Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

на 12.07.2024 г. в 4:51, цър-вул написа:

Ново издание на Сергеи Стрелец:
WinPE 11-10-8 Sergei Strelec (x86/x64/Native x86) 2024.07.12 English version

Това спасителен диск ли е?

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

Windows PE среда за много ремонти и за инсталиране на Windows
Огледало: majorgeeks.com
Промените в 2024.07.12

Spoiler

Fixed some bugs
Updated programs:
AOMEI Backupper 7.3.5
Acronis Cyber Protect Home Office Build 41126
R-Drive Image 7.2 Build 7203
Macrium Reflect 8.1.8017 (x64)
TeraByte Image for Windows 3.64
EaseUS Todo Backup 2024 16.3.0 Build 20240627 (x64)
Symantec Ghost 12.0.0.11573
Active Disk Image 24.0.6 (x64)
Drive SnapShot 1.50.0.1435
AOMEI Partition Assistant 10.4.1
MiniTool Partition Wizard 12.8 (x64)
EaseUS Partition Master 18.8.0 Build 20240605 (x64)
EaseUS Disk Copy 6.1.1 Build 20240617 (x64)
NIUBI Partition Editor 9.9.5
DiskGenius Professional 5.6.0.1565
Active Partition Manager 23.0.0.0 (x64)
DiskCopy 1.1.8.1 Beta
WinNTSetup 5.3.5.2 (x64)
AIDA64 7.30.6900
Hard Disk Sentinel 6.20
CrystalDiskInfo 9.3.2
CrystalDiskMark 8.0.5
CPU-Z 2.10
HWiNFO 8.04
HDD Regenerator 2024
NirLauncher 1.30.12
USB Safely Remove 7.0.5.1320
PowerISO 8.8
EasyUEFI 5.5
R-Studio 9.4 Build 191332
EaseUS Data Recovery 18.1.0 Build 20240703 (x64)
ShadowCopyView 1.16
Runtime GetDataBack 5.71
Runtime RAID Reconstructor 5.13
Runtime Captain Nemo 7.04
Active Partition Recovery 24.0.2 (x64)
Active File Recovery 24.0.2 (x64)
Active KillDisk 24.0.1 (x64)
Active Disk Editor 24.0.0 (x64)
AnyDesk 8.0.10
Supremo 4.11.2.2625
Radmin VPN 1.4.4642.1
UltraVNC 1.4.3.6
PuTTY 0.81
TightVNC 2.8.84
MemTest86 Pro 11.0 Build 1000 (UEFI)
Memtest86+ 7.00 (UEFI/DOS)
BootIt Bare Metal 1.92 (DOS)
HDDaRTs 20.02.2024 (DOS)
BIBM++ 1.92 (DOS)
Other small changes

Здравейте хора,

Не знам дали това е подходящата тема, но реших да споделя това видео с вас, защото го пробвах и нещата се получиха учудващо добре. Единствения минус беше, че след инсталиране, уина се стартира с локален акаунт и след това трябваше да го сменя с майкрософтския, за да мога да си активирам легалния офис пакет. Наложи се да инсталирам допълнително калкулатора и Пейнт-а, като за целта влясох в магазина през браузъра, тъй като даже и той липсваше :)  В крайна сметка след инсталиране, драйвъри, програми и настройки, в момента имам само около 100 процеса активни и компютъра меко казано лети. Та освен, че го споделям за да е полезно на някои от вас, какво ви е мнението за този метод, плюсове минуси и предполагам не е обсъждан в темата. Моля, ако модератора прецени, че отговора ми не е за тук, да го премести или изтрие. Поздрави!

ВИДЕО

Пробвай този unattend.xml генератор:
https://schneegans.de/windows/unattend-generator/ 

преди 12 минути, driver_sl написа:

Единствения минус беше, че след инсталиране, уина се стартира с локален акаунт

Някои на това му викат плюс!!! Аз от години правя чисти инсталации само с unattend.xml
До скоро ползвах
https://www.windowsafg.com/

В комбинация с WinNTSetup инсталирането на Windows е просто децка игра. Отнема 2 минути конфигурирането и още 2(че и по-малко) разопаковането на Windows.
Примерен метод:

преди 8 минути, цър-вул написа:

Някои на това му викат плюс!!! Аз от години правя чисти инсталации само с unattend.xml
До скоро ползвах
https://www.windowsafg.com/

Да, но при регистрацията на офиса ми поиска да се логна. Ще ги видя, макар, че този който е в линка под видеото за мен лично е направен отлично. 

