Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

копиране на файловете на рутерското dvd

Featured Replies

Да, ама рутърът е ОЕМ и Default Gateway: 172.16.1.1...

Да, ама - говорим колкото … „да си правим вятър на устата”!
Тива, че „рутърът е ОЕМ - original equipment manufacturer” е едно (всички оригинално са така), а че е зададена „мрежа от клас В”, вместо по-масовия вариант „мрежа от клас С” - съвсем друго!
  • Автор

мда, това за рутерското-dvd го бях позабравил. то май се използва за първоначално инсталиране на ос-то на рутера и след това само ако ос-то на рутера се прецака по някакъв начин и се налага преинсталация. т.е. презумпцията е, че новозакупеният рутер няма инсталирана ос. дано не греша и тука!

преди 2 минути, kolon написа:

мда, това за рутерското-dvd го бях позабравил. то май се използва за първоначално инсталиране на ос-то на рутера и след това само ако ос-то на рутера се прецака по някакъв начин и се налага преинсталация. т.е. презумпцията е, че новозакупеният рутер няма инсталирана ос. дано не греша и тука!

Може би аз съм от Марс ...

• Автор

@plamen_petrov_80   пак ли написах някаква глупост?

Кой е този рутер който се продава без OS? Домашен потребителски рутер и да караш всеки потребител да си инсталира OS ... няма такова нещо - устройствата са готови за употреба, след конфигуриране на конкретните нужди.

Кой е този рутер на който инсталираш OS от оптично устройство и няма друг метод? Как тогава има по-нова версия за firmware на сайта на производителя на тези същите рутери и не се нуждаеш от оптика за да ги сложиш?

• Автор

@plamen_petrov_80  и за какво служи това dvd, дето го продават с рутера?

Не го продават, а го предоставят - конкретно твоето DVD, ако наистина е DVD - мога да кажа какво точно има на него когато го видя. Сега трябва да търся и модела на рутера ти, не мерси.

Глобално какво може да има там:

- ръководство (в няколко езика) PDF, а може и видео да са сложили хората - кое къде и как свързваш и т.н.

- софтуер, линк или както са го измислили за да влезеш в рутера си когато той е с настройките по подразбиране, дори може да има инструмент променящ настройките на твоята мрежова карта - така, че да си вземеш IP адреса от рутера който те продават и с настройките с който той идва по подразбиране.

Може да има дори рекламни материали на същата или друга компания. Може да има дори софтуер от рода на AV or FW който да е с пробен период.

Сега ти ми кажи - какво има на твоя диск.

• Автор

@plamen_petrov_80  на това видео, след 02:30, се вижда какво има на dvd-то на tp-link-wr841n

https://www.youtube.com/watch?v=rJA9WBAiGUQ

май е втората възможност, която си дал, обаче ще ми трябва малко време да я разбера докрай.

Дължиш ми 5 минтути ...

Ясно се вижда, че въпросния диск (все още не съм сигурен за неговия тип) съдържа информация за 4 различни устройства - всяко от тях има ръководство на един куп езици евентуално - вижда се и папката с главната директория на диска. Също така имаш помощен асистент който вади последователно най-важните за обикновен потребител настройки една след друга, събира отговорите и накрая набива настройките в рутера - никога в моя живот не съм полвал този асистент, влизам си в рутера и си го почвам от А до Я, защото имам много други неща който са специфични за мен.

• Автор

@plamen_petrov_80  да, разбрах - dvd-то просто съдържа помощен инструмент 'easy install assistant' за най-важните рутерски настройки за да не се лутат във всички настройки обикновените home-user-и, което би се случило, ако се логнат в админ-панела на рутера през браузъра с 198.162.0.1.

благодаря за отделеното време, надявам се, че темата ще е полезна и на други хора.

преди 1 час, kolon написа:

@plamen_petrov_80   пак ли написа някаква глупост?

Защо „пак“?

преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

Кой е този рутер който се продава без OS?

Всички рутери на IKEA  са така!

преди 52 минути, plamen_petrov_80 написа:

Дължиш ми 5 минтути ...

Той ще има да дава - ти ще имаш да взимаш ...
Пп. Какво е „минтути“?

преди 26 минути, jhoro написа:

Защо „пак“?

Всички рутери на IKEA  са така!

Той ще има да дава - ти ще имаш да взимаш ...
Пп. Какво е „минтути“?

Преди да започнеш да съдиш някого - вземи неговите обувки, мини по неговия път, пробвай неговите сълзи, усети неговата болка и като се спънеш във всеки камък на пътя, в който той се е спънал... чак тогава можеш да му кажеш, как да живее живота си!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.