Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

За тези, които се интересуват какъв ден сме днес! - ВТОРНИК!  Вторият вторник от новият месец.  <3

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 744,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това щ

Публикувани изображения

преди 4 минути, Колев 74 написа:

За тези, които се интересуват какъв ден сме днес! - ВТОРНИК!  Вторият вторник от новият месец.  ❤️

Вече имам календар :) трябваше миналия месец да те питам ;)

преди 11 минути, Колев 74 написа:

За тези, които се интересуват какъв ден сме днес! - ВТОРНИК!  Вторият вторник от новият месец.  ❤️

преди 1 час, Joss Bomon написа:

image.png.3ed153f064b5a36b4a5500c613dfd2a0.png

Да, време за кръпки! :)

преди 9 минути, цър-вул написа:

Може ли скрийншот на всички месеци, да си ги запазя в папка на десктопа! Ще си отбелязвам дните с редактора. :rolleyes:

• Автор
преди 12 минути, arcovk написа:

Да току-що това направих и взе да се отваря, но долу от часовника не показва календар.

Не че не си обърнал внимание, но да не би да си го минимизирал?

image.png.4ad81a4509d6b3a603773a2de2c85be3.png2024-06-11231148.png.56c886d96d401a7929946518dd3a682d.png

Заплаха ли е за вас Copilot + Recall?

Функция която всяка секунда снима какво става на компа и го съхранява локално, за да се преработи после машинно? Сигурно и праща на Майкрософт, след като ги познавам тия от Майкрософт.

https://www.kaldata.com/it-новини/microsoft-изглежда-хитрува-функцията-recall-за-copilot-б-484196.html

https://www.kaldata.com/it-новини/microsoft-отговаря-на-въпросите-относно-сигур-487300.html

преди 57 минути, Joss Bomon написа:

Интересно. Точно сега съм с него - оригинален имидж, свален не вчера, а онзи ден. За сега нямам оплаквания.

Относно ISO файла, по време на инсталация са сбъркали текст в очевадно меню, пропускайки буква на думата. Ако не се осетят, ще останат с тази грешка за милиони потребители. Инсталацията върви светкавично от флашката. Може би отнема 5 минути, максумум 10.

Това, което не е налично е не-способността на UUP DUMP да сваля плейлистата. ISO файлът си е налице и се разпространява от сървъра на Майкрософт.

Кой и защо е нарекъл "катастрофална" версия нямам си на идея. Версията е 10.0.26100.560 - ограничил съм незабавните обновявания, няма наличен кумулативен ъпдейт за системата.

• Автор

Изненада...

Направих проверка за всеки случай и това се показа:

UpEl86t.png

ScreenShot003.jpg

Бях написал коментар в положителен смисъл, но компа ми поиска да се идентифицирам че не съм робот и несъзнателно съм изтрил текста. Не смятам да го повтарям.

Windows 11 PRO 24H2
26100.863.240614-2307.GE_RELEASE_SVC_IM_CLIENTPRO_OEMRET_X64FRE_BG-BG.iso
Комилирано от тук:
https://uupdump.net/

Acer Aspire F5-573G-33DL
Intel Core i3-6100U (2.30 GHz, 3 MB cache)
8 GB DDR4 2133 MHz
NVIDIA GeForce GT 940MX - 4 GB DDR3
15,6" (39.62cm) HD (1366x768)
ssd 256 gb
hdd 512 gb SATA

Чиста инсталация, Локален акаунт на неподдържан хардуер (Няма ограничения за хардуер)!
ventoy-1.0.98
Избрах стария инсталатор.
Опцията Нямам интернет е активна (не е необходимо да се лъже).
Инсталацията протича за около 10 минути.
Интересното е, че се активира сам с цифров лиценз. За последно беше активиран принудително на Windows 11 IoT Enterprise LTSC 2024.
Само драйвърите на intel и nvidia се инсталираха автоматично, останалите ръчно от сайта за win 10.
В това .iso Microsoft Store не се стартира. Поправя се с пакета за инсталиране на store от LTSC (той ми беше наблизо).
След третия рестарт счипи D диска. Не съм търсил причината, форматирах го. Машинката е тестова.
Copilot има и работи.
AI Components отсъства от System - няма Recall.
Като цяло не е идеално зле, на два пъти нещо заби и се рестартира експлорера.

