Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Говорих за гимнастичките, но иначе хубав глас. Известна ли е в Африка?

Да. Тя е южноафриканка. Известна е и по света, не само в Африка. ❤️

Редактирано от Greta NX (преглед на промените)

• Отговори 97k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

А, котенцето на Gigi? Хубавата Джиджи.

e214bfadd4c69688b546d0303c3759e6.jpg

Само Колев ти е в главата. Той знае ли, че го харесваш?

Тази също се казва Jelena, но се произнася Хелена май.

преди 3 часа, AAUUXX написа:

Мислих да пробвам бета версията на Аднроид 17 за motorola то се оказа че свършила тази програма ,нищо следващия път )

Ти пак добре ще получиш новия андроид. Аз чак до юни 2027 ще получавам секюрити кръпки.

А като казах кръпки до колкото си спомням ти май беше със edge 60 нали как стоят нещата там със секюрити кръпките всеки месец ли си идват или си е пак чакане през няколко месеца.

преди 8 минути, vlado1985 написа:

Ти пак добре ще получиш новия андроид. Аз чак до юни 2027 ще получавам секюрити кръпки.

А като казах кръпки до колкото си спомням ти май беше със edge 60 нали как стоят нещата там със секюрити кръпките всеки месец ли си идват или си е пак чакане през няколко месеца.

Ъпдейти по сигурноста идват всеки месец ,но понякога може и да се забавят ,това не е проблем. Моторола обещават да забързат процеса по ъпдейти но ще видим това дали ще стане.

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Ъпдейти по сигурноста идват всеки месец ,но понякога може и да се забавят ,това не е проблем. Моторола обещават да забързат процеса по ъпдейти но ще видим това дали ще стане.

Аз получих пача за сигурност на 1 юли и следващия сигурно към края на таз година и последния го очаквам юни 2027 но то за G серията като гледам си е нормално да го има това забавяне със секюрити ъпдейтите.

преди 1 минута, vlado1985 написа:

Аз получих пача за сигурност на 1 юли и следващия сигурно към края на таз година и последния го очаквам юни 2027 но то за G серията като гледам си е нормално да го има това забавяне със секюрити ъпдейтите.

G серията ъпдейтите по сигурността са на три месеца. Поддръжката им е кофти ,дори на среден и високия клас ,гледам че от тази година моделите които излизат ще са с по дълга поддръжка или поне това обещават.

преди 5 минути, AAUUXX написа:

G серията ъпдейтите по сигурността са на три месеца. Поддръжката им е кофти ,дори на среден и високия клас ,гледам че от тази година моделите които излизат ще са с по дълга поддръжка или поне това обещават.

Дам на тези от моторола хич да не им се верва с тяхните обещания.

Вчера нали ходих, до технополис и там се видях с един приятел, който бачка и си поиграх малко с неговото oppo и честно казано не ме съблазни как се представя. А уш е с чист андроид и си ползва и фирмения стори ми се някакво мудно забравих му точния модел и се замислям на сегашната ми моторола кат и умре батерията или започне по бързо да се задъхва да остана пак на моторола или да скоча на някое редми.

Мислех си за note серията ама с тези извити екрани ъъъъъ то и edge кат гледам са със извити екрани но ще видим може и на извит да се навия ако не ми хрумне нещо друго.

преди 1 час, vlado1985 написа:

Вчера нали ходих, до технополис и там се видях с един приятел, който бачка и си поиграх малко с неговото oppo и честно казано не ме съблазни как се представя. А уш е с чист андроид и си ползва и фирмения стори ми се някакво мудно забравих му точния модел и се замислям на сегашната ми моторола кат и умре батерията или започне по бързо да се задъхва да остана пак на моторола или да скоча на някое редми.

Мислех си за note серията ама с тези извити екрани ъъъъъ то и edge кат гледам са със извити екрани но ще видим може и на извит да се навия ако не ми хрумне нещо друго.

Пише, че Орро има си свой собствен

https://en.wikipedia.org/wiki/ColorOS

преди 1 час, vlado1985 написа:

Oppo не са с чист Андроид. Edge 70 е с плосък дисплей.

