Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покупка на телефон от BUY BEST

Препоръчан отговор

И аз изгорях с BuyBest същата лудница поръчка през  Емаг та от buybest. Купих p30 pro обаче не получава ъпдейт. Писах на хуавей България от там те ме пренасочиха към немския. От немския получих мейл че въпросният телефон е демо версия и изобщо не трябва да се появява на пазара следователно няма никаква гаранция от производителя. 

та тия педали от бай беста не стават

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 79
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

преди 7 часа, учодулев написа:

И аз изгорях с BuyBest същата лудница поръчка през  Емаг та от buybest. Купих p30 pro обаче не получава ъпдейт. Писах на хуавей България от там те ме пренасочиха към немския. От немския получих мейл че въпросният телефон е демо версия и изобщо не трябва да се появява на пазара следователно няма никаква гаранция от производителя. 

с този мейл пускай жалби 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...
на 13.06.2022 г. в 14:52, учодулев написа:

Абсолютно същата история! Huawei p30 pro за 1499 лв. се оказа ДЕМО, внесен от Германия! Явно това е практика при този търговец! Намират си ДЕМО устройства за смешни пари и ги продават като напълно функционални апарати! МНОГО жалка история! 100% измама! Имам подадена жалба в КЗП срещу Buybest и срещу Emag! Очаквам отговор! Следващата ни среща ще е в съда! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

Здравейте,

Бих искал да споделя моят опит с BestBuy.

Миналата седмица си закупих Galaxy S20 от Emag, предлаган от BestBuy. Цената му е по-ниска, ако се купува директно от техния сайт, но предпочетох да си вярвам, че ако се наложи, Emag като голяма платформа ще застаната на моя страна. Телефонът за момента се държи перфектно, отговаря на характеристиките си (доколкото мога да го преценя без специални тестове). В кутията си имаше както е описано: зарядно, слушалки, гаранционна карта и т.н. Imei-те уж отговарят, серийният номер от самсунг уж е верен, имаше актуалните ъпдейти, чакащи за инсталация.

Като цяло бях много притеснен, но засега съм доволен. Надявам се да не се налага да се опира до услугите на Сръчко и кой там беше другият. Негативното в случая е че доставката отне 3 дни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 14.08.2022 г. в 19:58, pylna_nula написа:

че ако се наложи, Emag като голяма платформа ще застаната на моя страна

Емаг не могат да направят нищо, ако се стигне до спор. Те са една платформа, която BestBuy използват. Отношенията ти са с тях, не с емаг.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 26.07.2022 г. в 14:49, Bibby написа:

Имам подадена жалба в КЗП срещу Buybest и срещу Emag! Очаквам отговор! Следващата ни среща ще е в съда! 

КЗП лесно заобикалят мераците на потребителите. Пример:
1. Искаш да сигнализираш за продажба на фалшиви DVD (4.7 GB) дискове, чийто капацитет реално е по-малко от 3 ГБ. Условието обаче за да ти обърнат внимание е да си дадеш личните данни. Това не е защита на потребител, не ти защитават личните данни.
2. Сходно: Магазинерка не иска да приеме 20 лв. като валута за покупка. Понеже нямала да връща. Търсиш връзка с управител - той скрил адрес, седалище, контакт. Законът за туризма изисква да го има обявен на входа на магазина. Комисията казва, че в този случай ще направи проверка, само срещу споделяне на личните ти данни: адрес, телефон, име.
3. (и сега случай като твоят) - Късаш ваучери за храна на калъп, понеже всички бързат. Не знам защо фирмата е сложила холограмата да е плътно до резката за късане, като някакъв замисъл. Купоните се откъсват (инцидентно) през средата на холограмата, защото правиш опит да откъснеш половин кочан. В резултат - на купоните остава холограма, но магазинът ги обявява за невалидни. Тоест, за тях ти им даваш фалшиви купони, при положение че имат холограма. Срязана е по диагонал, по цялото протеже. Комисията казва: Това е договор между две фирми и ние не можем да се месим в техните споразумения. Така номера минава навсякъде. Питам се, къде е страната на потребител в договора? Него не го считат за страна в договора. Съветват да подадеш жалба в прокуратурата. По логиката на магазинът - късаш си парите - и в кофата! Това са финансови документи! Как го правят, като парите са обезпечени със злато на държавата и е престъпление да се унищожава?! Факт, че КЗП те прехвърлят в другия си крачул.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Клонинга написа:

като парите са обезпечени със злато на държавата

Това отдавна не е така.  хАмерика още през 1971 премахва напълно "златният стандарт".

Как мислиш че краварите и ЕС напечатаха трилиони хартийки покрай измислената ковид криза?  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, ivottoshev написа:

Това отдавна не е така.  хАмерика още през 1971 премахва напълно "златният стандарт".

Как мислиш че краварите и ЕС напечатаха трилиони хартийки покрай измислената ковид криза?  

