Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покупка на телефон от BUY BEST

Featured Replies

Buybest некоректни, получих телефон със срязана оригинална лепенка на кутията и отгоре залепена втора от тях, за да прикрие първата, отговорът беше , че на митница отваряли кутиите, пълна лъжа!

Некоректни , получих телефон със срязана оригинална лепенка и сложена втора отгоре, за да прикрие първата

IMG_1343.jpeg

IMG_1342.jpeg

• Отговори 93
  • Прегледи 129,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Какво има да се занимаваш? Това, дето си го писал тук, го описваш в електронна жалба в сайта на КЗП, като прилагаш документите - гаранционна карта и касов бон. По закон са длъжни да ти възстановят сум

• sixkiller
    sixkiller

Относно магазина... Поръчах Galaxy Buds Plus. Пристигнаха много вързо. До тук с хубавите неща. Слушалките дойдоха с проблем - при определени (високи) честоти се чува пращене. Проявява се съвсем м

• Интересна дискусия. Искам само да добавя две неща: 1. Как без да се отвори кутията, човек може да разбере, че стоката е дефектна? Да не говорим, че до 14 дни даже и да е здрава, имаш право да я в

Публикувани изображения

Въпросните https://buybest.bg/    Ем Ей Кредит" ЕООД  със ,

Управител
Мирослав Николаев Атанасов 

ЕИК / БУЛСТАТ  205742598  

Изпратих им телефон , който беше закупен от тях , за софтуерно поправяне .

Предварително ги попитах , дали  имат сервизна поддръжка на Xiaomi  

Те ми отговориха , че имат , и да им го пращам .

След проучвания , и обаждане на оторизирания сервиз на Xiaomi за България Сръчко сервиз ЕООД  и проверка по IMEI номера се оказа ,

че телефонът  ,  който са ми продали е със регион Камбоджа FIPS Country Code: CB
ISO Country Code: KH
  ,и не подлежи на сервизно обслужване за нашия регион , и наш оторизиран сервиз .  !

След 11 дена ми се обаждат , и ми казват , че сам съм развалил телефона .

И трябвало да се смени дънната платка , която ще ми струва 250 лева !

Ако е заминала платката на телефона , то той нямаше , и да се стартира изобщо !

Предварително бях писал на Xiaomi Support Global за проблема , като

им изпратих видео със проблема  , на което те ми отговориха ,

че  телефона трябва да се поправи със SP_Flash_Tool_V6 във оторизиран сервиз - акаунт 

Написах им , да ми пращат телефонът наобратно , във това състояние , както съм го бях изпратил  на тях .

Но ни ответа нито привета ! 

От 5 дена телефоните и имейл адреса  , които са дали за контакт  buybest.bg  не оттговарят !

0876600600

02/4440441

[email protected]

[email protected]

Оказа се , че имат и още един сайт , почти копие на  buybest.bg    https://allgsm.eu/

За allgsm.eu какво пише на тяхната страница .

("Уеб сайтът" или „Интернет страницата“), която се администрира от "Ем Ей Кредит" ЕООД и е достъпна в цял свят. Продавач на интернет страницата може да е всяко лице, което предлага стоки или услуги на трети лица с търговска цел и има сключен съответен договор за това с "Ем Ей Кредит" ЕООД

www.buybest.bg е законен или измама, информация за уебсайта, отзиви

https://webparanoid.com/bg/проверете-уебсайта/www.buybest.bg

allgsm.eu е законен или измама, информация за уебсайта, отзиви

https://webparanoid.com/bg/проверете-уебсайта/allgsm.eu#/

Какво открих още относно Ем Ей Кредит ЕООД

Заповед № 553
https://kzp.bg/registar-neloyalni-targovski-praktiki/download?h=YUAelawFevUgeyPUEBg8IHjy9pE%2FvizHGLQACw8eqJ2K1p8pMyDwQhzdwHAynR0o

Какво да правя във подобна ситуация не знам .

Дайте съвети ?

• 2 седмици по-късно...
на 16.05.2023 г. в 11:29, sevunt77 написа:

Въпросните https://buybest.bg/    Ем Ей Кредит" ЕООД  със ,

Управител
Мирослав Николаев Атанасов 

ЕИК / БУЛСТАТ  205742598  

Изпратих им телефон , който беше закупен от тях , за софтуерно поправяне .

Предварително ги попитах , дали  имат сервизна поддръжка на Xiaomi  

Те ми отговориха , че имат , и да им го пращам .

След проучвания , и обаждане на оторизирания сервиз на Xiaomi за България Сръчко сервиз ЕООД  и проверка по IMEI номера се оказа ,

че телефонът  ,  който са ми продали е със регион Камбоджа FIPS Country Code: CB
ISO Country Code: KH
  ,и не подлежи на сервизно обслужване за нашия регион , и наш оторизиран сервиз .  !

След 11 дена ми се обаждат , и ми казват , че сам съм развалил телефона .

И трябвало да се смени дънната платка , която ще ми струва 250 лева !

Ако е заминала платката на телефона , то той нямаше , и да се стартира изобщо !

