Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Костенурка или бръмбар?

Featured Replies

преди 2 минути, ice_lion__01 написа:

Невремето не е имало голям избор на евтини автомобили както сега и едно средно заможно семейство не е имало голям избор освен да си купи единственото което се е предлагало(някой вартдбург или този фолксваген). Може и други да е имало, но явно тези са били евтини за производство и достъпни за потребителя. Новите не се коментират, защото те само формата им наподобява ретро моделите.

Тези автомобили навремето със малкия си мотор са дърпали цяла каравана.

"Вартбург" пък къде го сложи?  Говорим си конкретно за "КДФ Ваген".

"Вартбург" не знам да са произвеждали кола при нацизма.

Но пък ние имахме "Вартбург", жълт. В други сайтове чета, че бил лукс едва ли не при социализма. Моля? Най - обикновена кола си беше това. Който ни е завиждал за колата, не е бил в ред в главата.

преди 2 минути, haidukpikaso написа:

и с Анелия на предния капак - задължителнууууу

А на твоя - баба Лили, дето отдавна е за пенсия.

• Отговори 97
  • Прегледи 6,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 минути, Anne написа:

Не, казаха, че е окултен символ. Все още забранен в Европа. Що, ти неща със свастика ли имаш у вас?

Ааа що така реши? И точно си казха че не е окултен символ ана ти си вярвай

преди 1 минута, petie1 написа:

Ааа що така реши? И точно си казха че не е окултен символ ана ти си вярвай

Ти що не се преместиш в Германия? В Нюрнберг например, сигурно ще ти хареса там.

преди 3 минути, Anne написа:

"Вартбург" пък къде го сложи?  Говорим си конкретно за "КДФ Ваген".

"Вартбург" не знам да са произвеждали кола при нацизма.

Но пък ние имахме "Вартбург", жълт. В други сайтове чета, че бил лукс едва ли не при социализма. Моля? Най - обикновена кола си беше това. Който ни е завиждал за колата, не е бил в ред в главата.

Вартбург е модел на БМВ доколкото помня също и Траби

преди 27 минути, Anne написа:

...

Този автомобил няма аналог като количество произведени в света и едва ли ще бият рекорда - 21 529 464. Освен в Германия, се сглобява в Мексико и в Бразилия.  Ватенките го копират, което е гротеска.

Проект е на доктор Фердинанд Порше известен като "Меморандум за конструкция на немски народен автомобил". Фюрерът поставя задача на любимия конструктор, да проектира народен автомобил (WV). kойто да развива 120км/ч, да струва 1000 райхс марки и да не харчи повече от 6/100. Порше поставя малко условие: неговото име, да носи подобен автомобил с спортен дух . Войната избухва и Порше е пренасочен в проектанско бюро за  танкове и самоходни оръдия. Той е бащата на монстъра маус. По тази причина, ватенките забраняват на доктора, да работи в своите заводи след 1945г, когато на практика се сглобавят първите бройки. Този автомобил е реликва и символ на немското икономическо чудо. Костенурка е наречен в България, вероятно от някои правешки колхозник. Mодел Käfer се превежда бръмбар.

преди 9 минути, haidukpikaso написа:

и с Анелия на предния капак - задължителнууууу

Вярно бе не се сетих

Вартбург е модел на БМВ доколкото помня също и Траби

За трабито преди години гледах по "Дискавъри", цял картон. Да се чудиш как още се движи и не се е разпаднал на съставните си части.

"Вартбург" поне имаше нормални 4 врати. Возеше супер, имаше си радио, и капак на тавана, можеше да си зяпаш отгоре.

преди 6 минути, Anne написа:

Ти що не се преместиш в Германия? В Нюрнберг например, сигурно ще ти хареса там.

Аа няма ти отговоря

преди 3 минути, Profruit написа:

Този автомобил няма аналог като количество произведени в света и едва ли ще бият рекорда - 21 529 464. Освен в Германия, се сглобява в Мексико и в Бразилия.  Ватенките го копират, което е гротеска.

