Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Моля за помощ - съсипан софтуер на телевизор Panasonic TX-42AS750E

Featured Replies

преди 48 минути, Емил Костов написа:

Дали се изказвам неподготвен? Чакам да видя сервиз с програматор, с цена и с гаранция. 

Emo, Emo!
Още с пускане на темата си мислех че ще се намесиш - както се оказа. И си траех да видя какви глупости можеш да напишеш и по нея. Нещо не си добре. Все се чудя защо не си стоя даскал, ами се навираш навред, особено там дето най не го разбираш.  Понеже коментирам последният ти пост, под секрет ще ти кажа . Изключително много хора (частници) занимаващи се с подобни дейности си имат правени или купени програматори. Остава че един човек, ръководещ цял сервиз от Плевен - да няма. Че и да ти показва колко се плаща за такава процедура и издава ли се гаранция или не. В Търново имам колеги, всеки от които си има собствен, а аз лично имам 3 броя.Защо ли са ми три - едва ли някога ще разбереш. Хората тук че се присмиваха на Белгиеца за глупостите дето ръси, май ще го забравят и ще почнат теб да задяват. Ти си на всяка манджа - меродия! Шапка ти свалям поне аз! Сега да не вземеш да се засилиш да пишеш отговор? Не ми трябва. Не само на мен, а на никой от присъстващите.

преди 16 часа, Kolev71 написа:

Emo, Emo!
Още с пускане на темата си мислех че ще се намесиш - както се оказа. И си траех да видя какви глупости можеш да напишеш и по нея. Нещо не си добре. Все се чудя защо не си стоя даскал, ами се навираш навред, особено там дето най не го разбираш.  Понеже коментирам последният ти пост, под секрет ще ти кажа . Изключително много хора (частници) занимаващи се с подобни дейности си имат правени или купени програматори. Остава че един човек, ръководещ цял сервиз от Плевен - да няма. Че и да ти показва колко се плаща за такава процедура и издава ли се гаранция или не. В Търново имам колеги, всеки от които си има собствен, а аз лично имам 3 броя.Защо ли са ми три - едва ли някога ще разбереш. Хората тук че се присмиваха на Белгиеца за глупостите дето ръси, май ще го забравят и ще почнат теб да задяват. Ти си на всяка манджа - меродия! Шапка ти свалям поне аз! Сега да не вземеш да се засилиш да пишеш отговор? Не ми трябва. Не само на мен, а на никой от присъстващите.

Никой не те кара да ми четеш постовете. Щом не ти харесват ги подминаваш. Чакам постващият да намери тези хора и да видим какво ще стане. И никъде не съм писал ама никаква глупост.

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Никой не те кара да ми четеш постовете. Щом не ти харесват ги подминаваш. Чакам постващият да намери тези хора и да видим какво ще стане. И никъде не съм писал ама никаква глупост.

Ако все още не си се ориентирал в темите на форума, това е ТЕХНИЧЕСКИ раздел, а не такъв за "Празни приказки и забава" А постващия най малкото на теб ще отдели време за да ти докладва намеренията си! Емо...."плашиш ме вече"!

за какво се заяждате
автора на темата, да нарами телевизора и да фаща пътя за Плевен при Филипов

преди 5 минути, Kolev71 написа:

Ако все още не си се ориентирал в темите на форума, това е ТЕХНИЧЕСКИ раздел, а не такъв за "Празни приказки и забава" А постващия най малкото на теб ще отдели време за да ти докладва намеренията си! Емо...."плашиш ме вече"!

Знам кой е разделът. Не знам от какво се плашиш, но това са си твой проблеми. Никъде не съм говорил празни приказки. Казвам как стоят нещата в момента и накрая ще се види дали е така. Отново ще напиша,че щом не ми харесваш постовете не ги чети. Разбрах, че не си съгласен с мен, това е достатъчно. Не знам и каква е тази лична вендета към мен от 1-2 семици от твоя страна, но ти си знаеш най-добре.

Аз лични вендети във този форум нямам и не съм имал към никого, за да го приемаш като такава.Не е необходимо наши, с теб обяснения, щото темата не е наша. Като модератор трябва Веднага да се сещаш или да прочетеш в по горен пост какво съм ти написал. Ако разбира се, го откриеш правилно, ще се сетиш. Иначе, явно до утре сутрин ще пишеш.

