Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покупка на гигабитов рутер

Featured Replies

Здравейте!

Извинявам се ако поствам темата в неправилния раздел!

Моля да ми препоръчате гигабитов рутер до 100лв.

Много благодаря на всички , които ще ми помоггнат да взема най-доброто за тези пари!

Моля модератоа да ми премести темата в правилнив раздел, ако съм допуснал грешка!

Благодаря!

Преместих темата в правилния раздел. Сега кажи за какво ти трябва такъв рутер и какво ще правиш с него?

преди 12 минути, C.O.M.O.D.O написа:

Здравейте!

Извинявам се ако поствам темата в неправилния раздел!

Моля да ми препоръчате гигабитов рутер до 100лв.

Много благодаря на всички , които ще ми помоггнат да взема най-доброто за тези пари!

Моля модератоа да ми премести темата в правилнив раздел, ако съм допуснал грешка!

Благодаря!

Мога да ти предложа този за 50 лв ,включван е само за проба.Има и USB порт за да може да се ползва за облак 

https://eu.dlink.com/bg/bg/products/dir-850l-wireless-ac1200-dual-band-gigabit-cloud-router

Аз никога не бих си купил гигабитов рутер за 100 лева.Само споделям стеб, без да те карам да се съобразяваш с моя коментар. сменил съм три до сега, не че не работят.  Имам и свободен в момента който също е добър Тп-Линк 2600, но е далеч над това което съм си купил като подарък за 2021 годин   AX6000. Ако евентуално си включен на гигабитов нет последният ти решава всички проблеми. Но е и твърде скъп. Постът ми е лично към теб и не касае никой друг за коментар!

• Автор

Благодаря, Емо!

Ами най-добрият интернет доставчик у нас Куулбокс ми иска гигабитов рутер, защото скоростта 1 Гигабит.Компа ще се ползва за сваляне на филми.

Да имаш за доставчик  Coolbox и да караш с рутер за 100 лева за мен е повече от недопустимо. Явно не си им ползвал услугите до сега. От мен пожелание  да си намериш най добрия за парите, които си заделил за това.

преди 14 минути, C.O.M.O.D.O написа:

Благодаря, Емо!

Ами най-добрият интернет доставчик у нас Куулбокс ми иска гигабитов рутер, защото скоростта 1 Гигабит.Компа ще се ползва за сваляне на филми.

Ето ти животното. Да не каже някой, че съм любител на TP-link, но поне тази машина е тествана до умиране.

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Ето ти животното. Да не каже някой, че съм любител на TP-link, но поне тази машина е тествана до умиране.

Той до 100 лева едва ли ще намери по добър от него.

току-що, JohnTRIVOLTA написа:

В този ценови диапазон се сещам за Xiaomi Mi Router AX1800 .

Да и това е добра машина! Съгласен с теб! 

преди 1 минута, Kolev71 написа:

Той до 100 лева едва ли ще намери по добър от него.

Тази сме тествали и то сериозно! Иначе има още доста марки.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

току-що, JohnTRIVOLTA написа:

Доста по-сериозно животно !

Не оспорвам, просто не съм го тествал. 

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Да и това е добра машина! Съгласен с теб! 

Тази сме тествали и то сериозно! Иначе има още доста марки.

Емо!

Марки, колкото щеш. И Микротик е чудесна марка. А като каже утре че иска да накачули 5-6 устройства и "рутерчето" ще клекне. За какво ти е тогава интернет 1 мегабит

Абе , що ли се меся ами не си карам пашалъка. Аз с интернета проблеми нямам много отдавна. И аз ползвам Colbox, но много години - от началото на 2012 .

преди 2 минути, Kolev71 написа:

Емо!

Марки, колкото щеш. И Микротик е чудесна марка. А като каже утре че иска да накачули 5-6 устройства и "рутерчето" ще клекне. За какво ти е тогава интернет 1 мегабит

Абе , що ли се меся ами не си карам пашалъка. Аз с интернета проблеми нямам много отдавна. И аз ползвам Colbox, но много години - от началото на 2012 .

Микротик е отвратителна марка(шегувам се, но са си сериозни). При тези рутери трябва да знаеш какво правиш.

току-що, Емил Костов написа:

Микротик е отвратителна марка(шегувам се, но са си сериозни). При тези рутери трябва да знаеш какво правиш.

А при всички останали, не ти трябва нищо да знаеш! Нали?

преди 1 минута, Kolev71 написа:

А при всички останали, не ти трябва нищо да знаеш! Нали?

Не, тези са сериозни. Имат си собствена ОС и въобще нямат нищо общо с нормалните рутери. Отива си към среден или направо висок клас машини. Същите са като Сиско и Джунипър. Работим с такива рутери и много трябва да се внимава какво правиш там. 

