Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Анатемата на Мадона

Featured Replies

Ако си спомняте по новините се говореше за концерта на Мадона, където тя се разпъна на кръст на метри от Ватикана

В резултат на това бе анатемосана от папа Бенедикт, когото в последствие тя нарече простак или нещо подобно

Как смятате правилно ли е било това анатемосване и осъждате ли това, което е направила Мадона на концерта.

Баси якият PR да те анатемоса лично Папата. ;)

Ами според мен си го заслужи, защото неведнъж я предупреждаваха, а католиците взимат религията на МНОГО сериозно, така че нищо чудно според мене...

Не знам , аз така и не разбрах какво точно цели тя с нейното "разпятие" - има ли някакъв замисъл или идея , или просто се прави с цел провокация и реклама ;);)

Редактирано от shanna (преглед на промените)

Не знам , аз така и не разбрах какво точно цели тя с нейното "разпятие" - има ли някакъв замисъл или идея , или просто се прави с цел провокация и реклама ;);)

Не, бе.. просто си денси там на сцената и по едно време като част от спектакъла се разпъва на някакъв кръст

Тя винаги е била много ексцентрична и затова я харесват милионите й почитатели, това че църквата и Ватикана са против - поне не трябва да се борят с тайни езически организации. Не е правилно и определено няма да бъде прието добре от повечето вярващи, но вече е факт. Навлизаме във все по-анархични времена и трябва да се научим да не обръщаме такова внимание на "лудостта" на някои.

Били я анатемосали - чудо голямо, нали вече няма инквизиция. Щом може да си позволи да прави каквото си иска, смелите и действия за мнозина всяват респект и уважение. Тя нали си носи отговорността, критиката... и анатемата без да се оплаква. То и Мел Гибсън на няколко пъти кривна от правия път, но после все се извинява (с алкохола) и съжалява. Все пак я наричат "поп икона" - заслужила си е правото на някои религиозни волности. cool.gif

Все пак я наричат "поп икона" - заслужила си е правото на някои религиозни волности. cool.gif

Как звучи дори на шега! Лошото е, че е една от много, които си мислят, че стоят над всичко и всички, та дори над вярата и религията обединяваща стотици милиони...

Одобрявам това,което е направила.Това е още една малка крачка към разчупването на изкуствените и лицемерни стереотипи,налагани от църквата.Това не е анархия в лошия смисъл на тази дума - това е свободата да се изявяваш,без да се съобразяваш,че за много хора това не е прието.

Как звучи дори на шега! Лошото е, че е една от много, които си мислят, че стоят над всичко и всички, та дори над вярата и религията обединяваща стотици милиони...
Тези които не взимат на сериозно религията я наричат така. Извинявам се, ако съм обидила накого с тези думи, но това е факт. Едва ли някой я приема като човек стоящ "над всички", но за мнозина и папата не е "над всички".
Не, бе.. просто си денси там на сцената и по едно време като част от спектакъла се разпъва на някакъв кръст

Еми това е тъпо - като правиш нещо трябва да има смисъл , а не просто така ;) Много я харесвам Мадона, но тази й постъпка е глупава - не заради самото разпятие , а защото е безсмислено и безидейно. Малко като Азис ( да се направи нещо, няма значение какво) - скандал да има ;)

Тези които не взимат на сериозно религията я наричат така. Извинявам се, ако съм обидила накого с тези думи, но това е факт. Едва ли някой я приема като човек стоящ "над всички", но за мнозина и папата не е "над всички".

Е за обиждане едва ли може да става дума, все пак изявяваш собствено мнение. В християнският свят Папата е над всички, не познавам много хора, поне в България, които да са силно вярващи (има ги разбира се) и това че повечето от нас не ходят дори по една свещ да запалят не говори никак добре за набожността ни. Сигурен съм че знаеш - Папата е най-близкият до Бога, върховен духовен и административен водач на Римо-Католическата църква и се избира доживот... Дори за не толкова силно вярващите този човек е с много голям авторитет и е уважаван.

Идеята ми е, че всеки от нас знае какво е добро и зло и колкото и неуки да сме за всички нас идеята Бог е доброта, и всеки е чувал за синът му Христос, изкупил греховете на хората и чудесата, които учените оспорват по стотици начини. Мадона може да е идол на поп-музиката, но просто мястото и не е на разпятието и изобщо коя беше тя, та се бърка в най-святото на толкова хора?

