Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 3 минути, пантофка написа:

Мярнах някъде, че правителството отпуснало помощ на пайнера заради ковида...мъка мъка...

За нови хитове са нужни пари ,браво браво 

• Отговори 92k
  • Прегледи 3,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• Турете барем две.

• Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

Публикувани изображения

преди 4 минути, FusE написа:

браво браво 

По-полека и да не се бърза ... ;) Аз съм още тука:

Я ... през 10 стъфълу. но со мъгърия ... негъм на suse ... :) 

Не знам дали @Anne знае, но колко касетки сме си купували.  Едно време имаше аудио касетки и се чуваше навсякъде. То не бе Златна Рибка, 100 процентова жена, на Весела касетката, на орк. Кристали видеокасетката... Денонощно съм гледал София Кабел.

sk.gif

Била фен на чалгата. Аз съм фен на чалгата.

преди 4 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

По-полека и да не се бърза ... ;) Аз съм още тука:

Класика :cheers:

И вернууууу е велик SSD :)

bb.png

преди 4 минути, acnekt написа:

Денонощно съм гледал София Кабел.

софия кабел фолк 

преди 1 минута, FusE написа:

Класика :cheers:

Не просто каласика = постоянно си я пея извън радио 1-но ...

По-полека, едно по едно и т.н. ... ;)

Ай ... вече наздраве со ръкия ... :)

:drunk:

току-що, iИ.дИоNд.Ni написа:

Ай ... вече наздраве со ръкия ... :)

:drunk:

тъй тъй , ква кръчма би била без ракия :cheers:

преди 1 минута, ncl написа:

Имаше. 91-92 си купувах обаче Епизод, Мейдън, Меноуар, Бони М...

Аз не. Само турбо фолк.

преди 6 минути, acnekt написа:

Сега разбирам. Тази песен е написана за Пешо, Даниела и ТИ.

Не, не разбираш. Преди се правеше стойностна музика.

Да те светна, не всички, слушащи поп - фолк са прости хора. Това, което не знаете е, че в един момент на хората им писна от песни за пари, за коли, за жени, хората искаха сериозни и качествени песни и в периода 2001 - 2007 се направиха много модерни и стойностни песни със смислени и стойностни текстове, модерна и хубава, истински танцувална музика, модерни аранжименти, вкарване на различни елементи - рок, реге, на различни музикални инструменти, нетипични за поп- фолка като органът, който звучи в "Не съм ангел"..............

Обаче другите стилове изпълнители в България откачиха и избобяха и вместо да приемат нормално, че младите хора не искат да слушат естрада, а не всеки е по рока или попа.............. Почнаха да оплюват поп - фолка, което беше много комплексарско и злобно от тяхна страна, предполагам, и че са завидяли че не са се сдобили те с текстовете или музиката на песни като "Шампанско и сълзи", "Безумна цена", "Благодаря", "Мистерия", "Неочакван край", "Лъжа е", "Не съм ангел"................ Ама и не сме им ние виновни, че те не се сещат да си разнообразят репертоара, че нямат въображение и не включват различни музикални елементи, че не искаха да дадат път на младите композитори и текстописци  и да работят с тях........ Велислав драганински не просто стана известен заради "Дяволско желание", а заради наистина различната и оригинална музика, която прави. Вие гледате текстовете, но не слушате музиката, не се заслушвате в мелодията, използваните музикални инструменти..............

Освен това вие май не разбирате, че хората искат истинска, откровена музика, не сдържана и студена, така да се каже. Хората искат песни, които да са им близки на сърцето и душата, песни за любов, приятелство, нормално е да има и песни за секс, все пак не сме в средновековието. Но всичко беше направено премерено и с вкус, не беше пошло. Затова и песни като "Шампанско и сълзи", "Безумна цена", "Носталгия", "Погледни ме в очите", "Лъжа е", "Не съм ангел" останаха във времето. Нашето поколение е по - емоционално, ние не искахме просто да седим тихо на концерти и да гледаме пеещи каменни статуи, искахме емоционални концерти, танци, светлини..............Затова и концертите и турнетата на "Пайнер" и "Планета" имаха успех - защото бяха в крак с времето. Защото предлагаха чувства и емоция, защото поп - фолк музиката беше истинска и близо до народа.

