Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За правата на определящите се за небългари!

Featured Replies

Какви трябва да бъдат правата за определящите себе си за небългари/турци,цигани,евреи и др./ в държавата?

Във всяка една нормална,демократична държава правата и ЗАДЪЛЖЕНИЯТА на всички граждани са еднакви и равни,независимо от тяхното етническо самоопределение - Друг е въпросът,че тук при нас смятам,че определено не е така.

Във всяка една нормална,демократична държава правата и ЗАДЪЛЖЕНИЯТА на всички граждани са еднакви и равни,независимо от тяхното етническо самоопределение - Друг е въпросът,че тук при нас смятам,че определено не е така.

kokomil го е казал абсолютно точно. Също толкова точно е и второто му изречение, което ще се опитам да допълня.

У нас определено не е така, защото някои граждани на Р. България - имам предвид почти всички определящи се като "роми", т. е. цигани и някои, в определени области на страната и почти всички определящи се като турци, считат, че им се полагат повече права, отколкото на останалите, най-вече от тези определящи се като българи.

Въпросът е - защо това се търпи и докога???

Един елементарен отговор е - защото у нас през година има някакви избори - и трябва да се печелят гласове на избиратели, които могат да бъдат купени.

Но не е само този отговора. Вашите коментари?

Какви трябва да бъдат правата за определящите себе си за небългари/турци,цигани,евреи и др./ в държавата?

1-1 като на всеки определящ се като българин, живеем на едно място по едно и също време. А какви трябва да са правата на българин с американско гражданство живеещ в САЩ, определящ себе си като българин?

принципно небългарите са по-малко ,нали?та демокрацията се налага от мнозинството ,та нормално е малцинствата ,в лицето на небългарите ,да имат по-специални права като малцинство,нали?

ПРИНЦИПНО :B

PS;сигурно ще подпаля спор с тия думи

Редактирано от т060666 (преглед на промените)

Аз може да не разчитам правилно замисъла на автора на тази тема, но ако е това което си мисля смятам да изкажа едно радикално мнение! Ако има в тази държава, човек който е гражданин на тази държава и не защитава националните интереси, то би следвало той да бъде подведен под отговорност за държавна измяна! Така сега да уточня, основният национален интерес е: единство на нацията независимо дали е пълно с цигани, турци, арменци, китайци, еврей и прочие тази държава е едно цяло и всеки който мисли друго яче ще си сърба попарата като държавен изменник! Аз лично нямам за цел да покажа ето тези са лошите, ето тези са добрите, желанието ми е да се разбере че основно правило е тази нация да е единна дори когато е микс от различни етно групи, а иначе всеки да си се определя както иска, ако ще марсианци да се определят! В тази единна държава всеки има права има и задължения, няма нито черни нито бели всичко е едно за общото благо!

Редактирано от rusimonov (преглед на промените)

Това ми се струва е излищен въпрос. Разбира се, че правата трябва да бъдат равни - нито по-малки нито по-големи! Етническата нетърпимост я има навсякъде, както при определящите себе си българи, така и при малцинствата. Аз мисля, че етническата нетърпимост е по-голяма при малцинствата, или поне е равна на тази при българите. Обаче българите са много разделени и не може ей така да се обобщава, за разлика от турците например! Това е нормално за една държава. Обаче има и нещо друго. Европа иска по- големи права за малцинствата от тия на българите и ние казваме да. Това обаче не ни задължава да изпълняваме всичко. Това е същото, когато на мене ми се скара шефа и аз му казвам да, да.. и после си правя каквото си зная :rolleyes: Така трябва да бъде и в нашето мило отечество. А като ни се скарат пак, ние пак да казваме да... И като ни писне, отвреме навреме да се озъбваме, щото иначе ще ни се качат на главите. А и мижитюрките никой не ги уважава.

При мен е така: Озъбя ли се на някого, дето иска да ми се качи на главата, след това винаги ставаме ако не много добри, то поне добри приятели и се уважаваме :rolleyes:

ЕС се притесняват от наплив на ромски майни след падането на границите и за това се стремят да им създадът условия тук за да не им отидат на техните глави там, че тогава нямат оправия с тях. Те сега ходят в нея посока, а какво ще стане като могат да джиткат спокойно. Преди време ми се наложи да пътувам с автобус до Германия. Голяма грешка. 80% от пътниците роми. И къде отиват? Да правят "джипси кингс" в държавите от ЕС. Интересното беше, че по границите само тях тарашеха а нас "белите" не ни закачаха. Сигурно, защото навсякъде знаят че са "добри" хорица.

Та в крайна сметка ЕС натискат нашите политици, да не закачат ромските майни.

С интерес ще следя какво ще стане с тези, дето са нанесли побой на полицаите.

Поздрави!

Честно казано, като говорим за права трябва да говорим и за задължения, защото ако говорим само за Джипси Брас. според мен е време децата им да тръгнат на училище, да се цивилизоват и ограмотят и да спрат да се роят като нямат средствата да се издържат сами! Това е основното им задължение да започнат да мислят не как да прицапотят нещинко, защото имали били 5 деца, а как да си планират домочадието спрямо доходите 1 или 2 деца на този стандарт са си напълно достатъчни и ще ги облечеш и изучиш и прочие неща! Задължението им е да се вземат в ръце!

