Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 1 час, цър-вул написа:

Адаш, забравил съм как беше преди-мога ли да изтрия всичко извън исо-то и на компа имам диск М2 С: и друг ,закачен на сата, на който смятам да курдисам инсайдерския уиндоус, как да направя всичко ново да е само на сата диска, понеже М2 няма как да се откачи при инсталацията?

Екранна снимка 2024-02-24 172224.png

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

След като се е компилирало коректно - всичко без iso можеш да изтриеш в тази папка или премести iso на друго място и изтрий цялата папка - към 7GB сиг. е

къде колко свободно място има? 25-30GB можеш ли да заделиш? И с независимо стартиране на ОС или от едно boot меню искаш да зареждаш и избираш съответната ОС?

• Автор

Microsoft работи върху нова корпоративно фокусирана версия на Windows 11 – и може да предложи още повече AI и IoT функции

Новини
публикувани09 февруари 2024 г

Windows 11 LTSC идва скоро

Версията на Windows 11 за Long-Term Servicing Channel (LTSC) на Microsoft е официално в ход и се очаква да бъде пусната в даден момент през втората половина на тази година, според съобщение от април 2023 г.

Изтекъл Windows 11 2024 LTSC ISO, създаден през август 2023 г., хвърли светлина върху плановете на компанията за бъдещето и нова инициатива – „IoT Enterprise Subscription“, съобразена с бизнес потребителите.

Базирана на Windows 11 23H2, изтеклата версия потвърждава, че изданието на LTSC е в ход, което показва, че компанията няма планове да се откаже от първоначалния си план да пусне продукта на пазара по-късно тази година.

Windows 11 LTSC е в процес на разработка

Плановете на компанията да направи достъпни Windows 11 Enterprise LTSC и Windows 11 IoT Enterprise LTSC вероятно ще се съсредоточат около Hudson Valley, кодовото име, дадено на предстоящата 24H2 версия на популярната операционна система . Забелязаният ISO, изграден върху 23H2, вероятно представлява само ранна работа по LTSC.

Ранните наблюдения също разкриха, че абонаментът за IoT Enterprise може да бъде настроен да кацне с новите актуализации, въпреки че не е ясно как това може да се различава от модела без абонамент.

Продуктите на LTSC са предназначени да предоставят операционни системи на корпоративни клиенти, които се нуждаят от стабилна версия на операционна система, която не се променя с времето. Windows 10 има няколко опции за LTSC, включително версия от 2021 г., базирана на 21H2. Microsoft обещава да поддържа операционни системи LTSC в продължение на десет години.

Плановете на Редмънд да прекрати поддръжката за версии на Windows 10 през октомври 2025 г. няма да повлияят на поддръжката за версията LTSC, но е по-вероятно потребителите да обмислят надграждане до Windows 11 LTSC.

Усвояването на най-новата версия на Windows беше бавно, но сега представлява почти три на всеки 10 (28%) от всички инсталации на Windows. Популярността на Windows 10 също намалява едновременно, но все още представлява две трети (66%) от всички инсталации.

преди 13 часа, цър-вул написа:

от едно boot меню искаш да зареждаш и избираш съответната ОС

Така е най-добре, знам как да насоча инсталатора къде да е ОС, става въпрос за малките дялове, да са всичките на ССДто, да не ми лепне някой на М2 диска, да се чудя после как да го махам.

• Автор
преди 50 минути, N47X написа:

да са всичките на ССДто, да не ми лепне някой на М2 диска, да се чудя после как да го махам.

Не веднъж съм споменавал, че по време на инсталация е добре другите дискове да са разкачени от дъното.

Освен ако не се ползва WinNTsetup. Там си указваш кой къде и всичко минава без никакви своеволия.

преди 1 час, N47X написа:

да не ми лепне някой на М2 диска

И защо не искаш да ползваш бързия m2?

преди 3 часа, цър-вул написа:

Освен ако не се ползва WinNTsetup. Там си указваш кой къде и всичко минава без никакви своеволия.

И защо не искаш да ползваш бързия m2?

Защото инсайдерските ОС са временно нещо, добре е да не остават последствия от тях.

