Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Некоректност от Виваком

Featured Replies

Здравейте!

Използвах години услугата Vivacom ADSL на домашния си адрес.

На 20.5.2021 ми се наложи временно преместване на друг адрес. Предварително заявих  временното преместване на услугата до новия адрес.  Настоящата управителката в офиса, с която разговарях, ме посъветва да премина на новата услуга EON. При въпрос от моя страна, дали ще е възможно услугата да бъде инсталирана после и на моя постоянен адрес, тя ме увери, че това може да бъде направено. Информирах я, че в началото ще ползвам услугата на временния адрес, но после ще я върна на постоянния. Тя потвърди, че това няма да е проблем.

Когато се върнах на на постоянния си адрес след около месец и половина, се обадих на номера за обслужване на клиенти, за да заявя връщането на услугата на постоянния ми адрес. Служителят на телефона ме информира след проверка, че това няма да бъде възможно, защото точно на моя адрес няма това покритие. Посъветва ме да отида до офиса. Там същата служителка, с която подписах договора, ме информира, че няма проблем, просто трябва да се прехвърли кабел от съседната кооперация на 67 до нашето жилище на  69. Дори в договора, който подписахме фигурираше грешен адрес – вместо 69, стои  номер на улицата 67. При следващото идване на техниците, те заявиха, че инсталирането е невъзможно, защото няма как кабелите да висят във въздуха, между  67 и  69-ти номер. Самите те бяха изумени от предложението на госпожата в офиса и ме посъветваха да отида отново там. При това поредно посещение, въпросната служителка заяви, че ще ме върне на стария договор ADSL и хайде пак нов договор. Отново чакахме техниците. Този път те ни съобщиха, че инсталирането  не е възможно и че пак трябва да отида в офиса. Там вече бях информирана, че не може да бъде инсталиран нито един от двата варианта, тоест нито да се върнем на старата, нито да ползваме новата услуга, защото за нито едната няма кабели отвън, маханли били и старите. След няколко дни чакане ми беше съобщено, че единственият вариант е или сателитна чиния и интернет, или бавен и ограничен интернет по някаква друга система. Тези предложения не ме устройват и не съм подписвала договор за тях.  Нито в устната договорка, нито в самия договор се споменава за сателитна чиния. Иначе нямаше да го подпиша. Подписала съм за конкретна услуга, при конкретни условия.

Vivacom не може да изпълни условията по договора, а същевременно отказва да го прекрати по взаимно съгласие. Не са инсталирани устройства в дома ми – за телевизия и интернет, следователно услугата не може да се ползва и договорът не е в сила. Не може да се изисква плащане за услуга, която не е предоставена. Те ми предлагали алтернатива със сателитната чиния и мобилния интернет и трябвало да се съглася. 

Какво според вас мога да направя? 

• Отговори 115
  • Прегледи 17,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Колев 74
    Колев 74

Дай сега да чуем твоя начин на реакция. Но не почвай с Арменския поп а с това, което е написано. Очакваме твоите компетентни съвети!

• Емил Костов
    Емил Костов

Пуснете като за начало жалба до Виваком. Можете да се запознаете и с общите условия в страницата им

• Колев 74
    Колев 74

Емо! Не е ли по добре питащата да направи една жалба до КЗП с искане последните да направят проверка какво до сега е монтирано в жилището и  по подписания договор и Те да вземат становище по въпр

Пуснете като за начало жалба до Виваком. Можете да се запознаете и с общите условия в страницата им

преди 11 минути, Емил Костов написа:

Емо!

