Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

• Автор
преди 2 часа, цър-вул написа:

LTSC е решението... за който може да се докопа до него...

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 744,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това щ

Публикувани изображения

Който иска да има Windows 11 24H2 инсталация, а е с криминален по стандартите на Майкрософт хардуер 🤣, бих препоръчал веднага да си инсталира 24H2 още сега през uup dump, а не да чака окончателната версия.  Докато промените по рестрикции не са влезли в билдовете.
Аз се инсталирах от  и мога да гарантирам единствено за билд 26100.1301, че ги няма тези ограничения. Вчера се ъпгрейднах също успешно до 26100.1457.

преди 13 минути, Joss Bomon написа:

LTSC е решението... за който може да се докопа до него...

Да, бе, да! Пачът на AveYo продължава да си работи. WinNTsetup също инсталира без да се интересува е или не е  съвместим хардуерът.

• Автор
преди 8 минути, MZ/X написа:

Докато промените по рестрикции не са влезли в билдовете.

От толкова години до сега, само плашат гаргите, но не режат никога клона на който стоят...

преди 3 часа, цър-вул написа:

В статията отново се визира SETUP.EXE доколкото видях от снимката освен ако не са пачнали целия command line. Все пак някой да тества с setupprep.exe.

Просто една и съща статия са я завъртели по всички новини (включително и главната страница на kaldata). А и Rufus предполагам ще си бачка още и той.

преди 11 минути, цър-вул написа:

@B-boy/StyLe/, нали знаеш, че не ползвам стандартното инсталиране... А и след компилиране на iso, задълже го пачвам със скрипта на AveYo.

Аз не говорех за теб. А по принцип.

Благодаря за проверката. Значи поне засега още работи този метод. Но подозирам, че няма да е задълго, защото придоби популярност и сигурно ще го резнат и него след време.

Аз имам 11 на три компютъра, само на единият е правен със заобикаляне на изискванията (с RUFUS). Като дойде 11/ 24Н2 дали ще бъде разкрит и ако да, какво бих могъл да направя още сега. Компютърът е много добър и ще е жалко да се озова в уиндоус 10. Като чета горната дискусия, мисля, че ще ми трябва по-детайлна инструкция.

Какви са новите неща и промени в Windows 11 24H2, подробно описание.
Windows 11 2024 Update (version 24H2): New features, availability, Arm updates, Copilot+ PCs, and everything you need to know
https://www.windowscentral.com/software-apps/windows-11/windows-11-version-24h1-changelog-release-date-features-ai-2024-update 

Ново издание на Сергей Стрелец:2024.08.21 English

Новините идват бързо на крилата на цър-вул еър.... 😎

преди 5 часа, цър-вул написа:

Ново издание на Сергей Стрелец:2024.08.21 English

Затвори скритото съдържание

Новините идват бързо на крилата на цър-вул еър.... 😎

Огледала

Spoiler

Password for archive:  strelec

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

След 40 години Майкрософт в употреба, Майкрософт ще премахне Control Panel 

Open-Control-Panel-Windows-10-step01_thu

И ще се ползва Settings 

🤔

meet_settings_1.jpg

на 18.08.2024 г. в 8:17, MZ/X написа:

бих препоръчал веднага да си инсталира 24H2 още сега през uup dump

През тук ли се сваля? Защото уиндоуса нещо протестира...

22.png

на 18.08.2024 г. в 8:17, MZ/X написа:

Който иска да има Windows 11 24H2 инсталация, а е с криминален по стандартите на Майкрософт хардуер 🤣, бих препоръчал веднага да си инсталира 24H2 още сега през uup dump, а не да чака окончателната версия.  Докато промените по рестрикции не са влезли в билдовете.
Аз се инсталирах от  и мога да гарантирам единствено за билд 26100.1301, че ги няма тези ограничения. Вчера се ъпгрейднах също успешно до 26100.1457.

Верно ли? Сега и веднага? Незамедлительно!

Skip_TPM_Check_on_Dynamic_Update.cmd Quick_11_iso_esd_wim_TPM_toggle.bat

преди 1 час, Panzer 4 написа:

През тук ли се сваля? Защото уиндоуса нещо протестира...

22.png

Да това е файлът който ти прави ISO.
Процесът трае от 1 до 2 часа в зависимост какви опции си избрал при генерирането му.

преди 11 минути, цър-вул написа:

Верно ли? Сега и веднага? Незамедлительно!

Какво ми навираш тея файлове?
Инсталирах без тях прекрасно от моя си генериран образ, при все че не отговарям на условията за хардуер.

Смешник

преди 27 минути, MZ/X написа:

Инсталирах без тях прекрасно от моя си генериран образ, при все че не отговарям на условията за хардуер.

Инсталирал си с ключа /server да? Защото от uupdump се сваля стандартен набор файлове за създаване на стандартен iso файл. Чийто инсталатор по принцип прави проверка за TPM. А като премахнат /server  ключа ко прайш? Свирки?
Ама с файловете, които съм качил по-горе/назад няма такъв проблем. Кеф ти текуща инсталация да отключиш, кеф ти нов iso файл/usb инсталатор да отключиш.
'айде да спомена и възможността за изключване на проверката с помощта на unattend.xml. Ето част от настройките му:
image.png.d9d94992de85a1d4b1e83f9e0b90a15a.png

преди 19 часа, цър-вул написа:

Забравих да поясня - с първия файл се изключва TPM проверката в началото на актуализирането на инсталиран Windiws. 

Вторият файл изключва проверката за TPM в iso/wim инсталатора. 

В инсайдърската версия 24H2 билд 26100 са вкарали оптимизация за AMD процесорите свързана с предсказването на инструкциите (branch predictor). Производителността на Ryzen серии 7000 и 9000 при някои игри е над 20 %. Има игри, при които няма подобрение, но хубавото е, че няма никъде спад на производителността. Очаква се и за Ryzen 5000 да има подобрение, но се чакат тестове, за да се види колко ще бъде то. За съжаление не е тествал програми, но аз предполагам, че и там да има някой и друг процент подобрение. AMD казват, че тази оптимизация не влияе на Интелските процесори. Тествани са три игри. В две от тях няма разлика, но при третата и при i5-14600K има голям скок в производителността (20:05 мин.), което ме навява на мисълта, че може да има оптимизации и за Интел в новата версия на Windows-а.

С актуализация KB5041587 се добавят оптимизациите за AMD процесорите (показани в горното пуснато от мен видео) и във версия 23H2, така че не е необходимо да се преминава към инсайдърската 24H2, за да се възползваме от тях. Тази актуализация не се инсталира автоматично, а по избор:

AMD confirms Branch Prediction Optimizations are now available for Windows 11 23H2, boosting gaming performance

Днеска 11-ката ми направи проблем, по никакъв начин не тръгваше инсталацията без връзка с интернет.  Флашките (2 броя на английски и български) са правени с Rufus и довчера работеха нормално, сега и с OOBE\BYPASSNRO не се байпасира изискването да се свърже с интернет. Някой друг има ли подобен проблем и намерил ли е друго решение освен инсталация на W10 и след това да се чака докато се ъпдейтне до 11-ка?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.