Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Костенурка или бръмбар?

Featured Replies

на 23.02.2021 г. в 19:21, acnekt написа:

Зове се Кефа. Пише се така Käfer и значи буболечка, буба. Beetle на английски език. В Колумбия се казва бълха.

При Израел, ти знаеш. 

Не, той се готви за Дрезден и в момента чете.

http://www.bgbook.bg/Ще-свидетелствам-до-края.-Дневници,-1942-1945-Виктор-Клемперер_4771.html

IMP_ShtesvidetelstvamdokrayaIchast_12818

Ухаааааааааааааааааааа, кога са издали дневника на Виктор Клемперер? Супер, вече знам какво ще си поръчам за подарък за рождения ми ден!:D

Цитираха малко от дневника му в два документални филма, много интересно е писал за аутобаните и шофьорите. Късмет, че нацистите не са знаели какъв дневник си води, че лошо е щяло да му се пише.

На мен ми се иска да издадат някоя книга за "Берген- Белзен" например.

• Отговори 97
  • Прегледи 6,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 час, Anne написа:

Ухаааааааааааааааааааа, кога са издали дневника на Виктор Клемперер? Супер, вече знам какво ще си поръчам за подарък за рождения ми ден!:D

Цитираха малко от дневника му в два документални филма, много интересно е писал за аутобаните и шофьорите. Късмет, че нацистите не са знаели какъв дневник си води, че лошо е щяло да му се пише.

На мен ми се иска да издадат някоя книга за "Берген- Белзен" например.

Само да не ти иде радоста защото Мустака има странно чувство за хумор

И така книгата се оказа антикварна от 1995 и 2000 има я в софийските библиотеки и в антикварните магазини а иначе може да се онлайн в руските сайтове

Гадно.............. Искаше ми се да прочета дневника му............Както и на един италиански евреин, Примо Леви, , имаше филм за преживяването му, беше много забавен, но хванах края само. Как след освобождението им от концлагер, той и група приятели се опитват да се оправят сами на изток, въпреки езиковата бариера, как опитаха да си хванат една кокошка.🤣😂 И колко тъжен беше финалът, с прибирането му у дома и чувството, че вече нищо никога няма да е същото.:sobbing:

Примо Леви издаван ли е в България?

Някой, ако знае името на филма, да свирне, ще си го потърся в нета.

преди 1 минута, Anne написа:

Гадно.............. Искаше ми се да прочета дневника му............Както и на един италиански евреин, Примо Леви, , имаше филм за преживяването му, беше много забавен, но хванах края само. Как след освобождението им от концлагер, той и група приятели се опитват да се оправят сами на изток, въпреки езиковата бариера, как опитаха да си хванат една кокошка.🤣😂 И колко тъжен беше финалът, с прибирането му у дома и чувството, че вече нищо никога няма да е същото.:sobbing:

Примо Леви издаван ли е в България?

Някой, ако знае името на филма, да свирне, ще си го потърся в нета.

Докога с тази еврейска пропаганда?

преди 2 часа, acnekt написа:

Докога с тази еврейска пропаганда?

Каква пропаганда бълнуваш ти бе? Какво са ти направили на теб евреите, че така ги мразиш? Пък после аз съм била антисемит! А ти какъв си? Я се погледни! Ненавиждаш евреите повече от всичко на света само заради бълнуванията на един луд!

преди 1 час, ncl написа:

Съгласна съм, че заради цитата е малко прекалено, но и пренаписването на историята не е хубаво нещо. Тия НПО - та са налазили навсякъде, доскоро бях заета с играта и нямах време за друго, не бях разбрала, че НПО - тата бяха погнали и Сашо Кадиев, само защото изказал мнение.

Тъжно и вбесяващо е, ама със стоене вкъщи и тракане по клавиатурите нищо няма да стане. Народът трябва да излезе навън, като испанците. Но не сме единни, за нещастие, мутрафона много добре успява да ни раздели.

Тук виновни не са евреите, а сбърканите еднорози.

преди 5 часа, ncl написа:

Човек не може и да цитира вече и да си каже мнението.

преди 3 часа, Anne написа:

Съгласна съм, че заради цитата е малко прекалено, но и пренаписването на историята не е хубаво нещо. Тия НПО - та са налазили навсякъде, доскоро бях заета с играта и нямах време за друго, не бях разбрала, че НПО - тата бяха погнали и Сашо Кадиев, само защото изказал мнение.

Тъжно и вбесяващо е, ама със стоене вкъщи и тракане по клавиатурите нищо няма да стане. Народът трябва да излезе навън, като испанците. Но не сме единни, за нещастие, мутрафона много добре успява да ни раздели.

Тук виновни не са евреите, а сбърканите еднорози.

Защо да е прекалено?

Е не АБПФК Кити-Анне върти суче и все до евреите стига, то бива да си обсебен от нещо ама това вече е....