Не е ли по добре питащата да направи една жалба до КЗП с искане последните да направят проверка какво до сега е монтирано в жилището и  по подписания договор и Те да вземат становище по въпроса?  По описания от питащата въпрос, излиза, че служителката не знае  и не и дава точна информация за доставка на интернет на посочения от питащата , адрес.  Още по вече, пишат и и грешен номер на жилищен блок. Я не се хващайте постоянно за условията от страницата на Виваком, а вземете и научете служителите си по центровете да отговарят на всеки зададен въпрос адекватно и с разбиране. Служителката е седяла зад компютър, на който с две натискания на мишката може да предложи услуга на питащата за това, което ТЯ(питащата) желае. Заплатите ВИ във Виваком и другите два оператора се изкарват от  хилядите абонати на трите безкруполни оператора! Или всички работещи в тези оператори смятате, че никой от абонатите не си поглежда даже договора? Коментарът ми не е насочен лично към теб, а към всеки един от трите оператора.

току-що, Kolev71 написа:

Емо!

Не е ли по добре питащата да направи една жалба до КЗП с искане последните да направят проверка какво до сега е монтирано в жилището и  по подписания договор и Те да вземат становище по въпроса?  По описания от питащата въпрос, излиза, че служителката не знае  и не и дава точна информация за доставка на интернет на посочения от питащата , адрес.  Още по вече, пишат и и грешен номер на жилищен блок. Я не се хващайте постоянно за условията от страницата на Виваком, а вземете и научете служителите си по центровете да отговарят на всеки зададен въпрос адекватно и с разбиране. Служителката е седяла зад компютър, на който с две натискания на мишката може да предложи услуга на питащата за това, което ТЯ(питащата) желае. Заплатите ВИ във Виваком и другите два оператора се изкарват от  хилядите абонати на трите безкруполни оператора! Или всички работещи в тези оператори смятате, че никой от абонатите не си поглежда даже договора? Коментарът ми не е насочен лично към теб, а към всеки един от трите оператора.

Може едновременно и жалба към КЗП да пусне. Иначе точно условията постнати в страницата е хубаво да се знаят, защото абонатът ги подписва. Не мога да кажа нито какво е правила служителката, нито постващият темата, затова давам и това мнение.

преди 9 минути, Емил Костов написа:

Може едновременно и жалба към КЗП да пусне. Иначе точно условията постнати в страницата е хубаво да се знаят, защото абонатът ги подписва. Не мога да кажа нито какво е правила служителката, нито постващият темата, затова давам и това мнение.

Питащата ясно и точно е написала в първият си пост какво и как са се развили нещата. Чак пък да не и се вярва, аз не го приемам. Затова отиди най горе и прочети написаното, а не се оправдавай. Щом не знаеш, не е редно и да отговаряш!

Цитат:

"Самите те бяха изумени от предложението на госпожата в офиса и ме посъветваха да отида отново там. При това поредно посещение, въпросната служителка заяви, че ще ме върне на стария договор ADSL и хайде пак нов договор. Отново чакахме"

• Автор
преди 5 минути, Kolev71 написа:

Питащата ясно и точно е написала в първият си пост какво и как са се развили нещата. Чак пък да не и се вярва, аз не го приемам. Затова отиди най горе и прочети написаното, а не се оправдавай. Щом не знаеш, не е редно и да отговаряш!

Така е, всичко е, както съм го написала. Нямам причина да лъжа. Подала съм жалба до следните:

До Изпълнителния директор на

Българска телекомуникационна компания ЕАД Vivacom

До Юридически отдел на

и съм дала да се разбере, че тя ще отиде и при следните:

Копие до: Председателя на Комисия за регулиране на съобщенията

Копие до: Председателя на Комисия за защита на потребителите

Копие до: Омбудсмана на Република България

Копие до: Районна прокуратура - Бургас

Притесненето ми е, че ще трябва да чакам до един месец да ми отговорят Виваком, без да знам, дали ще уважат жалбата ми. И ако не я уважат, едва тогава институциите ще се заемат с моя въпрос. През това време съм без ТВ и интернет, а работя от вкъщи. Затова писах тук, за да чуя и други мнения или евентуално на някой друг препатил с моболните оператори. Просто съм в безизходица.

