Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

На мен не ми се отваря, щот AI знае, че не ми трябва...😎

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 2 минути, цър-вул написа:

На мен не ми се отваря, щот AI знае, че не ми трябва...😎

Да, на картинки и на мен не се показва :)

преди 5 минути, N47X написа:

Работата с преводача далеч не е завършила. Появилите се грешки 131 продължават, което значи, че въпреки преодоляването , нещо още не е наред. 

Екранна снимка 2024-03-01 141430.png

Не се задълбавай толкова. Ако знаеш при мен какво е... Чудя се как въобще работи Windows при толкова грешки и предупреждения :)

J0FAsFe.png

преди 18 часа, В. Велев написа:

Не се задълбавай толкова

Когато месеци наред има по една грешчица на ден( и то от провайдера) и изведнъж започнат да се изсипват десетки на час, няма как (поне за мен) да не се задълбочиш. Сега ще опитам старото средство срещу грешка 131 и ще пиша за резултата.

След като го направих, вече един час няма нито една грешка. Не мога да разбера, пише Devise Setup Manager , в компютрите не е включвано нищо ново, много неясна е причината за възникване на грешките 131, според мен Майкрософт сменят координатите на някакъв сървър и компютрите безуспешно търсят стария и регистрират грешка. Това се случва вече два пъти, преди 3-4 месеца и сега.

Екранна снимка 2024-03-02 082617.png

преди 7 часа, N47X написа:

Когато месеци наред има по една грешчица на ден( и то от провайдера) и изведнъж започнат да се изсипват десетки на час, няма как (поне за мен) да не се задълбочиш. Сега ще опитам старото средство срещу грешка 131 и ще пиша за резултата.

След като го направих, вече един час няма нито една грешка. Не мога да разбера, пише Devise Setup Manager , в компютрите не е включвано нищо ново, много неясна е причината за възникване на грешките 131, според мен Майкрософт сменят координатите на някакъв сървър и компютрите безуспешно търсят стария и регистрират грешка. Това се случва вече два пъти, преди 3-4 месеца и сега.

Екранна снимка 2024-03-02 082617.png

Кажи как да оправя тогава тая грешка 131, че и днес е пълно. А има и такава с ядрото ID 3. Май при мен са доста зле нещата:

AbHacq9.png

преди 20 часа, В. Велев написа:

Кажи как да оправя тогава тая грешка 131, че и днес е пълно

Отваряш Система-Допълнителни системни настройки-Хардуер-Настройки за инсталиране на устройство-там поставяш на не-долния ред. Гарантирано спиране на грешка 131, макар, че механизмът за това не е ясен-никакво устройство не е слагано, а и става дума за много компютри с уиндоус 10 и 11, все с тая грешка. Мисля, че уиндоусът периодично (през минута) търси да се свърже с някакъв сървър, а той е с променени координати, и регистрира тази грешка. Същият проблем се беше появил преди няколко месеца , тогава беше решен по същия начин, преди месец видях, че грешката е изчезнала, върнах си настройката по подразбиране и компютрите не грешаха, до онзи ден, когато всичко започна отново.

44.png

преди 20 часа, В. Велев написа:

Кажи как да оправя тогава тая грешка 131

Или просто изпълни в cmd as admin:

reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\DriverSearching" /f /v "DriverUpdateWizardWuSearchEnabled " /t REG_DWORD /d 0

току-що, цър-вул написа:

Или просто изпълни в cmd as admin:

reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\DriverSearching" /f /v "DriverUpdateWizardWuSearchEnabled " /t REG_DWORD /d 0

Ще почакам за резултата, да си спестя преинсталиране.

преди 29 минути, цър-вул написа:

Ти сии го направил, командата е за @В. Велев

Получи се. След рестарт я няма тая грешка. Интересно, че изчезна и грешката за ядрото:

F0o0jsA.png

Изпълни и това:

reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WINEVT\Channels\Microsoft-Windows-User Device Registration/Admin" /f /v "Enabled" /t REG_DWORD /d 0

Я ги филтрирай да се показват само критичните грешки
И стартирай comexp.msc, след което навигирай до My Computer, след което кликни на DCOM Config.
image.png.9f7bf34674b2153a08a401abad7118c8.png Най-вероятно ще се появи съобщение, че нещо не е регистриран, потвърди с Yes. 
Затвори конзолата с [Х]

преди 9 минути, N47X написа:

Екранна снимка 2024-03-03 141834.png

И? Щот всичко ти е нулево, затова ли през ден пишеш за някакъв проблем?

преди 2 минути, В. Велев написа:

Сега изкочиха други грешки.

преди 13 минути, цър-вул написа:

филтрирай да се показват само критичните грешки

@В. Велев, с каква видео карта си?

преди 7 минути, цър-вул написа:

, с каква видео карта си?

С NVidia :(

Съжалявам за което. Като всичко ми е АМД трябваше и картата такава да си взема.

на 1.03.2024 г. в 12:33, N47X написа:

Всичко хубаво, но как , до вчера, преводачът си работеше нормално, без да са махнати трите английски езика на браузера, и без да е имало някакви актуализации , засягащи въпросната функция, се наложи да се приспособяваме . Ако не намерим обяснение, пак ще се наложи да налучкваме и за други работи. И това, дето ти е направило впечатление, не се отнася за нормален 11, където прозорчето се появява веднага с чуждия език.

Някой друг използва ли компютъра? Ако да, има вероятност той като е седнал и програмата го е питала дали да превежда, той да е избрал повече да не се пита за превод от английски. Ако не, то има вероятност ти да си натиснал грешния бутон.

на 3.03.2024 г. в 15:06, N47X написа:

Ти да не харесваш повече 600 грешки? Твойте си ги дръж както искаш...

Да, то щот eventvwr е основна програма и постоянно трябва да се стартира...
Твоето леко започва да отива към психично отклонение....
Колко хора си работят безгрижно на машините си, без дори да знаят за съществуването на eventvwr.

преди 1 час, саби написа:

Някой друг използва ли компютъра

Не.

преди 1 час, цър-вул написа:

Твоето леко

Щом е само леко, няма страшно. Още в казармата ни учеха, че масовостта на явлението в никакъв случай не е оправдание. За мен тази програма е добър начин да следя състоянието на машините. 

Искам само да попитам, имам свалено ИСО на уиндоус 11 превю версия 24Н2, какво ще стане, ако я инсталирам без да съм активирал участие в инсайдерската програма?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.