Екранна снимка (1).png

Екранна снимка (3).png

Екранна снимка (5).png

Екранна снимка (7).png

Екранна снимка (9).png

Екранна снимка (10).png

Екранна снимка (11).png

Екранна снимка (13).png

• Автор
преди 26 минути, st34 написа:

Като цяло не е идеално зле, на два пъти нещо заби и се рестартира експлорера.

Впечатления, в сравнение с LTSC 2024 ?

Драйвери ми се мярнаха неинсталирани, а вероятно и ъпдейти...

Тази услуга на Windows 11 причинява високо натоварване на процесора. Microsoft потвърди проблема - kaldata.com

Драйвърите ги качих след снимките. Ъпдейти няма, компилирах го преди обяд с последните налични обновления.

Впечатления, ами, на този етап не ми хареса! Много цъкане, докато го докарам в работно удобно положение. (Ако се наложи да правя по няколко инсталации на ден огъня ми ще се вземе.) То разредка на текстовите полета, то контексно меню, да се преборя с Store-то, да премахна купчината излишни приложения. Сега трябва да се маха и Копилота. Сравнено с LTSC работи по бавно, по мудно, няма я мигновената реакция (нещо като че ли пак с анимацията). 

Мина ми мерака за Pro 24H2 версията, ще го пробвам пак на чисто, когато го пуснат официално.

на 16.06.2024 г. в 16:17, st34 написа:

Windows 11 PRO 24H2
26100.863. _ _ _ _ _ GE_RELEASE_ _ _ _ .iso
Комилирано от тук:
https://uupdump.net/

1. Опцията Нямам интернет е активна (не е необходимо да се лъже).
2. Инсталацията протича за около 10 минути.
3. Само драйвърите на intel и nvidia се инсталираха автоматично, останалите ръчно от сайта за win 10.
В това .iso Microsoft Store не се стартира. Поправя се с пакета за инсталиране на store от LTSC (той ми беше наблизо).
След третия рестарт счипи D диска. Не съм търсил причината, форматирах го. Машинката е тестова.
Copilot има и работи.
4. AI Components отсъства от System - няма Recall.
5. Като цяло не е идеално зле, на два пъти нещо заби и се рестартира експлорера.

Баце, това от коя ера го изтръгна, кой линк? Защото само последните попълнения GE PRERELEASE се теглят успешно. А твоето е GE RELEASE, при това по-ниска версия! Нито едно не се тегли, май си теглил някога?

1. Опцията Интернет е силно препоръчително да ползваш по време на инсталация, защото сега така им работи инсталацията, актуализират те по време на инсталацията и получаваш нужните драйвъри за компютъра.

2. На мен инсталацията ми се стори за 5 минути, хем инсталирах 4 или 5 пъти и все така ми се виждат по 5 минутки. Тук имат голям напредък. Реално трябва да са 10, не отричам. :)

3. Всички драйвъри се инсталираха, без чипсета и сериала. Него трябваше ръчно да сложа. Microsoft Store работи, аварии на дискове няма (при инсталацията има навик да маркира за инсталиране първо допълнително заделен несистемен дял, който на мен ми бе криптиран - ако си дал изтриване, може да си се кле'снал сам самичък себе си). Сам се събличаш. И аз не съм ти търсил причината, но това ми идва като предположение.

4. Какви Recall и AI компоненти търсиш, като у нас и в Калдата дори, никой от нас няма NPU!

5. Забивка или така наречения скок/рефреш, правеше само при инсталацията, когато се рефрешва видео дисплея. Не стана ясно дали заради нея се случва, но инсталацията ме караше да конфигурам по ДВА ПЪТИ! 4 Инсталации - 4 пъти се въртя повторно в кръг през едни и същи въпроси какво да извлича като колекция от мен!!!!

Надявам се да дадеш светлина за произхода на това странно ISO, понеже версията ти с ARM не действа за теглене.

преди 6 часа, Клонинга написа:

това от коя ера го изтръгна

Бъдеще време в миналото - това издане е било налично, @st34 е изтеглил скрипта и е комилирал iso. И е инсталирал.
М$ са свалили това издание от сървърите си. И ти не можеш да се класираш!
Можеш да си обновиш съществуващо iso с актуализация от тук

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.