преди 1 минута, ivkazakova написа:

Така е, всичко е, както съм го написала. Нямам причина да лъжа. Подала съм жалба до следните:

До Изпълнителния директор на

До Юридически отдел на

и съм дала да се разбере, че тя ще отиде и при следните:

Копие до: Председателя на Комисия за регулиране на съобщенията

Копие до: Председателя на Комисия за защита на потребителите

Копие до: Омбудсмана на Република България

Копие до: Районна прокуратура - Бургас

Притесненето ми е, че ще трябва да чакам до един месец да ми отговорят Виваком, без да знам, дали ще уважат жалбата ми. И ако не я уважат, едва тогава институциите ще се заемат с моя въпрос. През това време съм без ТВ и интернет, а работя от вкъщи. Затова писах тук, за да чуя и други мнения или евентуално на някой друг препатил с моболните оператори. Просто съм в безизходица.

За мен сте постъпила много правилно защото условията които са написани на страниците на тези оператори ВАЖАТ и ЗА ДВЕТЕ СТРАНИ! А препатили с тези оператори и тук във форума има, колкото искате.

преди 16 минути, Kolev71 написа:

Цитат:

"Самите те бяха изумени от предложението на госпожата в офиса и ме посъветваха да отида отново там. При това поредно посещение, въпросната служителка заяви, че ще ме върне на стария договор ADSL и хайде пак нов договор. Отново чакахме"

Стефо, моля те първо да не ми се караш и второ никъде не съм казал че постващата лъже. Затова и дадох съвет да се пусне жалба и да прегледа общите условия, които ще са и от полза.

преди 18 минути, Емил Костов написа:

Стефо, моля те първо да не ми се караш и второ никъде не съм казал че постващата лъже. Затова и дадох съвет да се пусне жалба и да прегледа общите условия, които ще са и от полза.

Посочи една дума, с която виждаш, че ти се карам. Нима не се срамуваш да отговаря на такива въпроси, когато четеш тези редове?: 

"При следващото идване на техниците, те заявиха, че инсталирането е невъзможно, защото няма как кабелите да висят във въздуха, между  67 и  69-ти номер. Самите те бяха изумени от предложението на госпожата в офиса и ме посъветваха да отида отново там. При това поредно посещение, въпросната служителка заяви, че ще ме върне на стария договор ADSL и хайде пак нов договор. Отново чакахме техниците. Този път те ни съобщиха, че инсталирането  не е възможно и че пак трябва да отида в офиса. Там вече бях информирана, че не може да бъде инсталира..."

"

"Vivacom не може да изпълни условията по договора, а същевременно отказва да го прекрати по взаимно съгласие. Не са инсталирани устройства в дома ми – за телевизия и интернет, следователно услугата не може да се ползва и договорът не е в сила. Не може да се изисква плащане за услуга, която не е предоставена. Те ми предлагали алтернатива със сателитната чиния и мобилния интернет и трябвало да се съглася. 

Какво според вас мога да направя? "

Заради този ваш пасаж ви предложих да се обърнете направо към  КЗП

"Не са инсталирани устройства в дома ми – за телевизия и интернет, следователно услугата не може да се ползва и договорът не е в сила. Не може да се изисква плащане за услуга, която не е предоставена"

преди 5 минути, Kolev71 написа:

Посочи една дума, с която виждаш, че ти се карам. Нима не се срамуваш да отговаря на такива въпроси, когато четеш тези редове?: 

"При следващото идване на техниците, те заявиха, че инсталирането е невъзможно, защото няма как кабелите да висят във въздуха, между  67 и  69-ти номер. Самите те бяха изумени от предложението на госпожата в офиса и ме посъветваха да отида отново там. При това поредно посещение, въпросната служителка заяви, че ще ме върне на стария договор ADSL и хайде пак нов договор. Отново чакахме техниците. Този път те ни съобщиха, че инсталирането  не е възможно и че пак трябва да отида в офиса. Там вече бях информирана, че не може да бъде инсталира..."

