Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 4 минути, цър-вул написа:

На десктопа нямаш ли икона на Wordpad
Търси изпълнимия файл wordpad.exe в %Programfiles%\wordpad

Явно говорим на различни езици. Нали написах, че НИКЪДЕ не се намира .

Екранна снимка 2024-03-29 153309.png

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

Оф, стартирай Wordpad и в Диспечера на задачи си намери пътя до файла
Отвоири
"%AppData%\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\User Pinned\TaskBar"
и виж в свойствата на линка към wordpad къде е папката му

Реших да си инсталирам и да пробвам. Въпреки че не ползвам WordPad.

Свалих го от тук: 

Windows 7 Games for Windows 11, Windows 10, Windows 8.1, and Windows 8. (win7games.com)

Не зная дали е най-добре, но нямам време да търся по-добър сайт.

След това с десен бутон на файла и това:

screenshot-2.png

Се показа избор на Wordpad :

2024-03-29-15-37.png

И готово.

преди 1 минута, цър-вул написа:

Същия линк съм дал по-горе!

Не съм погледнал.Написах да търси за сваляне и това ми даде. :)

Просто за пробата.

преди 5 минути, цър-вул написа:

А бе адаш, нали написах, че WordPad никъде не се вижда, как да деинсталирам нещо, дето го няма в прозореца на REVO? През диспечера на задачите го намерих къде е-виж и ти и кажи какво да го правя-май ще си остане така.

66.png

Екранна снимка 2024-03-29 154018.png

преди 36 минути, цър-вул написа:

А в контролния панел и там ли не се вижда?

И под кревата също го няма. Въпросът е решен-инсталирах си WordViewer, чийто инсталатор си пазя отдавна и веднага файловете rtf станаха видими. Очевидна е политика за насочване към платените офис-пакети.

Екранна снимка 2024-03-29 161942.png

Екранна снимка 2024-03-29 162319.png

Що не пробваш този Wordpad:

преди 58 минути, цър-вул написа:

https://win7games.com/download/wordpad.zip

Ето ти инсталатор за Win 11
Деинсталирай първо с Revo сегашния и почисти.

Ама го инсталирай през Revo Uninstaller - Десен клик по инсталатора НА Wordpad >Install with Revo...

преди 1 час, N47X написа:

А бе адаш, нали написах, че WordPad никъде не се вижда, как да деинсталирам нещо, дето го няма в прозореца на REVO? През диспечера на задачите го намерих къде е-виж и ти и кажи какво да го правя-май ще си остане така.

Много странно.

При мен си е на обичайното място. Ти какъв WordPad си инсталирал?

screenshot-3.png

на 17.03.2024 г. в 20:15, B-boy/StyLe/ написа:

Е това се знае от няколко седмици и обхваща процесор от 2008-ма година.

https://www.kaldata.com/it-новини/потребителите-едва-ли-ще-се-зарадват-windows-463510.html

https://www.kaldata.com/хардуер/с-windows-11-24h2-идват-нови-ограничения-за-съвмес-465554.html

Сега занапред може да се появи изискването за наличието на NPU чип за работа с AI, но се предполага, че може би ще е опционален, защото няма да е евтин. Самите изисквания за рам също за доста ниски. 16GB ще стане стандарт, а 16GB са доста малко към днешна дата. Все пак толкова бяха ок през 2017-та някъде.

За Уиндоус са малко, да. За едни други ОС, чието споменаване е забранено в този раздел, са повече от достатъчни. 😁 

Чудно ми е докога потребителите ще се подчиняват на Майкрософт и ще пълнят гушите на корпорациите за нов и скъп хардуер. Както са го подкарали с безкрайните изисквания, сигурно някой ден ще поискат компютър като тези в НАСА, за да ти тръгне Уинът. :lol6:

преди 43 минути, Валсо написа:

За Уиндоус са малко, да. За едни други ОС, чието споменаване е забранено в този раздел, са повече от достатъчни. 😁 

Чудно ми е докога потребителите ще се подчиняват на Майкрософт и ще пълнят гушите на корпорациите за нов и скъп хардуер. Както са го подкарали с безкрайните изисквания, сигурно някой ден ще поискат компютър като тези в НАСА, за да ти тръгне Уинът. :lol6:

Академика пак си препил с ферментирала боза и си объркал раздела от рано.