Дискутирам в англоезичен форум технически въпроси и получавам запитване - каква е тази яка пеен "Hop saa". Отговорих му, че идея си нямам, но се опитах да я преведа. За своя изненада, не знаех, че Радка Пиратка отвръща на удара, а Мая виждам за първи път. Коя е годината, че по одеждите на дегенератите ме връщат поне 15г назад. И определено искам да се запозная с мадамата, която се  появява епизодично в края на клипа. Има крива уста и много ме възбужда.

координати нещо, мейли?

Редактирано от Profruit (преглед на промените)

преди 1 час, petie1 написа:

Е не АБПФК Кити-Анне върти суче и все до евреите стига, то бива да си обсебен от нещо ама това вече е....

Не съм обсебена, а искам нормален и адекватен отговор защо ги мразите. Нито познавате евреи, нито е редно да мразите дадена група хора, без да я познавате.

А четенето на нацистки боклуци уврежда непоправимо човешкият мозък.

преди 37 минути, Anne написа:

Не съм обсебена, а искам нормален и адекватен отговор защо ги мразите. Нито познавате евреи, нито е редно да мразите дадена група хора, без да я познавате.

И ти си живия пример, нали? 

И кой твърди че ги  мрази? А и не знаеш какво четем нали? Или имаш кристална топка? :)

преди 7 минути, petie1 написа:

И кой твърди че ги  мрази? А и не знаеш какво четем нали? Или имаш кристална топка? :)

hands air GIF

Прочетох цитата на Боби Фишер. Не разбрах за какво толкова са скочили от еврейската организация. В думите му няма никаква истина. Доколкото разбрах, е бил странен човек. Не разбирам защо се скача за нещо, което не е истина? Или не вярват, че евреин може да каже такова нещо? Не разбирам защо все се гледа религията. Никога не съм казвала, че има само добри евреи, напротив - всяко стадо си има мърша. Малко прекалено ми идва да слагат ангелски ореол на цяла една религия. Винаги съм знаела, че има и лоши хора, освен добри, включително и сред евреите. Нито са ангели небесни, нито са чак такива чудовища, каквито ги изкарват нацистите. Истината е някъде по средата.

Крайностите в мненията ми идват малко нанагорно.

Докато за хората със членство в нацистката партия и вярващи в нацизма, не мога да кажа, че са на 100% добри. Дори добрина, проявена към един човек, но причинена злина на стотина други, не е основание да се каже, че даден нацист е бил добър човек.

Евреите май не схващат как в момента фанатичните еднорози, налазили навсякъде, им правят мечешка услуга.

преди 14 часа, Anne написа:

Прочетох цитата на Боби Фишер. Не разбрах за какво толкова са скочили от еврейската организация. В думите му няма никаква истина. Доколкото разбрах, е бил странен човек. Не разбирам защо се скача за нещо, което не е истина? Или не вярват, че евреин може да каже такова нещо? Не разбирам защо все се гледа религията. Никога не съм казвала, че има само добри евреи, напротив - всяко стадо си има мърша. Малко прекалено ми идва да слагат ангелски ореол на цяла една религия. Винаги съм знаела, че има и лоши хора, освен добри, включително и сред евреите. Нито са ангели небесни, нито са чак такива чудовища, каквито ги изкарват нацистите. Истината е някъде по средата.

Крайностите в мненията ми идват малко нанагорно.

Докато за хората със членство в нацистката партия и вярващи в нацизма, не мога да кажа, че са на 100% добри. Дори добрина, проявена към един човек, но причинена злина на стотина други, не е основание да се каже, че даден нацист е бил добър човек.

Евреите май не схващат как в момента фанатичните еднорози, налазили навсякъде, им правят мечешка услуга.

Ами скръцни им със зъби у Сураттефтера де :) Сега сериозно , това дава отговор на въпроса ти за омразата към евреите днес или поне част от него, на мен ми стана много смешно че в момента в Израел прилагат точчно нацистите прийоми за маркировка и никой не реве срещу това освен може би скучаешите форумни принцеси които не ми се мислли ако тая простотия я бяха направили в Германия какъв вой  щеше да нададе :)

на 26.02.2021 г. в 1:09, Anne написа:

...

Защо не пиеш хапчета за IQ?
Никаква еврейска организация не е скочила, а Кошлуков се направил на моралист. Изкарали Боби Фишер от нафталина, а после Кошлуков отправил закани, като изкарал от контекста на думите. Какви еврейски организации, какви 5 шекела?

Евреите в България през 2012г бяха под 5000 на брой. Днес да са 3500. Заместник на равина на Софийската синагога е българин. През 2015г бива назначен, след като преминава гиюр. Мотиви - 3000лв месечна заплата.

