Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не създавайте раздори!

Featured Replies

преди 4 минути, Радул написа:

Само аз ли не виждам, какъв е проблема ако изборите са на Великден? Да не би вярващите цял ден да кесят в църквата? Или да избираш народни представители не е богоугодно дело?

Сигурно католиците имат причина. Явно не минават само под масата или да обикалят църквата. Правят и други работи на и преди Великден.

• Отговори 54
  • Прегледи 3,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 минута, Радул написа:

Само аз ли не виждам, какъв е проблема ако изборите са на Великден? Да не би вярващите цял ден да кесят в църквата? Или да избираш народни представители не е богоугодно дело?

Именно де нали и аз това питам? За какво аджеба АБПФК Кити-Анне реве срещу католиците?

преди 4 минути, acnekt написа:

Що ти църковен български език разбираш ли? Сигурно можеш и да четеш на църковен български език.

Не, не разбирам, само дето нашите служби в голямата си част са на български език и една съвсем малка - на църковнославянски.

Ако бяхме имали предмет "Вероучение", щях да го знам и да се гордея с това.

преди 1 минута, petie1 написа:

Именно де нали и аз това питам? За какво аджеба АБПФК Кити-Анне реве срещу католиците?

Задето всяват раздор. Под 100 000 са, а а си позволяват да искат специално отношение и да натискат президента ни за смяна на датата на изборите и да го обиждат!

преди 3 минути, Anne написа:

Не, не разбирам, само дето нашите служби в голямата си част са на български език и една съвсем малка - на църковнославянски.

Ако бяхме имали предмет "Вероучение", щях да го знам и да се гордея с това.

Ето прочети това.

От Вероучението е.

Pater_noster_cu.PNG?1610742922421

640px-Old_east_slavic_in_manuscript.jpg

преди 2 минути, acnekt написа:

Сигурно католиците имат причина. Явно не минават само под масата или да обикалят църквата. Правят и други работи на и преди Великден.

Католиците имат най - обикновена и скучна църковна служба и нищо друго. Филми не си ли гледал?

Те не са толкова вярващи.

На теб какъв ти е проблемът с минаването под масата и обикалянето на църквата?

Аз обожавам великденската служба и гледам да не я пропускам. Не ходя на бъднивечерската, че е адски студ.

Католиците имат най - обикновена и скучна църковна служба и нищо друго. Филми не си ли гледал?

Те не са толкова вярващи.

На теб какъв ти е проблемът с минаването под масата и обикалянето на църквата?

Аз обожавам великденската служба и гледам да не я пропускам. Не ходя на бъднивечерската, че е адски студ.

Ти от филмите ли научаваш за дадена религия? Ясно, какво мнение имаш и за мюсюлманите.

Нямам никакъв проблем. Минавал съм под масата, палил съм и свещ. Уважавам всяка една религия.

преди 4 минути, Anne написа:

Задето всяват раздор. Под 100 000 са, а а си позволяват да искат специално отношение и да натискат президента ни за смяна на датата на изборите и да го обиждат!

И тебе с какво те засяга това? И аз не харесвам Радев ама не съм седнал да сп пускам дрън дрън теми

преди 9 минути, acnekt написа:

Ето прочети това.

От Вероучението е.

640px-Old_east_slavic_in_manuscript.jpg

Не знам добре старобългарски. Това е старо вероучение. На църковните служби голяма част от службата е на български и много малка част - отделни изречения и фрази са на църковнославянски.

Не знам защо го изпляска това, този шрифт не се използва вече. Ти ако можеш да го четеш, хубу. Но сме в 21 век. Даже в Германия вече не четат на тъпия средновековен готически шрифт, дето е адски труден за разчитане.

преди 3 минути, acnekt написа:

Нямам никакъв проблем. Минавал съм под масата, палил съм и свещ. Уважавам всяка една религия.

А аз уважавам хората и едва тогава религията

преди 4 минути, acnekt написа:

Ти от филмите ли научаваш за дадена религия? Ясно, какво мнение имаш и за мюсюлманите.

В нашия град няма католици.

За тях от филмите се информирам, да.

За мюсюлманите - от вестниците и интернет.

преди 8 минути, acnekt написа:

Католиците, особено в католическите държави, ще трябва да се радват ако изобщо могат да празнуват, защото шанса точно на Великден да са в тотален локдаун е над 90%. В България католиците са под 20 000 човека. От тях дълбоко вярващи я има 1000, я не.

преди 2 минути, Anne написа:

Не знам защо го изпляска това, този шрифт не се използва вече. Ти ако можеш да го четеш, хубу. Но сме в 21 век. Даже в Германия вече не четат на тъпия средновековен готически шрифт, дето е адски труден за разчитане.

Много знаеш ти какъв щрифт четат в Германия :)

В нашия град няма католици.

За тях от филмите се информирам, да.

За мюсюлманите - от вестниците и интернет.

Една малка изненада... В твоите филмчета за евреите по Виасат История един казва : Турскитата дипломация ни спаси :)

преди 4 минути, petie1 написа:

Наклонен...

преди 1 минута, petie1 написа:

Знам. все пак съм учила немски. В учебниците ми от тази поредица няма готически шрифт.

74663.jpeg

преди 1 минута, Anne написа:

Знам. все пак съм учила немски. В учебниците ми от тази поредица няма готически шрифт.

Бе наистина понякога разбиваш всяка логика... Това е учебник и се предполага че трябва да е написан  четливо и разбираемо, иначе в повечето офис пакети си има и готически щрифт :)

преди 28 минути, Anne написа:

Не знам добре старобългарски. Това е старо вероучение. На църковните служби голяма част от службата е на български и много малка част - отделни изречения и фрази са на църковнославянски.

Не се казва готически шрифт.

преди 35 минути, Anne написа:

и на двете не ходя, имам фобия от тълпи

прости ми Боже

:help:

преди 1 минута, haidukpikaso написа:

и на двете не ходя, имам фобия от тълпи

прости ми Боже

:help:

То всеки си има стеах

преди 13 минути, acnekt написа:

Не се казва готически шрифт.

Тва нещо хич не се разчита!:angry:

Добре, че англичаните и французите не се излагат така.

Даже нашия шрифт е по - четим от техния.

преди 9 минути, Anne написа:

Даже нашия шрифт е по - четим от техния.

Кой от всичките?

Иначе и англичаните и французите и те имат ужасни щрифтове :)

Този:

%D0%B0%D0%B7%D0%B1%D1%83%D0%BA%D0%B0.jpg

преди 5 минути, Anne написа:

Този:

Малко крив ми се вижда

Пробвай да го разчетеш този, аз след петата буква се отказах, много е труден!:brickwall::whiteflag:

abc-4017_ad9e6cba5ab69de12ba48e5c739adec

Ето свестен щрифт

font-3953_BG.AllFont.net_59716d81ef5aa7d

преди 20 минути, Anne написа:

Пробвай да го разчетеш този, аз след петата буква се отказах, много е труден!:brickwall::whiteflag:

abc-4017_ad9e6cba5ab69de12ba48e5c739adec

Пак ли нацисти? Германия има и други периоди в историята си.

Шрифтът се казва шрифт на Rudolf Koch.

Ето подробности

https://www.typolexikon.de/gebrochene-schriften/

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.