Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Дойде ли краят на Data.BG Форуми?


grizly

Препоръчан отговор

От повече от седмица Data.BG Форуми и сайта и форума не функционират изобщо.

J0xEwOA.jpg

Обикновенно след всеки срив до няколко дни в рамките на една седмица доброволци го съживяват отново но този път е забравен явно...

Поредния срив - за съжаление още мерки не са взети за отстраняването на проблема и продължаване на нормалното му функциониране.

Дали е настъпил най-накрая края му или все пак макар и със закъснение ще го съживят отново, до кога и за колко - един господ знае само.

Многократно е коментирано, че новите му собственици и пръста си не помръдват дори за просъществуването на сайта и форума, и не се интересуват от него изобщо като цяло, и всяко поредно съживяване след последвали сривове се извършва от доброволци които правят каквото могат за него просто.

Чудя се дали след като собствениците му не проявяват интерес към него дали от трети лица по-някакъв начин може да му се помогне изобщо...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

дори и да го съживят сайта

за съжеление отдавна не е това което беше...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 38 минути, grizly написа:

Многократно е коментирано, че новите му собственици и пръста си не помръдват дори за просъществуването на сайта и форума, и не се интересуват от него изобщо като цяло,

Интересът към форумите се изпарява бавно и сигурно.
Жалко за модераторите които няма да има повече къде да се правят на началници.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Този сайт приключи да съществува доста отдавна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Преди години пишех там, но с течение на времето много потребители се ориентираха към други форуми. Ако е умрял, не бих казал, че е незаслужено.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като ми купиха компа преди 13 години само от датата тгеглих музика.От 5 години използвам една руска търсачка за музика и е много добра.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Белгиеца написа:

Интересът към форумите се изпарява бавно и сигурно.

Не е бавно. На форумите им мина модата и докато се преструваха на клубове с най-великите мацки вътре, отблъснаха и свободните електрони. В социалните мрежи модерация няма, не и по начина, по който се натрапва по форумите. Резултата го знаем. Господата Голямата Работа и госпожите Голямата Работа останаха да модерират себе си.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тя модата на форумите не е отминала, щото гледам из чужбинските си работят на пълни обороти. Ала в България е по- различно и до преди 5- 6 години често повдигах теми по въпроса, ала немаше кой да чува. Особено и най- вече форумите се скапаха, заради тъпанарско модериране - един вид огледално отражение на случващото се в държавата ни. В крайна сметка се получава не "дай му на селяндура власт", а "дай му на българина власт" и го гледай как пръв прекрачва правилата, за чието спазване трябва да следи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 45 минути, Myanmar написа:

В социалните мрежи модерация няма

Брей,дали е така?Той Тръмп затова вече няма достъп до най-популярните такива мрежи!И не ми ги хвали тези мрежи,от година на година стават все по-голяма помийна яма,а вече са и инструмент за постигане на всякакви нечисти намерения във всякакви области!Количество-да,обаче качеството клони към нулата!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, Слави Маринов написа:

Той Тръмп затова вече няма достъп до най-популярните такива мрежи!

Това е политика, не модерация.

преди 18 минути, Слави Маринов написа:

не ми ги хвали тези мрежи,от година на година стават все по-голяма помийна яма

Що бе, нали яката ги модерират?

преди 19 минути, sound написа:

Ала в България е по- различно и до преди 5- 6 години често повдигах теми по въпроса, ала немаше кой да чува. Особено и най- вече форумите се скапаха, заради тъпанарско модериране - един вид огледално отражение на случващото се в държавата ни.

Те нещата са толкова явни, че няма как да говориш за тях и да не назовеш конкретни имена/никове. Затова имаше и цензура - за това не се говореше, все едно не се случваше.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Myanmar написа:

Това е политика, не модерация.

Нали именно това имам предвид,само че политика според интересите на определени кръгове............

 

преди 5 минути, Myanmar написа:

Що бе, нали яката ги модерират?

За някои е яката,за други-не,но мисълта ми е,че са масови,а мислещите са малко и въобще всичко там е за елементарни и първосигнални потребители..............да кликне тук,да лайкне там,да изгледа поредното глупаво клипче,да види поредната фалшива,но иначе "бомбастична" новина,да копи-пейстне поредната видяна мъдрост и въобще  човек да си мисли ,че е значим и хората ги интересува какво прави и чувства всеки момент!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, Слави Маринов написа:

и въобще всичко там е за елементарни и първосигнални потребители...