_coarms.png

Тези групи хора са български граждани по документи,тоест български граждани.За българските граждани има КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.Всички други искания за някакви специални права,отношения и задължения противоречат на горната.Иначе всеки може да се самоопределя както си иска,и въпреки това те са български граждани и са длъжни да се съобразяват с българското законодателство,институции и др.По-ясно от това....

Много точно казано, Драгьозов, покриваш моето мнение. Не трябва да има повече привилегии за подбни хора, разбира се не трябва да бъдат и ощетявани. Често съм срещала по новинарските емисии изключиотелно нахални изказвания на роми, че държавата трябва да се грижи за тях. Това направо ме изкарва от кожата ми - не ме разбирайте погрешно - не съм расист.Но да слушам как на хора, ОПРЕДЕЛЯЩИ се като различни, БЪЛГАРИЯ трябва да им оправя живота - не ми звучи красиво. Ако искаш хубав живот - иди да бачкаш, не да се оправдаваш, че си "обезокуражен" от липсата на работни места.

Всеки, който има т.н българско гражданство е такъв....Останалите просто си търсят вратички...за да намазват...

Аз със сигурност ще ги намажа зад врата, ако се наложи! cool.gif

В багажника на колата си имам голяма брадва, дето отваря яко дръвца-та на село, в свободно съчетание с мачете и крива-та "оса", да не говорим за щанга-та тип "клин", която е 12 кила желязо. Имам всичко необходимо за да съм много убедителен и да "намажа" там където трябва, когато трябва! cool.gif

Аз не гледам накриво и никой не маже на мой гръб, и мен не ме гледат на криво и аз не мажа на чужд гръб, инак е тежко!!! :P

Това, което искам да покажа, е че не съм голям бабаит, а решителен човек с който, колкото и да намигат емотиконите не е добре да се заиграват "уважаемите" сънародници, а да си седнат яко на ..... и да се поспрат и да се освестят за да не ми отварят възможност!

Редактирано от rusimonov (преглед на промените)

Напълно съм съгласен с dragozow и kokomil.

Малко в страни от темата: искам да ни приемат в ЕС, само че без ограничения (имам предвид ограниченията, които Великобритания най-вероятно ще приеме за българите, ако ни приемат в ЕС). Приемат ли ни, ромите ще си тръгнат по Европа и в България тогава се надявам да останем повече Българи. Няма само бъдем последната преграда, която пази Европа от различни набези и т.н.

Понеже някой преди мен спомена изказвания на роми, които говорят, че държавата трябвало да се погрижи за тях. Днес по новините имаше репортаж за това, че имало едно загинало дете, което се било къпало в язовир (Студен кладенец или някой друг беше - не помня точно). Навсякъде има надписи, че къпането е ЗАБРАНЕНО! Репортерката попита една ромка: "Като пише, че къпането е забранено, защо се къпят малките?". Отговорът беше: "Ами то пише, ама ...". Ако малките не могат да четат, нали имат родители, които БИ трябвало да упражняват някакъв контрол над децата си. Или на родителите не им пука за децата или и родителите не могат да четат. И двата случая: коментарите оставям за вас...

• Автор

Ей,българинът голям "демократ" се е извъдил!Ами тогава ще търпим циганите да крадат тока,релсите,да сечат безнаказано горите,да бият полицаите,а като видят зор да съдят държавата в Стразбург.Ние като добри "демократи" ще им плащаме,ние-аз,ти,той,всеки един от нас.Те ще правят деца,за да може един ден като им ги изучим да се появи някой нов ахмеддогановец с голям електорат да ни оскубе съвсем.Нали искате да ги изучим?!Е,те и сега са доста изобретателни-измислиха нова професия-безработен!Другите истории сами ги знаете.

Ами турците?Абе от къде се появи тази наглост?!По кърджалииско карали хората да говорят на турски иначе не им продавали хляб.В другите региони,където били "преобладаващо население" -същата работа.Дадохме им министерства,от който се облагодетелстват на 100%,всички го виждат,а никой нищо не предприема.Абе в Америка (макарче не мога да я имам за пример,защото не е такава демокрация каквато ние си мислим) къде има в национален ефир новини или каквото и да е,на език различен от английския?!Скоро празнуваха по Кърджали дни на турската култура-това беше върха!Отгоре на всичко,когато има избори-хоп автобусите от Турция,нали?Куп дивотии...

Не се сещам от къде се появи у българина този мазохизъм и това дупедавство-казали от Европа и ние сме готови да си го "забодем",но не само да ни боли,ами ако може да е и по-голям.

Според мен в паспорта(личната карта) трябва да се отбележи под някаква форма,това като какъв се самоопределя съответния човек,който е гражданин на Българската държава.Примерно-Осман-турчин,гражданин на Българската държава,става нали?Няма да има сърдити,та нали те самите се определят като такива.

...

Българина е задължен да си плаща тока, не го ли прави му го спират, на много българи от ромски произход не им го спират - тук нещата не са 1-1 нали? Така че едва ли някой тук косвено казва че трябва да си мълчим, подкрепяйки идеята за равенство, аналогично за прокламиране на протурски и антибългарски настроения - това си е чисто престъпление и самото то е анти-равенството.

Българина е задължен да си плаща тока, не го ли прави му го спират, на много българи от ромски произход не им го спират - тук нещата не са 1-1 нали? Така че едва ли някой тук косвено казва че трябва да си мълчим, подкрепяйки идеята за равенство, аналогично за прокламиране на протурски и антибългарски настроения - това си е чисто престъпление и самото то е анти-равенството.

Отдавна е икономически по-изгодно да си малцинство.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.