преди 2 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Академика пак си препил с ферментирала боза и си объркал раздела от рано.

Кое не е така, а? Пуснаха Уин11 с ограничение, поискаха най-нов хардуер и всичко живо хукна да хвърля хилядарки, защото майкрософт са казали така. А с изключен Тъп Платформ Модул Уин11 се инсталира и върви почти перфектно на моя 10-годишен процесор, но не го използвам по други причини (NTFS, като главна причина). :D

А вкиснатата боза я пиеш ти всеки ден, когато си пуснеш компа. :D

преди 2 минути, Валсо написа:

А вкиснатата боза я пиеш ти всеки ден, когато си пуснеш компа. :D

Не, вкиснатата я пиете ти и другите фанатици, които съм не ги лови и все мине, не мине обърквате разделите и кацвате при "лошия и бъгав Windows".

Ти за моята не се кахъри. Тя си е прясна и не съм имал досега един от проблемите, каквито ти имаш през ден с твоята съдейки по темите ти. :)

Върви си в пингвинчарника и не се занимавай с неща, които не са ти ясни. :)

преди 5 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Не, вкиснатата я пиете ти и другите фанатици, които съм не ги лови и все мине, не мине обърквате разделите и кацвате при "лошия и бъгав Windows".

Ти за моята не се кахъри. Тя си е прясна и не съм имал досега един от проблемите, каквито ти имаш през ден с твоята съдейки по темите ти. :)

Върви си в пингвинчарника и не се занимавай с неща, които не са ти ясни. :)

Лошото е, че след 20 години използване на уина (от 1995 до 2015), са ми прекалено ясни. Ти да не мислиш, че един ден съм се събудил и просто ей така съм инсталирал Л****с? 1 година беше dual boot в постоянно сравняване кое как става в двете ОС.

Я пусни да копираш нещо голямо (примерно 50 ГБ) от едно SSD към друго или пък към хард диск и кажи на каква скорост в сек. се стабилизира след 5 минути (горе-долу толкова му трябва, за да си избере постоянна скорост). NTFS не е ъпдейтвана (според уикипедия) от 2001 г. насам. Мислена е за хард дискове с максимална скорост на писане 10-20 МБ/сек., като кошмарните Maxtor трактори от онези години. Ако имаш късмет, ще се задържи на 60-70 МБ/сек. Когато с NTFS успееш да прехвърлиш 600 гигабайта от 2.5" SSD към хибриден хард диск за 13 минути и 8 секунди, ѐла се òбади. :D  Останалото по въпроса за тази файлова система ще те оставя да си го разучиш сам с проба. Има само една файлова система, която утилизира максималния потенциал за четене и писане и на източника, и на целевия сторидж, но за съжаление тя носи червена шапчица и скоро едва ли ще я видиш в уиндоус. Е, може и да я видиш, ако майкрософт реши и нея да открадне, както краднаха код от Хромиум и от КДЕ, то краденето вече им стана навик. :D

Btw, преди време в едно клипче в тубата в някакво американско предаване (от ония, които по декор приличат на "Шоуто на Слави") питаха Бил Гейтс каква ОС има на личния си лаптоп. Каза само, че НЕ Е уиндоус. Чудно защо ли създателят на уиндоус не използва собственото си творение, а? :lol6:

преди 27 минути, цър-вул написа:

Гроздето е кисело... 😎

Нали лайнюкс е велик? Що имаш проблем?

Мно'о си зле, горкият! Главната причина да не използвам уиндоус е NTFS, което е файлова система на коя ОС? На Уиндоус. В другата ОС имаме набор от поне 5 различни файлови системи (дали не бяха 10?) и нито една не се казва NTFS (New Trojan FileSystem).

И това също не съм го писал аз:

win10update-CS-BG-forum.png.3a155ee182dd1355f681d16214782830.png

току-що, Валсо написа:

Лошото е, че след 20 години използване на уина (от 1995 до 2015), са ми прекалено ясни. Ти да не мислиш, че един ден съм се събудил и просто ей така съм инсталирал Л****с? 1 година беше dual boot в постоянно сравняване кое как става в двете ОС.

