Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Смяна на икони

Featured Replies

• Автор

Да покажа и нагледно какво се получава. Сменяш иконата на прекия път и като я закачиш на таскбара си стои тази по подразбиране. Това само при UWP аповете.

на 27.12.2020 г. в 18:21, trifonivanov написа:

Здравейте! Търся начин за смяна на иконите на приложения като скайп, снимки, настройки и другите като тях  от МС магазина. Някой знае ли как може да се направи и дали е възможно изобщо? 

Ето какво отговарят от MS на въпрос като твоя:

Screenshot-1.png

• Автор
преди 1 час, vpvelev написа:

Ето какво отговарят от MS на въпрос като твоя:

Screenshot-1.png

Мерси! И на мен ми казаха из чужди форуми, че нямало как. Здраве да е, не е голям проблем изобщо. 

Правя шорткът на десктопа и пиша calc.exe. След това се сменя иконата и тоя шорткът като се сложи на таскбара вече е с новата икона. Но като се стартира от таскбара и се появява нова инстанция на калкулатора с неговата си икона.

https://streamable.com/c5pcd3

преди 13 минути, vpvelev написа:

Правя шорткът на десктопа и пиша calc.exe. След това се сменя иконата и тоя шорткът като се сложи на таскбара вече е с новата икона. Но като се стартира от таскбара и се появява нова инстанция на калкулатора с неговата си икона.

https://streamable.com/c5pcd3

Това не важи за UWP иконите, но явно не си прочел цялата тема. :)

преди 12 часа, trifonivanov написа:

Да покажа и нагледно какво се получава. Сменяш иконата на прекия път и като я закачиш на таскбара си стои тази по подразбиране. Това само при UWP аповете.

Да, явно го игнорира:

https://www.tenforums.com/software-apps/96638-how-do-i-change-microsoft-store-icon.html

Цитат

You can create a desktop shortcut and change icon to anything you like. However if you pin it to tsskbar, it is ignored.

Тук също казват, че не става:

https://www.reddit.com/r/Windows10/comments/4vkt8u/does_windows_10_offer_a_way_to_change_uwp/

Аз също си поиграх днес и не става.

Създадох икона на Photos за теста от shell:AppsFolder

Смених създадената икона и не се промени до рефреша. Но след това първо въобще не ми даде да я закача на Taskbar (Win 8.1 май няма API за закачане на UWP на Taskbar от Desktop, а аз съм с 8.1). Пробвах ръчно да я закача направо в папката

%AppData%\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\User Pinned\TaskBar

но така и не се появи в Taskbar.

Успях да я закача само в Start Menu-то, но и там макар сменена иконата, се визуализираше само старата. Новата се визуализира само ако е на десктопа само.

Иначе за да направя PIN на UWP иконата пак през shell:AppsFolder директно я закачих за Taskbar (но пък там няма опция за смяната и с друга).

Демек май няма да е възможно или поне не лесно. Май остава само варианта с ръчно пренаписване на appxmanifest, както е посочил потребителя в пост 2 от първия ми линк.

• Автор

Благодаря на всички отново! Колегата VPVELEV успя да го измами и при мен се получи с калкулатора. Явно не е невъзможно, както си мислех. :) 

преди 22 минути, trifonivanov написа:

Благодаря на всички отново! Колегата VPVELEV успя да го измами и при мен се получи с калкулатора. Явно не е невъзможно, както си мислех. :) 

Ама той е сменил иконата на calc.exe, който не е от Store-a? Тези от Store-a сочат към C:\Windows\SystemApps\Microsoft.Windows.FileExplorer_cw5n1h2txyewy обикновено.

Ти нали искаше да смениш иконата на Skype от MS Store-a?

Иначе то е лесно да се сменят иконите дори на системните файлове, защото се сменя иконата на препратката, а не на самото exe (където обикновено се ползват програми като Resource Hacker). При MS Store-a не става, защото както се видя дори да даде да се закачи към Taskbar-a, Win-a ще показва оригиналната икона (а не сменената).

Както и да е. Важното е, че си намерил това, което търсиш (макар че от темата ти не стана ясно какво точно е то). :D

• Автор
преди 1 минута, B-boy/StyLe/ написа:

Ама той е сменил иконата на calc.exe, който не е от Store-a? Тези от Store-a сочат към C:\Windows\SystemApps\Microsoft.Windows.FileExplorer_cw5n1h2txyewy обикновено.

Ти нали искаше да смениш иконата на Skype от MS Store-a?

Иначе то е лесно да се сменят иконите дори на системните файлове, защото се сменя иконата на препратката, а не на самото exe (където обикновено се ползват програми като Resource Hacker). При MS Store-a не става, защото както се видя дори да даде да се закачи към Taskbar-a, Win-a ще показва оригиналната икона (а не сменената).

Както и да е. Важното е, че си намерил това, което търсиш (макар че от темата ти не стана ясно какво точно е то). :D

Ами исках да сменя иконките на калкулатора( който си е пак от MS Store-a), скайпа, снимки и на самия MS Store. Само тези исках и не можех. Но съм доволен и на това. 

