Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Некоректност от Виваком

Featured Replies

преди 7 минути, jhoro написа:

Аз пък изобщо не мога да повярвам, че има физическо премахване на чифта! Просто е „деактивиран“!

Вкъщи от десетина години нямам нищо общо с БТК, но „чифта“ си стои! Само да поискам - утре ще го активират.

Ам какво чакаш бре? Активирай го. Тъкмо ще си имаш за телефона със шайба а GSM за какво ти е при това положение. А и скоростта на интернета там е убийствена, така че докато пишеш тук, ще мога да ти отговарям на въпросите със три напред, преди още да си ги задал!

• Отговори 115
  • Прегледи 17,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Колев 74
    Колев 74

Дай сега да чуем твоя начин на реакция. Но не почвай с Арменския поп а с това, което е написано. Очакваме твоите компетентни съвети!

• Емил Костов
    Емил Костов

Пуснете като за начало жалба до Виваком. Можете да се запознаете и с общите условия в страницата им

• Колев 74
    Колев 74

Емо! Не е ли по добре питащата да направи една жалба до КЗП с искане последните да направят проверка какво до сега е монтирано в жилището и  по подписания договор и Те да вземат становище по въпр

преди 3 минути, Kolev71 написа:

Ам какво чакаш бре? Активирай го.

Тцъ!
Чифта го пазя - ако някой ден реша да се беся!
Ако е активен - ще ме бие тока!

преди 1 минута, jhoro написа:

Тцъ!
Чифта го пазя - ако някой ден реша да се беся!
Ако е активен - ще ме бие тока!

Вързвай всяка жица за всеки крак, а аз от тук ще завъртя манивелата. После пиши какво е станало, без да намесваш адвокати!

Всъщност интернета на виваком по меден кабел не е чак толкова зле, особено при липса на алтернатива. Свалям с два мегабайта в секунда и качвам със сто килобайта/сек 😁

току-що, baitexpo написа:

Всъщност интернета на виваком по меден кабел не е чак толкова зле, особено при липса на алтернатива. Свалям с два мегабайта в секунда и качвам със сто килобайта/сек 😁

Убийствена скорост ... за 2005 година!

На мобилния нет - през дървения Теленор - down и up са над 30 Mbps. Ping - 8-12 ms.

преди 9 минути, baitexpo написа:

Можеш ли ми сметна щото съм слаб по аритметика за колко време бих качил концерт от 25 гигабайта на някой облак със твоя UPLOАD

На всички тук пожелавам лека и приятна вечер!

преди 9 минути, Kolev71 написа:

Вързвай всяка жица за всеки крак, а аз от тук ще завъртя манивелата. После пиши какво е станало, без да намесваш адвокати!

За после ... ще ти трябва медиум - не адвокат!

преди 4 минути, Kolev71 написа:

Можеш ли ми сметна щото съм слаб по аритметика за колко време бих качил концерт от 25 гигабайта на някой облак със твоя UPLOАD

На всички тук пожелавам лека и приятна вечер!

Ти пък - за колко! Ще ... кърмиш ли?

Забрави едно време как беше - пускаш „торента“ в понеделник да се „тегли“ и към четвъртък ... проверяваш докъде е стигнал.

преди 4 минути, Kolev71 написа:

Но пък през мобилната мрежа на виваком достигам 10/5 MB/s   😎

Ама там има лимит.

• Автор
преди 52 минути, jhoro написа:

... и там някъде вътре пише - „При техническа възможност.“

„Недействителен договор“ ще има, ако е сключен с „ВиК-Бургас“ за доставка на интернет.

Само дето - разноските за адвокат могат да се включат в иска!
И ако БТК загубят делото - ще платят и на адвоката.

Цитирам последния договор (втория, който подписахме) : В случаите, когато е констатирано, че няма техническа възможност за предоставяне на някоя от услугите, включени в офертаа КОМБИНИРАЙ И  СПЕСТИ, споразумението за оферта КОМБИНИРАЙ И СПЕСТИс се прекратява, без никоя от страните да дължи неустойки на другата страна.

преди 1 минута, baitexpo написа:

Но пък през мобилната мрежа на виваком достигам 10/5 MB/s   😎

Ама там има лимит.

Винаги има лимит! Просто - моят е 25000 MB на месец, а ползвам десетина макс!

току-що, ivkazakova написа:

Цитирам последния договор (втория, който подписахме) : В случаите, когато е констатирано, че няма техническа възможност за предоставяне на някоя от услугите, включени в оферта КОМБИНИРАЙ И  СПЕСТИ, споразумението за оферта КОМБИНИРАЙ И СПЕСТИ се прекратява, без никоя от страните да дължи неустойки на другата страна.

