Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Могат ли да ме осъдят за арогантен разговор по телефона срещу фирма?

Препоръчан отговор

Бая съм насъбрала на една некоректна фирма, след като съм им теглила майната по телефона, понеже ми се вдигна на моменти, а ме хвана беса и изговорих бая цинизми, след което служителя ме набра отново и се държа арогантно. Така и не разбрах коя е въпросната фирма, но всичко си е по редом, разговорите се записват, очаквайте свързване с наш служител и така. Не знам дали точната дума е клевета, не, нямам намерения да заплашвам и застрашавам, или да използвам думичките като ку*ва или педе*ас, нещо с което да е в тяхна полза и да ме осъдят. Но при условие че дадената фирма записва разговорите, ще бих ли имала проблеми ако от моя страна ги напсувам или нанеса някои обиди срещу тях? За това мога ли да го отнеса или не? Да, може да ви се стори смешен въпросът ми, но не за пръв път се сблъсквам с тази ситуация, и ми трябва да знам дори и за напреде, че бая разговори въртя. От къде на къде, те ще си позволяват да имат арогантен тон, а аз съм нямала това право. Аз съм момиче, а те ми говорят на Ти, вместо на вие. Аз като отвърна нещо с добър тон, получавам арогантно обиден тон и затваряне на тела, и искам да им го върна следващия път, дано ме разбирате правилно. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, ncl написа:

На колко си? Ако си на 12-13, май нямат право да те съдят.

Пълнолетна съм. работеща, голяма вече :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По принцип не е хубаво да използвате подобен език, защото иначе как бихте се различили от тях?! Що се отнася до съд - едва ли, не че не е възможно. Ако толкова се притесняваш, може да питаш във форума на lex.bg.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Едва ли ще тръгнат да се занимават да те съдят чак но за всеки случай с адвокат се консултирай.

Зависи колко и до какви граници си си изпуснала нервите и какви "благословии" си им изляла...

А ако те са започнали  да те обиждат първи, ако се стигне до съд, тогава имаш повече шансове за защита но пак си зависи от много фактори.

Я дай светлина малко че ми стана интересно много, с какво толкова те вбесиха и как се разви всичко?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, ncl написа:

По принцип не е хубаво да използвате подобен език, защото иначе как бихте се различили от тях?! Що се отнася до съд - едва ли, не че не е възможно. Ако толкова се притесняваш, може да питаш във форума на lex.bg.

Не искам да ставам глупава, но са много нахални и много си позволяват по телефона, дори и на майка ми, чак тя казва следващия път да им тегля майната. Наясно съм че ако използвам цинизми към господина, например по телефона да му кажа ейй пе*ерас такъв или да го заплаша че нещо ще му се случи някъде, явно биха могли да ме осъдят за подобни обиди и заплахи, за това искам нещо по леко, идиот, тъпак или да го напсувам, нещо обичайно на улицата :D За това питам дали могат за тези по дреболиини обиди да заведат дело и дали имат право?

преди 9 минути, grizly написа:

Едва ли ще тръгнат да се занимават да те съдят чак но за всеки случай с адвокат се консултирай.

Зависи колко и до какви граници си си изпуснала нервите и какви "благословии" си им изляла...

А ако те са започнали  да те обиждат първи, ако се стигне до съд, тогава имаш повече шансове за защита но пак си зависи от много фактори.

Я дай светлина малко че ми стана интересно много, с какво толкова те вбесиха и как се разви всичко?

Аз съм чела че тази фирма си има адвокати и някакви вътрешни заседания, или не съм сигурна точно как го бях прочела. Те си позволяват да имат арогантно поведение, звънят от различни мобилни номера, не изслушват и затварят телефона, не знам какви са и от къде, иначе са фирма, даже и като ги набера, вие се свързахте с еди си кого**** разговорите се записват и така. Да се стигне до съд, имам ли шансове срещу тяхното арогантно поведение, а доказателства няма, нямам записани разговори, а те щом звънят от различни номера, върви издирвай и доказвай, много лесно ще ги скрият. Каква е тази фирма бе, не знам, частна или, от къде на къде ще имат такъв тон. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Съмнявам се, че биха разделили обидите на по-леки и по-тежки. Както и заплахите. Лично аз никога не заплашвам. Носи повече вреда отколкото полза. Дали имат право да те съдят - не знам, не съм юрист. Но предполагам, че в днешните времена всичко е възможно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, ncl написа:

Съмнявам се, че биха разделили обидите на по-леки и по-тежки. Както и заплахите.

