Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Некоректност от Виваком

Featured Replies

преди 21 минути, ivkazakova написа:

Не съм намерила засега. А1 също нямат покритие при нас, но до 15 дни щели да прекарат, ако подпишем. Излишно е да казвам, че няма как да вярвам. Другите повечето гледам, че са дъщерни на Виваком. И остава Скат май, а там също не е ОК. Бих се радвала на всяко добро предложение, но разбира се не мога да Ви ангажирам да се занимавате. :)

RN...

брата е доволен....в Славейков

• Отговори 115
  • Прегледи 17,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Колев 74
    Колев 74

Дай сега да чуем твоя начин на реакция. Но не почвай с Арменския поп а с това, което е написано. Очакваме твоите компетентни съвети!

• Емил Костов
    Емил Костов

Пуснете като за начало жалба до Виваком. Можете да се запознаете и с общите условия в страницата им

• Колев 74
    Колев 74

Емо! Не е ли по добре питащата да направи една жалба до КЗП с искане последните да направят проверка какво до сега е монтирано в жилището и  по подписания договор и Те да вземат становище по въпр

Пп. Набързо погледнах офертите на ComNet - доста са прилични.
Аз плащам 20 лева само за интернет „до 60 Mbps”. С телевизия ще са 30.

RN...

Славейков е на другия край на града.
преди 3 минути, jhoro написа:

Вече всичко ми е ясно за теб. И там си имаш апартаментче.  Сезона дойде и ще прескоча да те навестя .

преди 2 минути, jhoro написа:

rn са навсякъде....

писах го в смисъл на качество и поддръжка....

аз в Лазур съм си доволен от вивакома...

от първите машинки....не бързам....филми бол....ся да спрат нета....нема ми стигнат 200 години да ги изгледам....без повторение....

ето днес ми звъннаха на работа....

-Добър ден.Да имате някакви проблеми с телевизията?...

интересуват се хората....

нооо всеки си е ,,частен случай"

преди 28 минути, jhoro написа:

А ти си организираай нещата, някой да ти „зарежда” сметката, а ти - да му даваш парите в брой. Ако си наблизо - може и аз да свърша това.

Аз също мноого рядко опирам до гише/банкомат, но е смешно/тъпо/долно да те наказват, че не ползваш електронни методи, а да не ти ги предлагат.
Да не говорим, че е нагло да те таксуват, че си даваш парите.

• Автор
преди 16 минути, _nib_ написа:

RN...

Благодаря!

Вече всичко ми е ясно за теб. И там си имаш апартаментче.  Сезона дойде и ще прескоча да те навестя .

„Имам” е силно казано.
Но си прав - имам „бази” в цяла България, и не само. Просто приятели, които живеят там.
Ако всички са като мен - хотелиерите ще умрат от глад.
Да не говорим, че е нагло да те таксуват, че си даваш парите.

Още по-нагло беше, когато банкомата пред клона на банката не работеше, а вътре ми поискаха пари за теглене „на гише”. 10 пъти повече, от таксата на банкомата. И то - лично управителя на клона.
Поздравих майките им и си намерих друг банкомат.
  • Автор

Благодаря на всички, които се включиха с мнение или съвет. Последно искам да отбележа, че не съм някаква патка, което някои намекнаха :), просто тези буквално измами са масова практика не само при Виваком. Аз вече съм се ориентирала, какво да правя. Намерила съм и адвокат, който се занимава с подобни казуси и ще го обсъдя и с него. Исках, освен другото, да дам гласност, за да внимават много хората. Има номера и с дигиталния подпис -уж подписваш нещо на хартия, а после се оказва друго. Много са нещата, от това, което съм изчела през последните дни. Дори тези, които се смятат за много компетенти, също могат да бъдат подведени. А не го пожелавам на никого. :)

Редактирано от ivkazakova (преглед на промените)

Ако наистина в договора са упоменати и двата адреса, както пишеш на първа страница на темата, направи това, което Костов предлага - пиши на виваком и ги подкани да изпълнят своята част от договора - да ти доставят услугата, за която сте се договорили. Ако пак се ослушват - адвоката.  Дано само няма звездички и текст с дребен шрифт. 