От какво по-точно трябва да се срамувам? Ти защо си мислиш, че аз не съм имал подобни проблеми с други опрератори или с Виваком. Случват се и такива неща и си има процедури за тях. Не сме били свидетели нито ти, нито аз на цялата ситуация, кой какво е казал, направил, подписал и прочие. Отдел жалби на Виваком ще направят нужното, КЗП също. 

После очаквам постващият темата да сподели резултата.

преди 1 час, ivkazakova написа:

Vivacom не може да изпълни условията по договора, а същевременно отказва да го прекрати по взаимно съгласие. Не са инсталирани устройства в дома ми – за телевизия и интернет, следователно услугата не може да се ползва и договорът не е в сила. Не може да се изисква плащане за услуга, която не е предоставена. Те ми предлагали алтернатива със сателитната чиния и мобилния интернет и трябвало да се съглася. 

Какво според вас мога да направя? 

Искай среща с някой от началниците на въпросната служителка и настоявай за анулиране на договора. Ходенето по институции ще ти скъса нервите и ще се проточи във времето.

Ако не стане така, намери си адвокат, който съм убеден, че ще се справи с казуса.

Преди да задействате всички възможни институции - да бяхте прочели ...

преди 2 часа, ivkazakova написа:

Настоящата управителката ...
... ме посъветва ...
... 
тя ме увери ...
... потвърди ...
Служителят на телефона ме информира ...
Там същата служителка ... ме информира ...

Думи, думи и само думи - нищо „на хартия“!

Пп.  След 

преди 1 час, Емил Костов написа:

... жалба до Виваком.

и

преди 1 час, Kolev71 написа:

... една жалба до КЗП ...

и жалби до ...

преди 1 час, ivkazakova написа:

Изпълнителния директор на Българска телекомуникационна компания ЕАД Vivacom
Юридически отдел на Българска телекомуникационна компания ЕАД Vivacom
Председателя на Комисия за регулиране на съобщенията
Председателя на Комисия за защита на потребителите
Омбудсмана на Република България
Районна прокуратура - Бургас

може да пусне и „Жалба до Арменския поп“!

Каките, лелите и хлапаците дето работят по тия магазинчета грам не са запознати с нещата, хабер си нямат от изграждане и покритие на мрежи а и нямат основна информация за това което предлагат.
Най общо казано, тяхната работа е да те накарат да се подпишеш и да вземат парите като идеш да си платиш сметката.
Затова най добре преди да подписваш, ако имаш някакви съмнения относно техническата страна на нещата да се свържеш с техническия отдел на компанията за да ти кажат тези които отговарят за тия неща какво е положението.

Като цяло това е много некоректно от страна на операторите защото съм убеден че умишлено не дават тази информация на работещите във въпросните магазини.

Лично съм се сблъсквал с такива служители на които ми се е налагало да им обяснявам каква мрежа има изградена до нас, а оня стои и мига като плъх у брашно.

Както вече казаха и по-горе КЗП и жалба до Виваком.

преди 2 минути, jhoro написа:

Пп.  След 

и

и

Дай сега да чуем твоя начин на реакция. Но не почвай с Арменския поп а с това, което е написано. Очакваме твоите компетентни съвети!

преди 2 минути, jhoro написа:

Пп.  След 

и

и жалби до ...

Ко ся, да ги записва ли?
Принципно си прав че е малко "Леля Пена от 6я етаж каза, че оня от 2я етаж...", но редно е тия като не знаят да не се обаждат и да вкарватв заблуда хората.

• Автор
преди 3 минути, jhoro написа:

Пп.  След 

и

и жалби до ...

Да не забравяме, че има и договор. В него са упоменати конкретни адреси и конкретни услуги и начин на тяхното инсталиране.

преди 1 минута, Bubbles написа:

Каките, лелите и хлапаците дето работят по тия магазинчета ...

„Лелите и хлапаците“ си вършат това, което им е работа. Да ловят шарани!