Това нещо, го залепяш на една лопата и ... обясняваш!

• Автор
преди 1 час, JKirilov написа:

ivkazakova, намерете си бързо нов доставчик (само да не е Нетуъркс!), връзката с виванамкоси явно е окончателно прекъсната.

Кажете си града за съвет.

Бургас.

преди 1 час, Kolev71 написа:

Може и така да е макар че е загатнала, но нека питащата да уточнява тези въпроси. Така ще е по редно. И нали се сещаш, че тя е подписвала реално не един а два договора. Може би твоя коментар се изразява в първият и договор на новото и жилище.(временно)

Да, два пъти подписвахме. Първият, който ползвахме месец и половина на временния адрес. Той беше за EON. Като се оказа, че не става тази услуга на постоянния ни адрес, подписахме нов договор за старата услуга и се оказа, че и тя не става на постоянния ни адрес.

преди 4 минути, ivkazakova написа:

Бургас.

По-рано ви дадох линк с възможните доставчици.

преди 7 минути, ivkazakova написа:

Да, два пъти подписвахме. Първият, който ползвахме месец и половина на временния адрес. Той беше за EON. Като се оказа, че не става тази услуга на постоянния ни адрес, подписахме нов договор за старата услуга и се оказа, че и тя не става на постоянния ни адрес.

Поредната простотия на един монополист!
Какви са тези „два договора“??? Все едно - става дума за отделни клиенти?
Има просто „смяна на локация“!

Нормалните доставчици искат само такса за преместване на оборудването (ако се налага).

преди 12 минути, ivkazakova написа:

Бургас.

Пробва ли да се свържеш с оператор по телефона и да им обясниш проблема, както и да ти предложат решение?

• Автор
преди 54 минути, цър-вул написа:

Аз това го прочетох, но не мога да се съглася, че премахването на чифрта е непреодолимо препятствие...
Преди време заради мен пуснаха оптика в квартала, в който живея.
Тия си плачат за една хубава неустойка.
Освен това защо са премахнали чифта/кабела, при положение, че е заявено временно преместване.

Вътрешен човек ми обясни, че има нови шефове, които искат на всички да се пробутва новата услуга. Затова са махнали кабели или каквото се маха (технически не съм напълно наясно), но и не слагат нищо за новата услуга, защото сме били само един потребител за нея в сградата. Но договори подписват иначе. Даже ме караха да убеждавам съседите и те да минат на нея, за да могат да я прекарат.

преди 2 минути, Raze написа:

Пробва ли да се свържеш с оператор по телефона и да им обясниш проблема, както и да ти предложат решение?

Попълнила съм на сайта контактната  форма и чакам да ми се обадят. Иначе ходя да се разправям основно в офиса или с тези от офиса говоря по телефона. Дали оператор би ми казал нещо по-различно?

Ами пробвай, обясни им за жалбите и така нататък, както и че те мотаят от офиса. Тези жалби къде ги подаде - онлайн или в офиса? Имаш ли входящ номер?

• Автор
преди 5 минути, Raze написа:

Ами пробвай, обясни им за жалбите и така нататък, както и че те мотаят от офиса. Тези жалби къде ги подаде - онлайн или в офиса? Имаш ли входящ номер?

В офиса. Да, поисках си входящ номер. Ще звъня и на операторите тогава. 

Най добре както си пуснала жалби на всякъде изчакай за отговор и реакция от тяхна страна. Ако няма никаква реакция настоявай да ти бъде прекратен договора и мини на друг оператор, ако това откажат просто спираш да им плащаш таксите. Аз преди години бях клиент на ком нет някви интернет доставчици но се махнах от тях щото много са зле и минах на вивакома нет и телевизия, но и от тях неостанах доволен и се прехвърлих на булсата. Само нет да ползвам от тях 1 2 месеца проблеми с нета няма и като се появи някаква авария ги чакам с по цяла седмица понякога и повече време да си оправят кочините. На няколко пъти в офисите им казах чее неприятно да чакам техниците маса време да дойдат да си оправят кашите и пак никаква промяна. И при условие че знам къде им е склада на булсата където се скатават техниците и по същата тази улица минавам всеки ден и ги гледам как висят и дремат като шарани. И един ден пак авария и пак никой неидва да си оправи проблема цели 2 седмици седях без нет, и най накрая като се ядосах слезнах пред блока видях къде им е умрялата кутия а тя се намира на кузерката в входа качих се на кузерката откачих им скапаната кутия. Отидох в офиса на булсата и им хвърлих в краката кутията и им казах да си търсят нови балами аз нямам намерение да стоя при вас и така приключих с тях главоболият. Вече 5 6 години подред не съм обвързан с нито един доставчик и така ми е по добре вместо да чакам няквиси да дойдат да си оправят бакиите когато на тях им е кеф

преди 1 час, jhoro написа:

Забрави едно време как беше - пускаш „торента“ в понеделник да се „тегли“ и към четвъртък ... проверяваш докъде е стигнал.