Кое му е лошото на песните за любов? Закъде сме без любовта?  Защо в наши дни да няма песни за секс? За приятелството, за купоните? За раздялата и разочарованията?

Да, правеха се кавъри и копия на клипове на западни изпълнители, но при нас се правеше с вкус и чувство за мярка, естетика, красота......... Видеоклипът на "Обичай ме така" на Мария и DJ Джери е сто пъти по - добър от оригиналния видеоклип.

преди 9 минути, FusE написа:

софия кабел фолк 

Да. Радио Веселина и радио Вероника, радио Кракра УЛТРА яко дъни.  Аз съм чалга динозавър.

преди 17 минути, FusE написа:

За нови хитове са нужни пари ,браво браво 

Текстописците, музикантите и аранжорите не работят за без пари, не са благотворителни дружества. Да, качествените проекти изискват пари, много пари, но си струват. Знам, че само музиката към песните от албума "Крепост" са излезли много на Глория, но си е заслужавало, резултатът е уникален албум.  Иска ми се пак да се прави такава стойностна и хубава музика. Макар, че вече няма как да я слушам.

преди 1 минута, acnekt написа:

Да. Аз съм чалга динозавър.

А аз само динозавър 

Те това някакъв сървър ме забави ... но ...

преди 7 минути, ncl написа:

Имаше. 91-92 си купувах обаче Епизод, Мейдън, Меноуар, Бони М...

Навремето имаше винилови дискове со 33 ил 45 градусъ ... пръцдом оборото и качеството бе по-добро, щото бе аналогово ... ;)

rr.png

преди 6 минути, acnekt написа:

Аз не. Само турбо фолк.

преди 15 минути, acnekt написа:

Не знам дали @Anne знае, но колко касетки сме си купували.  Едно време имаше аудио касетки и се чуваше навсякъде. То не бе Златна Рибка, 100 процентова жена, на Весела касетката, на орк. Кристали видеокасетката... Денонощно съм гледал София Кабел.

sk.gif

Била фен на чалгата. Аз съм фен на чалгата.

Да, помня ги тези канали. И времената помня. Помня и как на другарската ми среща, при завършване на 8 клас, се кефехме на "Ласмаги джасмаги".  Ама после ни омръзнаха простотиите и искахме по - хубава и стойностна музика. И се появиха  песни като "Илюзия", "Мистерия", "Огнена звезда", "Гасне пламък", "Погледни ме в очите"...................

преди 2 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Навремето имаше винилови дискове со 33 ил 45 градусъ ... пръцдом оборото и качеството бе по-добро, щото бе аналогово ... ;)

Звука от тях пукаше приятно ,а качеството ,меко топло и приятно за ухото звучене.

преди 3 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Навремето имаше винилови дискове со 33 ил 45 градусъ

Имахме грамофон. Плочите бяха основно бг естрада, македонско и някоя и друга плоча на Битълс.

преди 8 минути, acnekt написа:

Да. Радио Веселина и радио Вероника, радио Кракра УЛТРА яко дъни.  Аз съм чалга динозавър.

Имаше и радио сигнал плюс по което въртяха класиките на 90 те

Все едно си до камината ... ;)

Пукането бе в следствие на износването на "иглата", но .... ех ... какъв чар е от износена иглъда да те тре жуууулиии, а не те ужули фо ГЗ ... :)

п.п. Младите не разбират от роматттттикъ, нямат пари, а има мнооооого свободни жени ... мъ те все на жрици се прафят ... :)

преди 8 минути, Anne написа:

Да, помня ги тези канали. И времената помня. Помня и как на другарската ми среща, при завършване на 8 клас, се кефехме на "Ласмаги джасмаги".  Ама после ни омръзнаха простотиите и искахме по - хубава и стойностна музика. И се появиха  песни като "Илюзия", "Мистерия", "Огнена звезда", "Гасне пламък", "Погледни ме в очите"...................

Какви ласмаги. Ето това е музика.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.