Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

• Автор
преди 38 минути, *S197* написа:

От скоро съм 11-ката и днес търсех бърз начин да сменявам режимите на performace, подобно на 10ката. Е, нямаше. Разрових се в нет-а и се оказа, че Microsoft са си направили малко тулче. Прикачвам го. Появява се един щепсел в систрея от където става номера. Много тъпо, че го няма вградено.

PowerPlanSwitcher Installer.exe 1.01 MB · 0 изтегляния

Колко често ще ги сменяш тия режими? И защо да се инсталира допълнителен софтуер, като можеш да си създадеш един шорткът към режимите?

Десен на десктопа -> Създай -> Пряк път -> пействаш пътя %windir%\System32\control.exe powercfg.cpl 

How to Create Power Plan Shortcuts on Windows (groovypost.com)

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 744,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това щ

Публикувани изображения

преди 20 минути, Joss Bomon написа:

Колко често ще ги сменяш тия режими? И защо да се инсталира допълнителен софтуер, като можеш да си създадеш един шорткът към режимите?

Десен на десктопа -> Създай -> Пряк път -> пействаш пътя %windir%\System32\control.exe powercfg.cpl 

How to Create Power Plan Shortcuts on Windows (groovypost.com)

Нещо такова правех и аз преди; сега забелязах, че според powercfg планът се сменя, но ако после отидеш в Settings, падащото меню се чупи и стои празно, ако си избрал нещо различно от Balanced.

преди 54 минути, *S197* написа:

От скоро съм 11-ката и днес търсех бърз начин да сменявам режимите на performace, подобно на 10ката. Е, нямаше. Разрових се в нет-а и се оказа, че Microsoft са си направили малко тулче. Прикачвам го. Появява се един щепсел в систрея от където става номера. Много тъпо, че го няма вградено.

PowerPlanSwitcher Installer.exe 1.01 MB · 0 изтегляния

Ако говориш за ей това - https://apps.microsoft.com/detail/9nblggh556l3?hl=en-gb&gl=US - то е от някакъв външен човек, не от Microsoft - просто е публикувано в официалния магазин.

• Автор
преди 39 минути, killchain написа:

Нещо такова правех и аз преди; сега забелязах, че според powercfg планът се сменя, но ако после отидеш в Settings, падащото меню се чупи и стои празно, ако си избрал нещо различно от Balanced.

Създаването на шорткът към прозореца с плановете нищо не чупи. За шоркъти към конкретен план не мога да гарантирам какво се случва.

Ето ви една щракалка - не се инсталира:
switch_power_scheme_right_click.png

https://www.sordum.org/files/download/switch-power-scheme/SwitchPowerScheme.zip

Има и БГ интерфейс
Има възможност за създаване на меню в контекста на работния плот:
change_powerplan_via_right_click.png

@Nikita', досадна е реакциятата ти на всеки пост. Просто малоумно поведение.

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

Колко често ще ги сменяш тия режими?

И аз се учудвам на това.

Ако се сменя през няколко секунди или минута тогава има смисъл от шорткъти. Но не виждам каква е идеята от смените.

преди 4 часа, Joss Bomon написа:

Колко често ще ги сменяш тия режими?

Ситуация - режим Балансиран, машината загрява, избира Икономия на енергия, темп. на машината се нормализира. Става с 3 клика

преди 13 часа, цър-вул написа:

Ситуация - режим Балансиран, машината загрява, избира Икономия на енергия, темп. на машината се нормализира. Става с 3 клика

Добре де, ама щом загрява в режим Балансиран, пак ли го връща след време? Не си ли кара на Икономия?

преди 1 минута, цър-вул написа:

Не съм срещал такъв случай

Учуди ме остротата с която беше поставен "проблема" от S197. Едва ли не 11-та не става щом не може бързо да се превключват режимите както в 10-та.

• Автор
преди 15 часа, цър-вул написа:

Ако си стигнал до положение да ограничаваш температури със смяна на планове - спукана ти е работата. Балансирания режим е универсален, а в последните версии на 11 вече и не виждам някаква разлика между Най-висока производителност и Балансиран в производителността. 