Мдаа 98ма или 99та един приятел цяла седмица тегли Денят на независимостта и държа телефона отворен, като излезе Делтафорс 2 600МБ за ония времена беше баси и тежката игра на фона на Half life който беше 60 или 80МБ.

преди 3 часа, Емил Костов написа:

То това хубаво, но се говори за такси и за плащане на услуга? На коя услуга?

Емо - заприказвахме се за друго, и забравих ...

Преди време - от една банка ми поискаха пари за „такса обслужване“ - на сметка, в която години на ред нямаше „грам (стотинка) движение“. Аз също попитах - „КАКВО ОБСЛУЖВАНЕ“???

преди 9 минути, jhoro написа:

Аз също попитах - „КАКВО ОБСЛУЖВАНЕ“???

"Поддържането" на сметката жива.
На мен от два месеца ми прибират пари като си внасям в сметката в брой. А банката има в града само 2 АТМ поддържащи внасяне на пари.

Първо да ви вкарам една опорка, да не скучаете - разглеждайте унищожаването на чифта като разклащане на националната сигурност. От време на време се сещам за ситуация, която не е за разправяне, но всички изведнъж се оказваме с едни безполезни лъскави кутийки с Горила стъкло! ;)

Та да се сезира ДАНС също.

Не си спомням добър доставчик за Бургас, но ако не се намери никой от там, мога да звънна на приятели.

• Автор
преди 8 минути, JKirilov написа:

Първо да ви вкарам една опорка, да не скучаете - разглеждайте унищожаването на чифта като разклащане на националната сигурност. От време на време се сещам за ситуация, която не е за разправяне, но всички изведнъж се оказваме с едни безполезни лъскави кутийки с Горила стъкло! ;)

Та да се сезира ДАНС също.

Не си спомням добър доставчик за Бургас, но ако не се намери никой от там, мога да звънна на приятели.

Не съм намерила засега. А1 също нямат покритие при нас, но до 15 дни щели да прекарат, ако подпишем. Излишно е да казвам, че няма как да вярвам. Другите повечето гледам, че са дъщерни на Виваком. И остава Скат май, а там също не е ОК. Бих се радвала на всяко добро предложение, но разбира се не мога да Ви ангажирам да се занимавате. :)

"Поддържането" на сметката жива.
На мен от два месеца ми прибират пари като си внасям в сметката в брой. А банката има в града само 2 АТМ поддържащи внасяне на пари.

С онази банка приключих отдавна. Казах им „да духат супата” и така стана. Сметката беше закрита служебно.
А ти си организираай нещата, някой да ти „зарежда” сметката, а ти - да му даваш парите в брой. Ако си наблизо - може и аз да свърша това.
Напоследък много рядко ползвам банкомат.

…разглеждайте унищожаването на чифта като разклащане на националната сигурност.

Не знам за „националната сигурност”, но унищожаването на чифта в сградата е посегателство върху собственост на ЕС. Вече, ако кабела до цялата сграда го няма …

Не съм намерила засега. А1 също нямат покритие при нас, но до 15 дни щели да прекарат, ако подпишем. Излишно е да казвам, че няма как да вярвам.

Ти хубаво каза град Бургас, но ако кажеш и район (адрес) …
  • Автор
преди 3 минути, jhoro написа:

С онази банка приключих отдавна. Казах им „да духат супата” и така стана. Сметката беше закрита служебно.
А ти си организираай нещата, някой да ти „зарежда” сметката, а ти - да му даваш парите в брой. Ако си наблизо - може и аз да свърша това.
Напоследък много рядко ползвам банкомат.

Не знам за „националната сигурност”, но унищожаването на чифта в сградата е посегателство върху собственост на ЕС. Вече, ако кабела до цялата сграда го няма …

Център

Център

А стига де - че там е пълно с такива!
А това, че някои са дъщерни на БТК не означава, че обслужването ще е същото.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.