Ами, няма да има последствия - просто изтриваш дяла с инсайдърския Виндолз и премахваш точката му от BCD

преди 13 минути, N47X написа:

инсайдерските ОС са временно нещо

Аз от 8-10 години временно съм с инсайдърски Виндолз

преди 17 минути, цър-вул написа:

няма да има последствия

Още на влизане те кара да разрешиш всички вратички за бърникане в компютъра от Майкрософт, които иначе , при инсталацията съм забранил. А и не съм сигурен дали изобщо ми трябва. За всичко е виновен уиндоус 11 , дето работи безпроблемно и чак става скучен. Ако не е някоя кумулативна актуализация, работата ще заспи съвсем.

преди 9 минути, N47X написа:

Още на влизане те кара да разрешиш всички вратички за бърникане в компютъра от Майкрософт

Които по всяко време можеш да изключиш

преди 2 часа, цър-вул написа:

Ами, няма да има последствия - просто изтриваш дяла с инсайдърския Виндолз и премахваш точката му от BCD

Аз от 8-10 години временно съм с инсайдърски Виндолз

И аз съм временнто вече 9-та година с инсайдерски Windows. Ама защото прекъснах известно време и сложих "стабилна" версия сега ме водят инсайдер от 2017 година. Само че поне при мен стабилната се оказа по-нестабилна от инсайдерската.

Иначе и М$ дават значки като тука във форума :)

GNP15PC.png

За какво ли го направих, и е за втори път. Да има с какво да се занимавам. До тук всичко е ОК, само не намирам никъде Wordpad, дали не трябва да я инсталирам? И копието е ..63.1, а долу в дясно е друго. 

Екранна снимка 2024-02-26 135147.png

Екранна снимка 2024-02-26 135622.png

преди 7 минути, N47X написа:

И копието е ..63.1, а долу в дясно е друго. 

Същото е.

До тук всичко е ОК, само не намирам никъде Wordpad,

Не помня точно кога беше но от М$ казаха че няма да включват вече Wordpad. 

И още нещо-като кликна на езиците долу в дясно, прозорецът се отваря някъде по средата на екрана. Обърнах всички настройки и не намерих как да го променя.

преди 5 минути, В. Велев написа:

че няма да включват вече Wordpad. 

Тогава с какво ще пишем? Нотепад не върши работа...

333.png

И още нещо-като кликна на езиците долу в дясно, прозорецът се отваря някъде по средата на екрана. Обърнах всички настройки и не намерих как да го променя.

Вярно. И при мен е така. Ще го оправят. Не съм го забелязал, защото не го ползвам. Ползвам шорткъта за промяна.

преди 10 минути, N47X написа:

Колко е субективно всичко. Никога не съм ползвал и не ми се е налагало да ползвам Wordpad. Затова сега не ми липсва. Качил съм си LibreOffice за всеки случай, но и него не съм ползвал.

Така че ако ползваш тия програми виж трябва да ги има в сторето.

Сега включих нормалния уиндоус 11 и освен защитата, тръгна да сваля инсайдерското копие 63.1 и като нищо ще го инсталира и ще ми развали нормалния 11. Как да го спра?

преди 34 минути, N47X написа:

Поясни какво точно не върши!

преди 12 минути, N47X написа:

Сега включих нормалния уиндоус 11 и освен защитата, тръгна да сваля инсайдерското копие 63.1 и като нищо ще го инсталира и ще ми развали нормалния 11. Как да го спра?

Под нормалната 11-ка спри ъпдейтите или излез от инсайдърския профил или ги спри за една седмица.

преди 4 минути, N47X написа:

Ако не си включил опцията да си инсайдер не би трябвало да ти качва инсайдерско копие.

преди 8 минути, N47X написа:

Адаш, погледни горното-спешно ми трябва помощ!

Погледни ти! ;) 

преди 24 минути, В. Велев написа:

Ползвам шорткъта за промяна.

+1 - много по-удобно е - не ходиш в трея при всяка смяна на език. Смяна с 1 пръст - [Ctrl]+[Shift]

Винаги можеш да си качиш ако не LibreOffice или алтернативен пакет, то Microsoft 365 (Office) от App Store-a им. Само иска да се логнеш, но аз ползвам още акаунта си от Скайп навремето и няма ядове. И още Web версията е безплатна.

https://apps.microsoft.com/detail/9wzdncrd29v9?hl=en-us&gl=US

Днес пък липсва в Edge преводачът. На този компютър с 11про до вчера се го имаше и работеше екстра, сега го няма. Прегледах му настройките, всичко е ок. Каква ли е причината?

Екранна снимка 2024-02-29 123528.png

Екранна снимка 2024-02-29 123821.png

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.