Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Перманентно изключване на Cryptographic Services

Featured Replies

• Автор

Сега пък това ми върна:

Windows не може да намери "Menu\Programs\Startup". Уверете се, че сте въвели името правилно, и след това опитайте отново.

Аз пак не разбирам откъде си сигурен, че CryptSvc е причината. В какво се състои забавянето на системата? Товари диска, процесора, рама? И сигурен ли, че е точно CryptSvc, защото за този svchost е закачен и DNScache. Ако имаш проблеми с Hosts файла (прекалено голям такъв) и т.н. това също може да доведе до проблеми от подобен сорт (тествал съм го лично). Ако искаш дай логове от FRST да видим какво се случва и какво стартира с Windows.

https://www.bleepingcomputer.com/download/farbar-recovery-scan-tool/

• Автор

Значи не става въпрос за забавяне а за зверско забиване - състояние в което съм принуден и не ми остава друг избор освен да натисна reset бутона или да го изключа принудително със задържане на старт бутона. Което и от 2 те да избера да направя операционната система след това не може да зареди - въти само на логото на Windows и до там. Оставям го да почине малко и едва тогава зарежда. Такова нещо за пръв ми се случва:no-no:.

И защо тогава след като ръчно спра и изключа Cryptographic Services веднага след включването на компютъра от сервизи и услуги забиването го няма изобщо - след всичко това как да не съмнявам в него?

Това са логовете от сканирането с FRST

https://gofile.io/d/gfiGzj

https://safenote.co/r/600b922a369db9@55663362   https://safenote.co/hidden

https://filebin.net/4jwkwecs3ft8jio4

Защо ползвате тази стара версия на Kaspersky? Последната трябва да е 21.2.16.590. Вашата версия е 20.0.14.1085...Аз бих пробвал да надградя до последната версия или ако проблема липсва в Safe Mode, да я деинсталирам за теста.

Сложете и последната версия на Visual C++ библиотеките. Вие в момента ползвате:

Microsoft Visual C++ 2015-2019 Redistributable (x64) - 14.28.29325
Microsoft Visual C++ 2015-2019 Redistributable (x86) - 14.28.29325

Последните са 14.28.29812

https://download.visualstudio.microsoft.com/download/pr/b29e54d1-216d-423a-8160-742b2ec94cc1/4B39A47E4C71BE4F43F1616B4C92092ABC932214DEAAD1E983602DCE1CA820DF/VC_Redist.x86.exe
https://download.visualstudio.microsoft.com/download/pr/b29e54d1-216d-423a-8160-742b2ec94cc1/FA3E2A414D47D2C9691719795E5A3C66E515D0FFF9C3144D7DDBDFD0351F74DB/VC_Redist.x64.exe

Запазете този файл в папката на FRST64.exe (на десктопа) => fixlist.txt

Стартирайте FRST64.exe и натиснете FIX и след рестарта прикачете лог файла Fixlog.txt.

Пишете дали проблема остава.

Имате и грешка в контролера на диска:

The driver detected a controller error on \Device\Harddisk3\DR3.

• Автор

Ползвам тази версия на касперски защото има начини да си връщаш триалния пробния период и ме устройва това, докато за новата версия не съм сигурен дали руснаците вече са измислили начини за връщане на пробния срок.

Инсталирах последните версии на Microsoft Visual C++ 2015-2019 Redistributable (x64) и Microsoft Visual C++ 2015-2019 Redistributable (x86) и 2 те ги инсталирах.

Как да я оправим грешката с контролера на диска, нали Windows автоматично си инсталира драйверите за дисковете с които работи?

Всъщност нямам диск под номер 3?

В cmd disk part --> list disk ги виждам 0 1 2?

Това е лог файла отFixlog:

https://gofile.io/d/y7yTpO

преди 31 минути, grizly написа:

Ползвам тази версия на касперски защото има начини да си връщаш триалния пробния период и ме устройва това, докато за новата версия не съм сигурен дали руснаците вече са измислили начини за връщане на пробния срок.

Как да я оправим грешката с контролера на диска, нали Windows автоматично си инсталира драйверите за дисковете с които работи?

Предполагам,  че има и за новата версия, но и да няма, използването на стара версия за защита, която има непоправени бъгове е непрепоръчително. Отделно освен, че версията е стара, както казах, добре е да пробвате дали проблема го има в SAFE MODE и ако не, тогава да деинсталирате Kaspersky напълно и да видите дали това решава проблема в Normal Mode след това. Ако проблема пак го има, значи не е от нея и можете да си я върнете. Ако е от нея, тогава трябва да пробвате с друга версия на програмата или направо с алтернативна такава.

Грешката не мисля, че може да се оправи софтуерно. Показва лоша комуникация между системата и устройството. Повечето пъти се дължи на лош контакт или калпави САТА кабели и проблема се оправя като се смени кабела с нов и се проверят и почистят контактните повърхности. Забелязах обаче, че тук става въпрос за DISK 3 (което се явява 4-ти диск), а според FRST вие имате само (три диска - 0, 1 и 2). Може би този DISK3 е външно устройство (USB) и ако да, тогава тази грешка може да се игнорира.