WhiteHart

"това е свободата да се изявяваш,без да се съобразяваш,че за много хора това не е прието" - по-скоро това е акт на невежество и неуважение към нещо, което стои много по-високо от нея,нещо което е заложено дълбоко в сърцата и душите на хората. Не съм особено набожен, признавам си и вярвам в доста различни неща и точно затова гледам обективно на нещата. Анатемосването й е съвсем нормален акт от страна на църквата и макар много от решенията й през годините да са били погрешни или с дълбоко скрит, неясен за нас смисъл (основно защитен) то аз мисля, че в случая е права (църквата).

Бенедикт ХVІ като цяло нещо е зле с PR-а. Търси изява човека и това е нормално. На кръст някога са разпъвали всеки престъпник. Не зная каква алегория иска да събуди Мадона, но жеста може да се интепретира по много начини. В крайна сметка това е символно изразяване на нещо и като неизменна част от изкуството символът има право на живот. А кръстът като символ, както и актът на разпъване по никой начин не са собственост на Римокатолическата църква. Тъй че след като папата не може да забрани на Мадона да го прави, то поне може да я анатемоса. Негов си проблем. Не мисля че на Мадона ще й се вкисне млякото от това. ;)

Няма нишу да и стане на Мадона, по - скоро само ще набере още популярност. Ама се чудя за какво и беше това нейно изпълнение ;) (някой, който поддържа визия на "невярващ" щеше да е по - логично да го направи).

Наказанието е наложено според мен поради две причини, да се запази авторитета на цървата, а не да я оставят само защото е известна и второ, защото ако си затворят очите ще почнат и други да го правят. Иначе въобще не смятам, че нещо нередно е направила, Stalik доста добре се изказа по въпроса :)

Бенедикт ХVІ като цяло нещо е зле с PR-а. Търси изява човека и това е нормално. На кръст някога са разпъвали всеки престъпник. Не зная каква алегория иска да събуди Мадона, но жеста може да се интепретира по много начини. В крайна сметка това е символно изразяване на нещо и като неизменна част от изкуството символът има право на живот. А кръстът като символ, както и актът на разпъване по никой начин не са собственост на Римокатолическата църква. Тъй че след като папата не може да забрани на Мадона да го прави, то поне може да я анатемоса. Негов си проблем. Не мисля че на Мадона ще й се вкисне млякото от това. :)

За дълбочината на символиката си прав, с времето много неща са променени (съвсем прост пример е тризъбеца на морският цар Тритон - сега това е дяволски символ), но мисля че идеята й е била отправена точно към църквата. Млякото й няма да се вкисне, но ще има една черна точка от целият християнски свят...колко му е!

Този папа определено се взима много насериозно. Още малко ще поиска да я линчуват. БЕЗУМИЕ!

Одобрявам това,което е направила.Това е още една малка крачка към разчупването на изкуствените и лицемерни стереотипи,налагани от църквата.Това не е анархия в лошия смисъл на тази дума - това е свободата да се изявяваш,без да се съобразяваш,че за много хора това не е прието.

За такава свобода няма място.Можеш да употребяваш правото си на мнение само до толкова до колкото това мнение не е насочено към разпалване вражда или не накърнява правата и доброто име на другиго.

За такава свобода няма място.Можеш да употребяваш правото си на мнение само до толкова до колкото това мнение не е насочено към разпалване вражда или не накърнява правата и доброто име на другиго.

Именно. Папата е този, който от векове си позволява да отсъжда кое е правилно и кое не. Точно срещу това според мен е насочен символизма в поведението на Мадона.

Именно. Папата е този, който от векове си позволява да отсъжда кое е правилно и кое не. Точно срещу това според мен е насочен символизма в поведението на Мадона.

Това не е личното мнение на г-н Бенедикт,а официално изявление на главата на римо-католическата църква.

Предполагам такова е мнението и на православната и протестантските църкви.

Еми това е тъпо - като правиш нещо трябва да има смисъл , а не просто така :) Много я харесвам Мадона, но тази й постъпка е глупава - не заради самото разпятие , а защото е безсмислено и безидейно. Малко като Азис ( да се направи нещо, няма значение какво) - скандал да има :)

И защо да е тъпо от маркетингова гледна точка май има смисъл, скандала продава и ето едно обикновено разпъване на кръст те вади по челните страници, заради някаква си символика. Папата естествено има добро сърце и е решил да помогне в PR кампанията на Мадона, а и за своята :yanim:.

Това не е личното мнение на г-н Бенедикт,а официално изявление на главата на римо-католическата църква.