Ами мнозинството потребители разбира съществуването си във виртуала като форма на консумация, не на съзидателност. В този форум имаше хора, които помагаха безвъзмездно и си тръгнаха тук омерзени не от обикновените потребители, а от изживяващите се като техни началници. Каквото посееш, това ще жънеш.

В крайна сметка никой не е длъжен да допринася нито за настроението, нито за знанията на останалите. И когато баш шефа ти обяснява, че това не е публичен дом, че да ти се угажда, и оставя да те третират като труженичката, която работи в него и едва ли не трябва да е благодарна, че я таковат, защото "има още много, други ще дойдат след тебе" друг изход не можеше да има.

Добрата новина е, че желаещите да бъдат полезни или просто да творят се преместиха на места, където не са "на гости" и имат правата над това, което създават. Аз съм един от тях. Спечелих и признание и пари. Не съм забогатял от това, но винаги е по-добре да работиш за себе си, отколкото за чужда кауза.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, Myanmar написа:

се преместиха на места, където не са "на гости" и имат правата над това, което създават.

Едва ли тези места са социалните мрежи..............аз се ядосвам,защото хората не се замислят и не осъзнават какво блато са тези мрежи,и как са третирани като добитък един вид,но много задълбахме............

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, sound написа:

Особено и най- вече форумите се скапаха, заради тъпанарско модериране - ...

Когато си регистрирах за пореден път ник тука през 2006г ( щото модераторите бяха баннали предишните ) пишех и на един американски форум. За цели 1000 мнения на английски там, получих само 1 лека забележка от модератор, която гласеше че ме е бил мислил за по-разумен потребител.
Що така бе ?
Ама там при янките форумите не разчитаха на пускане на кракове от самите им модератори, както беше тука. За тях всеки потребител, та дори и от Европа беше ценен и се стремяха да го запазят и да се чувства добре при тях. 
Ще ви дам и друг пример.
Като беше малък сина ми и го снимах пишех на бг фотофорума, на един руски фотофорум и на никонския френски фотофорум. Е, на бг форума имаше поредни банове, а на руския нямаше нито една забележка към мен, на френския имаше 1 колективна забележка към всички участници в една тема , че ще я затворят ако не се успокоиме.
Що така бе?
Хайде и за сателитните форуми.
На двата български съм баннат, той втория замря вече точно от тъпите му модератори които го утрепаха.
А на английския на който пиша не съм баннат имам замо забележка от аднима да не ги уча на тарикатлъци, на общоевропейския на който всички пишем главно на английски нямам никаква забележка от години, на двата френски на които много съм писал също нямам забележка. 
Що така бе?

А па даже и на бгмамма ме баннаха заради темата за истанбулската конвенция при тях, щото там модераторките мъжкарани май си бяха от другия бряг направо. На ония лелки им бях обяснил как да гледат телевизия без пари около 2 години преди това.

Абе има нещо много сбъркано в бг форумите, заради това замират така.
Няма да се научите да сте европейци и това си е. Жалко за вас там в родината, аз виждам тука при мене че може и иначе да се общува на форум.

Леле имаше един форум за телевизия, с някакъв модератор от Варна май беше. Той беше събрал огромно количество полезна информация, ама просто не знаеше как да общува с хора. Е, там ми прави забележка че съм помогнал на питащ, ама не било по темата. Гледам го после трие мнения на други полезни потребители и ... си изтрих набързо моите мнения и без никакво предупреждени изчезнах за винаги от форума им. А едни други ми се молеха да им кажа за настройките на цветовете как съм го направил при мен. Еми обстановката създадена от модераторчето беше толкова отвратителна че ги зарезах за по-малко от 2 месеца участие.

Абе лош е човешкия материал и трябва да си внесете за модератори по форумите в България деца на емигранти из Европа говорещи български, те да ви научат на общуване.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 24 минути, Белгиеца написа:

А па даже и на бгмамма ме баннаха заради темата за истанбулската конвенция при тях

Ами тази конвенция чие дело е ,бре умни западняко?Нали твоите прехвалени европейци я писаха,или забрави?И едва ли някъде са ли легнали с обущата,че си си изтрил мненията и си напуснал форума!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Слави Маринов написа:

Едва ли тези места са социалните мрежи..............аз се ядосвам,защото хората не се замислят и не осъзнават какво блато са тези мрежи,и как са третирани като добитък един вид,но много задълбахме............

Е, не са социалните мрежи. Но, както Yvsot констатира преди дузина години, форумът се прави от неколцина. И цивилизацията е провокирана от неколцина. Това е естественият ход на историята.

преди 1 час, Белгиеца написа:

За цели 1000 мнения на английски там, получих само 1 лека забележка от модератор, която гласеше че ме е бил мислил за по-разумен потребител.