Иначе вива колко са ми късали нервите точно с една чиния... като се сетя, чак ми идва да те подстрекавам направо с адвокат да ги почваш 😆

... като се сетя, чак ми идва да те подстрекавам направо с адвокат да ги почваш [emoji38]

Ако всички, които ми тровят нервите „ги почна” …
282ab1004a22b2c4730f1bfb82a1cf05.jpg
накрая сам ще трябва да си „доставям нет” и други неща!
Да ви отворя - EON е услуга само ако имаш оптика от Виваком до вкъщи!
Ти да не си … Мара Отварачката?

Чак сега разбирам, тоя „кабел” - що са влачи подире ми. Когато ползвам EON мобилно приложение
преди 4 часа, JKirilov написа:

Tова е друго, ти си Жорето мобилния, не мой се мерим с тебе!

Поне си МЪЖ и ... си признаваш!

Appreciate You Stock Illustrations – 1,843 Appreciate You Stock  Illustrations, Vectors & Clipart - Dreamstime

преди 15 часа, jhoro написа:

Емо - заприказвахме се за друго, и забравих ...

Преди време - от една банка ми поискаха пари за „такса обслужване“ - на сметка, в която години на ред нямаше „грам (стотинка) движение“. Аз също попитах - „КАКВО ОБСЛУЖВАНЕ“???

Не го разбрах това, но както и да е. Каквото трябва като съвет съм го дал.

• 2 години по-късно...

Здравейте! 

Извинявам се, че така след 2 години размърдвам темата, но сметнах, че е подходяща за въпроса ми. 

А той е - има ли някакъв метод, с който да проверя къде се намират чифтовете на Виваком в моя квартал? 

Историята е следната: до онзи ден имаше чифт на къщата срещу нас. Обаче субектът, който купи къщата, реши да си прави фасада, на която кутията й пречела, и по най-безцеремонен начин отряза кабела и унищожи кутията на Виваком. Съответно тия от Виваком решиха да ми прекратят договора едностранно, поради невъзможност за отстраняване на повредата. 

От няколко дена се занимавам да пиша в чата на Виваком и да питам за достъп до кабелен интернет на адресите около нас. Стана ясно, че на къщата срещу нас може да се прекара кабелен интернет, но на нашата НЕ. На съседните на тази, на която можело, също не може. Един вид на цялата улица само на конкретния адрес можело, което вече тотално ме шокира.

Според вас има ли начин от отсрещната къща да се прекара кабел до нас? Подчертавам, че на всеки 10 метра от нашата страна на улицата има стълбове, а разстоянието от комшията до стълба е 10-на метра.

П.п: да не стане объркване, имаме излаз към две улици, затова едното отсреща е срещу входа, а другото срещу прозореца, където е стаята.

То може и да има, но след като оператора не желае да го направи, ние какво искаш да направим?

преди 16 минути, ratsa82 написа:

Здравейте! 

Извинявам се, че така след 2 години размърдвам темата, но сметнах, че е подходяща за въпроса ми. 

А той е - има ли някакъв метод, с който да проверя къде се намират чифтовете на Виваком в моя квартал? 

Историята е следната: до онзи ден имаше чифт на къщата срещу нас. Обаче субектът, който купи къщата, реши да си прави фасада, на която кутията й пречела, и по най-безцеремонен начин отряза кабела и унищожи кутията на Виваком. Съответно тия от Виваком решиха да ми прекратят договора едностранно, поради невъзможност за отстраняване на повредата. 

От няколко дена се занимавам да пиша в чата на Виваком и да питам за достъп до кабелен интернет на адресите около нас. Стана ясно, че на къщата срещу нас може да се прекара кабелен интернет, но на нашата НЕ. На съседните на тази, на която можело, също не може. Един вид на цялата улица само на конкретния адрес можело, което вече тотално ме шокира.

Според вас има ли начин от отсрещната къща да се прекара кабел до нас? Подчертавам, че на всеки 10 метра от нашата страна на улицата има стълбове, а разстоянието от комшията до стълба е 10-на метра.

П.п: да не стане объркване, имаме излаз към две улици, затова едното отсреща е срещу входа, а другото срещу прозореца, където е стаята.

