Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Некоректност от Виваком

Featured Replies

току-що, jhoro написа:

Договорите не са вечни. Както се сключват - така се прекратяват.

Е да де, но в случая явно ще стане по трудния начин.

• Отговори 115
  • Прегледи 17,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Колев 74
    Колев 74

Дай сега да чуем твоя начин на реакция. Но не почвай с Арменския поп а с това, което е написано. Очакваме твоите компетентни съвети!

• Емил Костов
    Емил Костов

Пуснете като за начало жалба до Виваком. Можете да се запознаете и с общите условия в страницата им

• Колев 74
    Колев 74

Емо! Не е ли по добре питащата да направи една жалба до КЗП с искане последните да направят проверка какво до сега е монтирано в жилището и  по подписания договор и Те да вземат становище по въпр

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Е да де, но в случая явно ще стане по трудния начин.

То лесен начин няма.

А БТК - щом са „голямата работа“ - да го докажат!

преди 9 минути, Joss Bomon написа:

Това е ясно, но има действащ договор и дължими такси с конкретния оператор.

Дължими такси по недействителен договор девойката НЕ МОЖЕ  ДА ИМА по простата причина че никой от техниците не е инсталирал в дома и устройство за различните видове услуги. Договорът влиза в сила след момента на регистрирането на устройствата от техническия персонал в централния офис на фирмата. По този въпрос явно много от Вас не знаят, че всичко се регистрира и ако дамата иска да ползва адвокат  по случая, нека му сподели тази информация.

"За мен, проблема е с въпросната "служителка", която се е "запънала" и не желае да съдейства за прекратяване на договора." Въпросната служителка не е упълномощена да прекратява договор, без знанието и присъствието на ръководителя на съответният колцентър. Ама Емо седи и чете, без да коментира. Набеди ме, че съм му се карал!

преди 12 минути, Joss Bomon написа:

Това е ясно, но има действащ договор и дължими такси с конкретния оператор.

За мен, проблема е с въпросната "служителка", която се е "запънала" и не желае да съдейства за прекратяване на договора.

Договора е с фирмата, не с „въпросната служителка“.

преди 5 минути, Kolev71 написа:

Дължими такси по недействителен договор девойката НЕ МОЖЕ  ДА ИМА по простата причина че никой от техниците не е инсталирал в дома и устройство за различните видове услуги. Договорът влиза в сила след момента на регистрирането на устройствата от техническия персонал в централния офис на фирмата. По този въпрос явно много от Вас не знаят, че всичко се регистрира и ако дамата иска да ползва адвокат  по случая, нека му сподели тази информация.

„Договорът влиза в сила“ от момента на подписването.
Плащанията се дължат от момента на ползване на услугата.

Договора си е действителен, но не действащ!

преди 8 минути, jhoro написа:

„Договорът влиза в сила“ от момента на подписването.
Плащанията се дължат от момента на ползване на услугата.

Договора си е действителен, но не действащ!

Жорка! Я погледни тук какво е написало и подписало девойчето! (първи пост)

"Подписала съм за конкретна услуга, при конкретни условия'

преди 2 минути, jhoro написа:

Не прочете ли, че цялата комуникация се извършва от въпросния офис, където авторката постоянно е препращана от техниците?! Явно тя /служителката/ е "божият наместник" на виваком и ТЯ е ФИРМАТА в случая.

преди 10 минути, Kolev71 написа:

Дължими такси по недействителен договор девойката НЕ МОЖЕ  ДА ИМА

Тя реално вече е с влязал в сила договор, защото е ползвала услугата на временния адрес, неизвестно за нас време.

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Не прочете ли, че цялата комуникация се извършва от въпросния офис, където авторката постоянно е препращана от техниците?! Явно тя /служителката/ е "божият наместник" на виваком и ТЯ е ФИРМАТА в случая.

Тя реално вече е с влязал в сила договор, защото е ползвала услугата на временния адрес, неизвестно за нас време.

Може и така да е макар че е загатнала, но нека питащата да уточнява тези въпроси. Така ще е по редно. И нали се сещаш, че тя е подписвала реално не един а два договора. Може би твоя коментар се изразява в първият и договор на новото и жилище.(временно)

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Ако не стане така, намери си адвокат, който съм убеден, че ще се справи с казуса.

Само дето таксите на адвоката може да надвишат сумата на сметките към виваком, до края на договора 😄

Те трите мобилни мошеници и на това разчитат.

преди 1 минута, baitexpo написа:

Само дето таксите на адвоката може да надвишат сумата на сметките към виваком, до края на договора 😄

Визирах консултация с адвокат, а не наемане за образуване на дело.

