Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 12 минути, АСПЕКТ написа:

Аз не съм избирал ГЕРБ, че да управлява, аз ако исках ГЕРБ да управлява, щях да си пусна гласа за тях. 

Същото важи и за 100 хилядите други избиратели на ИТН.

Ако управлява ИТН с какво щеше да е различно от това на ГЕРБ ? Какво очакваш че те ще направят различно от всички през последните 15г? За мен е все едно кой ще управлява стига да има правителство ,да се държат отговорно и да има стабилност.

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 10 минути, AAUUXX написа:

Ако управлява ИТН с какво щеше да е различно от това на ГЕРБ ? Какво очакваш че те ще направят различно от всички през последните 15г? За мен е все едно кой ще управлява стига да има правителство ,да се държат отговорно и да има стабилност.

Всяка партия си има приоритети и принципи, които избирателите се припознават. Това трябва да са техните представители.  Иначе, какъв е смисълът от 40 партии?

ГЕРБ си имат своите планове и приоритетите.

ИТН не са направили своя партия да управляват с ГЕРБ, а да реализират или да опитат да реализират точките от референдума, които същите тия, които се мислят за богоизбрани и го отхвърлиха. Тези, с които сега ще правят сглобка, коалиция, експертен кабинет, както и да искат да го наричат, украсителни имена, това си е чисто предателство.

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Всяка партия си има приоритети и принципи, които избирателите се припознават. Това трябва да са техните представители. 

В този смисъл, щом по-голямата част от избирателите са гласували за дадена партия, то съвсем логично е тази партия да управлява

преди 4 минути, АСПЕКТ написа:

ИТН не са направили своя партия да управляват ГЕРБ, а да реализират или да опитат да реализират точките от референдума,

Съвсем ясно беше му казано на шоумена, че подобен референдум, няма да бъде допуснат

ПС: Както и простотиите на копейкин

Всяка партия си има приоритети и принципи, които избирателите се припознават. Това трябва да са техните представители.  Иначе, какъв е смисълът от 40 партии?

ИТН не са направили своя партия да управляват ГЕРБ, а да реализират или да опитат да реализират точките от референдума, които същите тия, които се мислят за богоизбрани и го отхвърлиха. Тези, с които сега ще правят сглобка, коалиция, експертен кабинет, както и да искат да го наричат, украсителни имена, това си е чисто предателство.

Всяка партия може да има приоритети но те не могат да са различни от тези на ЕС ,тоест все тая е.

преди 12 минути, teo-glavata написа:

В този смисъл, щом по-голямата част от избирателите са гласували за дадена партия, то съвсем логично е тази партия да управлява

Съвсем ясно беше му казано на шоумена, че подобен референдум, няма да бъде допуснат

Това не е мажоритарна система. Ако беше. Вече изборът щеше да е между Тиквата и Шиши. Без никакви малки партии. И щом България избира 35 години Тиквата, поне така да го бетонира.

М/у другото... тук има едно украинско и едно руско семейство с кемпери. Явно са в бг, доста преди войната, защото снощи си бяха спретнали турнир по белот и доста се караха :D Питах украинката, защо говорят на руски и тя ми каза нещо, което не разбрах изобщо. После вика /вече на български/:

Сега, като ти говоря на украински, разбра ли, че те псувам? :no-no:

:beer11:

преди 17 минути, teo-glavata написа:

Референдумът си беше легален. Но ГЕРБ премиер Тиквата и с президент Чехльо Плюмката го отхвърли.

860376.jpg

Това не е мажоритарна система. Ако беше. Вече изборът щеше да е между Тиквата и Шиши. Без никакви малки партии.

Нещо бъркаш нещата. А и системата е смесена - префернциите са елемент от една чисто мажоритарна система на управление

преди 8 минути, АСПЕКТ написа:

Референдумът си беше легален. Но ГЕРБ премиер Тиквата и с президент Чехльо Плюмката го отхвърли.

860376.jpg

Отново не знаеш законовата база. Нито президента, нито министър-председателя могат да отхвърлят или разрешат провеждането на Национален референдум. Това е в правомощията на Народното събрание. Справка

преди 10 минути, teo-glavata написа:

Нещо бъркаш нещата. А и системата е смесена - префернциите са елемент от една чисто мажоритарна система на управление

България в момента е с пропорционална система.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Пропорционална_избирателна_система

Това да не ти е САЩ? 😁

В България е пропорционална система с мажоритарен елемент. А България по конституция е парламентарна република, но по едно време беше премиерска република.

преди 2 минути, Киро Иванов написа:

В България е пропорционална система с мажоритарен елемент. А България по конституция е парламентарна република, но по едно време беше премиерска република.

Абе, каша. Крадена конституция от Белгия, краден девиз на НС пак от Белгия, опити за американски капитализъм с привкус на СССР и Ориентал.

Направо си е турлю гювеч това в България.

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

България в момента е с пропорционална система.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Пропорционална_избирателна_система

Това да не ти е САЩ? 😁

Системата е смесена! За какво са кръгчетата в дясно на бюлетината, според теб? Това е точно елемент от мажоритарна система и дава право на избирателя да преподреди партийнити кандидати, ако желае

Избиртелната система //федералната/ в САЩ е доста сложна - бях пуснал линк с подробно обяснение

преди 3 минути, teo-glavata написа:

Системата е смесена! За какво са кръгчетата в дясно на бюлетината, според теб? Това е точно елемент от мажоритарна система и дава право на избирателя да преподреди партийнити кандидати, ако желае

Избиртелната система //федералната/ в САЩ е доста сложна - бях пуснал линк с подробно обяснение

В чужбина ний, българите, нямаме преференции. Само българите в България имат това от дясната страна. Бюлетината в чужбина е друга. 