Да те попитам:

Какво разбра от първи пост на питащият? Можеш ли да споделиш с 2-3 приказки? Във втори пост  си дал отговор, който е коренно противоположен на този, който е написал Филипов. Ами питащият се оказа далеч по запознат от теб в тази област, а ти му "наливаш" акъл! И отново ти повтарям. Темата не е наша, за да се разправяме, нищо че си модератор. На кой му пука?

• Автор
на 23.04.2021 г. в 15:34, Филипов написа:

...напиши най-големия надпис на платката, евентуално стикерите и тип на дисплея - на хартиен етикет отзад на "коритото". 

Типът на панела е: LC420DUF (VG)(F1)
Прилагам снимка.

IMG_20210423_202234.jpg

Утре ще поразпитам.

Мануал имаш ли? Предполагам да, след като си влизал в сервиз. Провери DC-DC конверторите за напрежения и пулсации след тях че вече е над 7  години. Ако нямаш https://elektrotanya.com/panasonic_tx-42as750e_tx-42asw754_tx-42asr750_chassis_la51.pdf/download.html

Пробвай от сервиз ако можеш да изключиш Wi - Fi модули да не ги търси, а и друга периферия.

• Автор
преди 3 часа, Филипов написа:

Утре ще поразпитам.

Мануал имаш ли? Предполагам да, след като си влизал в сервиз. Провери DC-DC конверторите за напрежения и пулсации след тях че вече е над 7  години. Ако нямаш https://elektrotanya.com/panasonic_tx-42as750e_tx-42asw754_tx-42asr750_chassis_la51.pdf/download.html

Пробвай от сервиз ако можеш да изключиш Wi - Fi модули да не ги търси, а и друга периферия.

Мерси!

Имам manual. Проверил съм всички напрежения, вкл. всеки DC-DC на индивидуалните захранвания на USB портовете. Няма пулсации. Чисти са и са в нормите зададени в manual-a. 

В сервизен режим не иска да влезе. Стига само до черната лента с надписа Service mode и не продължава нататък. Не се появяват сините менюта. Затова не мога да забраня каквото и да е, а също и не мога да си запиша настройките за панела.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Развръзката:
С огромни благодарности към колегата от Пазаджик - собственик на сервиз, който се оказа много читав човек и ми изпрати работеща основна платка на обявената цена (110 лв). Платката е от модела TX-42AS650. Разликата е липсата на двойните SAT тунери (които не използвах) и липсата на USB3 (което също не ми липсва, понеже всичко гледам по мрежа или DLNA).
В крайна сметка за 140 лв. си оправих телевизора (в тази цена са и двата WiFi модула, които само за сведение, купих на цената на един).
Относно настройки след смяната, нямаше нужда от нищо друго, освен да се обучи BT дистанционното по методиката, описана в Guide на телевизора.
Благодаря и на тези съфорумци, които се отзоваха с полезни съвети.
Бих искал да предупредя тези, на които им се наложи да търсят платки на старо, да внимават с продавачи, които имат по няколко обяви за една и съща платка. 
Най-евтините винаги са свършили 😉. И на такива налетях. 
Сега бих искал да си купя захранващ и мрежов протектор (или разклонител) за всеки скучай при следващи токови удари. Досега не съм ползвал такъв и гледам, че има разнообразие, както функционално, така и ценово. 
Моля, ако някой използва такъв и е доволен, да сподели марка, модел.
Колега използва стабилизатор с автотрансформатор и солид стейт релета, които комутират допълнителни секции към трансформатора и горещо го препоръчва, но аз лично не съм наблюдавал флуктуации на напрежението в сградата, в която живея, дори през зимата. Колегата е във вилна зона и там е друга работа.
Виждам, че се предлагат стабилизатори с вградени защити. С оглед на това, че времето на реакция на стабилизатора е доста по-голямо от това на защитните схеми (трансили, самовъзст.предпазители, газоразрядници и др.) има ли смисъл от стабилизатора по оношение на токовите удари, които са доста краткотрайно явление?
Преди години си бях направил схема с бързо реле, което управлявах с компаратори, следящи горен и долен праг на мрежовото напрежение и двойни Т филтри на входа и на изхода на мрежовото напрежение. Бях задал времезадръжка от порядъка на десетина секунди, която можеше да се забрани и да се включи на ръка след сработване.
Работеше много добре.
Сега нямам време да си го правя аз, затова бих купил нещо подобно:
https://www.elprogroup.com/zaschtiti/naprejenie/620001
или
https://e-com.bg/products/predpazitel-za-zashtita-ot-visoko-naprezhenie
Някой има ли впечатления?

