Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Система за домашно кино pioner HTP-075

Благо

Препоръчан отговор

Имам система за домашно кино pioner HTP-075 Искам да сменя центъра и двете предни колони. Ще имали някакъв ефект или просто загуба на средства. 

Редактирано от algor (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, Благо написа:

Имам система за домашно кино pioner HTP-075 Искам да сменя центъра и двете предни колони. Ще имали някакъв ефект или просто загуба на средства. 

Не сте написал с какви колони ще правите подмяната.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Благо написа:

Ако става въпрос за "стоковите" малки тонколони, ще иа ефект ако бъдат заменени с по големи и качествени тонколони. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

1. Според моя гугль такава система няма

2. Вярно е, че ще зависи

преди 2 часа, Kolev71 написа:

с какви колони ще правите подмяната

но зависи и от усилвателната част на тази тайна система. И тя е?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, JKirilov написа:

2. Вярно е, че ще зависи

Твоя Google не всичко ти показва. Ограничава те, за да четеш по вече. И няма смисъл да цитираш когото и да било, а да си кажеш мнението към питащия. Пак ти казвам! Спри да се излагаш във всеки пост. Не си това, за което се мислиш и не само аз съм ти го казвал!

Pioneer HTP-075 Аудио Ресийвър за домашно кино с тонколони 6x100W

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хапчетата, момче! Минава 21 часа!

Аз цитирам, за да не пиша, а не да изкарам някой мноо умен...

И всичко, което пиша, е вярно, преписвай по 10 пъти!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, JKirilov написа:

Хапчетата, момче! Минава 21 часа!

Аз цитирам, за да не пиша, а не да изкарам някой мноо умен...

И всичко, което пиша, е вярно, преписвай по 10 пъти!

Абе келеш!  

Защо не идеш да се наспиш, а пречиш на хората тук със глупостите си? Лошото е, че те няма покрай мен за да ти навра хапчетата в задния двор!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, JKirilov написа:

2. Вярно е, че ще зависи

Моя Гошо друго ми каза https://www.audioemotion.co.uk/pioneer-htp-075-home-cinema-system-18597-p.asp

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Gangosa написа:

Твоя, правилно казва но неговия понеже се казва Герги, му показва съвсем друго! Не  обръщай внимание  на ненормален човек. Пълно е с мухловци в този форум.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Kolev71 написа:

Абе келеш!  

Защо не идеш да се наспиш, а пречиш на хората тук със глупостите си? Лошото е, че те няма покрай мен за да ти навра хапчетата в задния двор!

Този отдавна ми е в ignore списъка, съветвам те и ти да не се занимаваш с него.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, Kolev71 написа:

Твоя Google не всичко ти показва. Ограничава те, за да четеш по вече

Повече е една дума...

Абе келеш!  

преди 4 часа, Gangosa написа:

Моя Гошо друго ми каза

Твоя, правилно казва но неговия

преди 2 часа, Raze написа:

Този отдавна ми е в

Пет поста простотии, спам и як хейт. На кого помогнахте?

Благо, смятам че си добронамерен и ще ти опиша положението.

С каквито и ОТ (Озвучителни Тела) да смениш

преди 9 часа, Благо написа:

центъра и двете предни колони

ще има някакъв ефект. В някои случаи ще е във влошаване, в други - към подобрение. Причините са много.

Първо, не е ясно какъв звук ти харесва изобщо?

Второ, може да ти се види смешно, но абсолютно всеки два чифта ОТ звучат еднакво, дори да са от един и същи производител, дори и от един и същи модел ако са нови, те трябва да се разсвирват за едни от 50 до 200 часа.

Затова единствения начин да си начешеш крастата е да пробваш. Вземаш някакви временно и пробваш.

Усилвателят на твоята системка 5.1 е много слабичък. Това означава, че ако обичаш по-силен звук, трябва да търсиш такива с параметър Sensitivity (чувствителност) 90-91dB измерено на 1м. Почти всички ОТ са с чувствителност 86 до 88dB, което изисква по-мощни усилватели. А ОТ над 91dB вече са много скъпи.

За да ти помогна повече, трябва да кажеш какво не ти харесва сега в звуковата картина и искаш да се промени. Също важен е и максималния бюджет? Важно е дали да са нови или употребявани, в което няма нищо лошо?

Последно тук само за кино ли говорим или и за стерео музика?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 часа, Благо написа:

Искам да сменя центъра и двете предни колони. Ще имали някакъв ефект или просто загуба на средства. 

Не е загуба на средства!Колонките на тази система,която имаш са с по едно говорителче,на всичко отгоре са затворен тип.Това са нисък клас озвучителни колонки със слаба мощност,предназначени да възпроизвеждат звук от музиката на филми,с непрентециозно качество.Така,че ако сложиш едни добри предни колони,ще постигнеш добър звук.Какви обаче,зависи от бюджета ти.А централната няма смисъл да се сменява,ако ще слушаш повече музика,защото тя свири само когато записа е 5.1 (при филмите).

преди 6 часа, JKirilov написа:

Усилвателят на твоята системка 5.1 е много слабичък.

100W на канал!На това ли казваш слабичък?С едни трилентови истински колони(с 12 инчив бас),ще побърка комшиите в блока си...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ето какво пише в спецификациите:

• 100 W/ch (6 ohms, 1 kHz, THD 0.7 %, 1ch Driven)

Така че тия 100 вата на канал са леко измислени, защото никой няма да слуша само един канал.