Някога банкнотите бяха с ясен надпис за златото. Сега вече нямат този намек, отсъства!

един-лев.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Не препоръчвам каквато и да е покупка на мобилно устройство от buybest. Поръчах си iphone 13pro, който дойде разпечатан, надран и с започнала да тече гаранция към apple, което значи, че телефона е отварян и включван! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Факт, че КЗП не направиха нищо. След месец и половина ме уведомиха, че търговецът не е регистрирал рекламация от моя страна (въпреки, че такава има) защото не съм му изпратила устройството. Ммммда - нали за това се жалвам на КЗП! Buybest искат да им изпратя устройството, за да го ъпдейтнат, защото телефонът отговарял на всички технически спецификации, посочени от тях и проблемът не е, че е демо версия, а че софтуерът му не се ъпдейтвал. И понеже цитирам "за нас проблем няма, ние сме ви пратили каквото сте си поръчали", аз разбира се не им върнах телефона и писах на КЗП. За съжаление в нашата държава, този административен орган предизвиква единствено смях у такива търговци - вече ми е ясно защо. Та...ако има желаещи, може да се присъединят към моята неравностойна битка с тия пичовете :) Ще е добре да ги покажат по ТВ, а колкото повече хора се включат, толкова по-хубав репортаж ще се получи ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, Bibby написа:

КЗП

В голямата си част там са едни жени, с вид на нощни труженички... По закон те имат интерес да глобяват, защото по същия тозии закон имат право на стимулиране с до 24 брутни работни заплати годишно.

преди 21 минути, Bibby написа:

(въпреки, че такава има)

А вие копие на тази рекламация имате ли. Изобщо документ, който да удостоверява, че сте направили рекламация

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Bibby написа:

търговецът не е регистрирал рекламация от моя страна (въпреки, че такава има) защото не съм му изпратила устройството

Нормално. За какво ревеш? Чете ли ЗЗП? ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ (government.bg)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Raze написа:

Нормално. За какво ревеш? Чете ли ЗЗП? ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ (government.bg)

Рева докато чета ЗЗП! С този тон може да пробваш в БГмама.

преди 4 часа, цър-вул написа:

А вие копие на тази рекламация имате ли. Изобщо документ, който да удостоверява, че сте направили рекламация

Оказа се, че Buybest не издават никакъв документ за предявена рекламация. Не приемат такава на място, не съставят протокол. Устройството се изпраща с куриер и това, което остава за потърпевшия купувач е номер на товарителница. 

Отидох на място за да предявя повторно рекламация и да предоставя устройството, но ми беше отказано и обяснено, че рекламация се подава по имейл и ще се регистрира като такава, ако устройството се изпрати само и единствено чрез куриер. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всеки, който се чувства излъган от този търговец може да пише на [email protected]

Ако имате време и желание, може да разкажете историята си и да обменим горчив опит, като крайната цел е събирането на материал за медиите. 

Успех на всички, които си търсят правата! Не се отказвайте! А на тези, които се чудят дали да си купят нещо от Buybest - НИКОГА не го правете! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...
на 8.06.2021 г. в 23:48, sixkiller написа:

- Вторият ме изуми, затова ще го цитирам от писмото:
"Връщаме продукта към Вас и може да го продадете в алтернативни сайтове като OLX, Базар, Фейсбук или др. на цена която Вие прецените."

Магазина предлага да продам, проблемен продукт с неясен произход в сайтове за обяви.

Моето предположение е, че някои от нещата, които продават са връщани от клиенти в хубавите магазини. Това би обяснило двете лепенки и странния проблем с високите честоти.

Отговорите и схемите им са едни и същи като ботове са  . Поръчах телефон но се оказа дефектен звукът от разговора се чуваше през външния говорител (понеже са близко явно китаеца е вързал кабелите за слушалката към външния). Върнах го да ми го заменят и останах изумен като ми казаха ,че за тях телефона си е перфектен тия модели така се чуали силно ....  Предложиха ми да съм го продавал по други сайтове (защо да го продавам щом уж за тях работи аз искам замяна ) или да ми върнат 70 % защото бил разопакован . Понеже е онлайн съм с вързани ръце а до София са ми 500 км.  Та така 30 % съм назад добре ,че сумата не е голяма .
Явно и pazaruvaj.com играят с тях понеже не ми одобриха негативния отзив и описания проблем към магазина .

Screenshot_1.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пусни жалба до КЗП, в сайта им е описано как става, има и телефони. Нямат право да ти отказват връщане, ако стоката е закупена онлайн и не са минали 2 седмици от доставката.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

Аз също си изпатих от сайта Buy Best. На 31.10.2022 си поръчах телефон Xiomi 11T Pro,пратиха тел. втора употреба.Който не съм го ползвал по никакъв начин.

