Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 32 минути, N47X написа:

Днес пък липсва в Edge преводачът. На този компютър с 11про до вчера се го имаше и работеше екстра, сега го няма. Прегледах му настройките, всичко е ок. Каква ли е причината?

Екранна снимка 2024-02-29 123528.png

Екранна снимка 2024-02-29 123821.png

Така ли ползваш преводача?

M7YHl8u.png

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 24 минути, В. Велев написа:

Така ли ползваш преводача?

Не, обикновено се отваря малък бял прозорец, само с два бутона-"преведи"  и "не сега" . Това, което показваш, няма нищо общо с нормалния преводач. Изчезнала е и иконката, която се появява горе в лентата, при наличие на нещо за превод.

Екранна снимка 2024-02-29 133916.png

преди 12 минути, N47X написа:

Не, обикновено се отваря малък бял прозорец, само с два бутона-"преведи"  и "не сега" . Това, което показваш, няма нищо общо с нормалния преводач. Изчезнала е и иконката, която се появява горе в лентата, при наличие на нещо за превод.

Пробвай да изключиш и после пак да включиш предложението за превод. Рестатрирай Windows даже.

Вчера при мен се получи така че не искаше да влезе в секцията за Ъпдейт на Settings. Върти, върти и празно. За пъври път ми се случва и е много странно. В другите секции на Settings нямаше проблеми.

Тъкмо щях да се оплаквам тук и реших да рестартирам Windows и "проблема" се оправи :)

преди 4 минути, цър-вул написа:

Покажи картинка на страницата
edge://translate-internals

Къде е тази страница? За отбелязване е, че случайно попаднах на страница на руски и преводачът се появи горе.

преди 2 минути, цър-вул написа:

Тези препоръки ги знам и първо там погледнах-всичко е ок. Ето и страницата:

Екранна снимка (43).png

Всеки си има предпочитания, но за мен постоянното изкачане за предложение за превод леко ме дразни. Защото има много страници и на английски и на руски, които не искам да ми се превеждат. Интересува ме оригинала.

Ако искам превод на страницата тогава с десния бутон на мишката и както показах по-горе си я превеждам на български. Ако искам само част от текста го селектирам и тогава предложението става да ми преведе само селектираното.

преди 1 минута, N47X написа:

Тези препоръки ги знам

А аз съм ясновидец...
edge://settings/languages 
Тук има ли отметка на Предложи да преведе на този език?

преди 24 минути, цър-вул написа:

А зад точките на българския?

Май причината не е в компютъра-сега включих другия компютър с уиндоус 10 и там положението е същото-превежда само от руски. Майкрософт дали не са го хакнали?

44.png

преди 29 минути, В. Велев написа:

с десния бутон на мишката

Няма опция за превод-ти говориш за друг софтуер.

55.png

Няма ли барем един с нормален уиндоус 11 да погледне и да каже как е при него? Кам го старшината (собственикът на темата) да се произнесе?

преди 44 минути, N47X написа:

Май причината не е в компютъра-сега включих другия компютър с уиндоус 10 и там положението е същото-превежда само от руски. Майкрософт дали не са го хакнали?

Пробвай ръчно дали работи превода:

kciEM9S.png

Работата е ясна-пълно е с грешки 131, които се регистрират, когато не може да се намери отсрещния сървър, а за преводача знам, че при задействането му се ползва майкрософтски сървър. Тази грешка я имаше преди при инсталиране на нов хардуер, писах за нея преди. До днес на ден има най-много по една грешка (от провайдера).

22.png

23.png

току-що, В. Велев написа:

Пробвай ръчно

Ти не щеш да разбереш, че на нормалния 11 няма такива неща.

44.png

преди 16 минути, N47X написа:

Ти не щеш да разбереш, че на нормалния 11 няма такива неща.

Ама аз като натисна за превода и ми излиза тоя прозорец:

gnokSCF.png

Не говорим ли за него?

Освен това Edge трябва да е един и същ при различните Windows-и.