То това е било самокритика за погрешна преценка, не упрек към теб.

преди 1 час, Белгиеца написа:

А па даже и на бгмамма ме баннаха заради темата за истанбулската конвенция при тях, щото там модераторките мъжкарани май си бяха от другия бряг направо.

Там си имат реална модерация и модераторите им са избирани с конкурс, в добрия смисъл на думата. Естествено понякога са пристрастни, но не са дребнави, отмъстителни или нещо такова. Там режат през кръста за провокации, защото са сърбали попарата и са разбрали, че това е формулата. А и контингента им е с IQ под 50.

Относно англоезичните и руски форуми (не знам къде са хоствани), там са еб@ти възпитаните хора, човек! Такова нещо не съм срещал в България. Не възпитани, в гейския смисъл на думата, а весели, позитивни хора, оптимисти и забавни, с умения да водят диалог, даже тактично да покажат нечия грешка, търпеливи и услужливи, признателни и... абе някак си личи си, че нямат да наваксват нищо от първите 7 години. Не като българския клозет, в който най-голямото л@йно ще поиска да се разположи така, че да го помиришат всички.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, Myanmar написа:

В социалните мрежи модерация няма

 

преди 3 часа, Слави Маринов написа:

Брей,дали е така?Той Тръмп затова вече няма достъп до най-популярните такива мрежи!И не ми ги хвали тези мрежи,от година на година стават все по-голяма помийна яма,а вече са и инструмент за постигане на всякакви нечисти намерения във всякакви области!Количество-да,обаче качеството клони към нулата!

Изпитано! При докладване и при ново преразглеждане Фейсбук обявява, че в този клип няма сексуален намек. Оставам без всякакви думи и обявявам платформата за невалидна!
 fb-report-no-support.png

fb-cancel.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, sound написа:

Тя модата на форумите не е отминала, щото гледам из чужбинските си работят на пълни обороти. Ала в България е по- различно и до преди 5- 6 години често повдигах теми по въпроса, ала немаше кой да чува. Особено и най- вече форумите се скапаха, заради тъпанарско модериране - един вид огледално отражение на случващото се в държавата ни. В крайна сметка се получава не "дай му на селяндура власт", а "дай му на българина власт" и го гледай как пръв прекрачва правилата, за чието спазване трябва да следи.

Абсолютно точно казано.
Специално дата.бг е отличен пример как от най популярното място можеш да превърнеш собствения си портал с гробище и то заради това че си кон с капаци.
Юри иначе е пич, обаче се доверяваше сляпо на който не трябва, не малко потребители а и модератори са/сме се опитвали да му отворим очите за това как се модерира форума, какво е отношението като цяло на модераторите, НО той така и не си даде сметка, продължи да гласува доверие на една шепа kpeтени които нито модерираха нормално и справедливо, нито самите те спазваха правилата, нито отношението им към потребителите отговаряше на значката им, За порнографията която се лееше в системни поадрес на 90+% от потребителите изобщо не ми се говори, не и случайно че Качествените модератори бързо разбраха че там не им е мястото и се махнаха като някои даже си изтриха и каченото съдържание(полезни теми, файлове и т.н.).
Добавяме и факта че сайта вечно беше бъгъв, сторовете все не работеха, Сашо и Юри не смогваха...
...В общи линии този сайт си умря още преди години.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, Bubbles написа:

...В общи линии този сайт си умря още преди години.

Така е, умря преди години. Но за модераторите беше на доизживяване и затова даваха някакви празни обещания, които тлееха във вечността с години! Белкем нещо се работи уж. Колкото може да се задържи, все от полза. Но без каквато и да е поддръжка. Това е една рухнала система с аматьорски екип, който си няма началник, нито финанси. Нещо като самотек, по-зле от Фейсбук. :giggle1: Само че Фейсбук печели от пестене и затова лъже хората. Докато Дата лъжеха за да крепят маймуните с трици от ден до пладне и да угасне като умряла звезда. :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Myanmar написа:

Относно англоезичните и руски форуми (не знам къде са хоствани), там са еб@ти възпитаните хора, човек!

Да, колкото и невероятно да звучи за някои, но руските форуми всъщност са на много високо ниво.

 

Донякъде си го обяснявам, че у нас форумите ги правят разни бизнесмени, които след някакво време им минава ентусиазма и оставят всичко в ръцете на няколко папури, които почват да си модерират, както им скимне само и само, за да се почувстват значими. Като цяло жалка картинка. Датата се учудвам, че въобще изкара толкова, че последно като знам само некво порно се вихреше вътре.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...