Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странен проблем с флашка

Featured Replies

Последен опит... Пробва ли да форматираш флашката от телевизора и да качиш файлове след това?

• Автор
преди 4 минути, Димитър 59 написа:

Не виждам смисъл да се форматира флашка с файлова система NTFS,предимно предназначена за уиндоус,след като ще се използва на телевизор!За тази цел си има вариант: exFAT,който е съвместим с всякакви устройства.Чете се по-лесно от телевизорите,позволява запис на големи файлове.Твоята флашка,когато е била нова,си е била с exFAT.Въобще не е било нужно да я форматираш с друг формат.

Да.Предполагам сега трябва да я преформатирам на exFAT.Изглежда вида UV на ADATA не работят добре под NTFS на моят телевизор,щом с другите нямам проблем.

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Последен опит... Пробва ли да форматираш флашката от телевизора и да качиш файлове след това?

Това също е много добър отговор  и се извинявам, че се меся в коментарите на отговарящите.

преди 5 минути, Kolev71 написа:
преди 7 минути, Joss Bomon написа:

Това също е много добър отговор  и се извинявам, че се меся в коментарите на отговарящите.

Този вариант също става за поправяне на флашки,но после като я включи към компютър,уиндоус ще изреве,че има проблем и ще иска повторно форматиране.Тогава се избира exFAT

преди 4 минути, Alpine Trail написа:

Да.Предполагам сега трябва да я преформатирам на exFAT.Изглежда вида UV на ADATA не работят добре под NTFS на моят телевизор,щом с другите нямам проблем.

Формата сега го направи на телевизора, а не на компютъра. Виж   Jos какво ти е написал, което е много вярно:   "Софтуера на повечето телевизори е "оле майко"."

преди 1 час, Iztre6tel написа:

На този руски сайт има преизобилно инфо, как се сваля номер на контролера, как с тегли фърмуер ТОЧНО ЗА ВАШИЯ модел. И програми с които се извършва префлашването.

https://www.usbdev.ru/files/

Това е читанката за "борба" с флашките...

• Автор
преди 1 час, Димитър 59 написа:

Този вариант също става за поправяне на флашки,но после като я включи към компютър,уиндоус ще изреве,че има проблем и ще иска повторно форматиране.Тогава се избира exFAT

Телевизора ми е SAMSUNG LE-37C650 и няма опция за форматиране от телевизора или поне аз не виждам такава.Остава само да я форматирам от компютъра.

Цитат

Need-to-Know List before using Media Play

x MTP (Media Transfer Protocol) is not supported.

x The file system supports FAT16, FAT32 and NTFS.

x Certain types of USB Digital camera and audio devices may not be compatible with this TV.

x Media Play only supports USB Mass Storage Class (MSC) devices. MSC is a Mass Storage Class Bulk-Only Transport device. Examples of MSC are Thumb drives, Flash Card Readers and USB HDD (USB HUB are not supported). Devices should be connected directly to the TV’s USB port.

1.png

https://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201003/20100317143701671/BN68-02558C-00L05_0223.pdf

• Автор

Да,exFAT не се поддържа.Преди това бях вече преформатирал в exFAT и файловете от флашката не се виждат на телевизора,което ни връща отново в началото на темата.

преди 6 часа, Joss Bomon написа:

Софтуера на повечето телевизори е "оле майко". Има по-добри решения за плейване на филми, от това да се качват на флашки...

Ако всички си препишеха това 10 пъти, а при нарушаване на првилото 100 пъти, светът щеше да е по-хубав... ;)

току-що, JKirilov написа:

Ако всички си препишеха това 10 пъти, а при нарушаване на првилото 100 пъти, светът щеше да е по-хубав... ;)

Какъв е проблема да се гледат филми от USB памет?

Правя го редовно от 2014.

• Автор

Аз редовно от 2010,но днес разбрах че явно имам проблем със серия UV на ADATA,та въпроса е дали може нещо да се направи за да ги ползвам флашките от тази серия за телевизора.То впрочем ined вече го е писал че не може,така че ако няма други предложения темата може да се приключва.

преди 1 час, Alpine Trail написа:

Аз редовно от 2010

което означава, че си загубил около 2 седмици от живота си да записва и триеш. Както и една шапка пари за нови флашки...

Но вие си знаете, а инатът не се преборва!

• Автор

Още преди щях да напиша "нека да ги видим тези по-добри решения",въпреки че това е предмет на друга тема.

• Автор

И това съм пробвал.Неуспешно е при мен и сигурно иска доста четене за да го направя успешно за моите условия,ако въобще е възможно това.А за двете седмици и шапките с пари си много далеч от истината.Оказа се че и ined не е прав,защото тези флашки си работят на телевизорите.Просто зададох размер на клъстъра да бъде не 4096 байта,както беше по подразбиране,а го направих 64 килобайта.Сега всичко си работи перфектно.Благодаря на всички.Темата е приключена.

""Просто зададох размер на клъстъра да бъде не 4096 байта,както беше по подразбиране,а го направих 64 килобайта""

Нали форматирането в exFat по подразбиране прави точно това, за което си споменал за много малко клъстери - 32, 64 ит.н. Не е като при NTFC,  FAT 32. Не напразно Josh ти е написал ония думи в кавички за един дори, добър телевизор. Ето ти, макаr и да си го видял, как се променя при подразбиране, а не с намеса от ЗКУ.

ScreenShot001.jpg

преди 39 минути, Alpine Trail написа:

Просто зададох размер на клъстъра да бъде не 4096 байта,както беше по подразбиране,а го направих 64 килобайта.Сега всичко си работи перфектно.

Нали затова съм ти посочил истинските начини по-горе? Няма как педя софтуерецв ТВ апарата да се съревновава с DLNA сървъра в компютъра.

А защо

преди 41 минути, Alpine Trail написа:

Неуспешно е при мен

- защото не си питал. Аз използвам UMS и съм цъкнал на едно единствено място - да увелича малко субките...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.