За евреите в Израел от утре неделя влиза в сила приложение светофар. Всеки получил удоствоверение, че е преминал двете поредни ваксини след показване на приложението ще може да влиза в обществени места: магазини, аптеки, ресторанти и т.н. Без заверка за две ваксини - out! Нещо повече. На заболял от ковид - електронна GPS гривна на ръката за по-строг контрол. Следене през телефон се обяви за провал. Внесен е законопроект в кнесета за уволнение от държавна работа на служещ, отказващ се от ваксиниране.

"нацистката партия, нацизма, нацист, фанатичните еднорози, мечешка услуга" - абсолютен тоталюс!

Извинявай, ти намираш за морално избиването на напълно невинни хора в концлагерите ли? Само заради едното подозрение, че всички мислят злото на християните, че всички харесват и подкрепят талмуда, че всички правят човешки жертвоприношения ли?

Направих си труда да прочета "образователната" "Отровната гъба".  Книгата е пълен гнус, особено със частта за ритуалното колене на животните. Тази книга е писана от простаци и идиоти без грам мисъл в главите им.

Ще те разочаровам, еврейски заговор няма, и не всички евреи харесват и подкрепят талмуда.

Колкото до ставащото в Изсраел, нормалните хора се надяваме това да не стигне дотук.

Лично аз в момента се ядосвам, че пак са се намерили сънародници доносници - предатели да развалят правото на хората да се забавляват и да си живеят живота.

ПАУЗА В ЖИВОТА НЯМА! ЕЙ ТОВА ИСКАМ ДА СЕ НАБИЕ В ПРОСТИТЕ ТИКВИ НА ХОРАТА! БЯСНА СЪМ, ЗАЩОТО СКОРО ИМАМ РОЖДЕН ДЕН И НЕ СМЯТАМ ДА ГО ОТЛАГАМ!

НАДЯВАМ СЕ ТЕЗИ ДОНОСНИЦИ ДА СИ ГО ПОЛУЧАТ ОТ СЪДБАТА ПО  НАЙ - ТЕЖКИЯ И ЧЕРЕН ВЪЗМОЖЕН НАЧИН!

СРАМ И ПОЗОР, ХОРАТА СТАНАХА ДОНОСНИЦИ! ТАКИВА СА ЗА ПУБЛИЧЕН РАЗСТРЕЛ!

преди 4 часа, Profruit написа:

Евреите в България през 2012г бяха под 5000 на брой. Днес да са 3500. Заместник на равина на Софийската синагога е българин. През 2015г бива назначен, след като преминава гиюр. Мотиви - 3000лв месечна заплата.

За евреите в Израел от утре неделя влиза в сила приложение светофар. Всеки получил удоствоверение, че е преминал двете поредни ваксини след показване на приложението ще може да влиза в обществени места: магазини, аптеки, ресторанти и т.н. Без заверка за две ваксини - out! Нещо повече. На заболял от ковид - електронна GPS гривна на ръката за по-строг контрол. Следене през телефон се обяви за провал. Внесен е законопроект в кнесета за уволнение от държавна работа на служещ, отказващ се от ваксиниране.

Ако това което описваш е вярно то в Израел наблюдаваме начален стадий на нацизъм колкото и да вряка форумната принцеса

Извинявай, ти намираш за морално избиването на напълно невинни хора в концлагерите ли? Само заради едното подозрение, че всички мислят злото на християните, че всички харесват и подкрепят талмуда, че всички правят човешки жертвоприношения ли?

А морално ли е според теб ставащото в Израел? Да те маркират и затварят по подозрение че си болен? И то в страна била жертва точно на такова отношение което още се помни понеже е в близката история, че те тогава  надминават нацистите

преди 3 часа, petie1 написа:

Ако това което описваш е вярно то в Израел наблюдаваме начален стадий на нацизъм колкото и да вряка форумната принцеса

А морално ли е според теб ставащото в Израел? Да те маркират и затварят по подозрение че си болен? И то в страна била жертва точно на такова отношение което още се помни понеже е в близката история, че те тогава  надминават нацистите

Не е морално, но това си е проблем на гражданите на държавата. Трябва просто да бдим и да не позволим и тук да стане същото.

Иначе не съм съгласна да се отрича холокоста. Разбирам, че е трудно да се приеме и проумее масовото избиване, но разберете, че то се е извършвало от народ, обзет от пълна параноя спрямо евреите. Един от най - големите престъпници сам признава че е бил фанатичен нацист и че просто е изпълнявал дълг. Съжалявам много, че не е бил разпитван по - подробно. Можеше тогава на всички да стане ясно какви хора са германците. Обсебени от идеята да са империя и винаги да са №1. И разбира се - да са "чиста" държава.

Виждате ги как се люшкат в крайностите. Това нормално ли ви се вижда?

• 2 седмици по-късно...

Я да дръпна опашката на АБПФК Кити-Анне малко :)

Цитат

Papler: The Papler company built several four door versions of the KdF Wagen for use in parades and for police

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.