Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дойде ли краят на Data.BG Форуми?

Featured Replies

преди 1 час, lebel написа:

Ем сме на дъното на класациите по свобода на словото, ем всеки плещи и дращи к'вото му скимне

верно ве, ама тук едва ли те чува цялата дръжава
нека медийното пространство да е мое и виш как ще се говори само за кифтета и пръджоли 
на другото ша туря пълно затъмнение

• Отговори 206
  • Прегледи 108,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Белгиеца
    Белгиеца

Интересът към форумите се изпарява бавно и сигурно. Жалко за модераторите които няма да има повече къде да се правят на началници.

• Емил Костов
    Емил Костов

Този сайт приключи да съществува доста отдавна.

• Преди години пишех там, но с течение на времето много потребители се ориентираха към други форуми. Ако е умрял, не бих казал, че е незаслужено.

Публикувани изображения

преди 1 час, lebel написа:

Това си е парадокс отсекъде. Ем сме на дъното на класациите по свобода на словото, ем всеки плещи и дращи к'вото му скимне, без ограничения и без някой някого да може да осъди... с много оскъдни изключения, падащи на "...найста" инстанция.

Тук във форума няма кой да ни осъди, но започни да пишеш за роми, обратни, ковид, да обидиш политик или влиятелна личност, да се обърнеш срещу системата или статуквото и ще видиш какво значи зверска цензура.

Да не говорим, че свобода на словото даже свобода никога не е имало и няма да има.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 27 минути, Емил Костов написа:

Тук във форума няма кой да ни осъди, но започни да пишеш за роми, обратни, ковид, да обидиш политик или влиятелна личност, да се обърнеш срещу системата или статуквото и ще видиш какво значи зверска цензура.

Всичко, което изреждаш + правителство, партии, парламент, президент, едър и дребен бизнес, съсловия и прочее, се псува писмено, говоримо и жестомимично на поразия - тук, там и навсякъде.

Що касае мен, видял съм какво е зверска цензура. Не е това, което си мислиш. А самата идея да ми покажеш какво е, ме усмихва.

Но няма да споря, най-вече щото разбирането ми е, че в спора може да се роди всичко друго, освен истината. 

преди 2 минути, lebel написа:

Всичко, което изреждаш + правителство, партии, парламент, президент, едър и дребен бизнес, съсловия и прочее, се псува писмено, говоримо и жестомимично на поразия - тук, там и навсякъде.

Що касае мен, видял съм какво е зверска цензура. Не е това, което си мислиш. А самата идея да ми покажеш какво е, ме усмихва.

Но няма да споря, най-вече щото разбирането ми е, че в спора може да се роди всичко друго, освен истината. 

Е пробвай сам в youtube, facebook, instagram и ще видиш какво ще ти се случи. В спор не може да се роди истината, ако другата страна е тъпак, олигофрен или трол. Дори и 1000 доказателства да му предоставиш целта му е да те дразни! 

преди 7 минути, lebel написа:

в спора може да се роди всичко друго, освен истината

то затва се казва спор, щот всяка от спорещите страни е убедена че е права
резултатъй един голям и надървен истински за народа
тъй де, давам пример с нашто дердже

преди 16 минути, дръндю написа:

то затва се казва спор, щот всяка от спорещите страни е убедена че е права
резултатъй един голям и надървен истински за народа
тъй де, давам пример с нашто дердже

Ако говориш за политиците те отиват в парламента да си оправят живота. Въобще не им дреме за народа! 

преди 1 час, Емил Костов написа:

Да не говорим, че свобода на словото даже свобода никога не е имало и няма да има

Емо няма как да има миналата година в фейса имах 3 предупреждения за обиждания на политици в страниците на медийте .Няма как някой админ на форум или на страница в фейса да не налага цензура .Остави нас обикновените хора , ако той не ни накаже политика ще накажат него и то яко , че бял ден няма да види .

а да има свобода на словото в спортните страници на фейса там можеш да хулиш всеки президент на спортен клуб както си искаш само там не наказват .

преди 2 минути, adersa написа:

Емо няма как да има миналата година в фейса имах 3 предупреждения за обиждания на политици в страниците на медийте .Няма как някой админ на форум или на страница в фейса да не налага цензура .Остави нас обикновените хора , ако той не ни накаже политика ще накажат него и то яко , че бял ден няма да види .

