Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

Пълно спиране на Recall на Copilot:

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

Баце Клонинга,  цър-вул ти е отговорил много точно и правилно!

1.  Ами то си пише "Чиста инсталация, Локален акаунт"! Опцията Интернет - може и да е силно препоръчителна, ами ако няма драйвър за wi-fi?

2.Флашката от бавните, хардуера стара, к`во има да се чудиш!

3. Пак да отбележа, хардуера е стар. Store си вижда от снимките че не бачка. Чупи HDD диск, дори на следващия ден като го пуснах, диска отново беше счупен и искаше формат. Закачих го с кутийка като външен форматирах, пустнах тест 100 % здрав. Сего го бутнах пак като втори на лаптоп с 10, никакви проблеми. Не криптирам дялове, още повече пък когато тествам.

4. Посто потдърдих че Recall и AI, няма! Прочетох доста коментари във форумите, потребители живо се интересуваха от нововъведенията.

5.  Аз съм написал много точно и конкретно "заби и се рестартира експлорера", а ти пишеш "Забивка или така наречения скок/рефреш" - какъв скок и какъв рефреш. Залепва за 20 секунди и се рестартира екплъръра. И това не е по време на инсталиране на драйвъри или актуализации.  Какви 4 инсталации и какви конфигурации , нищо не разбрах. Аз правя 1 инсталация и 1 конфигурация.

Ако искаш iso файла още не съм го изтрил, ще ти кача някъде.

преди 9 часа, st34 написа:

Ами то си пише "Чиста инсталация, Локален акаунт"! Опцията Интернет - може и да е силно препоръчителна, ами ако няма драйвър за wi-fi?

Store си вижда от снимките че не бачка.

Аз също направих чиста инсталация и локален акаунт! Магазинът на Майкрософт работи без нужда да си с техен акаунт! А предположението ти да не намира Wi-Fi е абсурд. Основно се чудех как си скалъпил имиджа. Само за това не можа да кажеш. Очаква се да си направил сума грешки.

преди 5 минути, Клонинга написа:

Очаква се да си направил сума грешки.

Очаква се от теб да си маалко по-умен! Какви грешки да направи, след като предварително конфигурираният скрипт за сваляне на съдържание и създаване на iso се изпълнява без намеса?

преди 1 час, цър-вул написа:

Очаква се от теб да си маалко по-умен! Какви грешки да направи, след като предварително конфигурираният скрипт за сваляне на съдържание и създаване на iso се изпълнява без намеса?

Аха. Ясно. Както си казал, преди е могло, а после са запорирали възможността за сваляне. ОК.

Никъде в уиндоус 11 не намерих начин да се регулира яркостта на екрана. В мрежата има един куп препоръки, които са ужким за 11, но при мен липсват елементите, които се препоръчват. Има и такива, използващи външни програми, които не съм склонен да пробвам, да не ми отворят работа. Остава регулаторът на самия монитор, което е полу-мярка, защото ще се отрази на другия компютър и там има уиндоус 10 с нормални параметри. При вас как е?

пп форумът не ми позволява да кача още две снимки по 140тина кб ,на тях се виждаше другите предложения. Всичко е затъпяло до ...

1.png

Ало е лаптоп - има регулатор, ако е десктоп - няма. Т.е. трябва да се ползва регулатор на драйвъра на видеото или такъв на трети страни.
Примерно:
https://apps.microsoft.com/detail/9ppsvwj4z4qz?hl=en-us&gl=US
https://apps.microsoft.com/detail/9nq9g5pw4wg9?hl=en-us&gl=US

преди 1 час, Panzer 4 написа:

пп форумът не ми позволява да кача още две снимки по 140тина кб ,на тях се виждаше другите предложения. Всичко е затъпяло до ...

И защо трябва да ги качваш във форума като и без това той ги мачка до неузнаваемост. А това е дъвкано, дъвкано...

Има си imgur има си imgbb и още стотици читави хостинги...

преди 2 часа, цър-вул написа:

Ало е лаптоп - има регулатор, ако е десктоп - няма. Т.е. трябва да се ползва регулатор на драйвъра на видеото или такъв на трети страни.
Примерно:
https://apps.microsoft.com/detail/9ppsvwj4z4qz?hl=en-us&gl=US
https://apps.microsoft.com/detail/9nq9g5pw4wg9?hl=en-us&gl=US

Браво, адаш, твоите приложения решават въпроса! Понеже са майкрософтски, им се доверявам. Много ти благодаря!