Ок, но просто казвам, че в случая този calc,exe сочи към C:\Windows\System32\Calc.exe и не е от Store-a. Сега не ползвам 10 за да знам дали имат и версия на Calc от MS Store-a. Но този не е такъв. Затова ок, че ти е помогнало видеото на @vpvelev за тяхната промяна (нещо, което става и с TileIconified) и "бабешкия метод" предложен от @RudeBoy (както той се изрази), но това няма да помогне за основното ти питане в темата, а именно смяната на MS Store икони, което се разбра, че е почти невъзможно.

• Автор
преди 2 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Ок, но просто казвам, че в случая този calc,exe сочи към C:\Windows\System32\Calc.exe и не е от Store-a. Сега не ползвам 10 за да знам дали имат и версия на Calc от MS Store-a. Но този не е такъв. Затова ок, че ти е помогнало видеото на @vpvelev за тяхната промяна (нещо, което става и с TileIconified) и "бабешкия метод" предложен от @RudeBoy (както той се изрази), но това няма да помогне за основното ти питане в темата, а именно смяната на MS Store икони, което се разбра, че е почти невъзможно.

Да и аз се учудих, че е в system32, но като го потърся в MS Store-a си го има и пише инсталиран. Много странно, но както и да е, важно, че стана. Иначе го пробвах с бабешкия метод калкулатора, но не става. Всички методи съм опитал за него и за скайп. 

преди 9 минути, trifonivanov написа:

Да и аз се учудих, че е в system32, но като го потърся в MS Store-a си го има и пише инсталиран. Много странно, но както и да е, важно, че стана. Иначе го пробвах с бабешкия метод калкулатора, но не става. Всички методи съм опитал за него и за скайп. 

Е как така, като на @vpvelev метода си е точно като на @RudeBoy бабешкия метод....и двата си бачкат. Единия е директно с десен бутон да се създаде shortcut от контекстното меню, другия е да се отвори папката на приложението и с десен бутон върху изпълнимия файл да се създаде такъв. И при двата имаме препратка на десктопа. Сменяме иконата и закачаме към Taskbar-a. И двата бачкат. Не знам какво си правил ти и защо другия метод не ти е сработил. Но за Store иконите забрави за промени.

Лека вечер!

• Автор
преди 6 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Е как така, като на @vpvelev метода си е точно като на @RudeBoy бабешкия метод....и двата си бачкат. Единия е директно с десен бутон да се създаде shortcut от контекстното меню, другия е да се отвори папката на приложението и с десен бутон върху изпълнимия файл да се създаде такъв. И при двата имаме препратка на десктопа. Сменяме иконата и закачаме към Taskbar-a. И двата бачкат. Не знам какво си правил ти и защо другия метод не ти е сработил. Но за Store иконите забрави за промени.

Лека вечер!

Сега си видях грешката. Аз от старт менюто го влача на десктопа и тогава сменям икона и закачам на лентата. А като го направя от system32 вече става. Лека вечер и весели празници! 

преди 32 минути, trifonivanov написа:

Сега си видях грешката. Аз от старт менюто го влача на десктопа и тогава сменям икона и закачам на лентата. А като го направя от system32 вече става. Лека вечер и весели празници! 

То честно казано и този метод трябва да работи. Сега тествах и него и няма проблеми и с него. Някъде друга ще грешиш. Както и да е де. Това го казвам само за протокола. Весело посреща на Новата Година! :champagne1:

Проблемът със смяната на иконите на програмите от MS магазина е че те не използват .ico или такива от dll с разни икони в тях, а .png с различни размери (пиксели) за съответния случай. Те се намират тук (примера е конкретно за калкулатора):

"C:\Program Files\WindowsApps\Microsoft.WindowsCalculator_10.2011.16.0_x64__8wekyb3d8bbwe\Assets"

На картинката съм сменил един png, но не ми се играе, а трябва всички да се сменят с желаната картинка. Всеки се използва за различни места - старт менюто, таскбара и т.н.

Само че промяната не може да стане от Windows. Дори смених правата на папката, за да имам пълен достъп, но Windows пак не ми позволява промяна. Затова промяната я направих от Linux.

Screenshot-2.png

• Автор
преди 10 минути, vpvelev написа:

Проблемът със смяната на иконите на програмите от MS магазина е че те не използват .ico или такива от dll с разни икони в тях, а .png с различни размери (пиксели) за съответния случай. Те се намитарт тук (примера е конкретно за калкулатора):

"C:\Program Files\WindowsApps\Microsoft.WindowsCalculator_10.2011.16.0_x64__8wekyb3d8bbwe\Assets"

На картинката съм сменил един png, но не ми се играе, а трябва всички да се сменят с желаната картинка. Всеки се използва за различни места - старт менюто, таскбара и т.н.

Само че промяната не може да стане от Windows. Дори смених правата на папката, за да имам пълен достъп, но Windows пак не ми позволява промяна. Затова промяната я направих от Linux.

Screenshot-2.png

Разбрах. Благодаря за усилието! :) 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.