Ами това е цензура! Няма да свобода на словото. Я пробвай да напишеш нещо за Ковид или за тия дето серат навътре да видиш какво ще ти се случи

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Админите друг избор нямат щът не щът налагат цензура по заповед на някой от висшата класа , който сме обидили .

ако не ни накаже админа на другият ден ще е безработен 

току-що, adersa написа:

Админите друг избор нямат щът не щът налагат цензура по заповед на някой от висшата класа , който сме обидили .

ако не ни накаже админа на другият ден ще е безработен 

Ами това ти казвам. Няма да свобода на словото! 

току-що, adersa написа:

никога е нямало и никога няма да има 

Така е да! 

В спора НЕ може да се роди ИСТИНАТА, поне не и в български форум! Веднага ще налетят едни реджепи, коковци, балбеци и друга шорошоидна паплач, дето се прехранва тук с писане и майц*епродаване!

Опитвал съм , ама не мога да им насмогна - некъде от козяшките планини им подават здраво , а и са факири на копи-пейста! А и са много!
Нищо, те ще живеят по-нататък в тая опоскана България, де.

преди 10 минути, dimy написа:

В спора НЕ може да се роди ИСТИНАТА, поне не и в български форум! Веднага ще налетят едни реджепи, коковци, балбеци и друга шорошоидна паплач, дето се прехранва тук с писане и майц*епродаване!

И като налетят к'во? На тях за това им плащат - да си се*ат сами на сурата, но разумните и мислещи хора само им се смеят на постовете. Да не би да мислиш, че някой извън кръга на хората, които изброи ги взима на сериозно?

Жал ми е само за Реджепа. Плюеше по Лоботомирания, БаалБукащата простотии, Цоцко, Комплексарчо и оФцата, а сега е принуден да пее с тях в един хор.

преди 10 минути, ivottoshev написа:

Жал ми е само за Реджепа. Плюеше по Лоботомирания, БаалБукащата простотии, Цоцко, Комплексарчо и оФцата, а сега е принуден да пее с тях в един хор.

Хората са казали - С какъвто се събереш, такъв ставаш.

• 2 седмици по-късно...
на 8.03.2021 г. в 17:12, grizly написа:

От повече от седмица Data.BG Форуми и сайта и форума не функционират изобщо.

J0xEwOA.jpg

Обикновенно след всеки срив до няколко дни в рамките на една седмица доброволци го съживяват отново но този път е забравен явно...

Поредния срив - за съжаление още мерки не са взети за отстраняването на проблема и продължаване на нормалното му функциониране.

Дали е настъпил най-накрая края му или все пак макар и със закъснение ще го съживят отново, до кога и за колко - един господ знае само.

Многократно е коментирано, че новите му собственици и пръста си не помръдват дори за просъществуването на сайта и форума, и не се интересуват от него изобщо като цяло, и всяко поредно съживяване след последвали сривове се извършва от доброволци които правят каквото могат за него просто.

Чудя се дали след като собствениците му не проявяват интерес към него дали от трети лица по-някакъв начин може да му се помогне изобщо...

Имаше mp3-ки сега от къде...

• 3 месеца по-късно...

Някой има ли "инфо" / идея какво ще правят с домейна... За един прЕател питам 😇

преди 6 минути, SEO-to написа:

Някой има ли "инфо" / идея какво ще правят с домейна... За един прЕател питам 😇

Дебя да го купя :dollars:

• 2 седмици по-късно...
на 8.11.2022 г. в 12:29, criminall написа:

Датата приключи завинаги май, а? 

Спомням си първата ми регистрация там - 2004-та година.. тамън ми бяха пуснали нет вкъщи.. надежда.нет - нема такива мизерници... за съжаление профила ми накрая се оказа с пермаментен бан, заради тоя нещастник HardRockMan и тъпите му политически пристрастия... гушнал е букета, не от ковид, а от омразата си... нека сега ни мрази колкото си иска...

Спомням си и рафтъра.. и тоя човек колко клетви е отнесъл... :D Даже бяха пуснали "негова" песен по БНР !!!

Спомням си с едно момче от форума си бяхме направили хипхоп сайт в хит.бг.. даже на сбирки на ндк ходехме да играем хек.

Спомням си с няколко момчета поддържахме темата за нови хипхоп и рнб песни... ееех детство мое... 