Предварително бях писал на Xiaomi Support Global за проблема , като

им изпратих видео със проблема  , на което те ми отговориха ,

че  телефона трябва да се поправи със SP_Flash_Tool_V6 във оторизиран сервиз - акаунт 

Написах им , да ми пращат телефонът наобратно , във това състояние , както съм го бях изпратил  на тях .

Но ни ответа нито привета ! 

От 5 дена телефоните и имейл адреса  , които са дали за контакт  buybest.bg  не оттговарят !

0876600600

02/4440441

[email protected]

[email protected]

Оказа се , че имат и още един сайт , почти копие на  buybest.bg    https://allgsm.eu/

За allgsm.eu какво пише на тяхната страница .

("Уеб сайтът" или „Интернет страницата“), която се администрира от "Ем Ей Кредит" ЕООД и е достъпна в цял свят. Продавач на интернет страницата може да е всяко лице, което предлага стоки или услуги на трети лица с търговска цел и има сключен съответен договор за това с "Ем Ей Кредит" ЕООД

www.buybest.bg е законен или измама, информация за уебсайта, отзиви

https://webparanoid.com/bg/проверете-уебсайта/www.buybest.bg

allgsm.eu е законен или измама, информация за уебсайта, отзиви

https://webparanoid.com/bg/проверете-уебсайта/allgsm.eu#/

Какво открих още относно Ем Ей Кредит ЕООД

Заповед № 553
https://kzp.bg/registar-neloyalni-targovski-praktiki/download?h=YUAelawFevUgeyPUEBg8IHjy9pE%2FvizHGLQACw8eqJ2K1p8pMyDwQhzdwHAynR0o

Какво да правя във подобна ситуация не знам .

Дайте съвети ?

Изводи :
При закуруване от всички тези магазини , без адреси , контактни лица и т.п. ..
1 . Поискайте да Ви изпратят IMEI номера на устройството  , преди да го поръчате , закупите  .
2 . Обадете се по телефон , или писмено по имейл , да проверите в оторизиран сервиз за съответната марка, за регион , и гаранционно обслужване ! 
3 . Ако Ви откажат , направете отмяна на поръчката .
Всичките тези онлайн магазини , които се въдят , като гъби , а може и да са 
на едни и същи хора ! , нямат право да продават мобилни устройства за друг регион ,
неподлежащи на гаранционен ремонт за България !
Така ще има по-малко хора измамени  ...

Ако някой е пострадал от съответната " фирма " да ми изпрати съобщение .

Пусната е жалба от мен в КЗП , но може да се пусне и жалба от няколко човека  !

Има и https://www.cybercrime.bg/ 

• 1 месец по-късно...

Изключителни некоретни, закупихме АЙФОН СЕ, преди година и половина, изключително пазет телефон, но тъчът спря да работи на места /засича/, звъннах на един от телефоните на товарителницата, с която са ни го доставили, мисля, че беше закупен ЕМАГ, вдигна ми един господин, който се държеше изключително грубо и си мисли, че разговаря с с пълен идиот/ка, изпратихме устройството в сервиза им, като след седмица ни го върнаха, без дори да го разглобят /личеше си по всичко, че не се развивани болтченцата/ и са написали че телефонът е корозирал, което е пълен абсурд, телефонът никога не мокрен или идтърван във вода! Не пазарувайте от тях! Некоректни!

• 3 седмици по-късно...

Някакво развитие при Вас , аз още си чакам парите ?  2 месеца вече , а и телефона не ми връща 🤬 . Не че ми трябва де , не работещ е .

Прилагам един имейл, който получих от тях, след иск за връщане на проблемен телефон:

Цитат

Здравейте,

след като получихме закупеният от Вас продукт

(131995 - Xiaomi Redmi 10 128GB 4GB RAM Dual-SIM - Gray / 860164057271689)

По Ваше желание да се възползвате от 14 дневният срок за връщане, устройството беше предадено

на съответния отдел за оценяване и беше установена нарушена опаковка, а именно:

Разопакована фабрична опаковка (срязан стикер удостоверяващ, че устройството е ново), разопаковано фолио на устройство, липсващи хартиени обложки .

Съответно се нарушава цялостният търговският вид на устройството и няма как да бъде препродадено като ново от наша страна.

Проблема описан от клиента е забелязан. Устройството е с подменена основна платка и е преминало успешно функционален тест.

Приложени са и снимки към този мейл.

Предлагаме Ви следните два варианта:

Вариант 1: Връщаме продукта към Вас и може да го продадете в алтернативни сайтове на цена която Вие прецените.

Вариант 2: Съгласно чл.55 ал.4 от ЗЗП предлагаме да възстановим 70% от сумата на устройството, която сте заплатили по банкова сметка. На база на това, че не се връща във вида в който e изпратен и е бил при вас 7 дни.

Моля да ни информирате кой от двата варианта предпочитате в писмен вид до края на следващият работен ден.

Поздрави,

Отдел рекламация

Не можем ли да се организираме 50-100 човека да поръчаме 100 от най-скъпите телефони до някое затънтено село и когато куриерите пристигнат и ни позвънят, да им кажем, че се отказваме. Колкото повече хора се съберем, толкова повече ще го овътрим.

