Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Костенурка или бръмбар?

Featured Replies

Не е нациски, а западно-германски. Първият модел слиза от конвейера благодарение на англичанин, който решил да даде препитание на местното население. Съседът ми има такъв - модел 1973г. Всеки ден го лъска до блясък и джитка с него само на празници. Делници с скучен мерседес.

• Отговори 97
  • Прегледи 6,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 9 минути, Anne написа:

Нямат. А бе, ти разбираш ли за кой модел кола говорим? Нацисткият. Гледала съм снимки - няма 4 врати!

Е нали за Костенурката питаш? А тя е след войната

преди 14 минути, haidukpikaso написа:

ми осведоми се бе - как са се купували тогава колите !!!

Бе пак ни върза на гола кука баси

преди 9 минути, Profruit написа:

Не е нациски, а западно-германски. Първият модел слиза от конвейера благодарение на англичанин, който решил да даде препитание на местното население. Съседът ми има такъв - модел 1973г. Всеки ден го лъска до блясък и джитка с него само на празници. Делници с скучен мерседес.

И това в Израел ли?

преди 23 минути, haidukpikaso написа:

алооо, с точки ли го купихте или с връзки а

Май говорим за различни епохи?

преди 1 час, Anne написа:

Тази антика? Дето казаха, че не я бива за жегите? И каквато е тесничка..............

Е ся ако задника ти е като маса за четворка белот...

Иначе са готини а има и по-нов модел.

spacer.png

преди 51 минути, haidukpikaso написа:

ама у чашите от Лайнер не можеш да се возиш нъл тъй

Можеш оня ден ми бръщолеви нещо за вълшебници :)

преди 3 минути, Bubbles написа:

Уау изглежда добре а сега се сетих че Луи дьо Финес се лашкаше в един бая смешен Ситроен с една монахиня

преди 15 минути, Bubbles написа:

spacer.png

Това да не е "Фолксваген Бийтъл"? Симпатично изглежда, като изключим, че е само с две врати, и трябва да се прегънеш на 4, за да се напъхаш вътре. 

Самата аз съм се возила в автомобили със само 2 врати - ужас са.

преди 14 минути, petie1 написа:

Уау изглежда добре а сега се сетих че Луи дьо Финес се лашкаше в един бая смешен Ситроен с една монахиня

Е неговите филми са до към 80-те нормално.
Апропо ако тука кажеш Луй дьо Финес вероятно никой няма да разбере за кого говориш, но пък в България така си го знаем и аз самия така съм свинал да му казвам.

преди 20 минути, petie1 написа:

Моля, без обиди и подигравки за "Ситроен". То е ясно, че всеки завижда на Франция, която произвежда хубави неща.:D:eiffel:

преди 4 минути, Bubbles написа:

Апропо ако тука кажеш Луй дьо Финес вероятно никой няма да разбере за кого говориш, но пък в България така си го знаем и аз самия така съм свинал да му казвам.

Луи дьо ФЮнес!

Обожавам го, гледах го като дете, филмите със него са страхотни! Имам на DVD "Крилце или кълка", жалко, че нямам цялата поредица филми със него, ама бяха много скъпи.

Обожавам френското кино! Последно гледах "Коко преди Шанел" и "Момичето от Брест".

преди 4 минути, Bubbles написа:

Е то аз го знам как се казва де ама както казваш в България е малко по така

Е аз доколкото разбрах темата е за стари коли до 80 те

преди 7 минути, Anne написа:

Моля, без обиди и подигравки за "Ситроен". То е ясно, че всеки завижда на Франция, която произвежда хубави неща.:D:eiffel:

Абе произвежда.. Хубаво вино сирене ама коли пълен зян... И наистина тоя Ситроен беше най смешния им модел във филма

преди 1 час, Anne написа:

Луи дьо ФЮнес!

Обожавам го, гледах го като дете, филмите със него са страхотни! Имам на DVD "Крилце или кълка", жалко, че нямам цялата поредица филми със него, ама бяха много скъпи.

Обожавам френското кино! Последно гледах "Коко преди Шанел" и "Момичето от Брест".

Е аз какво лошо казах за Франция та ми се намръщи?
И не е баш Ю по скоро е У но във френския тая буква има толкова произношения че ти е бедна фантазията.
Ти да'н шпрехаш френски случайно?

преди 1 час, petie1 написа:

Хубаво вино сирене ама коли пълен зян... И наистина тоя Ситроен беше най смешния им модел във филма

Абе напоследък стегнаха положението, даже и пословичното окачване върви нагоре. И си пропуснал тестените изделия, не си ял такъв хляб, а кроасаните да не говорим... ...и парфюмите...

преди 9 часа, petie1 написа:

Луи дьо Финес се лашкаше в един бая смешен Ситроен

Той е проектиран да може да се ремонтира и на нивата... И той е с колекционерска стойност.

преди 8 часа, petie1 написа:

Хубаво вино сирене ама коли пълен зян...

Един приятел автомонтьор, по повод рементируемостта на коли, има такъв лаф:Народ, който прави спагети и минeти, не може да прави коли...

До колкото съм чел ,,костенурката,, е започнала да се произвежда след втората световна.Таргета е бил работническата класа в Германия.За това е трябвало да бъде ,,евтинджос,,  Анне тогава за едно обикновенно семейство е било цял празник да имат някаква кола просто.Иначе, към днешна дата не са масово срещани по пътя. За мен по-скоро тая кола е за жена, с оглед на силно изразените и обли форми.Последно видях такава, даже и налях масло, беше на един шел в града, беше лимонено жълт, три млади момичета, май бяха тръгнали на дискотека.Уж да и доливат масло, и ме питаха къде? А бийтъла беше от най-новите модели, тя купила грес 15w 40. Взех го върнах го и взех 5w 40 налях му, запалих го и заработи като часовник.

