Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Приятно изненадан съм от тази бира.

Наздраве.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Пауланер

https://nokovandson.com/bira/Paulaner/bira-paulaner

paulaner-muenchner-hell-20x0-5l.jpg

И ти ли пропи? 

Наздраве! :cheers:

• Отговори 92k
  • Прегледи 3,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• Турете барем две.

• Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

Публикувани изображения

преди 4 минути, The Rage написа:

Наздраве!

Пробвай и Shneider.Тя е  Bavarian Hell.

Ако намеря ще я пробвам. Но от берлинската бира не съм доволен. Горчилка и няма никакъв вкус.

преди 3 минути, Мери Динолова написа:

И ти ли пропи? 

Наздраве! :cheers:

Вместо вода. Това не е пиене. Едно време, когато водата бе мръсна и са страхували от нея, са пиели бира или наричан още течен хляб. 

току-що, АСПЕКТ написа:

Ако намеря ще я пробвам. Но от берлинската бира не съм доволен.

Така и така си там.Ако не си пил Radeberger или Warsteiner.Пробвай.За мен лично,първата е най-доброто в света.

преди 2 минути, The Rage написа:

Така и така си там.Ако не си пил Radeberger или Warsteiner.Пробвай.За мен лично,първата е най-доброто в света.

Какво им харесва на кромбаха, не знам.

PICMONKEEY-Profiles-Karte-Die-beliebtest

Значи пилзна не е моята бира.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Пилзнер

Но Хелес е чудесна.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Мюнхнер_Хелес

Лагер горе-долу.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Лагер_(бира)

преди 1 минута, Kiеli написа:

Пауланер

някъде съм я срещал а може да греша

дали я има в БГто?

Даже и Weisse.

преди 21 минути, Kiеli написа:

Пауланер

някъде съм я срещал а може да греша

дали я има в БГто?

Пиши, че я има в Метро

https://shop.metro.bg/shop/pv/BTY-X262263/0032/0021/500мл-Бира-Мюнхен-Оригинална-Пауланер-Paulaner-OW

През 1900 г. САЩ преминават към златен стандарт, като долара е изцяло обезпечен със злато и се равнява на 23,22 грана (1,505 g) злато (1 тройунция злато=$20,67). Поради постоянната девалвация на долара САЩ се отказват от златния стандарт през 1933 г., и валутата става свободно конвертируема. Намалява се значително златното покритие, като 1 долар се равнява на 13,71 грана (0,888 g) злато (1 тройунция злато=$35). Този стандарт просъществува до 1968 г.

След Втората световна война с цел стабилизация на международната валутна система, е прието Бретън-Уудското споразумение през 1944 г., според което щатският долар става световна валута заедно със златото. През 1971 г., САЩ окончателно преустановява използването на златния стандарт и премахва обезпечението на валутата.

преди 14 часа, дръндю написа:

аве, аз се майтапя, белким разбереш, че жените с високо айкю не се интересуват от интелекти
и интелигентността не зависи пряко от интелекта
истината е че интелекта се възползва максимално от възможностите в живота и малко ги интересува дали са законни

Логическото мислене е интелигентността. И то не помага за възможности в живота, защото действията на хората не са много логично. Взаимоотношенията също не са логични. 

Умението да лъжеш и манипулираш хората като твоята съетносчинка Ружа Игнатова НЕ е свързано с високо ай-кю.

преди 1 час, Mediterranean написа:

Логическото мислене е интелигентността

интелекта е логическото мислене, способността да обработва информация - да разсъждава и да получава резултати
интелигентността  няма вродената способност на интелекта, а се придобива благодарение на вродената  способност да запомня информация ,..дето им викат  начетени хора
така че има голяма разлика между микропроцесор и памет, ама нито едно не може да работи самостоятелно
тъй де, едно без друго не могат
друг е въпросът, че на някои хора процесора е слаб, въпреки че имат много памет в слотовете си
и форума е доказателство за това...много знания придобити от четене и медии, а се поддават на манипулации, защото не могат да разсъждават- да мислят

преди 30 минути, Емил Костов написа:

Не ми се измъквай. Твърдението ти, че  силният и мощен компютър е за игри офлайн е тъпо и невярно. Връзката с интернет и политиката на играта са си твои блянове. Колкото до изказа на автора вече го коментирах.

НоСър> :) 

Принципно за мен мощния и силен компютър е предназначен не за игри. ;) 

Иначе всяка игра "указва" какви минимални изисквания трябва да притежава една машина, за да може да изпиташ пълно удовлетворение от нея. 

Да не споменавам, че за някои игри е важна и мишката или определено (специфично) друго устройство. ;) 

Добре знаеш, че мощта и силата на един компютър се определя от най-бавното устройство свързано към него, където в даден момент може да е ЗКУ-то. 

И да, не съм геймър, но определено мишката на лаптопа не е толкова прецизна и прочие ... 

Да не говорим, че може процесора да е добър, видеокартата също, но оперативната памет да е недостатъчна. 

Сети се какво става, ако си пуснал нещо да копа е-пари (и/или да тегли/споделя множество торенти) и успоредно с това да играеш. ;) => Това като пример. ... :) 

И още едно нещо: Ако не забелязваш мишена, то явно ти си такава. :) 

Та НоСър аз не те гледам под прицел, но явно ти си ме взел за мишена ... :) а я знам как да бягам бърже ... :) т.е. да се измъкна от бойното ил ловното поле ... :) 

преди 4 часа, Mediterranean написа:

Умението да лъжеш и манипулираш хората

Тъй прави ,лъже ги че има голем бушан с яка жица пък той 2А предпазител :speak: 

преди 4 часа, Mediterranean написа:

Взаимоотношенията също не са логични. 

