Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 9 минути, Panzer 4 написа:

Ако толкова си закъсал за това решение, вземи го, подарявам ти го, за мен то няма никаква стойност.

Никога решенията не са ми били приоритет, но явно не можеш да вденеш за какво става въпрос. Жив и здрав. :)

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 744,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това щ

Публикувани изображения

преди 21 часа, Joss Bomon написа:

сега си на път да загубиш и останалите помагащи ти! 

Пи-пи-пи...  Нямаш мозък да измислиш нещо твое, а пак плагиатстваш! Както и да апроксимираме твоите данни, резултатът е една кръгла нула! Даже и в политическите рубрики се криеш зад чужди снимки и публикации, нямаш кураж да се изправиш и да заявиш своята принадлежност-към свободомислещите хора или към слугите на Империята на злото (санким, не се знае какво ще стане). Ти си срам за форума!

Екранна снимка 2024-05-20 130501.png

Искам да задам PotPayer като видео плейър по подразбиране и да отваря всички поддържан видео файлове. От настройки в програмата избирам да се асоциира с видео форматите и в този момент при Windows 10 ме изпращаше на място, където да сменя видео плейъра и се приключваше.

Сега под Windows 11 ме препраща да избирам формат по формат, а не глобално програма->всичко поддържано.

image.png.bb8e18e65fec2844e16c844f1a668cc3.png

image.png.dbe1384d949ee82641ec2893bdd97e53.png

Има ли някакъв инструмент или начин като в Win 10 да задам видео плейър по подразбиране?

преди 17 минути, iBonev написа:

Има ли някакъв инструмент или начин като в Win 10 да задам видео плейър по подразбиране?

Едно по едно ще трябва. Според мен.

@цър-вул, направих го и като отворя някой филм и ме пита как да продължи, това ли е идеята на тази отметка?

Наясно съм, че като избера PotPlayer и "Винаги" за в бъдеще директо ще плейва.

image.png.e305577165f684a9d55a76c391c1fad0.png

• Автор
преди 17 часа, iBonev написа:

Не, ще се наложи да указваш за всеки тип разширение по отделно асоциацията. Добрата новина е, че не са чак толкова много разширенията които се ползват масово.

Интерфейса оправен ли е в по-новите версии? С течение на времето, два пъти инсталирам 11-ка и се връщам на 10 само след няколко дни. Свикнал съм всичко да се отваря мигновенно, при 11-ката  интерфейса е някак си муден и по-бавен, не знам дали някой е забелязал, но на мен ми прави впечатление. Отделно имах и повечко лаг и изкривяване на звука през Оculus Link, но сега вече ползвам Virtual Desktop.

преди 2 минути, arcovk написа:

Интерфейса оправен ли е в по-новите версии? С течение на времето, два пъти инсталирам 11-ка и се връщам на 10 само след няколко дни. Свикнал съм всичко да се отваря мигновенно, при 11-ката  интерфейса е някак си муден и по-бавен, не знам дали някой е забелязал, но на мен ми прави впечатление.

Това с какви данни на компютъра? Хардуер де.

Драйвърът за nvme контролера кой е?
В свойства на папките в windows explorer кое е зададено? This PC или Home? Правилният подход е This PC
Четиво за сходна ситуация:
https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/windows-11-file-explorer-is-slow-lagging-hangs/30bc56ce-9a59-42ef-8fda-3b2fee603397?page=1

преди 2 минути, arcovk написа:

Asus Rog Strix z690-f gaming 

i7 13700k

RTX 4090

Kingston Fury 32GB - 6400mhz

NVME Samsung 970 EVO Plus

Супер!

Не зная защо тогава ти бави 11.

Хардуера ми е много слаб спрямо твоя, но не муден или бавен. Аз съм даже и с инсайдерско копие и то в най-нестабилния канал, но и за мое учудване нямам никакви оплаквания досега и ползвам тази "нестабилна" версия като работна. Нямам друг Windows.

Да не се отнася за отваряне на определени по-тромави програми?

Драйвъра е последния от сайта на производителя.

Забелязвам забавянето във файловият експлорър, при инсталиране на Windows 10, без даже никакви допълнителни драйвъри, всичко се отваря мигновено.

преди 6 минути, цър-вул написа:

Драйвърът за nvme контролера кой е?

При тоя хардуер единствено остава nvme-то да бави.

преди 5 минути, arcovk написа:

Драйвъра е последния от сайта на производителя.

Забелязвам забавянето във файловият експлорър, при инсталиране на Windows 10, без даже никакви допълнителни драйвъри, всичко се отваря мигновено.

А в eventvwr какви грешки са регистрирани в Windows Logs, подраздел System и Application (филтрирани за критични грешки с Filter Current Log)

преди 1 минута, цър-вул написа:

А в eventvwr какви грешки са регистрирани в Windows Logs, подраздел System и Application (филтрирани за критични грешки с Filter Current Log)

Доколкото разбрах той сега няма 11, за да види.

преди 3 минути, В. Велев написа:

Доколкото разбрах той сега няма 11, за да види.

Да, в момента съм с 10-ка и се чудя дали пак да не експериментирам с 11-ката. Понеже най-главната причина да се върна е лага в Quest Link-a.

преди 15 минути, arcovk написа:

Забелязвам забавянето във файловият експлорър,

Сега пробвах и при мен се отваря "мигновено". Даже щях да правя запис, ама няма смисъл. ПовЕрвай ми :)

Имаше дискусии тук за забавяне при 11-та с SSD дисковете, но не зная докъде стигнаха нещата.

преди 7 минути, arcovk написа:

Хвърлям 11-ката на флашката, пък ще видим 🙂

Ако искаш инсталирай си за пробата инсайдерско копие като мен и то за Canary канала. Защото тук идват най-новите неща, които се слагат след година в "стабилните" версии. Може пък да са оправили тия проблеми със забавянето. И без това ще пробваш.

С това оправяш ли се:

Found 2 update(s) - UUP dump

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.