Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 8 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Само че пропускаш един много ТЪНЪК момент. Не става въпрос само да покажеш скритите папки, а да махнеш отметката да не се скриват СИСТЕМНИТЕ ФАЙЛОВЕ. Защото папката има атрибут и на системна.

Та пак си провери настройките. Папката трябва да я мина без значение дали е празна или не (сиреч, дали е настроена системата за запазва dmp файлове или не).

Така добре ли е:

папки.jpg

преди 3 минути, цър-вул написа:

Не е ли на автоматично управление?

Не съм сигурен. Ето така изглежда

памет.jpg

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 745k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това щ

Публикувани изображения

преди 34 минути, цър-вул написа:

Initial size (MB):1912
Maximum size (MB):1912

Това ли да му задам? Не е ли твърде малко? 

А иначе този компютър се оказа, че е вече на три години точно и явно си плаче за смяна като се има предид как го експлоатирам и че рядко дори го изключвам. В този период съм сменил сигурно 4-5 клавиатури и една дузина мишки и слушалки. Ще трябва да поработя извънредно за да изкарам пари за стабилен компютър и нов монитор, че на моя вече зеленото му изглежда като сиво. Сиромах човек жив дявол, но с това си вадя хляба и ще трябва да се бръкна по-надълбоко. :wink12:

преди 8 минути, цър-вул написа:

Ко? Нье! Някой се е упражнявал върху пълната модификация на Windows , най-вероятно 11

Ама лично на мен упражнението ми харесва :) . Бих искал една 11-ка, изглеждаща така. 

на 19.01.2024 г. в 13:40, B-boy/StyLe/ написа:

Някакви файлове в C:\Windows\Minidump?

Някакви грешки в Event Viewer-a? Може би един лог от FRST и Minitoolbox?

Грешката е Windows Stopcode: Memory_Management и напоследък зачести. Днес ми излезе два пъти в рамките на деня.  

На какво попаднах - от август '23 е инфото, но може да работи още:

Цитат

Как лесно да инсталирате Windows 11 без целия MS bloatware

В момента има странен бъг в процедурата за настройка на Windows 11. Когато избирате език, клавиатура/методи на въвеждане и време/валута, можете да изберете „English (World)“ или „English (Europe)“ като регион. Ако изберете една от тези две опции, тогава операционната система на Microsoft ще бъде инсталирана без bloatware!

EngWorld11.JPG

Причината за това е, че инсталаторът на Windows 11 и интернет базираният OOBE на Microsoft очевидно не могат да се справят с езиковия код за световния английски (en-001) или европейския английски (en-150).

Така че просто изберете „English (World)“ или „English (Europe)“ и по-късно, когато инсталацията приключи, променете региона на вашия правилен регион.

Този бъг вероятно ще бъде коригиран след около 6 месеца, но междувременно е полезен трик!

Източник

преди 21 часа, цър-вул написа:

На какво попаднах - от август '23 е инфото, но може да работи още:

Източник

Аз още си чакам до ден днешен от времето на Windows 10 да оправят езика на настройките за защита, но уви, така остава перманентна, докато съществува Майкрософт. Трудно им е. Отказали са се. А именно:

Под български интерфейс, ако включиш по подразбиране английска клавиатура, то интерфейса на настройката за защита е на английски. Затова дефолтната настройка на клавиатурата ви винаги трябва да е българска, за да виждате българското меню за настройки, а не английско. (Сиреч, най-горе трябва да е Български. Преместите ли най-горе английска подредба, настройките са ви английски)

Това само Майкрософт го могат. Техен патент е да не знаят какво правят. Текучеството на кадри ги оставя безстопанствени.

• Автор
преди 1 час, Клонинга написа:

Затова дефолтната настройка на клавиатурата ви винаги трябва да е българска, за да виждате българското меню за настройки, а не английско.

Не е бъг. Ако правилно съм те разбрал какво искаш, след като си направиш всичко да ти е на български, отиваш на ->

Настройки -> Час и език -> Въвеждане -> Разширени настройки на клавиатурата -> от падащото меню маркираш да е на Английски и рестартираш.

преди 13 часа, Joss Bomon написа:

Не е бъг. Ако правилно съм те разбрал какво искаш, след като си направиш всичко да ти е на български, отиваш на ->

Настройки -> Час и език -> Въвеждане -> Разширени настройки на клавиатурата -> от падащото меню маркираш да е на Английски и рестартираш.

ВЕЛИК! Благодаря ти!!! :yanim::wors::cheers:   :handshake:

Трябваше да мине в тема за решаване на проблеми...!

на 25.01.2024 г. в 10:52, Joss Bomon написа:

Оказа се ГРЕШКА! Тази настройка, която казваш да се направи, няма никакво отношение към проблемът. След рестарт менюто е на английски език. Тоест, ако сложиш най-горе английска клавиатурна подредба, ЗАЩИТА е на английски език. Целта да е най-горе, с идея при старт на компютъра, той да пише по подразбиране на латиница, а не на кирилица. Проблемът си остава докато има Windows OS.

Оффффф, моя заблуда, след рестарт си пише на латиница! Калин не ми дава възможност да изтрия коментара. :) 

преди 22 часа, цър-вул написа:

Обнови се Windows 11 Debloater - V2.0.2/26.01.24

Сваляне

Изчетох всичко за този инструмент, много е интересно! Дали не можеш да кажеш, ако имаш опит, кое може да се направи, без опасност да се развали нещо на уиндоус 11? А каква полза ще има?

И след кумулативна актуализация дали няма да се възстанови всичко махнато?

Екранна снимка 2024-01-27 140303.png

Windows 11 Insider Preview Build 26040
Обновен инсталатор:
winsetup-before-after-1024x493.png

Нативна поддръжка на USB 80Gbps
Незабавен достъп до нови снимки и екранни снимки от вашето мобилно устройство
Добавена функция Voice Clarity, която подобрява вашето аудио изживяване в Windows с най-съвременната AI технология.
Windows LAPS: Нова функция за автоматично управление на акаунти
Добавена поддръжка на gzip/bzip2 в SendTo
И още...

CoMachina - конкурентът на CoPilot

s-EMHTi-ROSJKfq9-UEXj-ADUemi-NGu-Ma-G3x.

Copilot лъже! Поисках му най-близкия Lidl и ме прати на несъществуващ адрес(и ново място на иконата на пилота):

Spoiler

image.thumb.png.48bac09744f4e17b8f2887e037f7caec.png

How to Voice Control your Windows 11 PC (allthings.how)

преди 10 минути, цър-вул написа:

Copilot лъже! Поисках му най-близкия Lidl и ме прати на несъществуващ адрес(и ново място на иконата на пилота):

Голям мошеник хаха. :giggle1:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.