Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

Ех, първи учебен ден по български.

Детето няма да забрави как чичкото наръгва баща му и иска да го обезглави. Му реже гърлото и наръгва друг в корема.

Честит първи учебен ден.

https://dnes.dir.bg/varna/dvama-namushkani-s-nozh-sled-zabelezhka-zaradi-poboy-nad-kuche-vav-varna

Действието се е развило пред очите на сина им, който утре ще е първокласник.

• Отговори 97k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 19 часа, Звяра! написа:

Ами от тогава, не съм го виждал повече, което е тъжно. Снимах го по една от пътеките нагоре към паметника, а не долу в парка или горе на площада където има и други котета.

Хубаво е, че снимката остава за спомен. )

Трицветните са предимно женски. Много е сладка, може да е домашна и да се е разходила навън.

преди 32 минути, АСПЕКТ написа:

Ех, първи учебен ден по български.

Детето няма да забрави как чичкото наръгва баща му и иска да го обезглави. Му реже гърлото и наръгва друг в корема.

Честит първи учебен ден.

https://dnes.dir.bg/varna/dvama-namushkani-s-nozh-sled-zabelezhka-zaradi-poboy-nad-kuche-vav-varna

Действието се е развило пред очите на сина им, който утре ще е първокласник.

туй е чак утре

и протеста против Крадев е утре

преди 18 часа, инж. lebel написа:

Ще напиша нещо (от уважение) и ще го сложа в спойлер (щото не мисля, че наистина се интересуваш от тоя "презрян" език)

Разговор филологов: - Есть такое слово "нету"? - Нету!

На пръв поглед "нет" означава отрицание, а "нету" - липса, нямане.

На втори - "нет" е книжовна, а "нету" е разговорна форма

На трети - в нашия случай (виц) може да се използват и "нет", и "нету", и "не существует"...

На четвърти - обикновено оставям оригинала непроменен... освен ако нешо не ме дразни... дори не е нужно да е грешно.

Иначе

img%5D

img%5D

img%5D

едит: не че ми е жизнено необходимо да знам, но какво се пак е "ьнсеш"? Не за друго, ама може да си ме напопържал... а аз да не съм реагирал адекватно...

Искал съм да напиша "знаеш", ама от телефона и в движение..... )

преди 3 часа, Teemo v. X написа:

/

1.png

Това е готино! G-code няма да е особен проблем, ама рутера колко време ще дълбае, не ми се мисли.....

преди 9 минути, NewRedDragon написа:

Това е готино! G-code няма да е особен проблем, ама рутера колко време ще дълбае, не ми се мисли.....

А, параметрик, за лазер.

преди 6 минути, Teemo v. X написа:

А, параметрик, за лазер.

Нямам и не съм работил с лазерна CNC. В смъсъл, не съм генерерирал код за лазерен гравьор. Давал съм вектори на колеги и те си доработват файловете. Иначе, ако ти е интересно, аз ползвам това. Мисля, че има модул и за лазер, но се плаща допълнително

преди 1 час, buldak написа:

туй е чак утре

и протеста против Крадев е утре

Защо ще протестират ? Невярвам да е срещу това ,че свърши лятото въпреки че и аз протестирам срещу това.

преди 4 часа, Teemo v. X написа:

/

1.png

Files.fm
No image preview

png: 2026-09-14_17-01.png

Visit this link to download: 2026-09-14_17-01.png

Alleviation | 96x48 | Limited Run of 8

€12.313,95

Limited Run #

Давай народе, не остана....

Не си играят хората...

преди 8 минути, Miusuka написа:
Files.fm
No image preview

€12.313,95

Limited Run #

Не си играят хората...

Какво е това?

преди 8 минути, Miusuka написа:
Files.fm
No image preview

€12.313,95

Limited Run #

Не си играят хората...

Ако истински 3D carving, цената е нормална. В този размер, времето за работа на рутера ще е м/у 10 и 15 часа, взависимост от материала /дървото/. Иначе, за балъци, като тебе има друга "технология" за манифактура и няма да зацепиш, че те лъжа!

преди 18 минути, NewRedDragon написа:

Сетих се, но го оставих, за да положа шегата си върху него. Иначе, не говоря руски и независимо, че чета толкова бързо (и безпроблемно), колкото и на български, барабар с идиоми, фразеологизми, сленг, блатняк, феня и вся остальная сволочь. Липсата на речева практика, от което не се оплаквам, ме спира да кажа, че го владея.

Не си спомням дали съм го разказвал тук ... ще потърся

...разказвал съм го, но ... ше го копна и тук, щото е добра илюстрация...