Ще бъде прекрасно да се сменят фронталните колони, особено ако ще се слуша музика в стерео режим, защото "фабричните" са мънички с по едно говорителче с диаметър 7.7 см.

Смяната им с всякакви трилентови фронтални подовостоящи колони ще подобри значително звученето на системата. Тя просто ще се "отпуши".

Разбира се, ако се изберат високочувствителни колони, ще бъде по-добре. Но и по-слабо чувствителни колони с чувствителност 80 и няколко децибела ще бъдат достатъчни за нормална сила на звука при ресивер с реална мощност около 50 вата на канал в стерео режим. (При режим 5.1. мощността на канал ще е още по-ниска.)

Реално погледнато в средно статистически български хол 20-30 вата на канал са предостатъчни за нормално слушане. Нагоре вече отиваме в режим "волумето на маххх", падане на тавани, къртене на плочки и т.н.😀

И още нещо - колкото и да е странно, един стерео усилвател свири много по-добре от един многоканален ресивър, ако струват едни и същи пари. Т.е. ако искаш един ресивър да свири толкова хубаво като един стерео усилвател, който струва примерно 1000 лева, ресивърът трябва да струва поне 2000 лева и нагоре. (Цени като нови.)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 часа, Kolev71 написа:

Не сте написал с какви колони ще правите подмяната.

Питам за мнения. Незнам. Ресиивърът е модел VSX-325

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Благо написа:

Който няма общо с този от първи пост ?!

Какви са тонколоните сега ,с какви ще бъдат заменени?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Благо написа:

Погледни в първият си пост какво си написал:  кино pioner HTP-075

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

HTP-075 вероятно се нарича цялата система, а VSX-325 е рисийвъра.

преди 9 часа, Димитър 59 написа:

100W на канал!На това ли казваш слабичък?С едни трилентови истински колони(с 12 инчив бас),ще побърка комшиите в блока си...

Нали съм ти казал, че нищо не разбираш?

В характеристиките си пише, но само за който чете - на едното място Обща Консумиирана Мощност 165W, на друго място пише Обща Консумиирана Мощност 190W, т.е. хората са измислили перпетуум мобиле и си кютат... ;)

Аре сега дели 190 на 5, че май и на 6, защото има усилвател някакъв за съба!

Благо, отговори най-сетне

преди 15 часа, JKirilov написа:

Последно тук само за кино ли говорим или и за стерео музика?

???

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 49 минути, JKirilov написа:

HTP-075 вероятно се нарича цялата система, а VSX-325 е рисийвъра.

Нали съм ти казал, че нищо не разбираш?

В характеристиките си пише, но само за който чете - на едното място Обща Консумиирана Мощност 165W, на друго място пише Обща Консумиирана Мощност 190W, т.е. хората са измислили перпетуум мобиле и си кютат... ;)

Аре сега дели 190 на 5, че май и на 6, защото има усилвател някакъв за съба!

Благо, отговори най-сетне

???

А ти как мислиш, щом си е купил този модел за 6-7 колони?  Обади му се по телефона че го чакаш тук. И него ти е написал, но явно браузъра ти и него не ти го показва!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 часа, JKirilov написа:

Второ, може да ти се види смешно, но абсолютно всеки два чифта ОТ звучат еднакво, дори да са от един и същи производител, дори и от един и същи модел ако са нови

Моля, да дадеш малко светлина по написаното, защото не ти се разбира нищо. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, AGD написа:

Моля, да дадеш малко светлина по написаното, защото не ти се разбира нищо. 

Така му го показва браузера на момчето. А разяснения, какви очакваш от шушуминга?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И ти ли не разбираш от аудио? Всички тонколони на този свят звучат различно. При някои чифтове разликата е минимална и може да се чуе само от специалисти. При 90% от бройките обаче разликата е ушевадна, даже Колев я чува. Затова система се започва от избор на ОТ!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, JKirilov написа:

И ти ли не разбираш от аудио? Всички тонколони на този свят звучат различно. При някои чифтове разликата е минимална и може да се чуе само от специалисти. При 90% от бройките обаче разликата е ушевадна, даже Колев я чува. Затова система се започва от избор на ОТ!

Ха така. Похвали ме а AGD ряпа да яде , дето е учил. Добре че си тук, да ни помагаш в мисълта. Сега, върви работи,щото след два дни трябва да ни плащат пенсиите с Павката и те чакат да ни ги заработиш, а не да блееш по месечината напразно!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 часа, JKirilov написа:

Второ, може да ти се види смешно, но абсолютно всеки два чифта ОТ звучат еднакво, дори да са от един и същи производител, дори и от един и същи модел ако са нови

преди 19 минути, JKirilov написа:

Всички тонколони на този свят звучат различно. При някои чифтове разликата е минимална и може да се чуе само от специалисти.

Абе приятел, ти четеш ли си творенията дето ги пишеш?

Това са абсолютно противоположни тези!?!

Ние ли сме ненормални? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Прав си, първия път исках да напиша не звучат еднакво, ама нямах желание. ;) Сори!

Което не пречи ти като уж разбирач да вземеш отношение?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...