току-що, Kolev71 написа:

Жорка! Я погледни тук какво е написало и подписало девойчето! (първи пост)

"Подписала съм за конкретна услуга, при конкретни условия'

... и там някъде вътре пише - „При техническа възможност.“

„Недействителен договор“ ще има, ако е сключен с „ВиК-Бургас“ за доставка на интернет.

преди 5 минути, baitexpo написа:

Само дето - разноските за адвокат могат да се включат в иска!
И ако БТК загубят делото - ще платят и на адвоката.

преди 1 минута, jhoro написа:

... и там някъде вътре пише - „При техническа възможност.“

„Недействителен договор“ ще има, ако е сключен с „ВиК-Бургас“ за доставка на интернет.

Не съм адвокат, за да се произнеса. Това значи, че може, а е твърде вероятно - да не си прав. С две думи, за да ти е ясно. Ти знаеш ли че всеки приемник за телевизия първо, след монтажа се регистрира? Ако той не е регистриран след обаждане на техниците в офиса на фирмата, как тя(питащата ) ще го ползва за телевизия?  Може ли комплексен договор за телевизия и интернет да действа наполовина?  Т.е да си има интернет , а телевизия - НЕ. Нови правила ли измисляш?

преди 7 минути, jhoro написа:

и там някъде вътре пише - „При техническа възможност.“

Странно как само до преди месец е имало техническа възможност, а сега изведнъж се е изпарила...

току-що, цър-вул написа:

Странно как само до преди месец е имало техническа възможност, а сега изведнъж се е изпарила...

Имало е телефонен чифт, който в последствие е премахнат. Ползвала е ADSL. Написала го е в първият си пост.

преди 3 часа, ivkazakova написа:

Здравейте!

Използвах години услугата Vivacom ADSL на домашния си адрес.

На 20.5.2021 ми се наложи временно преместване на друг адрес. Предварително заявих  временното преместване на услугата до новия адрес.  Настоящата управителката в офиса, с която разговарях, ме посъветва да премина на новата услуга EON. При въпрос от моя страна, дали ще е възможно услугата да бъде инсталирана после и на моя постоянен адрес, тя ме увери, че това може да бъде направено. Информирах я, че в началото ще ползвам услугата на временния адрес, но после ще я върна на постоянния. Тя потвърди, че това няма да е проблем.

Когато се върнах на на постоянния си адрес след около месец и половина, се обадих на номера за обслужване на клиенти, за да заявя връщането на услугата на постоянния ми адрес. Служителят на телефона ме информира след проверка, че това няма да бъде възможно, защото точно на моя адрес няма това покритие. Посъветва ме да отида до офиса. Там същата служителка, с която подписах договора, ме информира, че няма проблем, просто трябва да се прехвърли кабел от съседната кооперация на 67 до нашето жилище на  69. Дори в договора, който подписахме фигурираше грешен адрес – вместо 69, стои  номер на улицата 67. При следващото идване на техниците, те заявиха, че инсталирането е невъзможно, защото няма как кабелите да висят във въздуха, между  67 и  69-ти номер. Самите те бяха изумени от предложението на госпожата в офиса и ме посъветваха да отида отново там. При това поредно посещение, въпросната служителка заяви, че ще ме върне на стария договор ADSL и хайде пак нов договор. Отново чакахме техниците. Този път те ни съобщиха, че инсталирането  не е възможно и че пак трябва да отида в офиса. Там вече бях информирана, че не може да бъде инсталиран нито един от двата варианта, тоест нито да се върнем на старата, нито да ползваме новата услуга, защото за нито едната няма кабели отвън, маханли били и старите. След няколко дни чакане ми беше съобщено, че единственият вариант е или сателитна чиния и интернет, или бавен и ограничен интернет по някаква друга система. Тези предложения не ме устройват и не съм подписвала договор за тях.  Нито в устната договорка, нито в самия договор се споменава за сателитна чиния. Иначе нямаше да го подпиша. Подписала съм за конкретна услуга, при конкретни условия.

Vivacom не може да изпълни условията по договора, а същевременно отказва да го прекрати по взаимно съгласие. Не са инсталирани устройства в дома ми – за телевизия и интернет, следователно услугата не може да се ползва и договорът не е в сила. Не може да се изисква плащане за услуга, която не е предоставена. Те ми предлагали алтернатива със сателитната чиния и мобилния интернет и трябвало да се съглася. 

Какво според вас мога да направя? 

първа съществена и груба грешка....

-никога....абсолютно никога не търсиш КОНСУЛТАНТКА.....

само и единствено КОНСУЛТАНТ....

нямам нищо против женичките....колкото и сексистко да звучи но самата ви природа е.....отнесена....разсеяна...рядко,много рядко се срещат съсредоточени жени.....

