Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо флашките са по-добри от дисковете.

Featured Replies

преди 2 минути, Kolev71 написа:

А в моята кола радиото освен че свири чрез Bluetooth има и бръсначка и сама ме бръсне, както си карам.   Ти на колко си години бре момче?

• Отговори 55
  • Прегледи 10,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 6 минути, цър-вул написа:

Грешно ти е обръщението - май требе да е "Дечко". Че като чета е сигурно на 112-14

Досрамя го да си каже годинките. Важното е, че има модерен компютър и флашки.

След 20 години, когато отново надникнеш в този форум, изчети  първите си постове. Ще има да се смееш сам на....себе си!

преди 17 минути, Kolev71 написа:

След 20 години, когато отново надникнеш в този форум, изчети  първите си постове. Ще има да се смееш сам на....себе си!

Всеки ден си чета първите статуси в фейса в категория спомени и се смея на глас сам :D

преди 1 час, Теодор Тодоров написа:

1. Размера

Флашките са по 4, по8 или повече GB, когато DVDтата са само до 4.7GB, а CDтата са само до 700mb

2. Флашките са по-бързо от колкото дисковете

3. Днешните компютри нямат оптични устройства

Пълни щуротии си писал......

Размера на дисковете зависи от използваната технология например блурей която дава над 50 ГБ на диск :)

Флашките не са по бързи защото има фактори които оказват влияние върху бързината им, тяхното предимство е че по лесно се пренасят :)

Модерните компютри имат оптични устройства недей гледа че пробутват такива без оптични устройства в опит да вземат повече парички за по малко чарколяци (това за домашните машини)

Едно време когато Карабойчев създаде сайта и форума( мисля че беше 15 септември 2003 ) Аз не се регистрирах веднага а го четох половин година за да свикна с обстановката в него.  И на 28 април 2004  се регистрирах под номер 377.  И аз съм си ги чел първите постове, но определено не съм писал щуротии и глупости като този малчуган!

Бе що не го оставите хлапето да си вярва че е вярно всичко което си е наумил.

Накъде отива тая днешна подрастваща младеж - не е истина просто:no-no:

преди 43 минути, grizly написа:

Бе що не го оставите хлапето да си вярва че е вярно всичко което си е наумил.

абсолютно ! - насила нищо не става ...

турен акъл в глава не седи ...

преди 1 минута, JKirilov написа:

Неправилна употреба на кавички, седни си, двойка!:)

Ходи в "Празни приказки" но и там нещо не те приемат, а? Отиди в другия - дума от последните две букви,но си вземи и буквара от първи клас, щото като те четох снощи, стигаше май до буквата  Й и от там на сетне не са ти известни буквите.

преди 7 часа, Теодор Тодоров написа:

[...]

Продължавай все така, с нетърпение очаквам следващите ти полезни теми.

Като например "Защо компютрите са по-добри когато задклавиатурното устройство или ЗКУ знае какво прави и защо го прави"...

Сега по-сериозно:

Може и заглавието на темата да е вярно, но аргументите ти са абсурдни и смешни.

Двете технологии са не толкова съпоставими... да не говорим че има и Blu-Ray дискове, както беше споменато вече.

преди 8 часа, Теодор Тодоров написа:

Говоря и за двете

Говориш, ама ... не мислиш!

преди 8 часа, ice_lion__01 написа:

Ако се търси нещо, което да заема по-малко място има много предложения на пазара за кутии без възможност за оптично устройство. Лично за мен на следващият ми компютър пак ще му сложа такова устройство. По-добре да има и да не се ползва често, отколкото да няма и да ти трябва. Все още се използват дискове и не е съвсем остаряла тази доказана технология.

Всичко е въпрос на вкус!
Казвам го, имайки предвид - че има „USB Floppy disk driver“ - що да няма външен „CD player“???
Се едно - постоянно ползваш дискове.

Вече не помня - как се ползват!

Blu-ray нито съм го чувал, нито съм го виждал

А де - даси!

Някои радиа за коли даже имат и bluetooth

Верно ли

преди 8 часа, Kolev71 написа:

А в моята кола радиото освен че свири чрез Bluetooth има и бръсначка и сама ме бръсне, както си карам. 

Пак се урЕди!!!
На мен - все свирки иска да ми прави ...

Мойка един оригинален диск с музика или филм е светлинни години като качество пред тъпата флашка. Диска като носител е според мен най-успешната технология и не вярвам да изчезне до като свят светува.

Мойка един оригинален диск с музика или филм е светлинни години като качество пред тъпата флашка. Диска като носител е според мен най-успешната технология и не вярвам да изчезне до като свят светува.
А някои са луди за „винилки”!
Знаеш ли - колко струва един съвременен, качествен грамофон??? Повече от новия комп на Калин!!! Барабар със CD (или Blue Ray) устройството.
  • 2 месеца по-късно...

Не попаднах на тема в търсачката...

Търся идеи за 1-2 модела флашки (за да ги различавам) за:
- филми - до 3-5ГБ (ще се плейва и на макче, с преходник) , също и за ТВ (не е нов модела) - макар че и през лапа> хдми>ТВ ще е по-добре мисля + мишка?!
- за шир потреба (музика, филми, док...) - опционална.
Да не са свръх скъпи, за да ги мисля, що годе бърза.

на 8.05.2021 г. в 22:22, Чингис Хан написа:

Диска като носител е според мен най-успешната технология и не вярвам да изчезне до като свят светува.

Както е тръгнало, дисковете ще се изместят от стрийминг услугите. И, ще са налични все повече в дигитален формат.

Било то, музика или филми или друго съдържание. Това, вече се забелязва при видео игрите.

П.П. Все повече производители на аудиотехника, спират или намаляват производството на устройства като CD транспорт.

Като човек, който е преминал от reel to reel (някаква куче марка), до плоча/vinyl, аудиокасета, CD, DVD.

Засега,  няма какво да ме накара да се върна обратно към горните формати. Всички имат много недостатъци и малко предимства.

Сега използвам само HDD/SSD за да си събирам малката колекция.

на 14.07.2021 г. в 19:04, Rudy M. написа:

11468057149470.jpg

доста трудна за намиране, дори в Жар е: Налично във външен склад
Друга идея, че за уикенда ми трябва, може и да не е мак-френдли:) тази ще я взема вероятно.

на 14.07.2021 г. в 22:49, Mr. ?? написа:

Както е тръгнало, дисковете ще се изместят от стрийминг услугите. И, ще са налични все повече в дигитален формат.

Защо „ЩЕ“???

От много време - практически не ползвам физически носители!

преди 48 минути, jhoro написа:

От много време - практически не ползвам физически носители!

Ще дам само малък пример. Преди всички имахме пиратска музика на хард дисковете си и дори си изпращахме по скайп или друго. Всички имаха всичко и никой не се оплакваше.

Сега доста хора на разчитат музика от онлайн платформи. И един хубав ден гледаш как видеото е свалено или блокирано по някаква причина тяхна си.

Кое е по-добре? Да си имаш и да си спокоен или да трепериш дали няма да свалят видеото или спрат достъпа до платформата за филми например....

Правилата на форума не подкрепят пиратството, но опита показва друго. Калин да помисли върху нещата малко и да разреши да се дават линкове.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.