2024

Преди години, когато на Ариана (София) имаше... не, не лодките с греблата, т'ва беше много отдавна (не че не съм гребал и с тях... знаете как е, гаджета, това-онова... Та, на Ариана имаще фонтани. Цветни (май бяха), омузикалени фонтани. И един ден, както си седя пред СУ-то (не помня що), спират пред мен некви рускини, обгазяват ме обилно с "Белая сирень" (парфюм, използван понякога вместо фосген и дифосген) и бодро ме питат:
- Где поющие фонтаны?
- Направо - и в същия момент, в който си викам - чей бе, то в руския направо е надясно (а прямо е направо) - ония фанаха надясно (към недемонтирания тогава паметник и старата зоологическа градина)
Зинах... и си викам - беягиeби, те в Москва "ей там" им е 5-10 километра. А тука...

spacer.png

преди 13 минути, Miusuka написа:
Files.fm
No image preview

€12.313,95

Limited Run #

Не си играят хората...

Видях. Ислямистка изрезка. Нямам идея за какво служи.

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Ако истински 3D carving, цената е нормална. В този размер, времето за работа на рутера ще е м/у 10 и 15 часа, взависимост от материала /дървото/. Иначе, за балъци, като тебе има друга "технология" за манифактура и няма да зацепиш, че те лъжа!

Ами аз в момента правя подобни неща, ама тука богаташите в България сте стиснати... А Тръпм вдигна митата...

Не бе, той не е просто кух, това е вакуум с черна дупка - в едно.

преди 5 минути, Miusuka написа:

Ами аз в момента правя подобни неща, ама тука богаташите в България сте стиснати... А Тръпм вдигна митата...

Не са стиснати! Напротив! Но се търсят бутикови уникати - т.е единични бройки.

преди 36 минути, NewRedDragon написа:

Ти продължаваш да се бъркаш с CNC машини и фрези.

Това е бай лазер.

Files.fm
No image preview

png: 2026-09-14_17-53.png

Visit this link to download: 2026-09-14_17-53.png

Тиймо, не се коси...

Съдиите признаха грешка при победния гол на Манчестър Сити в дербито с Юнайтед

В официалното обяснение се посочва, че е допусната "грешка в преценката“, а Манчестър Юнайтед вече е получил извинение.

ахахах Юнайтед - извинение, а Сити - 3 точки... абе... бритиш хомо... и така нататък

преди 12 минути, Miusuka написа:

Ти продължаваш да се бъркаш с CNC машини и фрези.

Това е бай лазер.

Files.fm
No image preview

png: 2026-09-14_17-53.png

Visit this link to download: 2026-09-14_17-53.png

Нищо не бъркам! Я ми кажи, как модела показан от @Teemo v. X ще го разцепиш на 2D слоеве? И колко слоя ще получиш? Как ще имитираш следите от длето?

преди 3 минути, NewRedDragon написа:

Нищо не бъркам! Я ми кажи, как модела показан от @Teemo v. X ще го разцепих на 2D слоеве? И колко слоя ще получиш? Как ще имитираш следите от длето?

преди 5 минути, NewRedDragon написа:

Нищо не бъркам! Я ми кажи, как модела показан от @Teemo v. X ще го разцепих на 2D слоеве? И колко слоя ще получиш? Как ще имитираш следите от длето?

Виж че е на отделни слоеве и ги режат с различен размер и след това ги снаждат. В случая ги режат странично. Имаше един клип ама сега не мога да го намеря. И тая глава скоро я гледах е друг сайт.

То зора е да го направиш и измислиш на компютъра, после рязането и сглобяването е относително лесно. Виз оня вика че по 1-2 месеца рисува и измисля нещата. А после ги реже за 1-2 дена.

преди 7 минути, Miusuka написа:

Виж че е на отделни слоеве и ги режат с различен размер и след това ги снаждат. Имаше един клип ама сега не мога да го намеря. И тая глава скоро я гледах е друг сайт.

То зора е да го направиш и измислиш на компютъра, после рязането и сглобяването е относително лесно. Виз оня вика че по 1-2 месеца рисува и измисля нещата. А после ги реже за 1-2 дена.

Знам, бе.... Вече 35 години се занимавам с тези неща. Работил съм със софтуер, който ти дже не знаеш, че е съществувал някога. Съвсем друго исках да кажа, ама ти не разбираш материята. Това, което се прави на "бай лазер". може да се постигне и на CNC фрезова машина /моята е с работни дименсии 2400х3005х650/. Обратното, обаче в 90% от случаите е невъзможно, когато говорим за 3Д

преди 5 минути, NewRedDragon написа:

Знам, бе.... Вече 35 години се занимавам с тези неща. Работил съм със софтуер, който ти дже не знаеш, че е съществувал някога. Съвсем друго исках да кажа, ама ти не разбираш материята. Това, което се прави на "бай лазер". може да се постигне и на CNC фрезова машина /моята е с работни дименсии 2400х3005х650/. Обратното, обаче в 90% от случаите е невъзможно, когато говорим за 3Д

Може както казваш, но сега говорим за конкретния случай.

Даже няма да се учудя ако главата е била 3д модел и са я нарязали с Slicer for Fusion 360 например. И след това режат с лазера. Защото нали виждаш какви стъпки има между отделните слоеве? Също като Мандалите.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.