Точно за това ви казвам, искам да ги нахраня, но със граници, без да преувеличавам и заплашвам, само да му тегля майната и да затворя телефона! Да му кажа ясно например следния цитат: Ей мухльо спри да звънеш иначе отивам в полицията, не си с правото си, ще ти е*а   ма*ка*а  и да затворя, или нещо от сорта!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, ncl написа:

А без обидите не можеш ли да го кажеш това?

Ами за съжаление вече не се сдържам, те се държат арогантно и неприемливо, и след като изръсят някой груб тон и затварят телефона, и пак звънят след дни, няма как да имам добър тон срещу тях, много ми се иска да го върна

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, ncl написа:

Е, някои неща не се връщат, но може да пробваш...

Да де, ама за това искам да знам дали е възможно за тези обиди и псувни да го отнеса с съд, например?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

,,Блага дума,железни врати отваря"

До скоро давахме една гарсониера под наем.

Понеже не съм ,,телефонист",жена ми се занимаваше с разговорите.

Изрично упоменато в обявата-без агенции.Обаче пиявиците нищо ги не спира.Жена ми ми се оплака-направо вулгарно се държи.Дай ми номера....как се казва?-Димитър.

Звъня.,,Добър ден.Митко ти ли си?-Аз съм.

-Слушай сега бате.Става въпрос за еди коя си обява.(говорих му бавно с интервали между думите,ако случайно не може да чува бързо).

Ако....още....веднъж....се....обадите....на.....жена ми.....идвам....в.....офиса....хващам....те.....за.....вратленцето....и със....шутове....ще те.....закарам....до.....районното......лично....да си.....напишеш....оплакването......за телефонен тормоз.Това не е закана или заплаха.А обещание.Разбра ли ма?(това беше с повишен тон....и бях навънка....та стотина човека ме погледнаха.....малко)

-Амаа....

-Пак ща питам:Разбра ли ма?

хъкъта-мъката-Да....ми отговори Митко

-Много се радвам да контактувам с природно интелигентни хора.Всичко хубаво Митко.

.......и така.Ни Митко....ни митковица...ни никой от агенцията му не звъннаха повече.

преди 31 минути, SimonaMonche написа:

Да де, ама за това искам да знам дали е възможно за тези обиди и псувни да го отнеса с съд, например?

грозна картинка е.....това жена да псува....стискай се малко

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Почти всички мобилни оператори и интернет доставчици са минали през мен с "благи думи", не са ме съдили. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, rostislaf написа:

тук май понамирисва на колекторска фирма

Така е, колекторска фирма е, сега ми чатна акъла и за пръв път се сблъсквам с такава, но точно коя колекторска е, не мога да кажа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, _nib_ написа:

грозна картинка е.....това жена да псува....стискай се малко

Много добре казано,  но те не ме изслушват, затварят телефона, прекъсват те, казват набързо дума и затварят. Мисля че е колекторска фирма, търсят пари по задължение, има внесени известни суми, сега по време на пандемия се правят на интересни на мен и майка ми, понеже плащанията са преустановени, и то за месец. Докато вдигна телефона и си кажа първата думичка, веднага бивам прекъсната и отсреща получавам отговор, цитат: Госпожо, няма ко да ми се обяснявате, ясно лие, няма да ми се правите на куха, изобщо не ме интересува.

Майка ми вчера е отишла в полицията да пусне жалба, в отговор от тяхна страна, ние какво да направим, за това че ви търсят пари по дадени вноски, на какво основание искате да пуснете жалба, за това че ви търсят по дадено задължение, за някакъв дребен тон каква намеса да имаме и нищо не стана. От полицията също така казаха че имало закон който забранява записването на разговори, понеже имало програми за записване, и ако аз запиша разговора, щяло срещу мене да се обърне. Намирисва ми на гладуващи кучета по време на пандемия. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Можеш да пробваш да им вкараш телефоните в черния списък и да не вдигаш на такива, които не са ти в контактите (непознати). Ако записват би трябвало да те предупредят в началото. Като ти го кажат и ти им кажи че записваш. Трябва да си изявят претенциите - дължиш нещо на някого и те на какво основание ти се обаждат. Нещо договор за цесия има ли? Ти с тях нямаш отношение и докато те не ти се обосноват ги шкартирваш. Без да им дължиш нищо не могат да те безспокоят с телефонен тормоз. В никаскъв случай не признавай че дължиш нещо на някого - може да се счете за признание и да тръгне нова давност, дори и да е изтекла. Да ти кажат колко и на какво основание дължиш, ще провериш така ли е и ще се посъветваш с адвоката си. Самото споменаване на подобно намерение силни охлажда ентусиазма им към заучените реплики. Спомени и че твоя запис също ще бъде предоставен на адвоката ти.