преди 22 минути, АСПЕКТ написа:

Пише, че Орро има си свой собствен

https://en.wikipedia.org/wiki/ColorOS

Да и е доста приятна и върви добре.

Булжев ( @bulljo ), ако позволиш да се обърна така... Струва ми се, че разбрах що беше некак сдържан за Огнегривия...

Първата (от трилогията) - убиец;

Втората - ... абе...

Третата - ... по третата мое да праснат неколко серии от "Корабът на мечтите" (на ZDF) и го дават по диема фемили. Жената му е фенка.

Пасти Балкан...

%D0%A1%D0%A3%D0%A5%D0%90-%D0%9F%D0%90%D0

Бяха ми любими 😔😔😔 едно време, а сега ще мятам в кофата за смет.

изброявам съставките, защото пише със зелени букви БЕЗ ГМО, Без трансмазнини... Ако са се загрижили за хората, тогава защо има...

За да издържа повече и да има по-голяма гаранция, за да не гранясват

Калиев сорбат (за предотвратяване на плесени), екстракт от токоферол (витамин Е) и аскорбил палмитат

За пухкавост

Моно- и диглицериди на мастни киселини, полиглицеролови естери и соев лецитин

За да е сочен с години наред и да се топи в устата

Глицерол, пропиленгликол и сорбитол

За сладост

Някаква евтина сладост

Рафинирана бяла захар, глюкозо-фруктозен сироп и глюкозен сироп

Мазнини

Рафинирана палмова мазнина и рафинирано слънчогледово олио

За набухватели

Сода бикарбонат, амонячна сода, кисел натриев пирофосфат и лимонена киселина

Аромат

Етилванилин

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Пасти Балкан...

%D0%A1%D0%A3%D0%A5%D0%90-%D0%9F%D0%90%D0

Бяха ми любими 😔😔😔 едно време, а сега ще мятам в кофата за смет.

изброявам съставките, защото пише със зелени букви БЕЗ ГМО, Без трансмазнини... Ако са се загрижили за хората, тогава защо има...

За да издържа повече и да има по-голяма гаранция, за да не гранясват

Калиев сорбат (за предотвратяване на плесени), екстракт от токоферол (витамин Е) и аскорбил палмитат

За пухкавост

Моно- и диглицериди на мастни киселини, полиглицеролови естери и соев лецитин

За да е сочен с години наред и да се топи в устата

Глицерол, пропиленгликол и сорбитол

За сладост

Някаква евтина сладост

Рафинирана бяла захар, глюкозо-фруктозен сироп и глюкозен сироп

Мазнини

Рафинирана палмова мазнина и рафинирано слънчогледово олио

За набухватели

Сода бикарбонат, амонячна сода, кисел натриев пирофосфат и лимонена киселина

Аромат

Етилванилин

И аз харесвах сухите пасти ,но такива не ям от 20-25г по изброените причини.

преди 4 минути, ined написа:

И преди са били същите говна ама тогава не си чел съдържанието.

Не съм чел преди за такова съдържание . Предполагам ,че може да се види рецепта / съдържание от тогава ако има из нета запазени опаковки.

ИИ това каза:

Носталгичният спомен за вкуса

• Опаковката: Сребристо или шарено алуминиево/хартиено фолио, което се разгъваше с трепет в междучасията или след училище.

• Съдържанието: Два пласта мек пандишпанов блат, слепени с богат какаов крем, щедро покрити отгоре с шоколадова глазура и бели или цветни захарни нишки/линийки.

• Ароматът: Наситено какао, ванилия и онзи специфичен сладък привкус на соц-кондитерството, който днешните имитации трудно постигат.

Какво я правеше различна от днешните сладкиши

• Липсата на консерванти: Срокът ѝ на годност беше кратък, защото се правеше по държавните стандарти (БДС) с истински яйца, захар, брашно и какао, а не с трайни мазнини и изкуствени заместители.

• Текстурата: Блатът не беше сух или гумен, а влажен и попивал крема перфектно след престояване по рафтовете на лафките и РЕП-овете.

преди 3 минути, инж. lebel написа:

Чи как... на соц опаковките сичко си пишеше. То затова ни се смееха капиталистите и техните приятели империалистите.

