Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 1 минута, B-boy/StyLe/ написа:

Ем то винаги мога да сложа начисто. По интересното е да видя как ще се държи в момента. Между другото не съм преинсталирал начисто от 2015-та. Тогава сложих 8.1, който ползвах до 2021-ва и оттогава съм с 10 като актуализация. И проблеми йок. Иначе знам за изконното правило да се слага начисто. :)

Аз 1-во качих 11-Pro добре върви но постоянно все товари нещо и взе да ме изнервя и преинсталирах на чисто. Като си качих Enterprise със нея ми върви дъртата, кочинка много добре, направо немога да я позная все едно, си цъкам на 7-мицата макар че и нея си я пазя като и двете системи са в dual boot. И само си викам сега от някой ъпдейт ако почне нещо да товари направо я разкарвам без да се замислям ама е колко пъти си дойдоха ъпдейти и продължава да си върви екстра.

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 717,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 13 минути, vlado1985 написа:

И само си викам сега от някой ъпдейт ако почне нещо да товари направо я разкарвам без да се замислям ама е колко пъти си дойдоха ъпдейти и продължава да си върви екстра.

Dual-boot няма лошо, но разковничето е Image според мен. За да ти е мирна главата.

някой isider може ли да каже дали все още windows стартира dlna server или е останало само smb

smb си работи без проблем, но медиа сървъра така и не се стартира

преди 13 минути, Aquaris написа:

някой isider може ли да каже дали все още windows стартира dlna server или е останало само smb

smb си работи без проблем, но медиа сървъра така и не се стартира

С кой билд си, че го няма при теб?

къде майка му стара видяхте да питам КАК се пуска dlna?

повтарям въпроса: виждате ли сървъра в this pc/vlc/ smart tv или е налично само smb

@vpvelev няма го от известно време, но нямам спомен кога е изчезнал сървъра, пък ме мързи точно в момента да преинсталирам

преди 32 минути, Aquaris написа:

дали все още windows стартира dlna server

преди 8 минути, Aquaris написа:

виждате ли сървъра в this pc/vlc/

Това май са два различни въпроса...
image.png.7dfbeafbc578558e55ae0005bdaae5c1.png

не, стартирането на възможността за стрийминг е едно, стартирането на сървър е съвсем отделно

и сега стриймването е възможно при мен и съм пуснал сървър но не е уиндоуския

благодаря за снимката, вървим към нова инсталация

преди 6 минути, Aquaris написа:

не, стартирането на възможността за стрийминг е едно, стартирането на сървър е съвсем отделно

и сега стриймването е възможно при мен и съм пуснал сървър но не е уиндоуския

благодаря за снимката, вървим към нова инсталация

Набързо видях че доста се оплакват от твоя проблем.

Ама ти не каза с кой Windows си. Като питаш специално инсайдерите предполагам, че си с такъв, а там обикновено би трябвало да има разни и повече проблеми от НЕинсайдерския Windows.

Обикновено се оплакват от някакъв проблем след ъпдейт. И така трудно може да се каже какво е станало при теб, особено и като не си спомняш кога и след какво е станало.

преди 23 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Иначе знам за изконното правило да се слага начисто.

Начисто се слага максимум еднократно, щото всеки следващ ъпдейт почва да "цапа", и пак настава "мърсотия" :D

преди 10 минути, MZ/X написа:

Начисто се слага максимум еднократно, щото всеки следващ ъпдейт почва да "цапа", и пак настава "мърсотия" :D

Има нюанси.

Много по-голямо цапане е ако от 7 си надградил на 8, след това от там си надградил на 10 и след него на 11. И накрая в 11-та имаш библиотеки и от 7-та.

А да не говорим че с тия SSD-та инсталацията става за 5 минути. А някои си губят по 2-3 дни да търсят решаване на проблема им.

преди 3 минути, vpvelev написа:

Има нюанси.

Много по-голямо цапане е ако от 7 си надградил на 8, след това от там си надградил на 10 и след него на 11. И накрая в 11-та имаш библиотеки и от 7-та.

E, да прав си  - във Виндоус доста по-трудно могат да бъдат открити остатъци от системни файлове от предишни генерални версии на ОС

Spoiler

за разлика от Линукс, където лъщят като мазен тиган на Месечина :D

преди 48 минути, цър-вул написа:

А провери ли за счупени системни файлове? Освен това пробва ли с отстраняване на проблеми?

не съм проверявал системните а и не смятам - инсталация плюс синхронизация би ми отнело по-малко време

ще му е трудно да отстрани проблем които не вижда - всички необходими services работят, рестартирани са, изтрит е всякакъв кеш, но сървъра просто не стартира

преди 14 минути, vpvelev написа:

Има нюанси.