Така е ,повечето са бизенс и взаимно отдаване на ползи един за друг.

преди 5 часа, Mediterranean написа:

Умението да лъжеш и манипулираш хората

Не се отдава на всеки. По-лесно се лъжат умни хора. 

Циганите имат натрупан опит в наблюдаване на невербалното поведение на другите. Да, техните чувства са на едно по-високо ниво развити и не е свързано с тяхната интелигентност (в частност IQ-то) и се базират на емоционалното състояние базирано на психологическа несъстоятелност човек да се справи с конкретна своя проблематика. 

Всеки човек дори да е интелигентен не е достатъчно психически устойчив и излъчва специфична емоция, която я засичат въпросните лъжци и манипулатори. 

Не съм срещал статистика, но определено по-интелигентните хора са изпълни с повече страхове от обикновените и прости хора. 

Простият човек който се подава на манипулация и лъжи определено е в следствие на някаква трагедия и/или проблематика свързана с детето му или по-общо казано с много близък до него човек.

Всеки запознат с психологията ще ти каже, че в полезрението на лъжците и манипулаторите са хората със страхове. Те може да са първични, т.е. свързани със здравето, но могат да бъдат и вторични, т.е. в следствие на суетност. 

Колкото по-му-е-високо IQ-то на човек, то той е по-суетен, защото си въобразява, че имайки по-високо IQ, то може да се справи с всяко предизвикателство, но не зачита, че всяка психика може да бъде приведена в несъстоятелност да обработи постъпващата информация от сетивата. 

преди 5 часа, dioib написа:

НоСър> :) 

Принципно за мен мощния и силен компютър е предназначен не за игри. ;) 

Иначе всяка игра "указва" какви минимални изисквания трябва да притежава една машина, за да може да изпиташ пълно удовлетворение от нея. 

Да не споменавам, че за някои игри е важна и мишката или определено (специфично) друго устройство. ;) 

Добре знаеш, че мощта и силата на един компютър се определя от най-бавното устройство свързано към него, където в даден момент може да е ЗКУ-то. 

И да, не съм геймър, но определено мишката на лаптопа не е толкова прецизна и прочие ... 

Да не говорим, че може процесора да е добър, видеокартата също, но оперативната памет да е недостатъчна. 

Сети се какво става, ако си пуснал нещо да копа е-пари (и/или да тегли/споделя множество торенти) и успоредно с това да играеш. ;) => Това като пример. ... :) 

И още едно нещо: Ако не забелязваш мишена, то явно ти си такава. :) 

Та НоСър аз не те гледам под прицел, но явно ти си ме взел за мишена ... :) а я знам как да бягам бърже ... :) т.е. да се измъкна от бойното ил ловното поле ... :) 

Пак се измъкваш. Тук не говорим за видове компютри. Както и да е. Малко сигурно ще ви обидя, но същата работа като при Християнството и твоят БОГ ;)

Всички сме равни пред закона. Но някой са по-равни.

https://money.bg/wealth/kak-miliarderite-ne-plashtat-danatsi.html

https://money.bg/wealth/miliarderi-kato-blumbarg-i-geyts-se-oblagat-s-po-niski-danachni-stavki-ot-amerikantsite-koyto-pechelyat-usd45-000.html

Mилиapдepи ĸaтo Блyмбъpг и Гeйтc ce oблaгaт c пo-ниcĸи дaнъчни cтaвĸи oт aмepиĸaнeц, ĸoйтo пeчeли $45 000

🇧🇬🇧🇬🇧🇬

Taĸa нaпpимep eдин paбoтниĸ, ĸoйтo пeчeли 45 000 дoлapa, ce oблaгa c дaнъчнa cтaвĸa oт 21%, дoĸaтo тoп 25 нa нaй-бoгaтитe xopa имaт oбщa дaнъчнa cтaвĸa oт 16% въpxy дoxoдa.

• Автор

Аз още се чудя как се присвоява нещо което си е твое по право?

Че те американците са британци в по голямата си част :)

преди 3 часа, АСПЕКТ написа:

Всички сме равни пред закона. Но някой са по-равни.

https://money.bg/wealth/kak-miliarderite-ne-plashtat-danatsi.html

https://money.bg/wealth/miliarderi-kato-blumbarg-i-geyts-se-oblagat-s-po-niski-danachni-stavki-ot-amerikantsite-koyto-pechelyat-usd45-000.html

Mилиapдepи ĸaтo Блyмбъpг и Гeйтc ce oблaгaт c пo-ниcĸи дaнъчни cтaвĸи oт aмepиĸaнeц, ĸoйтo пeчeли $45 000

🇧🇬🇧🇬🇧🇬

Taĸa нaпpимep eдин paбoтниĸ, ĸoйтo пeчeли 45 000 дoлapa, ce oблaгa c дaнъчнa cтaвĸa oт 21%, дoĸaтo тoп 25 нa нaй-бoгaтитe xopa имaт oбщa дaнъчнa cтaвĸa oт 16% въpxy дoxoдa.

А тук даже не плащат данъци богатите...

преди 6 минути, petie1 написа:

Аз още се чудя как се присвоява нещо което си е твое по право?

Че те американците са британци в по голямата си част :)

А тук даже не плащат данъци богатите...

Ето ДНК на бял американец от САЩ.

90 процента от Албиона и малко от Скандинавия.

• Автор
преди 1 час, Kiеli написа:

Ваня стана Виктор

същия праз

Пет и Клаус са върхЪт :yanim:

Абе то май вече ще трябва в гащите да гледаш първо ба си лудия свят

EMMABuntus е страхотно дистро.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.