Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 16 минути, цър-вул написа:

Ся напиши и как се стига до там ;)

Признавам много ме домързя. Пия тук една мента със спрайт и направо съм се разложил. А и на 11-тката не съм сигурен дали пътя до там не е променен спрямо 10. И сега ще ме караш да търся... Направо ти го оставям това уточнение. Мерси. :)

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 744,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това щ

Публикувани изображения

преди 9 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Пия тук една мента със спрайт и направо съм се разложил.

водка с кола ама внимателно избирай водката, че има ментета или мастика.Един път пих мента и то със спрайт миналата година и повече не искам да го пробвам ;) 

преди 1 минута, adersa написа:

водка с кола ама внимателно избирай водката, че има ментета или мастика.Един път пих мента и то със спрайт миналата година и повече не искам да го пробвам ;) 

Въпрос на вкус. Аз и мента с мастика обичам ама много "облачно" ще ми стане отрано. :D

преди 13 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Направо ти го оставям това уточнение. Мерси. :)

Десен клик по десктопа >>Personalize>Personalization>Themes>Desktop icon settings

преди 3 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Въпрос на вкус. Аз и мента с мастика обичам ама много "облачно" ще ми стане отрано. :D

В жегата грогче с лемон (не брадърз)

Цитат

Можеш да пробваш и ръчно възстановяване на иконата от самите настройки на плота: (не със смяна, а с Restore Default).

Изтрийте кеша на иконите.

Вече съм го правил. Без резултат.

А проверка на системните файлове правил ли си?

sfc /scannow

Ако и там е ОК, не ти остава друго, освен да направиш ресет на Windows със запазване на личните файлове
reset-windows-03.png

преди 23 минути, цър-вул написа:

А проверка на системните файлове правил ли си?

sfc /scannow

Ако и там е ОК, не ти остава друго, освен да направиш ресет на Windows със запазване на личните файлове
reset-windows-03.png

Направих го без резултат. Reset го държах за накрая. Явно, че това е решението.

Имаше и някаква врътка през регистрите, но сега хапвам и не мога да пиша с обяснения. Нещо относно промяна на пътя до imageres.dll. Едно време като се занимавах с IconChanger-ите на Stardock съм имал ядове и бях запомнил как ръчно да се оправят нещата. Но трябва да видя, кой CLSID отговаряше на Documents.

Май някъде в Computer\HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CLSID беше.

Между другото казахте, че сте опитали със смяна на иконата и с Restore Defaults. А оттам пробвали ли сте и следните 2 неща:

1. Да скриете иконата с махане на отметката => Apply и след това да я сложите и пак Apply?

2. Да смените темата на десктопа с някоя друга за теста?

преди 13 минути, цър-вул написа:

{A8CDFF1C-4878-43be-B5FD-F8091C1C60D0}
ИЛИ
{d3162b92-9365-467a-956b-92703aca08af}

Всъщност би трябвало да е:

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CLSID\{59031A47-3F72-44A7-89C5-5595FE6B30EE}\DefaultIcon

преди 3 часа, SENZAR написа:

Здравейте! Наскоро се появи някакъв бъг в иконата на папка "Файлове на потребителя" на работния плот. Смени изгледа си, докато прекия път на същата изглежда, както трябва. Пробвах доста неща включително и смяна на икона, но тя си изглежда винаги по този начин. Някакви идеи за отстраняване на досадния проблем?

Това "Documents" ли е?

Как е иконата във Файл експлорера?

• Автор
на 26.07.2024 г. в 1:43, vanci написа:

След днешния ъпдейт, Windows Defender (по - скоро опцията му) - изолиране на ядра, цялост на паметта ми счупи - по - скоро спира зареждането на драйверите на Asrock Motherboard Tuning Utility & Polychrome Sync. Програмите ги преинсталирах, но докато не изключих опцията цялост на паметта, нещата не се оправиха. До сега не съм имал подобен проблем, като цялост на паметта си е активирана още при инсталиране на Windows от април тази година. ASRock B760M Pro RS/D4 WiFi - дъно, Intel 13500 процесор, Arc A770 16 GB видео карта.

Проблема не е само при теб. Ще се чака или асрок да обновят софтуера или М$ да оправят счупеното.

целостта на паметта - Форуми на ASRock - Страница 1

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

Проблема не е само при теб. Ще се чака или асрок да обновят софтуера или М$ да оправят счупеното.

целостта на паметта - Форуми на ASRock - Страница 1

Като гледам във тоя форум тия които се оплакват са с интелски процесори само.

преди 10 минути, цър-вул написа:

и Asrock латформи

Да, защото и моята е Asrock. а нямам такъв проблем, ама съм с АМД процесор.

преди 14 минути, цър-вул написа:

Оф, тъп ли си или просто си търсиш заяждане 

А, ся де.

Никога не съм търсил заяждане, значи остава да съм тъп.

преди 15 минути, цър-вул написа:

засегнати са Asrock платформи за Intel.

Това къде го пише?

• Автор
преди 2 часа, В. Велев написа:

Да, защото и моята е Asrock. а нямам такъв проблем, ама съм с АМД процесор.

И аз съм с AMD и ASRock на едната машина, и софтуера A-Tuning не работи. Не го бях пускал от инсталацията насам и сега видях, че вади същото съобщение /B550M Pro 4 с последен BIOS/. Проблема е със софтуера  Asrock Motherboard Utility, който периодично през годините се чупи след някой ъпдейт.

Иначе машината си работи безпроблемно. Не работи само въпросния софтуер.

преди 2 часа, цър-вул написа:

засегнати са Asrock платформи за Intel

Не само. Виж в линка ми. Има доклади и от AM4 И от AM5 платформи. Дори и в момента продължават да валят оплаквания в същия.

преди 49 минути, Joss Bomon написа:

И аз съм с AMD и ASRock на едната машина, и софтуера A-Tuning не работи. Не го бях пускал от инсталацията насам и сега видях, че вади същото съобщение /B550M Pro 4 с последен BIOS/. Проблема е със софтуера  Asrock Motherboard Utility, който периодично през годините се чупи след някой ъпдейт.

Иначе машината си работи безпроблемно. Не работи само въпросния софтуер.

Преди го ползвах тоя софтуер, но от 1-2 години не съм го слагал. Преди малко го инсталирах и при мен работи.

eBTTbDB.png

Ex6dzDn.png

Аз съм с Asrock B450M Pro4-F и AMD Ryzen 5 5600.

преди 10 минути, Joss Bomon написа:

Коя е версията на MotherboardUtility? С вградения Defender ли си?

Изтеглих за пробата последната версия. От сайта на дъното ми.

Да, с вградения Дефендер съм. Аз и не ползвам друга aнтивирусна.

uRmfhB2.png

• Автор
току-що, В. Велев написа:

Изтеглих за пробата последната версия. От сайта на дъното ми.

Хмм... интересно. Същата последна версия е за всички дъна. Май проблема е с драйвера за дъната с RGB и LED... въпреки, че още в началото бях изключил всички опции за тях в BIOS... 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.