А да не говорим че с тия SSD-та инсталацията става за 5 минути. А някои си губят по 2-3 дни да търсят решаване на проблема им.

off

С 10- ка съм. ssd. Чужди са само irfanview, 3 player-a за видео и музика, HP драйвъри за принтер/скенер, Vivaldi и Kaspersky.

Инсталиран е септември 2020 г. Времето за boot ми се утрои, а виждаш какво имам и какво обновявам.

преди 1 час, Aquaris написа:

не съм проверявал системните а и не смятам - инсталация плюс синхронизация би ми отнело по-малко време

ще му е трудно да отстрани проблем които не вижда - всички необходими services работят, рестартирани са, изтрит е всякакъв кеш, но сървъра просто не стартира

'ма, големи глупости ръсиш!!!!!
Проверката отнема до 2-3 минути...

преди 1 час, parmobil написа:

off

С 10- ка съм. ssd. Чужди са само irfanview, 3 player-a за видео и музика, HP драйвъри за принтер/скенер, Vivaldi и Kaspersky.

Инсталиран е септември 2020 г. Времето за boot ми се утрои, а виждаш какво имам и какво обновявам.

Ако съм разбрал правилно казваш, че въпреки че си инсталирал 2020 начисто 10-та, то след 3 години пак започват забавяния както при теб в boot.

За това "цапане" писа MZ/X:

преди 2 часа, MZ/X написа:

щото всеки следващ ъпдейт почва да "цапа", и пак настава "мърсотия"

И аз му отговорих за по-лошото "цапане".

От тия външни програми, които ползваш с най-голяма вероятност само Kaspersky може да забави boot-a.

Другото забавяне явно е от ъпдейтите. Но има различни ъпдейти - за сигурност, за оправяне на грешки, и ..... за добавяне на нови сервизи, функции и благинки, които изискват да се плати с това забавяне на boot-a.

След чиста инсталация всичко хвърчи и лети, защото има инсталирани минимално необходимите процеси. И след това започват да се увеличават. И в повечето случаи не те питат дали искаш. Особено от външни програми.

Обикновено всяка година си правя чиста инсталация. Доста програми ползвам, но за половин ден ги качвам. Даже и не качвам наведнъж всичко, а когато ми потрябва програмата и така никакво време не губя.

Да започна да търся и да проверявам защо ми изчезнало нещо или не работи друго и да си губя 5-6 дена да чета логове или да правя проверки - мерси.

'ма, големи глупости ръсиш!!!!!
Проверката отнема до 2-3 минути...
Така е
Nevertheless.......

Sent from my Nokia X30 5G using Tapatalk

преди 11 минути, vpvelev написа:

Да започна да търся и да проверявам защо ми изчезнало нещо или не работи друго и да си губя 5-6 дена да чета логове или да правя проверки - мерси.

Така е, 'щот' не пазиш лиценз за някоя екзотика, който е валиден еднократно...

преди 1 минута, цър-вул написа:

Така е, 'щот' не пазиш лиценз за някоя екзотика, който е валиден еднократно...

Не може ли да се преинсталира? То така или иначе все някога ще се скапе нещо.

преди 7 минути, vpvelev написа:

Не може ли да се преинсталира? То така или иначе все някога ще се скапе нещо.

Какво според теб ще се скапе без намесата на фалшиви програми и вируси ?

преди 2 минути, adersa написа:

Вярно. Ако се ползва само от машинописки и една само инсталирана програма, може бая години да откара безаварийно.

Сутрин го включваш, цял ден само пишеш без нищо друго да правиш и вечер го изключваш. Даже ако няма нет е още по-добре.

току-що, vpvelev написа:

Вярно. Ако се ползва само от машинописки и една само инсталирана програма, може бая години да откара безаварийно.

Сутрин го включваш, цял ден само пишеш без нищо друго да правиш и вечер го изключваш. Даже ако няма нет е още по-добре.

На лаптопа го използвам само за работа и сърфиране в нета .И забравих вече кога за последно съм го преинсталирвал на 7 съм всички драйвери работят отлично .

преди 14 минути, adersa написа:

Теоретично - цялата система може да се скапе.
Защото всяка една система е с уникална конфигурация спрямо хардуера си в съчетание в избора за софтуер - системен и потребителски. Не могат да бъдат предвидени абсолютно всякакви вариации от предишните три категории и в утежняваща добавка последстващи ъпдейти за всяка от тях.
Между-другото това е последен извратен писък на "модата" в Линукс в тъй наречената визия за 'immutable system' за системна стабилност през уеднаквяване на системните конфигурации чрез прилагане на значителни рестрикции за избор върху потребителя. На мен лично не ми харесва, щото ако се наложи се опасявам, че Линукс ще стане по-рестриктивен от ... Уиндоус.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.