преди 37 минути, В. Велев написа:

Освен това Edge трябва да е един и същ при различните Windows-и.

Maalko ne sym syglasen:
https://learn.microsoft.com/en-us/deployedge/microsoft-edge-release-schedule

Цитат
Version Release status Beta Channel
Release week
Stable Channel
Release week
Extended Stable Channel
Release week

122 Release
Version
01-Feb-2024
122.0.2365.8
23-Feb-2024
122.0.2365.52
23-Feb-2024
122.0.2365.52

преди 9 минути, цър-вул написа:

Аз разбрах каква е работата. То си го и пишело :)

Трябва да се махнат всички езици, които искаш да ти се превеждат. Т.е тук трябва да остане само български. ОТ него (сайт на български) няма да ти предлага да ти превежда.

2024-02-29-16-04.png

преди 3 часа, N47X написа:

Браво!  Не става ясно защо се стигна до това...

Пише това:

Цитат

Ако отворите страница, написана на език, различен от предпочитаните от вас езици в настройките, Microsoft Edge автоматично ще ви подкани да я преведете.

Иконата Превод Преводач се появява в адресната лента, когато отидете на уеб страница, която е написана на чужд език. Даден език се счита за чужд за вас, ако не е включен в списъка ви с предпочитани езици в Настройки. За да добавите или премахнете езици от списъка, в Microsoft Edge отидете на Настройки и още > Настройки > езици.

И аз смятах че който е най-горе само той ще отпада за превод, но по някаква причина от М$ и другите които са след него също влизат в списъка да не се превеждат. 

Използване на Microsoft Translator в браузъра Microsoft Edge - Поддръжка на Microsoft

Направи ми впечатление, че докато не се избере Translate to... от контекста на страницата няма икона за превод:
image.png.99cd1ae9cefe877274ae7cdd82eadaa5.png

И след избора се появява:
image.png.63d91a885511d596f1f5e72bccdaa77f.png

преди 54 минути, цър-вул написа:

Направи ми впечатление,

Всичко хубаво, но как , до вчера, преводачът си работеше нормално, без да са махнати трите английски езика на браузера, и без да е имало някакви актуализации , засягащи въпросната функция, се наложи да се приспособяваме . Ако не намерим обяснение, пак ще се наложи да налучкваме и за други работи. И това, дето ти е направило впечатление, не се отнася за нормален 11, където прозорчето се появява веднага с чуждия език.

преди 21 минути, N47X написа:

Всичко хубаво, но как , до вчера, преводачът си работеше нормално, без да са махнати трите английски езика на браузера, и без да е имало някакви актуализации , засягащи въпросната функция, се наложи да се приспособяваме . Ако не намерим обяснение, пак ще се наложи да налучкваме и за други работи. И това, дето ти е направило впечатление, не се отнася за нормален 11, където прозорчето се появява веднага с чуждия език.

Нали дадох линк и то от страницата на М$ и то за Edge. Там го пишат:

Цитат

Даден език се счита за чужд за вас, ако не е включен в списъка ви с предпочитани езици в Настройки.

По-странно е че при теб го няма това за превод в контексното меню:

RmBwMO2.png

преди 26 минути, В. Велев написа:

при теб го няма това за превод в контексното меню

Линка, който си дал, и който ни е добре познат, показва нещата така, както са при мен (на два компютъра с 11про нормален и на друг, с 10 про)-още с отваряне на страница с чужд език, се появява прозорчето за превод и иконата на преводача , горе в лентата, и не може и да става дума за контекстни менюта и пр. За това мисля, че вие показвате неща от инсайдерски уиндоус , единственото странно нещо е защо се промени браузера в това отношение и как.

33.png

Ако се кликне на полето на отворена страница с десен бутон, тогава контекстното меню е като вашето.

Екранна снимка 2024-03-01 131044.png

44.png

преди 4 минути, цър-вул написа:

Явно нещо

Аз съм виновен-не съм вадил конт. меню от където трябва-въпреки това преводачът сам се отваря при чужд език.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.