Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 3 часа, В. Велев написа:

Колко % му е здравето на SSD-то?

98%.

SSD.jpg

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 744,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това щ

Публикувани изображения

Имам два компютъра с уиндоус 11 про-KTN  и DELL. Всеки ден се актуализират, все по различен начин. На първия има ,освен на антивирусната, и актуализация на платформата. Това нормално ли е, тая платформа как не се актуализира до сега. На картинката е KTN  ,DELL е само антивирусната. Трябва ли да правя нещо? 

22.png

преди 35 минути, цър-вул написа:

Malwarebytes ще трябва да пишат ново издание на wfc - след този ъпдейт wfs service тръгва и спира...

А уж от М$ казаха, че нищо не правел тоя ъпдейт, а само си пробвали "тръбопроводите" :)

Много закъсня при теб. Или ти сега реши да го сложиш?

Сега го пуснах.  Да не бях го пускал

Faulting application name: wfcs.exe, version: 6.9.9.1, time stamp: 0xa394dfcb
Faulting module name: ntdll.dll, version: 10.0.26016.1000, time stamp: 0xd6661403
Exception code: 0xc0000409
Fault offset: 0x0000000000106580
Faulting process id: 0x3AE0
Faulting application start time: 0x1DA33879B8598BF
Faulting application path: C:\Program Files\Malwarebytes\Windows Firewall Control\wfcs.exe
Faulting module path: C:\WINDOWS\SYSTEM32\ntdll.dll
Report Id: 049deb65-b384-43b5-8bef-b378e8e5661c
Faulting package full name: 
Faulting package-relative application ID: 

Не знам дали е било коментирано това

https://www.kaldata.com/it-новини/системната-поддръжка-на-rar-и-7-zip-вече-е-дос-449148.html

https://m.dir.bg/it/tehnologii/poddrazhkata-na-rar-i-7-zip-veche-e-dostapna-za-vsichki-potrebiteli-na-windows-11

Вече няма нужда от инсталиране на допълнителни програми като 7 ZIP.

Сега на потребителите на Windows 11 няма да се налага да инсталират програми на трети страни като WinRAR или 7-Zip, за да отварят файлове с разширения .rar, .7z, .tar, .tar.gz, .tar.bz2, .tar.zst, .tar.xz, .tgz, .tbz2, .tzst и .txz.

• Автор
преди 12 минути, АСПЕКТ написа:

Вече няма нужда от инсталиране на допълнителни програми като 7 ZIP.

Не е точно като да няма нужда, защото нямаш никакви възможности за настройки на архивите и заключване с парола.

Здравейте!

Имам 2 досадни проблема с настройване в Windows 11, а именно, че:

1. След зареждане на Windows, долу в лентата се показва български език на клавиатура, а аз искам по подразбиране да е на английски.

2. Ползвам 7zip, от настройки на програмата за моя акаунт съм му избрал асоциация с всички поддържани файлове и въпреки това основните не са се асоциирали и трябва ръчно да избирам "отвори с..." и да маркирам отметка "винаги".

Благодаря предварително! 

преди 7 минути, iBonev написа:

1. След зареждане на Windows, долу в лентата се показва български език на клавиатура, а аз искам по подразбиране да е на английски.

image.png.e6f755bb33d997b7c77dece1c704ac11.png

преди 9 минути, iBonev написа:

7zip

image.png.ff06a67bb5a254b35b6c5cfa3f2cb9f2.png

@цър-вул, стартирах 7zip като Администратор и добавих за всичко потребители асоциациите, както е се вижда, но въпреки това има формати като zip, rar и други, които не отчитат промяната.

7zip file assosiation.png

току-що, цър-вул написа:

Езика премести ли нагоре?

Езика се оправи след преместване, но не от менюто в дясно, а от ляво с провлачване.

на 29.12.2023 г. в 14:19, цър-вул написа:

Този линк се оказа изключително плодотворен и води до много интересни публикации-запомнил съм го в предпочитаните.

преди 7 часа, цър-вул написа:

image.png.ff06a67bb5a254b35b6c5cfa3f2cb9f2.png

От Настройки->Приложения->Приложения по подразбиране и след това, в полето за търсене написах .zip, .rar, .7z, и избрах 7zip като отваряне/програма по подразбиране, защото както написах и по-рано, независимо, че му зададох всички формати, тези 3 по-горе не ги асоциираше.

Според това опцията за забикаляне на ТРМ проверката setup /product server вече е пачната, \sources\setupprep /product server работи.

преди 21 часа, В. Велев написа:

ISO - компилирано, ъпдейт - инсталиран

От два дни при първо включване ми излиза това предупреждение, май е от биоса. Дали батерията е издала? Купих нова със същия размер и я поставих, въведох параметрите на времето и зареди добре. Свалената батерия дава 1.7 волта, дали е било заради това? Компютърът е DELL, за който писах доста. И как и къде да въведа информация за конфигурацията?

221.jpg

преди 11 минути, цър-вул написа:

Ами, написано е -BIOS Setup

Load Optimised defaults

Това отворих и аз веднага, там въведох дата и час, после видях, че в бот настройките си фигурира уиндоуса с неговия бот мениджър и го оставих така. Сега, като го включих отново, се зареди без да иска нищо.

• Автор
преди 1 час, N47X написа:

Свалената батерия дава 1.7 волта, дали е било заради това?

Абсолютно стандартно съобщение при слаба батерия. Новата е 3 волта и когато падне под 2,5 и надолу започва да се занулява биоса и да слага фабричните дата, час.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.