на 13.07.2024 г. в 12:28, цър-вул написа:

И какво ти пречи да логнеш офиса с M$ акаунтати, а Windows да работи от локален акаунт? Незнанието?

Незнание ли? Сам се превключи. Инсталира си OneDrive отново сам и се превключи акаунта на Win-a без да пипам нищо по него. Лично мен не ме бърка и без това ползвам Edge, който също е синхронизиран с акаунта в MS. Лиценза за Win-a също е електронен, за който съм си платил, за да се активира иска да връзка с акаунта. И така...

Здравейте ! Не знам, дали пиша в правилната тема. Проблема е следния. Лаптопа ми беше отворен и го оставих за малко. Котката ми явно се е разходила по клавиатурата. Като се върнах, беше заспал, активирах го, екрана светна, обаче не ми излиза профила и Влизане. Натисках разни бутони, нищо. Накрая натиснах esc и профила излезе, и влязох. Оттогава всеки път трябва първо да натискам esc. Как да спра това ? Котката може би е активирала някаква функция. Искам, да си влизам нормално. 

• Автор
преди 45 минути, tulski написа:

Проблема е следния.

Пробвай като начало да задържиш бутона за включване/изключване натиснат за около 6-7 секунди при включен лаптоп, докато изключи напълно. След това го включи и виж какво ще изкара като опция за влизане.

Ако полето за вписване и бутона излизат на екрана, но нямаш възможност за писане, виж следващия пост.

преди 40 минути, Joss Bomon написа:

Пробвай като начало да задържиш бутона за включване/изключване натиснат за около 6-7 секунди при включен лаптоп, докато изключи напълно. След това го включи и виж какво ще изкара като опция за влизане.

Ако полето за вписване и бутона излизат на екрана, но нямаш възможност за писане, виж следващия пост.

Благодаря за експресната помощ. Натиснах бутона за 10 секунди и после го включих.  Тръгна нормално. Интересно ми е досега, като трябваше да натискам esc, какво отключва или деактивира ? 

"Честито" на "печелившите". Дано след тази поредна изцепка на MS най-после им дойде акълът в главата. 🤣

Screenshot_2024-07-20-04-08-13-949_com.facebook.katana_1.thumb.jpg.06ba3c2e1235514eae3bba8c6e64e18a.jpg

И преди да кажете, че вината не е на МС: точно тяхна си е, защото Уиндоус още кара с 20-годишни дупки в сигурността, които МС не са и пипнали да ги запушат, просто защото не ги интересува.

Демонстрираш информираност? Ти откри топлата вода - тази новина вече е дъвкана.
И що в тази тема? Щот акълът ти стига да не си обуеш гащите неправилно?
В тема за Windows 11 постваш картинка за Windows 10.
Не става само с хейт, требе и акъл!

• Автор
преди 3 часа, Валсо написа:

И преди да кажете

Не се ли усещаш, че си най-тъпото парче от линуксджиите?! Във форума има поне 10-тина, които никога не са се изходили като тебе в темите за Windows!

Ти си срам за гилдията ви!

преди 4 часа, Валсо написа:

"Честито" на "печелившите". Дано след тази поредна изцепка на MS най-после им дойде акълът в главата. 🤣

Само че за твое съжаление изцепката е на външен софтуер. ОС е само средата в която се изпълнява проблемния код/актуализация.

преди 1 час, Joss Bomon написа:

най-тъпото парче от линуксджиите

Той и с Линух толкова се справя.

преди 6 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Само че за твое съжаление изцепката е на външен софтуер. ОС е само средата в която се изпълнява проблемния код/актуализация.

Що изобщо си правиш труда на го светнеш? Не е възможно - оно е като радио - не приема, само предава.
Последната му смешка беше, че:

diskpart 
lis dis

било грешно...
И се пъне кат' магаре на вада

• Автор
преди 17 часа, Валсо написа:

И преди да кажете, че вината не е на МС

Вчерашният глобален срив на Windows не засегна Русия - kaldata.com

преди 2 часа, Валсо написа:

Цъкнал съм на грешната тема - голям праз! Те и без т'ва са едно и също. Spyware 11 е просто Spyware 10 с KDE Plasma 5. :D 

Е нали ползваш безподобния Арчлинукс? Какво си се загрижил за нашия Windows? Великолепно се справяме и без безполезния  за нас Арчлинукс.