Предварително благодаря!

преди 3 минути, detronik написа:

Развръзката:
С огромни благодарности към колегата от Пазаджик - собственик на сервиз, който се оказа много читав човек и ми изпрати работеща основна платка на обявената цена (110 лв). Платката е от модела TX-42AS650. Разликата е липсата на двойните SAT тунери (които не използвах) и липсата на USB3 (което също не ми липсва, понеже всичко гледам по мрежа или DLNA).
В крайна сметка за 140 лв. си оправих телевизора (в тази цена са и двата WiFi модула, които само за сведение, купих на цената на един).
Относно настройки след смяната, нямаше нужда от нищо друго, освен да се обучи BT дистанционното по методиката, описана в Guide на телевизора.
Благодаря и на тези съфорумци, които се отзоваха с полезни съвети.
Бих искал да предупредя тези, на които им се наложи да търсят платки на старо, да внимават с продавачи, които имат по няколко обяви за една и съща платка. 
Най-евтините винаги са свършили 😉. И на такива налетях. 
Сега бих искал да си купя захранващ и мрежов протектор (или разклонител) за всеки скучай при следващи токови удари. Досега не съм ползвал такъв и гледам, че има разнообразие, както функционално, така и ценово. 
Моля, ако някой използва такъв и е доволен, да сподели марка, модел.
Колега използва стабилизатор с автотрансформатор и солид стейт релета, които комутират допълнителни секции към трансформатора и горещо го препоръчва, но аз лично не съм наблюдавал флуктуации на напрежението в сградата, в която живея, дори през зимата. Колегата е във вилна зона и там е друга работа.
Виждам, че се предлагат стабилизатори с вградени защити. С оглед на това, че времето на реакция на стабилизатора е доста по-голямо от това на защитните схеми (трансили, самовъзст.предпазители, газоразрядници и др.) има ли смисъл от стабилизатора по оношение на токовите удари, които са доста краткотрайно явление?
Преди години си бях направил схема с бързо реле, което управлявах с компаратори, следящи горен и долен праг на мрежовото напрежение и двойни Т филтри на входа и на изхода на мрежовото напрежение. Бях задал времезадръжка от порядъка на десетина секунди, която можеше да се забрани и да се включи на ръка след сработване.
Работеше много добре.
Сега нямам време да си го правя аз, затова бих купил нещо подобно:
https://www.elprogroup.com/zaschtiti/naprejenie/620001
или
https://e-com.bg/products/predpazitel-za-zashtita-ot-visoko-naprezhenie
Някой има ли впечатления?

Предварително благодаря!

Ето, че дойде на моята. Да си намериш такава платка втора употреба.  И пак трябва да се радваш, че е читава защото пак няма гаранция. 

UPS на ти трябва. Както и разклонители - протектори. Обикновено се взривяват майн бордове през HDMI  и по-рядко LAN. Галваничен разделител е достатъчен.

Предполагам че колегата Федя М. ти е сършил работа, днес си говорихме.

• Автор
на 6.05.2021 г. в 0:39, Филипов написа:

UPS на ти трябва. Както и разклонители - протектори. Обикновено се взривяват майн бордове през HDMI  и по-рядко LAN. Галваничен разделител е достатъчен.

Благодаря за съвета! Имате ли идея от къде мога да купя HDMI галваничен разделител (изолатор)?
Проверих из всички магазини във Варна, разпитах и магазини из страната, които намерих в Интернет, но предлагат само такива за коаксиален кабел. За HDMI изолатор никой не е чувал. Намерих в западняшки сайтове за медицинска техника, но там цените са убийствени (80-90$ и нагоре). Ясно е, че то си е цяло устройство, не е само два конектора и балун, но предлага ли се изобщо в България?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.