Каква услуга си ползвал? - АДСЛ с медни чифтове ли? Ако е така няма смисъл да ти пускат кабели по дереците ( не винаги е и възможно), защото ще береш ядове. Виж възможност за мобилен интернет или друг оператор. 

преди 1 час, Емил Костов написа:

Каква услуга си ползвал? - АДСЛ с медни чифтове ли? Ако е така няма смисъл да ти пускат кабели по дереците ( не винаги е и възможно), защото ще береш ядове. Виж възможност за мобилен интернет или друг оператор. 

По принцип си прав, но ... повечето локални интернет-доставчици не са съгласни.

Пък и за къща - дали ще му пуснат кабел по друг начин?

преди 2 часа, Емил Костов написа:

Да, vdsl. 

То няма голям избор на доставчици в нашия град. Мобилен не желая, защото съм в радио-сянка. 

А защо ще бера ядове?

преди 3 часа, Raze написа:

То може и да има, но след като оператора не желае да го направи, ние какво искаш да направим?

Принципно въпросът ми беше дали има някакъв начин да разбера къде са кутиите на Виваком, тъй като от кол центъра им не дават такава информация.

И да преценя дали наистина е възможно или се опитват да ме заблудят. 

преди 3 часа, ratsa82 написа:

Мобилен не желая, защото съм в радио-сянка. 

Чак пък в радио-сянка... Какво е това нещо, според теб?

преди 7 часа, ratsa82 написа:

Принципно въпросът ми беше дали има някакъв начин да разбера къде са кутиите на Виваком, тъй като от кол центъра им не дават такава информация.

И да преценя дали наистина е възможно или се опитват да ме заблудят. 

И да разбереш - какво ще направиш?... Кутиите са собственост на Vivacom, не е твоя работа да се занимаваш с тях.

Когато се пренесох в новия си апартамент, бях абонат на Мтел (сега А1). Исках да си преместя договора - не можело, нямали техническа възможност да пуснат кабел. Е, на кръстовището 3 от 4-те кооперации имаха окабеляване, само нашата нямаше (понеже е нова). Предложих им да пуснат кабел до нас - нямали възможност. Веднага ги смених, с друг доставчик, който имаше кабел. След 2 години и Мтел си пуснаха, и всеки път, като плащам сметка за телефона, ме агитират да им ставам абонат. Учтиво им предлагам един среден пръст :D , и си карам с настоящия доставчик. 

Та така. 

преди 6 часа, Rudy M. написа:

И да разбереш - какво ще направиш?... Кутиите са собственост на Vivacom, не е твоя работа да се занимаваш с тях.

Когато се пренесох в новия си апартамент, бях абонат на Мтел (сега А1). Исках да си преместя договора - не можело, нямали техническа възможност да пуснат кабел. Е, на кръстовището 3 от 4-те кооперации имаха окабеляване, само нашата нямаше (понеже е нова). Предложих им да пуснат кабел до нас - нямали възможност. Веднага ги смених, с друг доставчик, който имаше кабел. След 2 години и Мтел си пуснаха, и всеки път, като плащам сметка за телефона, ме агитират да им ставам абонат. Учтиво им предлагам един среден пръст :D , и си карам с настоящия доставчик. 

Та така. 

Да, прав си. Те не искат да съм им клиент, а аз ще настоявам... Ще им тегля една майна май. Въпреки че наистина е елементарно да се опъне кабел от комшията.

Тук има и Булсатком, ама чувам лоши неща за тях - че непрекъснато има аварии и прекъсвания на интернета, които ако са за по няколко дена, не е добре.

преди 11 часа, bioid написа:

Чак пък в радио-сянка... Какво е това нещо, според теб?

В подземие съм, няма обхват.

преди 2 часа, ratsa82 написа:

Тук има и Булсатком, ама чувам лоши неща за тях - че непрекъснато има аварии и прекъсвания на интернета, които ако са за по няколко дена, не е добре.

Това са слухове. От доста време съм им клиент и няма проблеми.

преди 3 часа, jhoro написа:

Това са слухове. От доста време съм им клиент и няма проблеми.

То зависи сигурно и къде си. 

Ти на оптичен ли си?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.