Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 22 минути, ivov написа:

защото е важно и ако всеки път трябва да си играя допълнително то по-добре да се върна на бъгавия браузър.

При тоя браузър как ставаше отварянето на нов таб?

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 20 минути, В. Велев написа:

При тоя браузър как ставаше отварянето на нов таб?

Без да е нужно нищо допълнително. От менюто на запомнените сайтове като фаворити си избирам който и да е и той се появява като нов таб. След това избирам друг сайт и той се подрежда до първия и т.н и т.н. мога да ги подредя 5, 10 или 15 отделни таба. Всъщност не прекалявам, защото повече от 5-6 не са ми нужни в дадения момент. 

Между другото няма да ми повярвате, но това, което се случва при мене с Windows 11 е доста странно меко казано! Първо се бяха появили старите менюта от преди години, където веднага има опция за "pin to taskbar" или "pin to start" и отделно си има "delete", "copy"  или "paste" ,   а картинките отсъстваха. 

Оказа се обаче, че повечето опции от падащото меню не работеха изобщо. Не дава грешка, но и нищо не се случва като ги натисна. Наложи се да провлачвам иконите до таскбара, за да се появят там. Тъкмо се чудех какво да правя и сега гледам, че се върнаха "новите сложни менюта" на 11-ката с картинки и т.н. Какъв беше тоя бъг нямам идея, но е леко стряскащо, защото вече не мога да съм сигурен дали може да се има доверие на тоя прозорец???

преди 2 минути, ivov написа:

.............

Между другото няма да ми повярвате, но това, което се случва при мене с Windows 11 е доста странно меко казано! Първо се бяха появили старите менюта от преди години, където веднага има опция за "pin to taskbar" или "pin to start" и отделно си има "delete", "copy"  или "paste" ,   а картинките отсъстваха. 

Оказа се обаче, че повечето опции от падащото меню не работеха изобщо. Не дава грешка, но и нищо не се случва като ги натисна. Наложи се да провлачвам иконите до таскбара, за да се появят там. Тъкмо се чудех какво да правя и сега гледам, че се върнаха "новите сложни менюта" на 11-ката с картинки и т.н. Какъв беше тоя бъг нямам идея, но е леко стряскащо, защото вече не мога да съм сигурен дали може да се има доверие на тоя прозорец???

Странно е. Не зная до хардуера ли опира или до определена негова конфигурация.

Тук мислят че се шегувам, но такива странни проблеми за които чета и сега както при теб стават, не съм имал. А съм с "най-нестабилния" инсайдерски билд.

преди 5 минути, В. Велев написа:

Странно е. Не зная до хардуера ли опира или до определена негова конфигурация.

Тук мислят че се шегувам, но такива странни проблеми за които чета и сега както при теб стават, не съм имал. А съм с "най-нестабилния" инсайдерски билд.

Не е до хардуера, защото съм със сравнително нов компютър и освен това ползвам 11 от самото начало. Не съм имал проблеми освен, че в началото ми беше трудно да свикна с новостите. Просто ми се струва, че са прекалили с менютата и различните опции и това само усложнява нещата. Гледал съм достатъчно видеа, където различни хора с голям опит с компютрите критикуваха windows 11. Смятам, че тези хора имат абсолютно основание и покрай тях научих доста трикове.

Връщам се на другия браузър, защото този Хром е абсолютна пр@дня и определено ми пили нервите. 

Аз ползвам интернет за да работя и то доста нервна и натоварваща работа и ако трябва допълнително да се разправям с тъпия браузър ще ми дойде малко в повече стреса. Все едно тоя дето доставя хляба в супермаркета вместо с камион да го разнася с мотопед. Сигурно ще е забавно и ще свърши работа за 5 стотинки.

преди 10 часа, цър-вул написа:

А с коя версия на Хром си и какви добавки има инсталирани?

Отказах се от Хрома и минах на Microsoft Edge. Все пак това е оригиналния браузър предвиден за 11-ката. Бърз, лек и сигурен.

А отварянето на всеки сайт  в отделен таб става много лесно - вместо ляв бутон на мишката се натиска колелцето и готово! 

преди 3 часа, ivov написа:

А отварянето на всеки сайт  в отделен таб става много лесно - вместо ляв бутон на мишката се натиска колелцето и готово!

И в Хрома е така.

Във всеки браузър или поне в повечето широко разпространени отварянето на нов раздел може да се направи с помощта на колелцето - клик по линка.

на 11.07.2024 г. в 12:50, цър-вул написа:

Някой много те е излъгал

Проучването на въпроса за разрешаване на секюре боот доведе до необходимостта от актуализиране на фърмуера на дъното. От сайта на производителя си намерих файл за новата версия, четох разни начини за правенето на това, но понеже става дума за отговорно действие, искам да попитам-как да активирам актуализацията? Дали да го копирам на флашка и да направя биоса да се стартира от нея? Или се прави другояче? Моля за съдействие, страх ме е, че чисто новото дъно може да иде на кино от неправилни действия.

`33.png

преди 41 минути, цър-вул написа:

Производителят какво е написал в инструкциите за флашване, които сигурно съпътстват имидж файла?

То, ако имаше инструкции, щеше да е лесно, намерих само файловете.

преди 21 часа, цър-вул написа:

Толко' ти е и търсенето...
https://www.asrock.com/support/BIOSIG.asp?cat=BIOS9

Браво, адаш, твоята инструкция свърши работа-версията на биоса вече е 3.01. Това, обаче не ми даде възможност да активирам секюре боот, което е целта на занятието. Пак ще има грешки ТРМ в евент вюъра, там се мотаят някакви ключове и предупреждения за невъзможност за зареждане на системата, не знам как да продължа.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

преди 38 минути, цър-вул написа:

аз ли да го активирам?

Кажи-речи, ти го активира! Адаш, без теб форумът би бил една кръгла нула! Много съм ти благодарен, да си жив и здрав! Сега остава да видя дали ще изчезнат грешките на ТРМ. 

Де да можех и аз да направя нещо за теб...

IMG_20240724_140456.jpg

След днешния ъпдейт, Windows Defender (по - скоро опцията му) - изолиране на ядра, цялост на паметта ми счупи - по - скоро спира зареждането на драйверите на Asrock Motherboard Tuning Utility & Polychrome Sync. Програмите ги преинсталирах, но докато не изключих опцията цялост на паметта, нещата не се оправиха. До сега не съм имал подобен проблем, като цялост на паметта си е активирана още при инсталиране на Windows от април тази година. ASRock B760M Pro RS/D4 WiFi - дъно, Intel 13500 процесор, Arc A770 16 GB видео карта.

Здравейте! Наскоро се появи някакъв бъг в иконата на папка "Файлове на потребителя" на работния плот. Смени изгледа си, докато прекия път на същата изглежда, както трябва. Пробвах доста неща включително и смяна на икона, но тя си изглежда винаги по този начин. Някакви идеи за отстраняване на досадния проблем?

Файлове на потребителя.jpg

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.