Полицаите ги мързи да се занимават и затова те плакнат. Жалба за телефонен тормоз. Можеш да записваш всичко, стига да им го кажеш. Точно както те и други го правят.

Я кажи за каква сума става въпрос, колко е просрочието, към кого и подписвала ли си нещо. Като допълнително споразумение, за разсрочване,обратна разписка. Обикновено тези изкупуват на кило отдавна изтекли по давност задължения и пробват ако мине. Има поне десетина теми. За периодични плащания давността е 3 години - справка чл. 111 от ЗЗД. Такива са сметки за ток, парно, телефони.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, SimonaMonche написа:

Така е, колекторска фирма е, сега ми чатна акъла и за пръв път се сблъсквам с такава, но точно коя колекторска е, не мога да кажа.

Как така не знаеш с коя фирма водиш разгвор по телефона?Всяка една фирма се представя и може да бъде проверена. И да ,могат да те осъдят за обиди, цинизми и каквото още се сетиш ако решат.  Иначе ако не искаш да ти звънят можеш да и сложиш номера в blacklist и готово.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, ncl написа:

Дали имат право да те съдят - не знам, не съм юрист. Но предполагам, че в днешните времена всичко е възможно.

Право да „съди“ има само Съдът! Иначе - всеки има право да предяви иск, по всякакъв повод.
Затова - всяко дело започва със ЗСЗ (закрито съдебно заседание) на което съдът се произнася относно „допустимостта на иска“!

преди 2 часа, ncl написа:

А без обидите не можеш ли да го кажеш това?

преди 2 часа, SimonaMonche написа:

... например следния цитат: Ей мухльо спри да звънеш иначе отивам в полицията, не си с правото си, ще ти е*а   ма*ка*а  и да затворя, или нещо от сорта!

Може и така:

„Уважаеми - „на майка“ Ви моля - не ми досаждайте повече!“

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Емил Костов написа:

Как така не знаеш с коя фирма водиш разгвор по телефона?Всяка една фирма се представя и може да бъде проверена. И да ,могат да те осъдят за обиди, цинизми и каквото още се сетиш ако решат.  Иначе ако не искаш да ти звънят можеш да и сложиш номера в blacklist и готово.

Не знам, защото не казват, и като ги попитам, няма отговор. Звънят от различни номера, 3-5 номера в черния списък, и продължава звънене от още номера, само за ден звънаха от 8 различни, защото не вдигах.

преди 34 минути, Филипов написа:

Я кажи за каква сума става въпрос, колко е просрочието, към кого и подписвала ли си нещо. Като допълнително споразумение, за разсрочване,обратна разписка. Обикновено тези изкупуват на кило отдавна изтекли по давност задължения и пробват ако мине. Има поне десетина теми. За периодични плащания давността е 3 години - справка чл. 111 от ЗЗД. Такива са сметки за ток, парно, телефони.

По късно ще дам конкретна информация.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, SimonaMonche написа:

Не знам, защото не казват, и като ги попитам, няма отговор. Звънят от различни номера, 3-5 номера в черния списък, и продължава звънене от още номера, само за ден звънаха от 8 различни, защото не вдигах.

Няма как да не се представят и да не кажат кои са. Това не е вярно. И да, звънят от няколко номера, защото това е централа, имат нещо като Call Centre. Имат оператори. Не ти звъни само един човек и се предстявят, това също го гарантирам. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Как така не знаеш - с коя фирма водиш разговор по телефона?

преди 1 час, rostislaf написа:

тук май понамирисва на колекторска фирма

Да не би телефонните измамници, да са сменили тактиката?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз се старая винаги да съм учтив по телефона.Ако пък са ми досадни, затварям и номера отива в черния списък.Там имам към 20 номера и всичките са на "Коректна фирма" и на такива дето ми вдяват разни оферти за реклама!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Няма как да не се представят и да не кажат кои са. Това не е вярно. И да, звънят от няколко номера, защото това е централа, имат нещо като Call Centre. Имат оператори. Не ти звъни само един човек и се предстявят, това също го гарантирам. 

Колекторски фирми, банки, ЧСИ, ДСИ, ПИ - по телефон разговори за задължения не се правят!

Няма опция за „дата на връчване и собственоръчен подпис“!

Пп. А и няма никаква гаранция, че отсреща е търсения човек (че и номер).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...