Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

Аз пробвай... 😎

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 744,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това щ

Публикувани изображения

Нещо странно: Днес 3 пъти изискваше рестартиране на системата при актуализиране. 

Иначе до момента:

image.png.730856ca2b25f37a35a6b4514e8bf3f1.png

на 8.04.2024 г. в 15:25, Joss Bomon написа:

- RadeonSoftware.exe (AMD GPU perf settings)

Ако са инсталирани драйверите на AMD за видеокартата, Windows нямало да се обнови. :biggrin:

Що ли не му вярвам на тоз, дето е изнамерил списъка...

преди 6 минути, саби написа:

- RadeonSoftware.exe (AMD GPU perf settings)

Ако са инсталирани драйверите на AMD за видеокартата, Windows нямало да се обнови. :biggrin:

Що ли не му вярвам на тоз, дето е изнамерил списъка...

Да, странното е, че има и на Intel драйвери. Иначе източника е тук:

https://www.xda-developers.com/microsoft-wont-update-windows-11-these-apps/

https://www.deskmodder.de/blog/2024/04/07/windows-11-24h2-safeguard-holds-koennen-ein-upgrade-verhindern-liste/

преди 25 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Бая подвеждаща информация.

Във втората връзка има препратка към стара новина:

Windows 11 22H2 (22621) Windows Update kann durch “safeguard holds” das Update auf die neue Version verhindern

Превод на български

Излиза, че отдавна си има такъв списък, който го обновяват и сега са добавили още няколко проблемни версии на програми и драйвери, ама видиш ли заради StartAllBack било всичко това. При положение, че тая програма дори не знам къде по Windows-а пипа, напълно нормално е да има вероятност за проблеми при надграждания, поради това даже мисля, че добре правят да блокират ъпдейти.

Днес беше ден за.забвление с AOMEI Part. Assist.

Клонирах едно ssd на друго. Рестарт - BSOD - BCD missing. Рестарт, копиране на BCD от другия диск, рестсрт - inaccessible boot device - най-мразя тая грешка. Рестарт в WinPE - изтривам точката за Win11, създавам нова. Забравяме да я преместя на 1. позиция. Рестарт - отначало не намирам точка и запичвам мислена благословия. Превъртам списъка и точката изгрява най-отдолу. Избирам я у машината тръгва.

Та така с клонирането с AOMEI Part Assist.

Всичко в добре, когато завършва добре.

А целта на опонирането - смяна на поработил ветеран Sams. 850 със Sams. 870 на много малко моточасове.

Интересно. С Macrium-a не ми се е появявал подобен проблем. Като имам време ще тествам как е и с Hasleo-то.

Тея затова ли бързат да забранят употребата на StartAllBack и подобните...?

https://www.kaldata.com/it-новини/в-старт-менюто-на-windows-11-ще-има-още-повече-р-474350.html

https://www.pcworld.com/article/2300741/even-more-ads-are-coming-to-the-windows-start-menu.html

преди 2 минути, цър-вул написа:

Всичко друго бях виждал, но само един файл (BSD) да не се копира - сефте.

Според мен е добре да го докладваш за да го "fix"-нат. :)

Добър вечер. Аз понеже все неуспявах да намеря време да нулирам или преинсталирам на чисто 11-ката преди няколко дни я нулирах но явно системата си е доста омазана и искам неискам ще преинсталирам на чисто като намеря свободно време.

@цър-вулБлагодаря за линка който ми изпрати на лични но за съжаление за 11-ката няма дадени сервизи за спиране и да се направи bat file.

Аз си експортнах спряните сервизи в текстови файл и го преименувах на bat но като стартирам файла и не се получава нищо и сервизите си остават не спряни. Ако нещо да кача файла който иска да го разгледа и да си каже къде бъркам.:)

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

Не ги бутай тези сервизи. Ефекта е точно никакъв. Щом машината ти е слаба за 11, слагай 10 LTSC. 

Прав си но си мисля че системата се е омазала от надграждане. А аз когато инсталирах 11-ката за първи път бях със 22H2 и надградих до 23H2 и колко му е и някой бъгав ъпдейт да е допринесал за омазването.

преди 3 часа, цър-вул написа:

Днес беше ден за.забвление с AOMEI Part. Assist.