дето казваше моят преподавател по география преди 35 години:

-Телом е тука,духом-някъде пасе патките.....

та както е писал Емо-така правиш....

той си е вече КОНСУЛТАНТ

преди 1 минута, цър-вул написа:

Нищо странно няма. Става дума за различни адреси.

преди 4 минути, Kolev71 написа:

Не съм адвокат, за да се произнеса. Това значи, че може, а е твърде вероятно - да не си прав. С две думи, за да ти е ясно. Ти знаеш ли че всеки приемник за телевизия първо, след монтажа се регистрира? Ако той не е регистриран след обаждане на техниците в офиса на фирмата, как тя(питащата ) ще го ползва за телевизия?  Може ли комплексен договор за телевизия и интернет да действа наполовина?  Т.е да си има интернет , а телевизия - НЕ. Нови правила ли измисляш?

То и да си адвокат - все тая. Юристите (адвокати, прокурори, съдии) не ги разбират техническите неща.

Аз съм съдебен експерт и това ми е работата - да им казвам, кое може и кое не.

преди 17 минути, jhoro написа:

Само дето - разноските за адвокат могат да се включат в иска!
И ако БТК загубят делото - ще платят и на адвоката.

Може, ама първо трябва да намериш адвокат който да се наеме да води дело с материален интерес от 200-300лв. После трябва чинно да си му плащаш таксите, докато тече делото. А делото може да се проточи и 1-2 години 😉

преди 3 минути, Kolev71 написа:

Имало е телефонен чифт, който в последствие е премахнат. Ползвала е ADSL. Написала го е в първият си пост.

Тук трябва уточнение - какво и къде е премахнато?
Чифта - до жилището или целия кабел - до сградата?

преди 2 минути, Kolev71 написа:

Имало е телефонен чифт, който в последствие е премахнат.

Аз това го прочетох, но не мога да се съглася, че премахването на чифрта е непреодолимо препятствие...
Преди време заради мен пуснаха оптика в квартала, в който живея.
Тия си плачат за една хубава неустойка.
Освен това защо са премахнали чифта/кабела, при положение, че е заявено временно преместване.

преди 6 минути, jhoro написа:

То и да си адвокат - все тая. Юристите (адвокати, прокурори, съдии) не ги разбират техническите неща.

Аз съм съдебен експерт и това ми е работата - да им казвам, кое може и кое не.

Това е много добре от твоя страна. Такива трябва винаги да има между тези кухи кратуни. Сега ти остава да и дадеш и добро решение на въпроса, което и на мен ще ми е от полза, независимо, че с Виваком нямам никакви проблеми. Но не искам никой да ги има. Затова съм писал по тази тема, а не да се дърля с някой от Вас!

преди 5 минути, jhoro написа:

Ай, пък ти чети преди да скачаш на бърсалката - заявено е ВРЕМЕННО преместване. А това, че някой заплес е регистрирал грешен адрес на услугата е съвсем друга тема.
Не им е сефте на тия да вземат пари за нещо, което не могат да доставят!
Все едно в магазина да се наредиш, да поискаш кило сирене, да ти вземат парите и да те изпроводят без сирене.

преди 4 минути, jhoro написа:

Тук трябва уточнение - какво и къде е премахнато?
Чифта - до жилището или целия кабел - до сградата?

Не е написано точно, но е написано, че е премахнат. За нея е без значение дали до жилището само е премахнат или въобще целият от някоя шахта  е премахнат. Няма да си сменя девойката професията, за да има интернет и телевизия!

преди 3 минути, цър-вул написа:

Аз това го прочетох, но не мога да се съглася, че премахването на чифрта е непреодолимо препятствие...

Аз пък изобщо не мога да повярвам, че има физическо премахване на чифта! Просто е „деактивиран“!

Вкъщи от десетина години нямам нищо общо с БТК, но „чифта“ си стои! Само да поискам - утре ще го активират.

преди 2 минути, jhoro написа:

Аз пък изобщо не мога да повярвам, че има физическо премахване на чифта! Просто е „деактивиран“!

Или през тия 2 седмици са пуснали на друг або по същия кабел и сега нямат линия за нея. И се правят на луди

преди 1 минута, цър-вул написа:

Или през тия 2 седмици са пуснали на друг абоннат по същия кабел и сега нямат линия за нея.

А дано, ама ... надали! При този „глад за клиенти“!
При всичките им нови услуги - „стационарен“ телефон със сим-карта, оптичен нет и тв ...

Основния проблем - със 'сичкото БТК и въпросната служителка - идва оттам, че им „спускат“ план и дават бонуси за „привлечени нови клиенти/договори“! Не за свършена работа - обслужени съществуващи.
И това е при всички оператори!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.