• 1 месец по-късно...

Здравейте, 

И ние сме от опарените с върнат iphone 14 в 14-дневният срок. Стандартната опция 70% или връщане на устройството. Пуснах жалба към КЗП. Някой има ли положително развитие по негов случай? 

• 1 месец по-късно...

Здравейте!Миналата година си купих Iphone SE от тях и в началото на този месец пикселите започнаха да избледняват и целият екран става на ресни.

Пратих го за ремонт опакован във фолио с балончета и заредена батерия, и след 2 седмици ми го върнаха без фолио, с изтощена батерия - съответно нямаше как да го тествам още в куриерския офис.Вкъщи го заредих и телефонът беше в същото техническо състояние, като на  гаранционната карта са написали, че телефонът не подлежи на ремонт защото " устройството е механично увредено поради удар, натиск или усукване", при положение че нито телефонът е изтърван, нито има драскотини по екрана, а това с усукването дори няма нужна да се коментира.Обадих се със запитване как точно са установили, че телефонът е изтърван или удрян понеже ме съмнява че дори не е отварян .

Чакам отговор от сервизът им, но май работата отива към КЗП към които също имам слаби надежди, че ще предприемат някакви действия.

Интересно ми е хората които вече са подавали жалби - имаше ли някакво развитие?

Здравейте на всички опарени за жалост. Добре че реших да направя проверка на фирмата преди да поръчма телефон от ЕМАГ с доставчик Кейс Деливъри/ Case Delivery. За жалост ни е такава държавата. Този човек си е явен не знам как да го нарека престъпник измамник кой каквото се сеща .... https://search-sofia-adms-g.justice.bg/Acts/GetActContent?BlobID=32aebb41-31ea-4c0c-88ae-ded1a7782e33 за жалост не мога да го кача като снимка файла е PDF ако се разтърси човек и сам ще го намери . в крайна сметка този е осъден да плати 250000 лв не внесено ДДС и разноски по дело 15600лв много ми е интересно и немога да намеря дали го е платил

на 29.11.2023 г. в 18:57, RGPetkov написа:

Здравейте на всички опарени за жалост. Добре че реших да направя проверка на фирмата преди да поръчма телефон от ЕМАГ с доставчик Кейс Деливъри/ Case Delivery. За жалост ни е такава държавата. Този човек си е явен не знам как да го нарека престъпник измамник кой каквото се сеща .... https://search-sofia-adms-g.justice.bg/Acts/GetActContent?BlobID=32aebb41-31ea-4c0c-88ae-ded1a7782e33 за жалост не мога да го кача като снимка файла е PDF ако се разтърси човек и сам ще го намери . в крайна сметка този е осъден да плати 250000 лв не внесено ДДС и разноски по дело 15600лв много ми е интересно и немога да намеря дали го е платил

За жалост, не успях да направя проверка за Кейс Деливери и закупих от тях телефон чрез еМаг. Оказа се произведен за друг район, и закупен реално от БайБест. Върнах го неразпечатан, но сега отказват да възстановят сумата поради факта, че съм го взел с фактура, и не ме защитава ЗЗП. Изчаквам решение от еМаг по случая.

От вчера забелязах, че Кейс Деливъри вече не продава в еМаг. Вероятно предстои нова пререгистрация като търговец.

• 4 месеца по-късно...
buybest bg Подхвърлиха ми продукт с различни характеристики и не ми върнаха парите. Те са измамници. Поръчка под номер 346642
  • 4 месеца по-късно...

Изключително некоректни измамници.

Предлагаха ми да ми дадат нов телефон със стария IMEI номер, което е абсурд.

• 2 месеца по-късно...

Здравейте! Още един класически казус, отказана рекламация, оспорена и доказана лъжа на Best Buy чрез КЗП. Въпреки наложена глоба на търговеца, той отказва да възстанови стоката. Ще бъде съден! Ако някой пази документация, сервизни протоколи и т.н.,  да ми пише!

Здравейте! Още един класически казус, отказана рекламация, оспорена и доказана лъжа на Best Buy чрез КЗП. Въпреки наложена глоба на търговеца, той отказва да възстанови стоката. Ще бъде съден! Ако някой пази документация, сервизни протоколи и т.н.,  да ми пише!

Променете името на темата на "Покупка на телефон от BUY BEST - ИЗМАМА". Нека хората виждат от далеч за какви мизерници става въпрос.

• 2 месеца по-късно...
на 14.11.2024 г. в 13:27, Ivan0Ivanov написа:

Здравейте. И аз съм поредния излъган от тях по позната схема - след 3 седмици ползване, апарата спря да работи. Излъгаха ме, че са го пращали в чужбина за ремонт, а от там били отказали поради корозия на платката.... Пазя всичко и имам пълната кореспонденция с тях, докато спряха да ми отговарят, защото нямаше какво да измислят повече. Смятам на първо време да пусна жалба в МВР, понеже е закупен от юридическо лице и ЗЗП не ме защитава. Ако има и други като мен, можем да направим колективна жалба. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.