Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

• Автор
преди 4 часа, Teemo написа:

Като ти се вдигне хепта Паскала над определено ниво - няма леки, няма тежки. 

Вярно е... О Паскале мамата ти разката бе да те пишем на ръка .... :) 

П.П С++ бил от ниско ниво!? Леле немам думи хихи

преди 4 часа, kosyo написа:

За който трябва ще го обучаваме на вечерно училище. Първите вече се записаха и се провалиха на първия тест..

По история ли? Аз някога я харесвах...

преди 2 часа, Teemo написа:

Търся един бял заек...

Не знам кой ще хвана - този от Алиса, или този от Матрицата.

Гледай да не е Бъгс Бъни хихи

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 5 часа, AAUUXX написа:

Няма да свърши нищо работа ,нужен е AUX вход.

Просто ми стана интересно.

Преди време едни "колеги" се мъчиха със същото. Единият беше убеден - с предусилвателя, щяло да стане. Жак - петица, към чинч и към чинч, с не знам термина... Превключване дигитално, през AUX - на самото стъпало.  Така и не разбрах, какво са сътворили.

Ако бъркам термините - сори. Въобще ме няма, по токове/съпротивления .

Затова те занимавам. Знам че ги "чуваш" .

преди 1 час, petie1 написа:

Гледай да не е Бъгс Бъни хихи

И тримата са - на беля... Дейбамама му.

пп

Казвал съм го много пъти, по много поводи, включително и тук - няма как, не можеш, не ставааааа - да избягаш от себе си. Гена ти е закодиран, въртиш - сучеш... Ти, си си - ти.

Много здраве на всички, тук са тоо, тоо, тоо, оня и оная . 

преди 4 часа, АСПЕКТ написа:

Евроатлантическо управление, ГЕРБ 15 години, 1 година ПППП, ДПС и ДБ, би трябвало да се виждат европейски неща. Освен парадите, и оскверняване на гробове и паметници. Сигурно, следва горене на съветска литература.

Ох, дано да не забранят Чайковски и лебедово езеро. 

😟

Чудно че още не са сетили да забранят руската салата.

преди 2 минути, Bubbles написа:

Те не и ли викат вече украинска?

преди 1 час, Bubbles написа:

@AAUUXX да обесня по - подробно. На мен ми звучи като - намери правилната, синя точка.

Screenshot_2023-08-21-18-44-30-2364.jpeg.d9287cab65f7e919b1458dea6b95413c.jpg

преди 59 минути, Teemo написа:

@AAUUXX да обесня по - подробно. На мен ми звучи като - намери правилната, синя точка.

А защо съм цитирал мосю Мехур - само Карабойчев знае.

преди 2 минути, Bubbles написа:

Ти май....скоро не си бил в БГ? В 90% от ресторантите, няма "руска салата"! Има салата "Оливие"! Всъщност, това е и правилното име, защото няма нищо рассихско в тази салата - това си е Френско блюдо, с автор Люсиен Оливие - да ти изглежда името му рассийско?

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Ти май....скоро не си бил в БГ? В 90% от ресторантите, няма "руска салата"! Има салата "Оливие"! Всъщност, това е и правилното име, защото няма нищо рассихско в тази салата - това си е Френско блюдо, с автор Люсиен Оливие - да ти изглежда името му рассийско?

Що се заяждаш са, тъкмо набраха инерция. 

преди 5 минути, Teemo написа:

Точките, "преди" двата резистора, оцветени в цвят лила :) 

преди 3 минути, Teemo написа:

Целта е да вкараш аудио входа преди предусилвателя ,тоест тва дет съм маркирал продължава към селектора и от там във входа на крайното стъпало. По този начин ще може да се ползва грамофонния вход като нормален AUX вход. Схемата е конкретно за модела аудио от темата, за всяка друга ще трябва да видя схемата за да дам решение.

преди 14 минути, Bubbles написа:

И борша също :speak:

преди 8 минути, NewRedDragon написа:

Салата Оливия не се прави с картофи, грах, колбас, моркови, кисело краставички и майонеза...

преди 4 минути, AAUUXX написа:

Целта е да вкараш аудио входа преди предусилвателя ,тоест тва дет съм маркирал продължава към селектора и от там във входа на крайното стъпало. По този начин ще може да се ползва грамофонния вход като нормален AUX вход. Схемата е конкретно за модела аудио от темата, за всяка друга ще трябва да видя схемата за да дам решение.

Аааа някакъв (по скоро два) кондензатора не трябва ли да има? Че така директно.....

преди 4 минути, NewRedDragon написа:

Щом казваш.

току-що, NewRedDragon написа:

Аааа някакъв (по скоро два) кондензатора не трябва ли да има? Че така директно.....

Трябва ,описал съм го това в темата, иначе защо ще им задавам посока ?

преди 1 час, NewRedDragon написа:

Точките, "преди" двата резистора, оцветени в цвят лила :) 

Ще трябва само да посочиш, кое е резистор - на схемата хахахаахахахаах

На "око" го знам. Имам приятел, много навътре... Още бяхме не помня 5-6 клас, ми даде един и го зареждах в контакта и после който не го харесвам - подскача. Килеметорски истории.

преди 1 час, AAUUXX написа:

Дано е от полза, на другите потребители.

Като казвам - много зле, наистина. Часовете в училище, ми бяха кошмар. Добре че мачках цомбите на една Бистра, та ми пишеше всичко.

Това, което е руска салата си е пимонтска салата.  Нещо такова. Салата от Пимонт.

https://wbg.waykun.com/articles/piemontska-salata-lesna-domashna-recepta-za.html

https://www.meilleurduchef.com/en/recipe/piemontaise-potato-salad.html

преди 23 минути, NewRedDragon написа:

Легендата е, че това е френски готвач, работил във френски ресторант в императорския Петербург, и там и създал тази "салата".

Във френско след това били ѝ казвали също "руска салата".

преди 1 минута, Teemo написа:

На "око" го знам. Имам приятел, много навътре... Още бяхме не помня 5-6 клас, ми даде един и го зареждах в контакта и после който не го харесвам - подскача. Килеметорски истории.

А тва е кондензатор ,електролитен ,не е резистор.

@Bubbles

Какво пише тука? На френски език е.

https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Salade_piémontaise

La salade piémontaise vient de la salade russe, particulièrement à la mode en Russie au début du xxe siècle[3]. Lorsque le tsar Nicolas II rend visite au roi Victor-Emmanuel III au château royal de Racconigi en 1909, les cuisiniers de la cour russe transmettent la recette à leurs homologues piémontais, qui revisitent cependant la préparation avec les ingrédients disponibles dans les potagers royaux : carottes, petits pois, haricots et pommes de terre, ainsi que la crème à la place de la mayonnaise[3]. La salade ainsi modifiée rencontre un grand succès auprès de la noblesse et la bourgeoisie piémontaises[4]. La recette est ensuite reprise en France, où elle est de nouveau transformée — avec notamment l’ajout de tomates, cornichons et jambon cuit — et renommée en « salade piémontaise », bien que de nombreux ingrédients soient inédits par rapport à la version italienne[3],[4].

току-що, Мърдокс написа:

Легендата е, че това е френски готвач, работил във френски ресторант в императорския Петербург и там и създал тази "салата".

Във френско след това били ѝ казвали също "руска салата".

Не знам легендите 0 знам, че единодушно тук собствениците на заведения, решиха още миналата година, думите: руска. по руски и т.н. да се махнат от менютата

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.