Spoiler

Главна визитация в психиатрична клиника. Един луд седи в коридора пред леген с вода и пръчка за риба.
- Какво правиш ? -пита един от стажант-лекарите.
- Ловя шарани - отговаря лудият.
- Колко шарани хвана днес ?
-Дай 10 лева и ще ти кажа.
Стажантът му дава 10 лева.
- Ти си петият шаран за днес.

А това, че БТК (с търговска марка „Vivacom“) не са си свършили работата е друго!

Във Великобритания - British Telecommunications имат инфраструктура (положени кабели) до ВСЕКИ ВЪЗМОЖЕН АДРЕС! Без значение - има ли сграда там или не.

преди 7 минути, jhoro написа:

Пп.  След 

и

и жалби до ...

То това хубаво, но се говори за такси и за плащане на услуга? На коя услуга? Освен това не знам дали постващият темата е подписал или преподписал договор и въобще какво е положението в момента. Та затова първоначално посъветвах да се пусне само жалба до Виваком.

преди 10 минути, ivkazakova написа:

Да не забравяме, че има и договор. В него са упоменати конкретни адреси и конкретни услуги и начин на тяхното инсталиране.

Хубаво направи, че повтори пасаж от първият си пост, защото тук винаги ще се намерят хора да ти "помогнат" , четейки само последния пост. За какво става дума, за тях е без значение. Важното е, че са писали!

преди 3 минути, Bubbles написа:

Ко ся, да ги записва ли?
Принципно си прав че е малко "Леля Пена от 6я етаж каза, че оня от 2я етаж...", но редно е тия като не знаят да не се обаждат и да вкарватв заблуда хората.

Даже не е „Леля Пена от 6-я етаж“ (конкретика) а ... „на пазара една жена каза ...“

Защо вие да ги записвате - искайте си писмена оферта!

преди 3 минути, ivkazakova написа:

Има, ама е подписан „със широко затворени очи“ - на доверие!

преди 3 минути, jhoro написа:

„Лелите и хлапаците“ си вършат това, което им е работа. Да ловят шарани!

Затвори скритото съдържание

Главна визитация в психиатрична клиника. Един луд седи в коридора пред леген с вода и пръчка за риба.
- Какво правиш ? -пита един от стажант-лекарите.
- Ловя шарани - отговаря лудият.
- Колко шарани хвана днес ?
-Дай 10 лева и ще ти кажа.
Стажантът му дава 10 лева.
- Ти си петият шаран за днес.

А това, че БТК (с търговска марка „Vivacom“) не са си свършили работата е друго!

Във Великобритания - British Telecommunications имат инфраструктура (положени кабели) до ВСЕКИ ВЪЗМОЖЕН АДРЕС! Без значение - има ли сграда там или не.

Никой не те пита за Великобритания, докато тук се говори за България и по точно - за Бургас!

"Има, ама е подписан „със широко затворени очи“ - на доверие!"

Оказва се, че единствено Ти си присъствал при подписването на договора и дамата  го е подписала "със широко затворени очи“. Напиши нещо, което би и помогнала а не разлепяй пичи масали бре Жоро!

преди 1 минута, JKirilov написа:

ivkazakova, намерете си бързо нов доставчик (само да не е Нетуъркс!), връзката с виванамкоси явно е окончателно прекъсната.

Кажете си града за съвет.

Това е ясно, но има действащ договор и дължими такси с конкретния оператор.

За мен, проблема е с въпросната "служителка", която се е "запънала" и не желае да съдейства за прекратяване на договора.

преди 1 минута, JKirilov написа:

Кажете си града за съвет.

Ми то си пише - Бургас!

интернет доставчици бургас

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Това е ясно, но има действащ договор и дължими такси с конкретния оператор.

Договорите не са вечни. Както се сключват - така се прекратяват.

току-що, JKirilov написа:

И кво? Да стои без интернет? Заради 14 лв?

Дават и една дата-СИМ карта и мобилен рутер (бисквитка, курабийка, донгъл ...) и работата спи!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.