Толкова от мен по въпроса. Няма да участвам в спирането на услугата (начини има), но дори привидно да изглежда, че виновника е тя, то по-скоро други фактори създават някакви конфликти някъде по трасето и карат да изглежда, че виновника е тя.

Дори Malwarebytes засича промените в услугата, ако е изключена и ги поправя (на включена):

https://blog.malwarebytes.com/detections/pum-optional-disabledcryptsvc/

Спирането на услугата би довело и браузърите да гърмят със следната грешка ERR_TIMED_OUT при доста от сайтовете. Не знам, как си мислите, че на другите си системи нямате проблеми с изключването на услугата, но това значи, че на всичките системи правите една и съща грешка (калпава оптимизация) и имате един и същи проблем, което не е нормално. Общото звено с другите ви системи сте вие. Замислете се какво сте правили и защо на всичките си системи го имате този проблем и се налага да изключвате услугата (и впрочем, щом там сте успели и знаете как става изключването, защо не го приложите и тук). Нещо не се връзва честно казано. ;)

• Автор

Имаше един срипт който я спираше тази услуга перманентно барабар с Windows Update, и него търся по-точно или някой подобен.

Свалял съм го преди но честно казано не ми се рови по-хиляди дискове да го търся, незнам къде се намира по-точно.

на 22.01.2021 г. в 11:55, adersa написа:

И ? какво ти пречи ?

Ти хубаво се лезиш на другите, ама си забравил тежките ти години когато ревеше по-форума че системата ти е инфектирана и се молеше да ти я оправят:D

преди 3 минути, grizly написа:

Имаше един срипт който я спираше тази услуга перманентно барабар с Windows Update, и него търся по-точно или някой подобен.

Свалял съм го преди но честно казано не ми се рови по-хиляди дискове да го търся, незнам къде се намира по-точно.

Ти хубаво се лезиш на другите, ама си забравил тежките ти години когато ревеше по-форума че системата ти е инфектирана и се молеше да ти я оправят:D

да защото беше наистина инфектирана и го потвърдиха вирусоотдела последно преди 1 2 седмици пак пуснах нови логове за профилактика и са чисти тъй като имах някои съмнения . Но проблема се оказа друг така че трай си там ще си пиша каквото си искам все пак това е форум . Комунизъм искаш май а ?

• Автор

Само не ми казвай и не ми давай наставления какво да правя, анадъмно?!

Не си ти човека дето ще ми даваш наставления за каквото и да било:nono:

преди 2 минути, grizly написа:

Не си ти човека дето ще ми даваш наставления

Също не си и ти човека , който да ми казва кога да пиша за проблем и кога не . Не всеки се е родил умен .

• Автор
преди 9 минути, цър-вул написа:

Проверка на този дял  може да помогне.

То хубаво да се провери и няма лошо в това, но по-принцип са 3 диска свързани към този компютър постоянно, и понеже този номер 3 се явява външен някакъв както стана ясно, а аз постоянно свързвам по-много дискове, флашки, карти и други, и иди си спомни сега за кой диск се е появило това...

преди 3 часа, grizly написа:

Без да защитавам никой, това какво общо има? Това, че някой е бил инфектиран няма право на мнение ли? Ами аз помня, че и вашата система сме лекували в раздела.

Ако искате пробвайте, това, но вие си носите риска от изпълнението на следващите стъпки...

Създавайте два файла на десктопа с имената - dummy.dll и dummy2.dll (може да са празни, но разширението трябва да е *.dll, а не txt.dll).

Копирайте тези файлове в C:\Windows\System32

След това свалете и изпълнете следния скрипт с десен бутон и Run as administrator:

Screwing Up.bat

(мисля, че името е подходящо).

След рестарт (ако системата стартира) вижте дали проблема е налице.

• Автор
преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Без да защитавам никой, това какво общо има? Това, че някой е бил инфектиран няма право на мнение ли? Ами аз помня, че и вашата система сме лекували в раздела.

Ако искате пробвайте, това, но вие си носите риска от изпълнението на следващите стъпки...

Създавайте два файла на десктопа с имената - dummy.dll и dummy2.dll (може да са празни, но разширението трябва да е *.dll, а не txt.dll).

Копирайте тези файлове в C:\Windows\System32

След това свалете и изпълнете следния скрипт с десен бутон и Run as administrator:

Screwing Up.bat 627 B · 1 изтегляне

(мисля, че името е подходящо).

След рестарт (ако системата стартира) вижте дали проблема е налице.

Ами това има общо че ми се присмива в началото на темата и се раздразних.

А ако не стартира системата след изпълнението му?

Аз сега ми е останало навик веднага след като включа компютъра и услугата я спирам и си зарежда всякакви страници нормално

Би трябвало да стартира, но просто си връзвам гащите. :)

Ако имаш Image или поне System Restore Point и достъп до Windows PE среда, може да опиташ, защото нещата са обратими.

Последно като ползвах Windows 7 и при мен имаше забиване и товарене на процесора или RAM-та (не помня вече) и го реших със спиране на актуализациите, нищо друго не помогна. Случайно или не проблемът се появи след като почнаха да идват съобщения, че скоро поддръжката се прекратява.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.