорумци ползвали поне 5-6 години  бойлери със сухи нагреватели?

Atlantic Steatite - сух керамичен нагревател - set & forget. 6-та година се ползва. Няма да викам дявола, затова мълчЪ.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 5 месеца по-късно...

Всичките тези бойлери Теси,Елдом и др. са горе долу с еднакво качество.Но човек може поне преди да го монтира да си помогне малко.

Вземете и подменете кабелите със силиконови 2.5мм2 и кабелните обувки с такива от неръждавейка/по дебели и по- стегнати/

Подменете заводския нагревтел с нагревател който се води "усилен" закупен от производител- има ги 2 ма във Варна и във София-правят по - поръчка.

Инсталирайте пусковото ключе да минава през контактор 20 ампера ако можете.

Остава само да се молите да не псе пробие водосъдържателя.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...