след като го върнах ми отговориха :

след като получихме закупеният от Вас продукт

( Xiaomi 11T Pro 5G 256GB 8GB RAM Dual-SIM - Blue )

По Ваше желание да се възползвате от 14 дневният срок за връщане, устройството беше предадено

на съответния отдел за оценяване и беше установена нарушена опаковка, а именно:

Разопакована фабрична опаковка, следи от премахвано фолио на устройство, премахнат стикер на заден панел, разопакован кабел за зареждане, нараняване на корпус на устройство, разкъсване на вътрешна опаковка .

Съответно се нарушава цялостният търговският вид на устройството и няма как да бъде препродадено като ново от наша страна.

Приложени са и снимки към този мейл. “ тези снимки са на използван телефон“

Предлагаме Ви следните два варианта:

Вариант 1: Връщаме продукта към Вас и може да го продадете в алтернативни сайтове на цена която Вие прецените.

Вариант 2: Съгласно чл.55 ал.4 от ЗЗП предлагаме да възстановим 55% от сумата на устройството, която сте заплатили по банкова сметка. На база на това, че не се връща във вида в който e изпратен.

Както беше цитирано по горен пост това е Явно установена практика на този търговец.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 11.09.2022 г. в 17:28, Bibby написа:

Всеки, който се чувства излъган от този търговец може да пише на

По-добре направете грпа в социална медия. И там събирайте инфо.
Обърнете се и към https://aktivnipotrebiteli.bg/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Един от некоректните търговци в България. Поръчвал съм няколко продукта от тях. В интерес на истината, досега не съм имал проблем с дефекти, но на няколко пъти съм получавал отваряни продукти, с нарушена цялост на опаковка или разлепени оригинални стикери. До този момент не ми се е налагало да връщам продукт. На 4-ти ноември получих от тях продукт, закупен през ЕМАГ, а именно - часовник Smartwatch Huawei Watch GT 2, 46 мм, Matte Black. След няколко дни установих, че синхронизацията на часовника не е добра с apple телефона ми и реших да го върна. Тяхната реакция беше, че стикерът е бил отлепен, което е вярно - само че така получих часовника. В допълнение споделиха, че зарядното е било отваряно и вътрешната опаковка била измачкана, което оставям на вас да прецените като довод за връщане. Идеята на написаното от мен не е оплакване, че не са зачетени мои права, може би по тяхните политики нямам право на връщането, а да се предпазите от тях, защото са некоректни и работят единствено в тяхна полза, а не в тази на клиента, като изкушават с пренебрежимо по-ниски пазарни цени. Между другото в сайта пазарувай няма право да се пишат негативни мнения, не се лъжете от високите оценки, всичко е платена кампания от тяхна страна.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз също се опитах да напиша негативен коментар в pazaruvaj.com ,като се опитам да го публикувам,получавам че в "публикацията има думи с нецензурно съдържание".Затова писах на pazaruvaj.com ,и днес им пратих субщението 

което написах да кажат кое в текста е нецензурно съдържание.Чакам отговор,междувременно съм пуснал жалба и до КЗП.Проблема може би е че зад BuyBest стоят 16 фирми и лицето Мирослав  Атанасов е управител в всичките ,

Софтуерни сделки – ЕООД, ЕМ ЕЙ КРЕДИТ – ЕООД ,Мобайл Асетс – ЕООД ,Кейс Деливъри – ЕООД Войс Телеком – ЕООД, Мобайл Трейдър – ЕООД, Мастър Трейдър – ЕООД СКЛАДОВИ ПЛОЩИ И ЛОГИСТИКА – ЕООД, Електроник Трейдър – ЕООД,Мобайл Деливъри – ЕООД,Юръп Мобайл – ЕООД,Диджимаркет – ЕООД,ЛАЙФ КОРПОРЕЙШЪН - ЕООД в червено са тези от които продава BuyBest.А от Онлайн Продажби България ЕООД продава в ЕМАГ.Моя телефон доиде от ЕМ ЕЙ КРЕДИТ – ЕООД.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 25.11.2022 г. в 19:19, Стойко Запрянов написа:

Между другото в сайта пазарувай няма право да се пишат негативни мнения, не се лъжете от високите оценки, всичко е платена кампания от тяхна страна.

Според мен оценката за BuyBest е много надута.На мен ми коства два дена писане с   pazaruvaj.com за да успея да напиша негативен коментар за този търговец.

Но все пак успях,но негативните са твърде малко за да се промени този рейтинг.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Има ли човек изобщо, на който КЗП са му свършили работа? Вече 4-та седмица чакам възстановяване на сума от отказана поръчка в buybest. Това си е чиста кражба от тяхна страна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, tgechev написа:

Има ли човек изобщо, на който КЗП са му свършили работа? Вече 4-та седмица чакам възстановяване на сума от отказана поръчка в buybest. Това си е чиста кражба от тяхна страна.

От минимум една година КЗП не бачка. Преди вършеха работа, но сега само взимат пари и нищо не правят. За съжаление останах ме без никаква защита. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...