6.png

5.png

преди 3 часа, Panzer 4 написа:

Никъде в уиндоус 11 не намерих начин да се регулира яркостта на екрана.

Не може ли от монитора?

преди 16 часа, В. Велев написа:

Не може ли от монитора?

Обикновено тази настройка в по-новите модели е завряна на.... 

Друго си е да дръпнеш с мишката плъзгача. 

преди 5 минути, цър-вул написа:

На моя монитор DELL 27.21 от дясно долу има четири миниатюрни бутончета, с които много лесно се регулира всичко.

2.jpg

преди 12 минути, Panzer 4 написа:
преди 19 минути, цър-вул написа:

На моя монитор DELL

Всяко правило си има изключения...

преди 19 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Има си imgur има си imgbb и

Дето викаше бай Круме от Трън-я и жену имам! Да беше припомнил, по-добре, че папка "Моите файлове" периодично трябва да се изтрива и няма проблеми...

преди 14 минути, Panzer 4 написа:

Дето викаше бай Круме от Трън-я и жену имам! Да беше припомнил, по-добре, че папка "Моите файлове" периодично трябва да се изтрива и няма проблеми...

Проблеми ще има, защото ще продължава да ги мачка дори да можеш да ги качиш. Т.е. пак ще са неприятни за гледане. Аз лично подминавам прикачени снимки в повечето случаи, защото не ми се "дзвери" в смачкани подобия на скрийншоти.

на 22.06.2024 г. в 12:58, Panzer 4 написа:

На моя монитор DELL 27.21 от дясно долу има четири миниатюрни бутончета, с които много лесно се регулира всичко

Мониторът има два HDMI входа, които автоматично търсят сигнал и това много ме улеснява в работата с двата компютъра, включени в него. Но чак сега, по повод регулиране на яркостта, открих, че двата входа си имат отделно регулиране и то се запомня . Така, че мога да си направя яркост, различна за всеки от тях. Много удобно!

• Автор
преди 3 часа, Panzer 4 написа:

Мониторът има два HDMI входа, които автоматично търсят сигнал и това много ме улеснява в работата с двата компютъра, включени в него. Но чак сега, по повод регулиране на яркостта, открих, че двата входа си имат отделно регулиране и то се запомня . Така, че мога да си направя яркост, различна за всеки от тях. Много удобно!

И това какво общо има с темата ?!

Превърнахте всички теми в долнопробни чатове за мрънкане без разбиране! Дори баба Гицка знае как се регулира яркост и със сигурност си единствения който го занимава подобна дивотия! Че и взел да ми се самоцитира... Трагедия!

Ново издание на ExplorerPatcher - 22621.3527.65.5
Промените:

Spoiler

Тестван на версии на ОС 22621.3296, 22621.3447, 22621.3527, 22635.3566, 26058.1000, 26120.461 и 26200.5001. (Забележка: 22621 и 22631 споделят едни и същи OS файлове)

1
  • Лента на задачите10: Опцията на лентата на задачите на Windows 10 вече не е налична на 26002+. ( #3053 , e57a6b0 )
    • Това е в съответствие с премахването от Microsoft на стандартната лента на задачите на Windows 10 от explorer.exeспоменатите компилации.
  • Start10: Фиксиран ПИН за стартиране на 226xx.3420+ (22H2, 23H2) и 25169+ (24H2). ( 232fe6b )
  • Start10: Върната корекцията на забавянето при затваряне на менюто, когато EP се инжектира само в StartMenuExperienceHost.exeзасега. ( e59c34c )
2
  • Start10: Поправена е грешка, при която наскоро въведените „предложения за акаунти“ не позволяват отварянето на менюто с потребителски плочки при по-късни компилации 22H2/23H2 и 24H2. ( d11445a )
3
  • Всички: Актуализирани са някои модели, за да работят с 22635.3430+ (бета) и скорошни компилации 24H2. (b51ef38)
    • Това трябва да коригира срива на стартовото меню на Windows 10 и Win+X, които не работят и на двете гореспоменати компилации, когато символите все още не са изтеглени.
4
  • Актуализации: Поддръжка за ep_make, нов скрипт, който изгражда ExplorerPatcher локално на вашия компютър. Прочетете повече тук . ( 80592f6 )
  • GUI: Реорганизирани секции „Относно“ и „Деинсталиране“. ( 4794713 )
  • ep_weather: Фиксирано подравняване.
5
  • Времето: Поправки на оформлението. ( 57b44d2 , 2112a18 )

Моля, консултирайте се с README за повече подробности.
Подробен регистър на промените е достъпен тук .

Сваляне:ep_setup.exe

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.