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Ако си стигнал до положение да ограничаваш температури със смяна на планове - спукана ти е работата

Твърде добре си се държи. И това е изцяло твое мнение! 

на 20.09.2024 г. в 17:18, MZ/X написа:

Споделих как ползвам ReFS като knowledge-share.

Много добри скорости на копиране zfs-refs, това е максимумът въобще и за двата ми хард диска:
Awdgrtd.png

WSL - rulz! 💪

Появиха се линкове към първите ISO-та на Windows 11 24H2:
https://www.windowslatest.com/2024/09/30/microsoft-prepares-windows-11-24h2-iso-works-without-microsoft-account/

Автоматичен BitLocker при инсталация, ама можело да се махне в последствие. 😀
Едно от нещата заради които се инсталирах предварително от UUP - да немам и тези изпълнения. 

преди 59 минути, MZ/X написа:

Автоматичен BitLocker при инсталация, ама можело да се махне в последствие. 😀

Вече показах, че може и да не се активира Bitlocker при инсталирането. 

преди 30 минути, цър-вул написа:

Вече показах, че може и да не се активира Bitlocker при инсталирането. 

Какво си се захилил като цепната ряпа?
Къде, драги, в процеса на инсталация можеш да изключиш BitLocker по нормален начин?
Показал бил някакъв негов си нестандартен начин.
А щом е нестандартен днес може и да работи, а в бъдеще не.

преди 18 часа, MZ/X написа:

Много добри скорости на копиране zfs-refs, това е максимумът въобще и за двата ми хард диска:
Awdgrtd.png

WSL - rulz! 💪

Няма лошо, но не мисля, че скоростта е само заради двете използвани файлови системи. Самата TeraCopy използва кеширане/буфериране и копира една идея по-бързо от explorer-a. И аз го ползвам (те Windows вкараха паузиране на копирането, което е чудесно), но още няма валидация на прехвърлените файлове по контролни суми или съдържание.

преди 23 минути, B-boy/StyLe/ написа:

аз го ползвам

Аз ползвам FastCopy... :)

преди 1 час, MZ/X написа:

Какво си се захилил като цепната ряпа?
Къде, драги, в процеса на инсталация можеш да изключиш BitLocker по нормален начин?
Показал бил някакъв негов си нестандартен начин.
А щом е нестандартен днес може и да работи, а в бъдеще не.

Аре, по-кротко с тона, а? 

Някой друг с повечко мат'рял под фонтанелата от теб, не аз, е писал по въпроса. Това, че теб те мързи, но с кеф лаеш месечината, не е мой проблем. 

Показал ли съм? Показал съм. 'ми да взема да спра да споделям "мои" си нестандартни начини. Всичко, което ти не знаеш, а то не е малко, за теб е нестандартно. 

преди 1 час, Лудият Учен написа:

Дава ми грешка...Не можах да го инсталирам...

А...Инсталира се всичко нормално...Смених флашката и всичко е ОК...

• Автор
преди 14 часа, nikssi написа:

Покажи скритото съдържание

Windows 11 IoT Enterprise LTSC 2024 (Final, GA) (26100.1742) EN-US

CRC32: 482A5898
MD5: 66608A96A4F2D73B4A1D054E76E6EAE4
SHA-1: D5DD0A493B6A9C92F7F2A54BB2FB2544587A15FD

image.png.c139e6055cbd1244d22f5cd1d446e5da.png

линка ще е активен няколко часа ;)

Да припомня само, че Enterprise LTSC без IoT е с поддръжка за 5г. , а IoT Enterprise LTSC  е с 10г. такава.

bg-bg_windows_11_enterprise_ltsc_2024_x64_dvd_2778f4e8.iso

en-us_windows_11_iot_enterprise_ltsc_2024_x64_dvd_f6b14814.iso

image.thumb.png.e8c14d9974804ac8b1ce305bac35b009.png

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.