Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

копиране на файловете на рутерското dvd

Featured Replies

здравейте,

възможно ли е да се логнеш в административния панел на router tp-link-wr841n на windows-7 машина с копирани на hard-disk-а файлове от
router-ското dvd?

в смисъл, след като първоначално си сложил router-ското dvd в dvd-drive-а от file-explorer-а 'отваряш' dvd-drive-а, копираш всички файлове там,
вкл. autorun, paste-ваш ги в някаква отделна директория на hard-disk-а и след това вече, даже и с router-ското dvd да се случи нещо и да се
затрие, ти ше си се логваш в admin-panel-а на router-а през тези, копираните файлове?

бих изпробвал този вариант и сам, обаче в момента нямам възможност да го направя и затова питам.

Искаш да си направиш имидж на DVD-диска и ... защо?
Каква е идеята - освен „за спорта“?

току-що, Bubbles написа:

Нещо не стоплих ...

Как „да стоплиш“ - прогнозата е за захлаждане!

• Автор
преди 2 минути, Bubbles написа:

Нещо не стоплих - Какво общо имат диска на рутера с логването в контролния му панел?:question:

ами, нали за да се логнеш в админ-панела на рутера трябва да сложиш рутерското dvd в оптиката. обаче ако рутерското dvd се повреди или загуби, тогава - какво?

преди 1 минута, kolon написа:

ами, нали за да се логнеш в админ-панела на рутера трябва да сложиш рутерското dvd в оптиката. обаче ако рутерското dvd се повреди или загуби, тогава - какво?

Не не трябва.
В настройките на рутера влизаш през браузър през локален IP адрес обикновено на първи канал(192.168.1.1), за това диск не ти трябва.

преди 6 минути, kolon написа:

ами, нали - за да се логнеш в админ-панела на рутера трябва да сложиш рутерското dvd в оптиката ...

Да не забравиш - „и отрицателен PCR-тест“!

преди 9 минути, цър-вул написа:

Се прави ресет на рутъра и се ползват данните по подразбиране.

Тъй, тъй ... ама понякога е добре да не го ресетваш, а определено трудно се сещаш за потребител и парола по подразбиране - освен ако не е написано на самия рутер!

преди 17 минути, plamen_petrov_80 написа:

Тъй, тъй ... ама понякога е добре да не го ресетваш, а определено трудно се сещаш за потребител и парола по подразбиране - освен ако не е написано на самия рутер!

Ма ти ... Алцхаймер или атеросклероза???

За „потребителско име и парола“ (по подразбиране / default) - пише си го във всички ръководства!

преди 1 минута, jhoro написа:

Ма ти ... Алцхаймер или атеросклероза???

За „потребителско име и парола“ (по подразбиране / default) - пише си го във всички ръководства!

То го пише ама когато дойде момента, кутията на рутера е "прибрана/складирана" някъде, а интернета може да е спрял.

Колко потребители реално помнят тези данни?

преди 8 минути, plamen_petrov_80 написа:

То го пише ама когато дойде момента, кутията на рутера е "прибрана/складирана" някъде ...

Прибрана е ... „твоята кутия“!

Това е още една причина - когато си купиш някакво устройство - на компа да имаш „User manual“!

преди 3 минути, jhoro написа:

Прибрана е ... „твоята кутия“!

Това е още една причина - когато си купиш някакво устройство - на компа да имаш „User manual“!

Нали се сещаш, че тук не говорим за теб и мен - говорим глобално!

Хайде сега ме погледни в очите и ми кажи, че това което аз казвам, ти никога не си го виждал, не си чувал за него и т.н.

преди 17 минути, plamen_petrov_80 написа:

То го пише ама когато дойде момента, кутията на рутера е "прибрана/складирана" някъде, а интернета може да е спрял.

Колко потребители реално помнят тези данни?

Те затова обикновено стикер/отпечатък с IP адрес, user name и password отдолу на корпуса на рутъра, а не на транспортната опаковка. 

току-що, plamen_petrov_80 написа:

Нали се сещаш, че тук не говорим за теб и мен - говорим глобално!

Хайде сега ме погледни в очите и ми кажи, че това което аз казвам, ти никога не си го виждал, не си чувал за него и т.н.

Половината неща - които съм чувал - никога няма да ти дойдат на ума! Щото си умен!
Това не означава, че трябва да им обръщам внимание!

преди 1 минута, цър-вул написа:

Те затова обикновено стикер/отпечатък с IP адрес, user name и password отдолу на корпуса на рутъра, а не на транспортната опаковка. 

В момента гледам две устройства - TP-Link TL-WR740N и ADSL модем Pirelli DRG A124G.
На първото има данни, на второто - няма!

Та, както казах - важно е да си помни текущите потребител и парола за рутера си!

Нямам идея как можеш да коментираш човек когото изобщо не познаваш ...

Спора мога да го водя до безкрай, но смисъл няма, нали?

преди 2 минути, цър-вул написа:

Защото е ОЕМ за Диваком

Няма на устройството - иначе ... след два-три клика намирам „потребителското име root и парола warmWLspot“!

преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

Та, както казах - важно е да си помни текущите потребител и парола за рутера си!

Тещущите данни - ми ги „помни“ браузъра (и акаунта)!

преди 5 минути, jhoro написа:

два-три клика намирам

Щот имаш и друг достъп до интернет.
Ай, кат си толко оторен кажи какъв е достъпът за Phicom K2P 

преди 2 минути, цър-вул написа:

Ай, кат си толко оторен кажи какъв е достъпът за Phicom K2P 

„Оторен“ ли??? К'во е т'ва???
И какво е това - Phicom K2P???

Ако имаш предвид Phicomm K2P - никога не съм пипал такова. Затова не ми се е налагало, да ползвам:

• Default Network name (SSID): PHICOMM_XX,PHICOMM_XX_5G
  • Default Gateway IP: 192.168.2.1  PHICOMM login instructions
  • Default subnet mask: 255.255.255.0
  • Default DNS server: 192.168.2.1

преди 2 часа, jhoro написа:

Ако имаш предвид Phicomm K2P - никога не съм пипал такова. Затова не ми се е налагало, да ползвам:

• Default Network name (SSID): PHICOMM_XX,PHICOMM_XX_5G
  • Default Gateway IP: 192.168.2.1  PHICOMM login instructions
  • Default subnet mask: 255.255.255.0
  • Default DNS server: 192.168.2.1

Леле, 'ма ти си можел да бистриш резултати от търсачки...

Да, ама рутърът е ОЕМ и Default Gateway: 172.16.1.1...
Така, т'ва с двата - ай дан съ изфргаме толко, а?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.