Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

копиране на файловете на рутерското dvd

Препоръчан отговор

здравейте,

възможно ли е да се логнеш в административния панел на router tp-link-wr841n на windows-7 машина с копирани на hard-disk-а файлове от
router-ското dvd?

в смисъл, след като първоначално си сложил router-ското dvd в dvd-drive-а от file-explorer-а 'отваряш' dvd-drive-а, копираш всички файлове там,
вкл. autorun, paste-ваш ги в някаква отделна директория на hard-disk-а и след това вече, даже и с router-ското dvd да се случи нещо и да се
затрие, ти ше си се логваш в admin-panel-а на router-а през тези, копираните файлове?

бих изпробвал този вариант и сам, обаче в момента нямам възможност да го направя и затова питам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Искаш да си направиш имидж на DVD-диска и ... защо?
Каква е идеята - освен „за спорта“?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като искаш да си имаш софтуера от инсталационния диск си направи имидж на диска (.iso;.bin;...) и си го дръж на компютъра и на някой облак.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Bubbles написа:

Нещо не стоплих ...

Как „да стоплиш“ - прогнозата е за захлаждане!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Bubbles написа:

Нещо не стоплих - Какво общо имат диска на рутера с логването в контролния му панел?:question:

ами, нали за да се логнеш в админ-панела на рутера трябва да сложиш рутерското dvd в оптиката. обаче ако рутерското dvd се повреди или загуби, тогава - какво?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, kolon написа:

ами, нали за да се логнеш в админ-панела на рутера трябва да сложиш рутерското dvd в оптиката. обаче ако рутерското dvd се повреди или загуби, тогава - какво?

Не не трябва.
В настройките на рутера влизаш през браузър през локален IP адрес обикновено на първи канал(192.168.1.1), за това диск не ти трябва.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, kolon написа:

ами, нали - за да се логнеш в админ-панела на рутера трябва да сложиш рутерското dvd в оптиката ...

Да не забравиш - „и отрицателен PCR-тест“!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 26 минути, plamen_petrov_80 написа:

иначе ...

Се прави ресет на рутъра и се ползват данните по подразбиране.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, цър-вул написа:

Се прави ресет на рутъра и се ползват данните по подразбиране.

Тъй, тъй ... ама понякога е добре да не го ресетваш, а определено трудно се сещаш за потребител и парола по подразбиране - освен ако не е написано на самия рутер!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, plamen_petrov_80 написа:

Тъй, тъй ... ама понякога е добре да не го ресетваш, а определено трудно се сещаш за потребител и парола по подразбиране - освен ако не е написано на самия рутер!

Ма ти ... Алцхаймер или атеросклероза???

За „потребителско име и парола“ (по подразбиране / default) - пише си го във всички ръководства!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, jhoro написа:

Ма ти ... Алцхаймер или атеросклероза???

За „потребителско име и парола“ (по подразбиране / default) - пише си го във всички ръководства!

То го пише ама когато дойде момента, кутията на рутера е "прибрана/складирана" някъде, а интернета може да е спрял.

Колко потребители реално помнят тези данни?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, plamen_petrov_80 написа:

То го пише ама когато дойде момента, кутията на рутера е "прибрана/складирана" някъде ...

Прибрана е ... „твоята кутия“!

Това е още една причина - когато си купиш някакво устройство - на компа да имаш „User manual“!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, jhoro написа:

Прибрана е ... „твоята кутия“!

Това е още една причина - когато си купиш някакво устройство - на компа да имаш „User manual“!

Нали се сещаш, че тук не говорим за теб и мен - говорим глобално!

Хайде сега ме погледни в очите и ми кажи, че това което аз казвам, ти никога не си го виждал, не си чувал за него и т.н.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, plamen_petrov_80 написа:

То го пише ама когато дойде момента, кутията на рутера е "прибрана/складирана" някъде, а интернета може да е спрял.

Колко потребители реално помнят тези данни?

Те затова обикновено стикер/отпечатък с IP адрес, user name и password отдолу на корпуса на рутъра, а не на транспортната опаковка. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, plamen_petrov_80 написа:

Нали се сещаш, че тук не говорим за теб и мен - говорим глобално!

Хайде сега ме погледни в очите и ми кажи, че това което аз казвам, ти никога не си го виждал, не си чувал за него и т.н.

Половината неща - които съм чувал - никога няма да ти дойдат на ума! Щото си умен!
Това не означава, че трябва да им обръщам внимание!

преди 1 минута, цър-вул написа:

Те затова обикновено стикер/отпечатък с IP адрес, user name и password отдолу на корпуса на рутъра, а не на транспортната опаковка. 

В момента гледам две устройства - TP-Link TL-WR740N и ADSL модем Pirelli DRG A124G.
На първото има данни, на второто - няма!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Та, както казах - важно е да си помни текущите потребител и парола за рутера си!

Нямам идея как можеш да коментираш човек когото изобщо не познаваш ...

Спора мога да го водя до безкрай, но смисъл няма, нали?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, цър-вул написа:

Защото е ОЕМ за Диваком

Няма на устройството - иначе ... след два-три клика намирам „потребителското име root и парола warmWLspot“!

преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

Та, както казах - важно е да си помни текущите потребител и парола за рутера си!

Тещущите данни - ми ги „помни“ браузъра (и акаунта)!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, jhoro написа:

два-три клика намирам

Щот имаш и друг достъп до интернет.
Ай, кат си толко оторен кажи какъв е достъпът за Phicom K2P 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, цър-вул написа:

Ай, кат си толко оторен кажи какъв е достъпът за Phicom K2P 

„Оторен“ ли??? К'во е т'ва???
И какво е това - Phicom K2P???

Ако имаш предвид Phicomm K2P - никога не съм пипал такова. Затова не ми се е налагало, да ползвам:

• Default Network name (SSID): PHICOMM_XX,PHICOMM_XX_5G
  • Default Gateway IP: 192.168.2.1  PHICOMM login instructions
  • Default subnet mask: 255.255.255.0
  • Default DNS server: 192.168.2.1
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, jhoro написа:

Ако имаш предвид Phicomm K2P - никога не съм пипал такова. Затова не ми се е налагало, да ползвам:

• Default Network name (SSID): PHICOMM_XX,PHICOMM_XX_5G
  • Default Gateway IP: 192.168.2.1  PHICOMM login instructions
  • Default subnet mask: 255.255.255.0
  • Default DNS server: 192.168.2.1

Леле, 'ма ти си можел да бистриш резултати от търсачки...

Да, ама рутърът е ОЕМ и Default Gateway: 172.16.1.1...
Така, т'ва с двата - ай дан съ изфргаме толко, а?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...