Я пусни да копираш нещо голямо (примерно 50 ГБ) от едно SSD към друго или пък към хард диск и кажи на каква скорост в сек. се стабилизира след 5 минути (горе-долу толкова му трябва, за да си избере постоянна скорост). NTFS не е ъпдейтвана (според уикипедия) от 2001 г. насам. Мислена е за хард дискове с максимална скорост на писане 10-20 МБ/сек., като кошмарните Maxtor трактори от онези години. Ако имаш късмет, ще се задържи на 60-70 МБ/сек. Когато с NTFS успееш да прехвърлиш 600 гигабайта от 2.5" SSD към хибриден хард диск за 13 минути и 8 секунди, ѐла се òбади. :D  Останалото по въпроса за тази файлова система ще те оставя да си го разучиш сам с проба. Има само една файлова система, която утилизира максималния потенциал за четене и писане и на източника, и на целевия сторидж, но за съжаление тя носи червена шапчица и скоро едва ли ще я видиш в уиндоус. Е, може и да я видиш, ако майкрософт реши и нея да открадне, както краднаха код от Хромиум и от КДЕ, то краденето вече им стана навик. :D

Btw, преди време в едно клипче в тубата в някакво американско предаване (от ония, които по декор приличат на "Шоуто на Слави") питаха Бил Гейтс каква ОС има на личния си лаптоп. Каза само, че НЕ Е уиндоус. Чудно защо ли създателят на уиндоус не използва собственото си творение, а? :lol6:

Никога не копирам големи или важни файлове с вградените възможности на ОС. Не бих ползвал дори това на Linux. Ползвам си външни програми, които да ми гарантират след проверка на съдържанието по битове и хеш стойности, че всичко се е копирало изрядно. Има си TeraCopy има си FreeFileSync и т.н. Ти да не мислиш, че всяка ОС има незаменими инструменти? Те имат basic такива, каквито биха свършили работа на непретенциозния потребител. За напреднали потребители си има и външни програми. То ако тези вградени в ОС бяха перфектни, външните нямаше да ги има.

Файловата система може да е остаряла и да си има дертове, но си е стабилна. А и на хоризонта има и други ако не си видял като ReFS. Но тя също си има дертове и може направо да я прескочат в полза на още по-нова. Времето ще покаже. Засега NTFS си е ок.

Един умен човек би използвал различните ОС според това, къде се представят най-добре. Защото всяка ОС си има своите кусури. Няма какво да го дъвчем пак предимствата и т.н. (Било то за сървъри или да буутна от Жив диск и да изтрия файл от едната или от другата, било то за видеообработка и т.н.). Аз пък не искам да се занимавам дори да има добри едитори а Linux за да ползвам още по-добрите да минавам през Wine само за да се бия в гърдите, че ползвам Linux. Аз си ползвам най-доброто от двата свята според собствените си нужди. Нито повече, нито по-малко. Засега Win ми е ок. Като не ми стане ок един ден алтернативи има. Дори MAC. А иначе наблизо си имам и Linux дистрота за различни ремонтни дейности като xPud и други.

Проблема не е в предпочитанията в случая. Проблема е, че ти е скучно и влизаш да разлаеш кучетата и да си мериш пи*ката. Аз, най-обичам някой да ми дава наклон какво да ползвам особено рано сутрин преди първото ми кафе. Сигурно има такива, които кацат и във вашия раздел, не съм следил. Но като цяло съм забелязал, че 2-3-ма се по-върлите привърженици, които сте като коне с капаци. С всички други от вашия раздел може да се комуникира нормално и да се пита нещо и да ти отговорят нормално. Както и те ако има въпроси за джама също са добре дошли. Но да ми прехвърча някой от разделите и да почва с дразгите Левски-ЦСКА, му давам у лево.

преди 20 часа, В. Велев написа:

Ти какъв WordPad си инсталирал

https://apps.microsoft.com/detail/9nblggh4v89g?hl=en-us&gl=us

Аз ти благодаря, че отделяш от времето си за моите проблеми, но ми се струва, че се занимаваш с няколко работи едновременно и пропускаш да прочетеш написаното.

Екранна снимка 2024-03-30 132624.png

преди 16 часа, В. Велев написа:

Някаква донастройка пристига:

screenshot-6.png

Цитат

UPDATE 3/29: We are starting to roll out Cumulative Update Build 26090.112 (KB5037477) to Windows Insiders in the Dev Channel. This update does not include anything new and is designed to test our servicing pipeline.

Т.е. само тестват как работят нещата, няма функционална промяна спрямо 26090.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.