Проект е на доктор Фердинанд Порше известен като "Меморандум за конструкция на немски народен автомобил". Фюрерът поставя задача на любимия конструктор, да проектира народен автомобил (WV). kойто да развива 120км/ч, да струва 1000 райхс марки и да не харчи повече от 6/100. Порше поставя малко условие: неговото име, да носи подобен автомобил с спортен дух . Войната избухва и Порше е пренасочен в проектанско бюро за  танкове и самоходни оръдия. Той е бащата на монстъра маус. По тази причина, ватенките забраняват на доктора, да работи в своите заводи след 1945г, когато на практика се сглобавят първите бройки. Този автомобил е реликва и символ на немското икономическо чудо. Костенурка е наречен в България, вероятно от някои правешки колхозник. Mодел Käfer се превежда бръмбар.

Германското икономическо "чудо", дето загуби войната. Гледай "Военни заводи", да се пообразоваш малко.

преди 1 минута, Anne написа:

За трабито преди години гледах по "Дискавъри", цял картон. Да се чудиш как още се движи и не се е разпаднал на съставните си части.

"Вартбург" поне имаше нормални 4 врати. Возеше супер, имаше си радио, и капак на тавана, можеше да си зяпаш отгоре.

Ама то и Костенурките са били с 4 врати и шибидак

Аа няма ти отговоря

Ти да не си вече там? Чудничко място си избрал за живеене, няма що.

Аз, ако трябваше да избирам да живея в чужбина, бих избрала Амстердам, Париж или Ница. Или пък Лондон.

преди 13 минути, Anne написа:

алооо, с точки ли го купихте или с връзки а

Германското икономическо "чудо", дето загуби войната. Гледай "Военни заводи", да се пообразоваш малко.

Ако не са бяха намесили САЩ можеше сега да шпрехаш на немски

току-що, petie1 написа:

Ама то и Костенурките са били с 4 врати и шибидак

KDF Wagen нямат 4 врати, а само две. И трябва да се прегънеш на четири, за да влезеш в тая таратайка.

преди 15 минути, Anne написа:

А на твоя - баба Лили, дето отдавна е за пенсия.

С гордост бих я сложила ма - стига да ми разреши

казва се авторско право

току-що, haidukpikaso написа:

алооо, с точки ли го купихте или с връзки а

Не знам, не съм била родена. Ама си беше най - обикновена кола, нищо особено не беше, за какво се мръщиш толкова?

...

Аз, ако трябваше да избирам да живея в чужбина, бих избрала Амстердам, Париж или Ница. Или пък Лондон.

Най-добре Белгия. Доживотна пенсия като Белгиеца.

Ти да не си вече там? Чудничко място си избрал за живеене, няма що.

Не, не съм, в България съм си

Ако не са бяха намесили САЩ можеше сега да шпрехаш на немски

А ако руснаците бяха стигнали Атлантика - ти щеше да говориш на руски и да танцуваш казачок.:D

преди 5 минути, Anne написа:

KDF Wagen нямат 4 врати, а само две. И трябва да се прегънеш на четири, за да влезеш в тая таратайка.

Имат бре недей ме кара пак да те навирам в миша дупка

току-що, ncl написа:

По-добре Марсилия. Ще се чувстваш като у дома си.

и с Пепи нали - дето ще се разведе заради нейно височество

:lol6:

малиии що чеиз възглавници от рекламата ша й донесееее

току-що, Anne написа:

А ако руснаците бяха стигнали Атлантика - ти щеше да говориш на руски и да танцуваш казачок.:D

Ами че то аз си чета и руски бре ха сега де.......

Не знам, не съм била родена. Ама си беше най - обикновена кола, нищо особено не беше, за какво се мръщиш толкова?

ми осведоми се бе - как са се купували тогава колите !!!

Имат бре недей ме кара пак са те навирам в миша дупка

Нямат. А бе, ти разбираш ли за кой модел кола говорим? Нацисткият. Гледала съм снимки - няма 4 врати!

току-що, haidukpikaso написа:

ми осведоми се бе - как са се купували тогава колите !!!

Осведомила съм се. Ама хората са имали коли, нали, не като в нацистка Германия, коли само за елита. КДФ Ваген са само общо 600 бройки.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.