Около 2004 г. беше яко, но мисля, че пика на форума беше преди това. Няколко години по-късно вече не ставаше за писане, защото се наводни с какви ли не индивиди. Аз съм бил най-активен в лафче и спортния раздел. След 2010 г. модераторите вече бяха някакви тотално неадекватни типове, включително и този, които спомена, и просто ме отвратиха от форума. Може би не бях писал последните 7-8 години и наскоро видях, че тотално е паднал.

• 3 месеца по-късно...

Сега видях, че една от емблемите социалните среди е чао- data.bg . Ех а всичко почна на майтап на кебабчета и бира при Динев като почнем Петър(спнет) минем през Юри(data) та продължим с Калоян (kaldata) и форума който Динев създаде на майтап и подари bgmama до ало.бг на Илия... просто ще кажа егати майтапа дет стана. Никой никога не очакваше такова развитие на нещата, но уважете ентусиазма и времето с което развиха тези проекти и с времето станаха истински легенди. И това беше просто една компания приятели, а сега дори не се чуваме камо ли да севиждаме.

• 1 месец по-късно...

И форумът на all.bg, че и целият all го хакнаха и не го възстановиха, а там бяха писали много хора, особено българи от САЩ предимно пишеха. Доста посещаван си беше някога. Но пък имаше и големи заядливци и говеда като една Fleur interdite дето се правеше на голямата работа.

Форумът на Едно.инфо също не го отваря, но началната страница си стои: http://edno.info/ Той не, че е бил някога популярен де. Имаше един БДЖ форум, но той затъна.

Обаче има и възкръснали форуми. Рамания, форумът за музика по едно време май беше тотално замрял и неактивен, но вече пак се е активизирал, сигурно защото просто вече няма други форуми само за музика. Тези на Планета отдавна ги закриха, а в Рамания основно са активни чалга феновете.

Иначе на мен любимият ми музикален форум беше forum.mp3-bg.com, беше много активен и Атина Христова Секирата за първи път я засякох тогава. 

Всъщност в архива го отваря https://web.archive.org/web/20050613014039/http://forum.mp3-bg.com/

Тук не си личи, но сайтът за времето си имаше доста приятен дизайн: https://web.archive.org/web/20081216015831/http://www.mp3-bg.com/

Имаше много новини за попфолк изпълнители и доста богат каталог с албуми, накои от които можеха да се теглят срещу доста минимална такса. Сега пак има такива сайтове, но не е същото. Или са само за новини, или само каталози, или само форуми, или само за теглене на мп3-ки, а той беше и четирите на едно място. До 2010-та година го има в Интернет архива, не знам точно кога са го закрили, но аз спрях да пиша някъде 2009-та.

Нещо като форум беше Spodeli.info - там всеки можеше да си поства анонимни изповеди без регистрация и ставаше мазало. Накрая поради оплаквания за съд поради уронване на престижа на лица и споменаването на имената им, както и споменаването на имената на непълнолетни беше закрит.

преди 1 час, Acho5 написа:

И форумът на

И това какво общо има с темата за Data.bg ? Това е положението. Много стойностни неща си отиват за да отстъпят на пошлото и посредственото... 

С мен ли реши точно да се заядеш?

Виж едно мнение над мен criminall също пише за други форуми.

Темата отдавна не е само за закриването на Датата.

То изобщо пища на нета беше 2003-2005 година. След това постепенно се напълни с какви ли не хора. А най-лошо стана след масовото навлизане на Инстаграм, Ютубърите, влогърите и инфлуенсърите.

За мое очудване клубовете на Дира все още ги има, но май никой вече не влиза и не пише:

http://clubs.dir.bg/

Пикът е 2003-2005, за някои клубове чак до 2008-10 някъде. Интересното е, че този за Шоуто на Слави има активност чак до 21-ва, но като оттовирш виждаш, че са стари теми вдигнати с нови постове от спамъри и ботове. Отбележете името на линка е още "Хъшове", което показва от коя година е този клуб - 2000-та. Жалко ще е да се загубят част от мненията, вярно, че повечето е спам, но това си е част от древната история на българския Интернет.

Ето ви теми от 2000-та:

http://clubs.dir.bg/postlist.php?Board=hushove&page=144&view=collapsed&sb=5

@Acho5 сега анализирай и SoftVisia да ти е пълен списъка! Може да дадеш рецензия и на Download.BG. Кажи сега как всички форуми са умрели. :) 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.