Така е ,но това не е важно след като ИИ може да ти каже съдържанието.

Оригиналната суха паста „Балкан“ от периода на социализма (произвеждана от 1976 г. насам) се е отличавала с по-прост и естествен състав спрямо днешните аналози. Тя е съдържала основно пшенично брашно, захар, пресни яйца или яйчен меланж, слънчогледово олио (или маргарин), какао на прах за крема и глазурата, както и малко мляко на прах или суроватка.

Основни съставки в миналото

• Брашно и захар: Основа на блатовете.

• Яйца: Използвани в блата за пухкавост без много изкуствени набухватели.

• Какао и мазнина: За шоколадовия пълнеж и характерната глазура отгоре.

• Без консерванти: Продуктът е имал много по-кратък срок на годност и не е съдържал съвременни подобрители, изкуствени оцветители и дълготрайни консерванти.

Хранителни стойности (ориентировъчно за 100 г)

• Калории: Около 430–433 kcal

• Въглехидрати: Около 56–59 г

• Мазнини: Около 19–21 г

• Белтъчини: Около 4–5 г

преди 2 минути, AAUUXX написа:

...

ии, след като го прeeбах със задача от "Забавна математика" за малките класове, не може да ми каже копче!

преди 23 минути, AAUUXX написа:

Оригиналната суха паста „Балкан“ от периода на социализма (произвеждана от 1976 г. насам) се е отличавала с по-прост и естествен състав спрямо днешните аналози. Тя е съдържала основно пшенично брашно, захар, пресни яйца или яйчен меланж, слънчогледово олио (или маргарин), какао на прах за крема и глазурата, както и малко мляко на прах или суроватка.

Основни съставки в миналото

• Брашно и захар: Основа на блатовете.

• Яйца: Използвани в блата за пухкавост без много изкуствени набухватели.

• Какао и мазнина: За шоколадовия пълнеж и характерната глазура отгоре.

• Без консерванти: Продуктът е имал много по-кратък срок на годност и не е съдържал съвременни подобрители, изкуствени оцветители и дълготрайни консерванти.

Хранителни стойности (ориентировъчно за 100 г)

• Калории: Около 430–433 kcal

• Въглехидрати: Около 56–59 г

• Мазнини: Около 19–21 г

• Белтъчини: Около 4–5 г

Няма нужда ИИ да ми каже. Познавам стария и този новия.

преди 40 минути, ined написа:

И преди са били същите говна ама тогава не си чел съдържанието.

И таралежки няма.

😔

images?q=tbn:ANd9GcTYwrS2YKBbJQh8mOXOUli

Се едно да съм бил, а аз съм бил, на соц бригада в консервна фабрика... или месокомбинат... и ии да ми обяснява, че това, дето съм го видял там, са градски легенди.

преди 4 минути, инж. lebel написа:

Се едно да съм бил, а аз съм бил, на соц бригада в консервна фабрика... или месокомбинат... и ии да ми обяснява, че това, дето съм го видял там, са градски легенди.

Когато не харесваш някого и нещо, ако ще да е шоколад, в главата ти шоколадът ще ти се види ла.йно.

преди 14 минути, АСПЕКТ написа:

Когато не харесваш някого и нещо, ако ще да е шоколад, в главата ти шоколадът ще ти се види ла.йно.

Не мога да се съглася с теб. Ако го направя, ще излезе, че те обиждам.

преди 2 часа, инж. lebel написа:

Булжев ( @bulljo ), ако позволиш да се обърна така... Струва ми се, че разбрах що беше некак сдържан за Огнегривия...

А, прочетох ги на един дъх, дет се вика, и финала става, макар да мислех че ще го прекара през коридора на световете, па той направо у Мидкемия го прати.

преди 7 минути, bulljo написа:

А, прочетох ги на един дъх, дет се вика, и финала става, макар да мислех че ще го прекара през коридора на световете, па той направо у Мидкемия го прати.

На мен ми се стори, че го претупа... и всички ядоха, пиха и се веселиха (без лордовете де)... и аз бех там, и медовина... пардон, уиски пих... ма мое ми е била голяма кошницата

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.