------------------------------------------------

Доста нова функционалност във WSL 2.3.11
https://www.phoronix.com/news/Microsoft-WSL-2.3.11

Днес забелязах странни промени  в 11-ката. Върнали са някои много полезни опции. Аз например си държа чист от икони десктопа и ги редя на таскбара. За целта се налагаше с десен бутон на мишката да се активира един прозорец и на него да се избере "повече опции" за да се стигне до "сложи на таскбара". Сега това се получава веднага. Отделно вече ги няма картинките като например кошче за триене а се появява надписа.  Изобщо нещата са си като в добрия стар 10 и по-предишни версии. 

Пиша този коментар, защото преди малко си преинсталирах системата и като видях промените се зачудих. Логично е да си помисля дали аз не съм сбъркал нещо или просто по съвпадение сега влизат  в сила тези промени.

Става дума за

Edition    Windows 11 Pro
Version    23H2
Installed on    ‎22.‎7.‎2024 ‎г.
OS build    22631.3880
Experience    Windows Feature Experience Pack 1000.22700.1020.0

Отделно използвам случая да питам за Гугъл хром браузъра дали има начин да го "излъжа" при сърфиране да ми отваря всеки следващ сайт в нов таб.

Защото сега ми трупа всичко на едно място и това не ме устройва. До сутринта ползвах друг браузър, който за съжаление взе да стана прекалено бъгав, но поне отваряше всеки сайт в свой собствен таб.

Благодаря.

преди 16 минути, ivov написа:

Отделно използвам случая да питам за Гугъл хром браузъра дали има начин да го "излъжа" при сърфиране да ми отваря всеки следващ сайт в нов таб.

Това не го разбрах.

Като чукнеш с мишката с десния бутон на сайта и най-отгоре е избора за отваряне в нов таб.

u2i6d18.png

преди 29 минути, В. Велев написа:

Това не го разбрах.

Като чукнеш с мишката с десния бутон на сайта и най-отгоре е избора за отваряне в нов таб.

u2i6d18.png

Това е ясно, но има ли възможност да се автоматизира? Защото сега всеки път трябва да се сеща човек да натиска плюса. 

Не случайно натъртвам, че става дума за сърфиране. Много по-удобно е да ти се отваря всеки сайт в отделен таб автоматично. 

Дори не знам защо го обсъждаме и няма как да не се запитам що за хора ги правят тези браузъри? 

преди 2 минути, ivov написа:

Това е ясно, но има ли възможност да се автоматизира? Защото сега всеки път трябва да се сеща човек да натиска плюса. 

Не случайно натъртвам, че става дума за сърфиране. Много по-удобно е да ти се отваря всеки сайт в отделен таб автоматично. 

Дори не знам защо го обсъждаме и няма как да не се запитам що за хора ги правят тези браузъри? 

Ама няма да натискаш плюса. Слагаш мишката върху сайта който искаш да отвориш на друг таб и с десен бутон избираш да е на нов таб.

преди 3 минути, В. Велев написа:

Ама няма да натискаш плюса. Слагаш мишката върху сайта който искаш да отвориш на друг таб и с десен бутон избираш да е на нов таб.

Разбрах те. Имам предвид,  че всеки път трябва да правя допълнителна операция. А аз често сърфирам между 5-6 таба като сравнявам информация и т.н.  При това бързам, защото е важно и ако всеки път трябва да си играя допълнително то по-добре да се върна на бъгавия браузър.

Отделно се оказа, че при мене опцията "pin to taskbar"  не бачка. Ако хвана иконата и я провлача до таскбара работата става, но иначе нищо не се получава. Явно пак ще трябва да преинсталирам 11-ката, защото мразя такива мърляви изпълнения. Или аз съм сгафил нещо при преинсталацията или тия от Майкрософт са се уляли тотално след оня срив. 

Извън темата, но след оттеглянето на Байдън ми направи впечатление, че американците дават накъсо. В смисъл, че работя с американска фирма и след като два дни се бяха покрили като съпорт днес ми говориха някакви пълни глупости и си личи, че са изтрещели напълно. Нищо лично, но само констатирам, а и губя пари от цялата тази каша, която се заформи. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.