Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

Здрасти! На лаптопа имам уиндоус 11 с локален акаунт. Днеска при включваме иска да направим някакви настройки и да създадем Майкрософстки акаунт задължително  иначе не може да продължи да зареди. 

Защо ни карат така насила да си правим акаунт в Майкрософт. Няма ли как да си го ползваме само с локален? Не мога да продължа сега да зареди началния екран.

преди 1 час, dancho730616 написа:

Здрасти! На лаптопа имам уиндоус 11 с локален акаунт. Днеска при включваме иска да направим някакви настройки и да създадем Майкрософстки акаунт задължително  иначе не може да продължи да зареди. 

Защо ни карат така насила да си правим акаунт в Майкрософт. Няма ли как да си го ползваме само с локален? Не мога да продължа сега да зареди началния екран.

Създай си акаунт тогава. Безплатно е. И ако си мислиш, че ще те следят се лъжеш. Те вече знаят всичко за тебе.

• Автор
преди 18 часа, dancho730616 написа:

Днеска при включваме иска да направим някакви настройки и да създадем Майкрософстки акаунт задължително  иначе не може да продължи да зареди. 

Снимай да видим какво точно се появява на екрана.

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

Снимай да видим какво точно се появява на екрана.

Искаше акаунт . Не ма пускаше с локалният.Направих майкрософтски и зареди началния екран . Насила ни карат да си правим майкрософски акаунти. 

преди 4 минути, dancho730616 написа:

Искаше акаунт . Не ма пускаше с локалният.Направих майкрософтски и зареди началния екран . Насила ни карат да си правим майкрософски акаунти. 

Нещо се съмнявам. Виж тези два поста. Този и долния под него:

https://www.kaldata.com/forums/topic/324759-win-10-иска-парола-не-мога-да-я-махна/?do=findComment&comment=5822990

• Автор
преди 11 минути, dancho730616 написа:

По-вероятно е да ти е искало промяна на парола и вместо да оставиш празни полетата без да ги попълваш си се хванал на въдицата с М$ акаунт. Както и да е, не е станало нищо кой знае какво като си създал акаунта.

Screenshot-2024-03-28-230511.png

Обявяване на Windows 11 Insider Preview Build 26090 (Canary и Dev канали) | Блог на Windows Insider

Няма го водният знак тоя път. Ама пак щели да го върнат :)

Screenshot-2024-03-28-233322.png

В новия билд не може да се отвори файл .rtf , въпреки, че успях да инсталирам wordpad. При опит да отваря такъв файл, ми предлага нотепад или да ида в сторето, където няма нищо. Открих, че като отворя WordPad и кликна на файл, се отваря падащо меню, в което са записани всички опити за отваряне на rtf файлове и от там може да се отворят. Малко ненормално ми се струва подобна гимнастика.

44.png

Това ли сложи?

https://apps.microsoft.com/detail/9nblggh4v89g?hl=en-us&gl=us

Иначе в MS Store-a имаш и безплатен  365 офис пакет. Той би трябвало да може да отвори rtf. За Notepad поне в 10 знам, че не може. За 11 не мога да коментирам, защото е по-модерен.

току-що, цър-вул написа:

Ами, асоциирай това разширение с wordpad

Как?

току-що, B-boy/StyLe/ написа:

Това ли сложи?

Точно същото, но като опитам да отворя, се прави , че не го вижда и ми предлага други работи.

Старт > Настройки > Default App > Choose defaults by file type

image.thumb.png.6a5951aafa0b111ccdcfdce0c61647a7.png

Вариант: десен клик по .rtf файл >Open with > Choose another app > Choose an app on your PC >намери и посочи wordpad.exe, кликни Always use this app
image.png.9e7d46c5552c946cc0083633b234faec.png

преди 6 минути, цър-вул написа:

Старт > Настройки > Default App > Choose defaults by file type

image.thumb.png.6a5951aafa0b111ccdcfdce0c61647a7.png

Това при мен не става-води ме пак в нищото. Ти имаш WORD, за това ти го показва само него. Очевидно е, че нарочно е направено да не може да се ползва wordpad.

55.png

Къде ти е иконата на Wordpad? Десен клик -> Свойства, копирай пътя до wordpad.exe
Сега задавай асоциация на .rtf и като пита за изпълним файл постави копирания път до wordpad.exe

преди 3 минути, В. Велев написа:

Избери това:

Явно wordpad не е в регистриораните приложения и трябва да се укаже ръчно пътя до wordpad.exe

преди 12 минути, цър-вул написа:

Къде ти е иконата на Wordpad? Десен клик -> Свойства, копирай пътя до wordpad.exe
Сега задавай асоциация на .rtf и като пита за изпълним файл постави копирания път до wordpad.exe

преди 4 минути, цър-вул написа:

трябва да се укаже ръчно пътя до wordpad.exe

Всичко това веднага го опитах, но във всички менюта за избор WordPad изобщо не се вижда. И не може да се намери къде е инсталирано-в програмни файлове и Х86 изобщо го няма. Не съм се балтал така отдавна. И офис пакета на B-boi/Style не е безплатен.

току-що, N47X написа:

Всичко това веднага го опитах, но във всички менюта за избор WordPad изобщо не се вижда. И не може да се намери къде е инсталирано-в програмни файлове и Х86 изобщо го няма. Не съм се балтал така отдавна. И офис пакета на B-boi/Style не е безплатен.

Напротив, безплатен е!

Но говорим за този:

https://apps.microsoft.com/detail/9wzdncrd29v9?hl=en-us&gl=BG

преди 2 минути, N47X написа:

Ай, стига глупости! От къде стартираш тогава wordpad?

преди 4 минути, цър-вул написа:

Ай, стига глупости! От къде стартираш тогава wordpad?

Абе вие с кой уиндоус сте-не се ли вижда същото при вас или си пишем по памет? Стартирам го от иконата, която курдисах при инсталирането при старата версия на уиндоуса , в лентата на задачите. Нали виждаш, че изобщо няма никакви свойства!

43.png

преди 12 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Напротив, безплатен е!

Само за уиндоус 10, иначе "безплатната версия" е онлайн-не искам такова. Имам инсталатор на Word Reader, може да опитам дали ще отваря rtf.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.