Клонирах едно ssd на друго. Рестарт - BSOD - BCD missing. Рестарт, копиране на BCD от другия диск, рестсрт - inaccessible boot device - най-мразя тая грешка. Рестарт в WinPE - изтривам точката за Win11, създавам нова. Забравяме да я преместя на 1. позиция. Рестарт - отначало не намирам точка и запичвам мислена благословия. Превъртам списъка и точката изгрява най-отдолу. Избирам я у машината тръгва.

Та така с клонирането с AOMEI Part Assist.

Всичко в добре, когато завършва добре.

А целта на опонирането - смяна на поработил ветеран Sams. 850 със Sams. 870 на много малко моточасове.

Аз само с бекъпър  работя и такива дертове не съм имал и с клониране и с мигриране от един на друг!

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Според мен е добре да го докладваш за да го "fix"-нат. :)

Allready done!

Spoiler

Thank you for contacting us, your message is important to us and we will respond personally as soon as possible.

In the meantime....

Please note: we typically respond within 24 hours. 

Generally, emails will be responded to in the order they are received. So, it is not real-time. Your patience means a lot.

To ensure your request will be handled in time, please do not send duplication emails to us unless you have some new important information to update.

While you are waiting for our response, we recommend our extensive technical section, you may find what you're looking for there:

преди 17 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Аз само с бекъпър  работя и такива дертове не съм имал и с клониране и с мигриране от един на друг!

Домързя ме... 😊 Трябваше да търся доипълнителен диск за склад на имидж файла.

• Автор
преди 34 минути, vlado1985 написа:

Прав си но си мисля че системата се е омазала от надграждане. А аз когато инсталирах 11-ката за първи път бях със 22H2 и надградих до 23H2 и колко му е и някой бъгав ъпдейт да е допринесал за омазването.

Надграждането не омазва системата в общия случай. Система се омазва от много "експерименти" и "оптимизации", инсталиране и деинсталиране на ненужен софтуер и др.

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Надграждането не омазва системата в общия случай. Система се омазва от много "експерименти" и "оптимизации", инсталиране и деинсталиране на ненужен софтуер и др.

Да така е но аз не съм качвал никакви програми за оптимизиране единнствено CCleaner-a. И него съм го пускал много рядко.

WinPaletter 1.0.9.1
Промените:

Spoiler

Wrong wiki (help) URL for cursors is fixed.

WinPaletter.exe

Ай, чиститу!
https://www.kaldata.com/it-новини/microsoft-забрани-промяната-на-браузъра-по-по-474131.html

Как да разрешим gpedit.msc в Win 11 Home:

EnableGPEdit.bat

cd /d "%~dp0" && ( if exist "%temp%\getadmin.vbs" del "%temp%\getadmin.vbs" ) && fsutil dirty query %systemdrive% 1>nul 2>nul || (  echo Set UAC = CreateObject^("Shell.Application"^) : UAC.ShellExecute "cmd.exe", "/k cd ""%~sdp0"" && %~s0 %params%", "", "runas", 1 >> "%temp%\getadmin.vbs" && "%temp%\getadmin.vbs" && exit /B )
@echo off
pushd "%~dp0"

dir /b %SystemRoot%\servicing\Packages\Microsoft-Windows-GroupPolicy-ClientExtensions-Package~3*.mum >List.txt
dir /b %SystemRoot%\servicing\Packages\Microsoft-Windows-GroupPolicy-ClientTools-Package~3*.mum >>List.txt

for /f %%i in ('findstr /i . List.txt 2^>nul') do dism /online /norestart /add-package:"%SystemRoot%\servicing\Packages\%%i"
pause

преди 1 час, цър-вул написа:

Да, това и аз го видях, но при мен няма промяна. Явно и при Gangosa.

https://www.kaldata.com/forums/topic/325241-къде-да-видя-откритите-заплахи-със-symantec-endpoint-protection/?do=findComment&comment=5834798

FF все още си ми е браузър по подразбиране. На него също. :)

на 10.04.2024 г. в 15:00, цър-вул написа:

Абе, все ми прилича на пляс през ръцете - да не се пипа по интерфейса/визията на Windows 11/12...

Визията или интерфейса? По-скоро е" Не всеки потребител да може да променя неща с "мишката". 

преди 18 часа, цър-вул написа:

Allready done!

Аз пък писан на Viber съпорта. Новата версия има constant high cpu usage (не много high де, но е постоянен) за да го оправят надявам се. Това за десктоп версията.

Image-785.png

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.