Аз от началото на темата визирам ето тази, виж периода за нея.

https://de.wikipedia.org/wiki/KdF-Wagen

преди 9 часа, Anne написа:

Франция произвеждала хубава марка автомобил и то "Ситроен" хахахахахаа

По-скоро френска любов отколкото френска кола!

преди 10 часа, Anne написа:

Ти да не си вече там? Чудничко място си избрал за живеене, няма що.

Аз, ако трябваше да избирам да живея в чужбина, бих избрала Амстердам, Париж или Ница. Или пък Лондон.

Имаш афинитет към столиците:)  Само да те осведомя, че те като цяло не стават за живеене.Зверски мръсни са, пренатъпкани са със всякаква паплач, особенно тия, които изброи и особенно Лондон.В Амстердам има писуари по улиците на центъра и вони на урина та се нетрае.Хората там са по-агресивни от колкото в България.Има ,,викачи,, пред заведенията в центъра, нагли са като конски мухи, и не можеш спокойно да се разходиш.Иначе там е меката на секса и дрогата.Секс витрини в цялата централна част, секс театри, музея на секса, пълно е със различни секс шопове.Кабини за стрийптиз, кабини с автомати за френска любов, кофишопове, брашно можеш да си купиш спокойно вечерта на центъра без да се притесняваш.За какво ти е да живееш там? 

преди 1 минута, Чингис Хан написа:

ондон.В Амстердам има писуари по улиците на центъра и вони на урина та се нетрае.Хората там са по-агресивни от колкото в България

по телевизията разказвате колко е хубаво там , а тука ги плюете :D

преди 2 минути, adersa написа:

по телевизията разказвате колко е хубаво там , а тука ги плюете :D

Специално за Амстердам, никога не съм разказвал нищо хубаво.Аз ненавиждам столиците като цяло.

преди 12 часа, haidukpikaso написа:

Първо - няма да обиждаш тази кола !

Второ - отговора ти на въпроса прост - и по двата начина се нарича.

И трето не е таратайка бе Полино

Ако имах парички бих си я купила, обожавам я!

7357e5929d07bedcb4a66ee8e4b50c6d.jpg

Този автомобил е "квантов" - от вън малък , от вътре голям ! Поддръжката му е (била) лесна и проста . Харчи по-малко , от колкото вози ! Лесен за управление и вози "като лодка" . Вечен е ! :)

.............

Съпругата - А бе !? Знаеш ли - откраднали са ни двигатела ! 

Съпругът : - Е , нищо ! В багажника си имаме резервен....:lol6:

преди 52 минути, Anne написа:

Това е точно Фолксваген бийтъл.

преди 10 часа, Bubbles написа:

spacer.png

Много ми напомня на Ауди ТТ

https://bg.wikipedia.org/wiki/Фолксваген

И още една "костенурка" от 2008-ма година - т.е. вече на почтена възраст според днешните мерки :

2008-07-12_Volkswagen_W12_Syncro_Concept

преди 14 часа, Bubbles написа:

Абе напоследък стегнаха положението, даже и пословичното окачване върви нагоре. И си пропуснал тестените изделия, не си ял такъв хляб, а кроасаните да не говорим... ...и парфюмите...

Е аз нали храни и напитки изброявам :) Браво щом са се стегнали :)

преди 7 часа, цър-вул написа:

Той е проектиран да може да се ремонтира и на нивата... И той е с колекционерска стойност.

Един приятел автомонтьор, по повод рементируемостта на коли, има такъв лаф:Народ, който прави спагети и минeти, не може да прави коли...

То всички коли от онази епоха са били направени така за ремонт на нивата и днес се колекционират за луди пари

преди 6 часа, Anne написа:

Да ти имам и питанките питаш за "Костенурка" която е след войната... Иначе  едва ли има някой който да е виждал "Бръмбар" до войната та да ти каже дали ставал за каране ама за ония времена е било страшшно модерна кола....  Па днес сигурно ще струва над 1 млн евро.... Мисля че по това време през 30-те са били развити и еликтричките и то точно в Германия :) Абе нещо не ти се получи поредната дрън дрън тема щото тук сме шофери :) 

Дядо ми (Бог да го прости) имаше такава костенурка (купувана от Кореком края на 60-те). Мноого добра кола, ама много. Още ме е яд, че 96 я продаде (ако по туй време бях малко по-дърт, че да имам книжка, щях да го измоля да ми я даде да я карам).

преди 20 часа, Anne написа:

Идиотски фенове, на които им липсва практичност. Кой нормален иска да се вози в тясна консерва?

Не и ти, щото май не си много нормална тей кат те гледам 

преди 21 часа, Anne написа:

Провокирана от повторението в момента на втория сезон на "Военни заводи", искам да ви попитам как точно е наричана от хората тази кола? В България е известна като "Костенурката", за "Бръмбар" не съм и чувала. И настина ли се е харесвала тази таратайка?

Зове се Кефа. Пише се така Käfer и значи буболечка, буба. Beetle на английски език. В Колумбия се казва бълха.

При Израел, ти знаеш. 

преди 20 часа, Anne написа:

Ти що не се преместиш в Германия? В Нюрнберг например, сигурно ще ти хареса там.

Не, той се готви за Дрезден и в момента чете.

http://www.bgbook.bg/Ще-свидетелствам-до-края.-Дневници,-1942-1945-Виктор-Клемперер_4771.html

IMP_ShtesvidetelstvamdokrayaIchast_12818

Ей ви една "Костенурка" докато АБПФК Кити-Анне се чуди какво й шава в главата бръмбари или костенурки :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.