Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

CA модули за телевизор...

Featured Replies

преди 1 час, Kibik написа:

С какво беше полезен на питанията ми??

Трябваше по-рано да спра да пиша, не разбрах навреме, че не си добронамерен, но твоето "глупости" без да се обосновеш, ме провокира да кажа, че не ставаш за нищо и не си за този форум и имам чувството, че не е само мое мнение.

Количество постове не прави качество!

Спирам, Ignore!

Е! Ти сега ли разбра, че Кирилов е "гуруто" на форума. Той така всеки ден си минава профилактично  "да даде напътствия". Разбира се от прочетеното, че мнението не е само твое, а на много хора. Това е наистина най разумното . "Спирам, Ignore!" 

Ето ти примери, че не грешиш"

https://www.kaldata.com/forums/topic/301840-система-за-домашно-кино-pioner-htp-075/?tab=comments#comment-4858221

https://www.kaldata.com/forums/topic/301841-ssd-показатели/?tab=comments#comment-4858249

https://www.kaldata.com/forums/topic/301832-избор-на-инверторен-климатик/?tab=comments#comment-4857796

https://www.kaldata.com/forums/topic/301707-препоръка-за-първи-автомобил-автоматик/?tab=comments#comment-4852943

https://www.kaldata.com/forums/topic/256599-търся-един-филм-но-не-му-знам-името/page/71/

• Автор
преди 12 часа, Kolev71 написа:

Е! Ти сега ли разбра, че Кирилов е "гуруто" на форума. Той така всеки ден си минава профилактично  "да даде напътствия". Разбира се от прочетеното, че мнението не е само твое, а на много хора. Това е наистина най разумното . "Спирам, Ignore!" 

Да, сега разбрах, не съм толкова редовен... Ако знаех, нямаше да комуникирам с него.

От форумите се очаква някаква взаимопомощ, спорове, да е полезно за всички, но може и да не е само той, предпочитащ вместо да коментира конкретно темата, да обявява колко си глупав, незнаещ, иди да учиш, пък после питай...

Кибиче, гледам Колев страшно ти е помогнал, но карай.

Ако си обясниш правилно проблема и ако кажеш какво е СА и САМ, ще ти помогна веднага, примерно за 5 минути.

преди 5 минути, JKirilov написа:

Ако си обясниш правилно проблема и ако кажеш какво е СА и САМ, ще ти помогна веднага, примерно за 5 минути.

Човека ти обясни всичко оюе в първият си пост. Няма да  пише за пореден път на такива като теб, малоумници!

• Автор
преди 1 час, JKirilov написа:

Обяснил съм си въпросите още в първият пост, после ти отговарях подробно...

До сега нищо полезно  не си казал по въпроса, едва ли го и помниш.

Аз нямам упреци към никого, помага който може...

Не мога да ти помогна с нищо, аз също съм на сателитната на виваком и в къщи и на село, като разликата е че на село съм с последните приемници които са с външна карта , а в къщи с новите без такава и наистина има разлика и то не малка във времето в което показват картина след включване от дистанционното, новото в къщи много по-бавно изкарва картина и постоянно изкарва грешки при превключване на каналите от типа почистете снега или този канал не е достъпен и прочие докато с предишния модел такива проблеми нямаше, а бе с две думи опитват с трици маймуни да ловят.  

Хайде да спрете с личните разборки. На питащия не му харесва декодирането с телевизора и се е върнал с приемниците.

Всичкото това си е следствие от поевтиняването, натъпкване на софтуерите с доста масово ненужни неща в резултат на което всичко е с "компромиси" Плеъра не е плеър, не поддържа формати и кодировки на субтитри, нито интернет приложенията работят както на компютър, всичко е натъпкано в един чип, който е бавен заради енергопотребление и някакви шарени етикети, матриците са разни от различни производители, на входа има всякакви сигнали с различен видеопоток и резолюции. Отделно някакви натруфени обработки за "изглаждане", :подобрители" на движението, корекции на цветове та чак до HDR. Ами няма как да стане всичкото на едно. А, и разкодиране на всевъзможни кодировки.

Така че поне 80% си ползват телевизорите само като монитори. Често и на аналогов вход по SCART, който е останал от стария телевизор.

Много телевизори имат проблем за подредбата на продраните. Дори и за най-простото по LCN се налага да се правят гимнастики да се избират други страни като Финландия, а при някои и така не става. При размяна на програмите от доставчик се налага ръчна пренастройка, а операторските приемници бастисват потребителските пренастройки и пак отначало. 

Като цяло при телевизор винаги се изключва захранването на процесор, радиоканал, модули и други и винаги се зарежда софтуер (ОС), а смартовете са няколко гигабайта средно 8 и иска време. За модулите си има ауторизация да се види кой какво плаща и какво да се декодира. Забравих и за едни HDCP ключове заради авторски права.

Така че колкото толкова - толкова. Не изисквайте невъзможни неща, при това максимално евтино.

• Автор
преди 15 минути, bulljo написа:

Не мога да ти помогна с нищо, аз също съм на сателитната на виваком и в къщи и на село, като разликата е че на село съм с последните приемници които са с външна карта , а в къщи с новите без такава и наистина има разлика и то не малка във времето в което показват картина след включване от дистанционното, новото в къщи много по-бавно изкарва картина и постоянно изкарва грешки при превключване на каналите от типа почистете снега или този канал не е достъпен и прочие докато с предишния модел такива проблеми нямаше, а бе с две думи опитват с трици маймуни да ловят.  

Според теб новите, малките приемници са по-кофти...?

За тях ме интересуваше дали можеш да си подреждаш каналит в Любими?

На стрият можеш да маркираш любимите, има списък само с тях, но не можеш да ги разместваш/подреждаш. 

преди 14 минути, Филипов написа:

Хайде да спрете с личните разборки

Стига де, просто споделяме дразнещи неща които операторите ни продават, като нови технологии.

преди 10 минути, Kibik написа:

Според теб новите, малките приемници са по-кофти...?

За тях ме интересуваше дали можеш да си подреждаш каналит в Любими?

На стрият можеш да направиш списък с любими, но не можеш да го разместваш. 

Нищо не се е променило към добро, даже интерфейса е по-отвратителен, на светло оранжев фон бели букви, никаква читаемост, но както казва Филипов за тия пари колкото-толкова.

• Автор
преди 10 минути, Филипов написа:

Хайде да спрете с личните разборки. На питащия не му харесва декодирането с телевизора и се е върнал с приемниците.

Така че колкото толкова - толкова. Не изисквайте невъзможни неща, при това максимално евтино.

Да, аз обявих, че оставам с приемниците, няма пълно щастие. Просто исках да си обясня, защо техниците казаха, че в целият град има 20-30 CAM..., за какво са ми? Излиза, че спестяваш едно дистанционо...

Казах и че за първи път имам Смарт телевизори и очакванията ми бяха по-големи. Мислех, че единият като е с Андроид, ще е все едно телефона, но с голям екран... Нищо подобно, дори Гугул не мога да изкарам лесно, който по дифолт си е на всеки телефон.

С LG с Web OS, същата работа, трудно докарвам Гугъл...

Само You Tube става, има и Нетфликс, който не ползвам...

Нямам време да ги разучавам, само с ръчкане и изводите ми са от първи опити, очевидно трябва да се чете...

Както и да е, телефона не може да замени лаптопа, а телевизорът не може дори телефона...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.