Ето:

😁😁😁

large_d438d0ddcd1a460235e25c7c8a5d90ce.j

😁

преди 4 минути, teo-glavata написа:

За мен изглежда доста недемократична. Сигурно, не я разбирам. 🤔 Затова.

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

В чужбина ний, българите, нямаме преференции. Само българите в България имат това от дясната страна. Бюлетината в чужбина е друга. 😁

Никой не ти забранява да се прибереш за 2-3 дена в бг и да гласуваш. Щом имаш бг ЛК, имаш и адрес

преди 16 минути, teo-glavata написа:

Да поитам .... тук има ли хора от Пловдив или Асеновград? Трябва ми читав сервиз за автоклиматици

не знам ама аз какъв магазин си намерих

zgRfapM.jpeg

преди 2 минути, buldak написа:

не знам ама аз какъв магазин си намерих

zgRfapM.jpeg

Не е смешно колега.... На патрула киматика изпусна парата.....няма начин да се прибера до Варна, без климатик, а съм на яз. Батак...

Ние, с Анелизето, не одобряваме разпада в обществото и в тая тема, в частност!

преди 14 часа, Anneliese написа:

...

Продължавайте да пропадате морално................ Жалки сте.

едит: абе... къде е Росянка. Надявам се да е добре. И на сянка.

преди 6 часа, АСПЕКТ написа:

Няма нормален човек, който да гласува за ДПС или за ГЕРБ доброволно. Това са бизнес структури. Все едно аз да кажа, че съм евреин и да гласувам за Израел.

Много си прав но оня дрогирания трол дето само знае да пише глупости и да се смее под постовете на другите не ги разбира тия неща....

преди 1 час, AAUUXX написа:

Най-смисления коментар който чета днес!

https://www.vesti.bg/bulgaria/ima-li-podkrepa-za-pravitelstvo-na-gerb-sled-vtoriia-den-na-pregovori-6201544

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

ИТН не са направили своя партия да управляват с ГЕРБ, а да реализират или да опитат да реализират точките от референдума, които същите тия, които се мислят за богоизбрани и го отхвърлиха. Тези, с които сега ще правят сглобка, коалиция, експертен кабинет, както и да искат да го наричат, украсителни имена, това си е чисто предателство.

https://www.vesti.bg/bulgaria/toshko-iordanov-izobshto-ne-govorim-za-pravitelstvo-v-momenta-6201517

преди 58 минути, teo-glavata написа:

Никой не ти забранява да се прибереш за 2-3 дена в бг и да гласуваш. Щом имаш бг ЛК, имаш и адрес

Да, ей сега ще пътувам 2000км, защото българите не могат да ми дадат бюлетина, тази която я има всеки един българин в България.  Дискриминация. И защо в посолството плащам с евро? Защо цените са в евро? 15 евро за паспорт не е 15 лева? 7 евро е. 🤔

преди 28 минути, Belefor написа:

Много си прав но оня дрогирания трол дето само знае да пише глупости и да се смее под постовете на другите не ги разбира тия неща....

Той си смени позициите, спрямо силните на деня. То не бе ИТН, то не бе ПППП, сега пък ГЕРБ. Утре ще гласува и за ДПС.

преди 24 минути, Звяра! написа:

ИТН нали имат филми със самурай и обичат много самурайте. Сепуко знаят какво е.  И друго значение има, което също е в японски стил. Камикадзе. Те си решават.

Сепуко или плъхове в канала. 

Цугцванг!

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Цугцванг

Това е за кандидат - премиерката шахматистка, тя ще им обясни какво значи Цугцванг.

https://bntnews.bg/news/itn-predlaga-za-premier-shahmatistka-i-shte-varne-mandata-kakvi-sa-sledvashtite-hodove-1104570news.html

2022-Antoaneta-Stefanova.JPG

преди 1 час, teo-glavata написа:

Отново не знаеш законовата база. Нито президента, нито министър-председателя могат да отхвърлят или разрешат провеждането на Национален референдум. Това е в правомощията на Народното събрание. Справка

И къде пише в Конституцията, какво може да се пита суверена? Нали знаеш законовата база. Къде в конституцията на Република България пише това можем да питаме, а това - не. Забранено е да се пита. 1 млн си казаха мнението. Това е. ГЕРБ са длъжни да се съобразяват, както аз се съобразявам да гледам мутрата на Боко от каналите на България вече 40 години. Властта произтича от народа. Това е. Боко идва на власт след като го изберат същите тези хора. От народа.  Той не идва от Олимп. 

Защо КС, с прекрасния си избор сега, прекрасната Деса тъпото от ГЕРБ, отхвърли 3 въпроса? Защо КС отхвърли 3 въпроса? 

Ето великата Деси Тъпото с богатия си юридически опит. Представете си какво положение е КС на РБ и какви хора сега ИТН искат да водят преговори.

images?q=tbn:ANd9GcRfl101xBQCQYzPYb9Ootu

Въй, ко стана, в тежки диагнози карантината е опущена, заразили са и долните етажи, жега не жега я ризите с дълги ръкави, ко сте се разпищолили по къси гащи и потници, нема го Teemo да черпи един хеви метал, апче да оладите горещите глави

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.