Предполагам такова е мнението и на православната и протестантските църкви.

Е ако си говорим така, едва ли и Мадона изразява само личното си мнение. По-скоро обединява възгледите и светогледа на всичките си почитатели. Кои са повече - можем само да гадаем, но няма да седнеме да си ги мериме сега :) Но си мисля също така, че много, ама наистина много от тези, които казваш, че папата им "изразява мнението" в своя бит са предимно почитатели на Мадона а едва след това на Негово светейшество. Поне така си мисля :)

Е ако си говорим така, едва ли и Мадона изразява само личното си мнение. По-скоро обединява възгледите и светогледа на всичките си почитатели. Кои са повече - можем само да гадаем, но няма да седнеме да си ги мериме сега ;) Но си мисля също така, че много, ама наистина много от тези, които казваш, че папата им "изразява мнението" в своя бит са предимно почитатели на Мадона а едва след това на Негово светейшество. Поне така си мисля :baby:

Прекарах доста време в Италия и мога да те уверя,че мнението на папата има огромна тежест в тази страна.

това за първи път го чувам

сигурна съм че е решение на имиджмейкарите и...

всичко се прави, за да се създаде някакъв скандал-съответно-малко повече шум около него

И защо да е тъпо от маркетингова гледна точка май има смисъл, скандала продава и ето едно обикновено разпъване на кръст те вади по челните страници, заради някаква си символика. Папата естествено има добро сърце и е решил да помогне в PR кампанията на Мадона, а и за своята ;).

Тъпо е , защото май единствената цел е маркетинг. Иначе е отличен PR - спор няма ;) Но нали изкуството има за цел да представи идеи и който се има за творец си мисли , че точно това прави. А за Мадона - аз нещо не разбирам какво внушава - не знам , може проблемът да е в мен :baby:

Stalik, веднъж да съм съгласен с мнението ти! Много добре си го казал. :clap:

А искам да попитам badr къде видя тук разпалване на омраза и накърняване на правата на другите? ohmy.gif Какво сега? Като повечето хора са вярващи,да не правим нищо против каноните,че да не накърняваме чувствата им,така ли? Няма да стане! Мойте чувства не са ли накърнени,като постоянно чета,гледам и слушам за разни религиозни проблеми,войни, клишета и т.н.? Който е вярващ и е умен и интелигентен човек,не би се засегнал никога от стореното от Мадона. Засягат се ограничените и фанатизирани хора. Това е.

Stalik, веднъж да съм съгласен с мнението ти! Много добре си го казал. :)

А искам да попитам badr къде видя тук разпалване на омраза и накърняване на правата на другите? ohmy.gif Какво сега? Като повечето хора са вярващи,да не правим нищо против каноните,че да не накърняваме чувствата им,така ли? Няма да стане! Мойте чувства не са ли накърнени,като постоянно чета,гледам и слушам за разни религиозни проблеми,войни, клишета и т.н.? Който е вярващ и е умен и интелигентен човек,не би се засегнал никога от стореното от Мадона. Засягат се ограничените и фанатизирани хора. Това е.

Mисля че някъде в Библията беше писано за първите крачки към анархията и новият световен ред. Не знаеш на какви фанатични действия са готови за религията си някои, дори може да се приеме като болестно състояние. Да и ако не ходеше с 50 човека охрана сигурно щеше да си върви спокойно по улицата девойката..

Прав си... не са ли накърнени чувствата ти като ставаш свидетел на всичко това?

Кой човек ли - човекът вярващ в традициите, човекът който ходи на църква всяка неделя, човекът който преди вечеря казва дори на ум молитва за благодарност. И тези хора не са само по филмите в американските семейства гонещи "американската мечта", такива хора има и сред, колкото и странно да ти се струва. Те живеят до нас и дори да не парадират с вярата си и ти никога да не си предполагал, че някой твой приятел е набожен, дори картина на Богородица със снимка и свещ пред нея са показни за тази вяра. И какво тогава, това че малко от тези хора публично биха вдигнали "бунт" означава ли, че трябва да гледат как някой се гаври с нещото, което ги крепи да продължават да гледат напред...

Може и това да не е мнението ми, може и аз да съм за разкрепостеността и свободата в не едно отношения, както съм казвал неведнъж и просто да отстоявам страна за да поддържаме темата и някакъв тип спор. Все пак обаче си помисли за човека, който ти описах и дали подминаването на тези малки крачки и жестове не е крачка към нещо по-голямо в бъдеще. Само времето ще покаже!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.