преди 25 минути, Емил Костов написа:

Koлко Wi-Fi клиента едновременно може да поддържа посочения модел, без да забива, прегрява и в този род. Под тридесет (30) за мен не е интерес. 5G не ме интересува, защото имам заделен рутер за телевизори, телефони и компове, а споменатия искам да замени модел от 2012г, който издиша на 25 умни устройства.

примерен log за период от 1мин и 42сек какво се транслира през рутера. Тези 25 устройства постоянно рапортуват порции от байтове вследствие на изменения и това мъчи едноядрения процесор с мизерната памет. Та колко ще е достоен като замена? 

spacer.png

Благодаря!

преди 2 минути, Profruit написа:

Koлко Wi-Fi клиента едновременно може да поддържа посочения модел, без да забива, прегрява и в този род. Под тридесет (30) за мен не е интерес. 5G не ме интересува, защото имам заделен рутер за телевизори, телефони и компове, а споменатия искам да замени модел от 2012г, който издиша на 25 умни устройства.

примерен log за период от 1мин и 42сек какво се транслира през рутера. Тези 25 устройства постоянно рапортуват порции от байтове вследствие на изменения и това мъчи едноядрения процесор с мизерната памет. Та колко ще е достоен като замена? 

spacer.png

Благодаря!

Аз затова питах постващият за какво ще го ползва. А и при безжичните мрежи и свързаности няма никаква гаранция за нищо.

Преди няколко месеца, в търсене на бюджетно решение за гигабитов рутер с 5Ghz, взех на един приятел този  https://www.pazaruvaj.com/ruteri-c3144/mercusys/ac12g-p460708317/

Доволен е, няма забележки.

преди 6 минути, Емил Костов написа:

... А и при безжичните мрежи и свързаности няма никаква гаранция за нищо.

След като изплаках какво ме терзае по темата, прави впечатление, че рутери на asus от 100$ и нагоре пише черно на бяло в техническите данни: 32 wi-fi клиенти едновременно гарантирано. Двуядрен процесор, 4MB рам-памет и прочие дрън-дрън ярина, което ми е все тая. Вълнува ме колко маймуни ще държи на клона, а ти ми пишеш  тази машина е тествана до умиране.

Разбрах, за 100лв се продава селската мечта. Хубаво, евтино няма.

поздрави!

преди 18 минути, baitexpo написа:

Преди няколко месеца, в търсене на бюджетно решение за гигабитов рутер с 5Ghz, взех на един приятел този  https://www.pazaruvaj.com/ruteri-c3144/mercusys/ac12g-p460708317/

Доволен е, няма забележки.

Уважавам всички твои мнения и теб.  Ето ми коментара:

Хората в баните си купуват сапунерка за поставяне на сапуна за между 40 до 70 лева. И последната се ползва само за едното поставяне на еди сапун. Но същите хора си купуват рутер който искат да ползват поне 7-8 години на цена 25 до 40 лева.  Нещо, не ги разбирам защо го правят това. Може би само от суета?

Аз за скорости над 200мб/с не бих се спрял на all-in-one устройство, ако ще да е от най висок клас. Моето виждане е че за по-високи нужди си е хубаво да има подходящ жичен рутер, управляем по възможност poe L2 суич и достатъчно на брой APта управлявани от контролер било софтуерен или хардуерен!

Дори със сегашен план 100/100 последно съм с отделен рутер с радио на 2.4Ghz и друг с радио на 5Ghz!

Човека си търси бюджетно решение, което да си ползва в тях най-вероятно. Въпроса е, че не казва как главно ще ги ползва тези "гигабитове" - през WiFi или с кабел. Реално ако си го ползва в тях на няколко устройства и най-бюджетното решение, което поддържа исканата скорост, ще му свърши работа. Къде го мятате колко ядрени процесори имали рутерите и колко памет? Въпроса е на какво разстояние и как ще се свързва, понеже ако е безжично и през няколко стени, трудно ще достигне подобни скорости.

преди 32 минути, Raze написа:

Човека си търси бюджетно решение, което да си ползва в тях най-вероятно. Въпроса е, че не казва как главно ще ги ползва тези "гигабитове" - през WiFi или с кабел. Реално ако си го ползва в тях на няколко устройства и най-бюджетното решение, което поддържа исканата скорост, ще му свърши работа. Къде го мятате колко ядрени процесори имали рутерите и колко памет? Въпроса е на какво разстояние и как ще се свързва, понеже ако е безжично и през няколко стени, трудно ще достигне подобни скорости.

А ти защо не си купи 24 инчов монитор а предпочете да вземеш 32 инчов?  И кой го мята тук за нещо? Споделям само , като съм казал изрично, че коментара ми е само за него.

Тук какво съм написал?

"Но е и твърде скъп. Постът ми е лично към теб и не касае никой друг за коментар!"

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.